27 Aralık 2018 Perşembe

2019



Yepyeni ve ‘öncü’ bir yıla başlıyoruz. Geçtiğimiz yıl tutulmalar ve Ay düğümleri sabit burçlar olan Aslan- Kova aksında olduğu için doğum haritamızda bu burçlar hangi evimize düşüyor ise o konularda kalıcı değişimler yaşadık. Egomuzu törpülemeyi, özgüven kazanmayı, birlik olmayı, insanlık derslerini deneyimledik. 2019’da ise Yengeç- Oğlak aksında ilerleyecek bir döngüyü başlıyor ve bizleri 2020’de üst aklın etkin olacağı ‘Hava Çağı’na hazırlıyor. Makro bilince yaklaşırken; herkesin kendine liderlik edeceği, evrenin, bilimin, astolojinin ve aklın daha önemli olacağı zamanlara yaklaşıyoruz. Bu yıl bu bağlamda teknolojinin çok daha hızlı ilerleyeceğine, uzay – bilim ve teknoloji ile ilgili bambaşka çalışmaların yapılacağına şahit olacağız.

2018 yılında olduğu gibi bu sene Mars ve Venüs retrosu deneyimlemeyeceğiz, temsil ettikleri konularda ilerleyebileceğiz. Fakat karma yaratırsak bir sonraki Venüs – Mars retrosunda bizlere döneceğini bilmeliyiz.

Merkür retroları ise; 5 - 28 Mart tarihleri arasında Balık Burcunda, 7 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında Aslan - Yengeç aralığında, 31 Ekim - 20 Kasım tarihleri arasında Akrep Burcunda yaşanacaktır. Ayrıca; 10 Nisan - 11 Ağustos tarihleri arasında Jüpiter Yay Burcu’nda, 30 Nisan - 18 Eylül tarihleri arasında Satürn Oğlak Burcu’nda 12 Ağustos - 31 Aralık tarihleri arasında Uranüs Boğa Burcu’nda, 21 Haziran -27 Kasım tarihleri arasında Neptün Balık Burcu’nda, 24 Nisan - 3 Ekim tarihleri arasında Plüton Retrosu Oğlak Burcu’nda retro yapacaktır.

Geçen yıl yaz aylarında çok sert tutulmalar yaşamıştık. Bu yıl ilk tutulma ‘Vega’ yıldızında gerçekleşecek ve Dünya’da şok edici olaylarla yıla başlayacağız. Ülkemiz için ise 11- 12 Eylül tarihleri oldukça kritik. İlkinin etkilerinin hissedilmeye başlandığı 2019 tutulmaları ise şöyle;

6 Ocak 2019 tarihinde; Oğlak Burcu’nda Güneş Tutulması (15 24 derece)
21 Ocak 2019 tarihinde; Aslan Burcu’nda Ay Tutulması (00 51 derece)
2 Temmuz 2019 tarihinde; Yengeç Burcu’nda Güneş Tutulması (10 37 derece)
17 Temmuz 2019 tarihinde; Oğlak Burcu’nda Ay Tutulması (24 00 derece)
26 Aralık 2019 tarihinde; Oğlak Burcunda Güneş Tutulması (04 06 derece)

Özellikle Oğlak ve Yengeç burçları, haritalarında bu burçlar baskın olanlar bu yıl karmik, kadersel olayları yoğun olarak yaşayacaklardır.


Yönettiği Oğlak burcu enerjisiyle 2017 Aralık ayında bütünleşen Satürn bu yıl da aynı burçta yolculuğuna devam ediyor. Hayat sınavlarımız yine aynı yerden geliyor. Satürn öğreticidir, bulunduğu yeri kısıtlar, senden önce kıymetini anlamanı istediği şeyi alır ve onun için çaba harcamanı ister. Oğlak etkisindeyken hepimizden haritamızda bulunduğu evlerde; istikrar, disiplin, sorumluluk duygularını kısıtlayarak hedefler koymamızı ve o hedefe yönelik sabırla ilerlememizi bekliyor. Sınavı başarıyla geçenler için ise burç değiştirip de Kova burcunun ilk 5 derecesine geleceği 29 Ocak 2021 tarihinden itibaren bugünlerin ödüllerini vereceğini söylüyor. (satürn'ün size özel etkileri için tıklayın https://incininyildizi.blogspot.com/2017/12/saturn-oglak-burcuna-geciyor.html)

Bu yıl 1989- 1990 doğumlular ilk Satürn döngülerini yaşayacaklar. Bu döngüden sonra hiçbirimiz eskisi gibi olamayız, çünkü o yaşa kadar Satürn doğum haritamızda tüm evlerimizi taramış yani tüm hayat sınavlarımızı bize göstermiş ve en son sınavını yapıyordur. Haritanın ana konusunu açığa çıkarır, 33 yaşında Kuzey Ay Düğümü’müze, hayat rolümüze giden sürece doğru bizi hazırlar. Artık daha olgunuzdur, bu süreci iyi değerlendirirsek ödülümüz büyük olur.

Jupiter; Güneş sisteminin en büyük gezegenidir, bulunduğu yeri büyütür, genişletir, şans ve bereket verir. Bu yıl yönettiği burçta, Yay’daki yolculuğunda, doğum haritamızda hangi evden geçiyorsa o konularda; şansı, genişlemeyi, iyimserliği deneyimleyeceğiz. Yabancı dil öğrenmek, dünyayı gezmek, daha fazla bilgi edinmek ve derinleşmek, dinler, uluslararası işler, adalet ve hukuk sistemi, öğretmenler gündemde olacaktır. Bu yıl dini çıkarları için kullanan, yalan- yanlış inançlar aşılayarak para kazanmaya çalışan kişilerin oyunlarının ortaya çıktığına şahit olacak, ‘doğru bilgi’nin önemini daha çok kavrayacağız. Birbirimizin hayat görüşlerine hoşgörü gösterdikçe kendimize bir şeyler katabileceğiz. (jupiterin yay burcundaki etkileri için tıklayın https://incininyildizi.blogspot.com/2018/11/jupiterin-yayindan-cikan-sans-oklari.html)

Neptün; bulunduğu yeri sislendirir, bizlere pembe gözlükler dağıtır. Bu yıl Jupiter Neptün’e kare açı yapacak. (13 ocak - 16 haziran - 21 eylül tam kare dönemleri) Böylece iyimserlikten doğacak hayalcilikle hayata sisli bir perdenin ardından bakarken, hayal kırıklıklarından kaçmak için bağımlılıklara sığınanlar da çoğalacaktır. Alkol, uyuşturucu, zehirlenmeler, sudan doğacak sıkıntılar ile ilgili konular oldukça gündemimize oturacaktır.

Uranüs’ün Mart ayında artık kalıcı olarak Boğa’ya geçeceği 7 yıllık süreçte ise yeryüzünde ‘değer’ duygusunun değişimine şahit olacağız. Sahip olduğumuz somut değerlerin aslında gelip geçici olduğunu, hiçbir şeye saplanıp kalmamayı, bireyselliğimizi ve özgürlüğümüzü korumayı öğreneceğiz. (Uranüs'ün Boğa burcundaki etkileri için tıklayın https://incininyildizi.blogspot.com/2018/05/uranus-gecisi-2018-2025.html)

Yeryüzünde; ekonomik süreçler, yatırımlar, borsa, ülkelerin ekonomik sistemleri, toprak, arsa, tarım ile ilgili konular 2019 Mart ayında başlayacak süreç ile 7 yıl boyunca çarpıcı biçimde şekil değiştirecektir. 2018 Mayıs ayından itibaren fragmanını gördüğümüz ekonomik krizin adımlarını 2019 Mart ayından sonra daha sert duyacak ve esasen 2020 yılında etkisini yaşayacağız. Boğa, toprağı temsil eder. Uranüs ise ani değişimleri. Bu nedenle yeryüzünde 7 yıl boyunca deprem gerçeğiyle daha fazla yüzleşeceğiz.

Ay düğümlerinin Yengeç – Oğlak aksına geçişi ile ise milliyetçilik duygularının kabaracağını, suistimal edilebileceğini, liderlerin daha da otoriter ve katı olacağını gözlemleyeceğiz. Polislerle, halk hareketleriyle, isyan ve grevlerle, anne ve çocuklarla ilgili konular dünya gündemini oluşturacaktır. (ay düğümlerinin genel etkileri için tıklayın https://incininyildizi.blogspot.com/2018/12/2019a-yaklasrken-hayat-yolu-ay-dugumleri.html)

KOÇ

2019’da; Uranüs’ün Koç burcunu terk etmesiyle 7 yıllık değişim döngüsünü tamamlıyorsunuz ve yıla Ocak ayında Mars’ın da Koç’ta olmasıyla tıpkı burcunuzun temsil ettiği ateş gibi alev alev başlıyorsunuz. Enerjiniz öyle yüksek olacak ki bu durumu spor yaparak veya hedeflerinize koşarak dengeleyebilirsiniz. Agresyondan uzak durmanızın çok önemli olduğu bir yıl ve spor öfke kontrolüne yardım edecektir.

Artık önünüze bakma ve değişim döngüsünden çıkardığınız dersleri hayatınıza uyarlama zamanı. Kariyer anlamında bugüne kadarki emeklerinizin karşılığını alma sürecindesiniz bu yüzden fırsatlar yaratmalı ve gelen fırsatları da mutlaka değerlendirmelisiniz. Bu yıl başarı; disiplin ve sorumluluk almanın ardından gelecektir. Güçlü mevkilerden de destek görebilirsiniz. 5- 25 Ocak arasında devletle bağlantılı işlerle ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz fakat ardından rahatlayacak, ideallerinize yaklaşacak, sosyalleşeceksiniz.

Bu yıl iş ve ev yaşamınız bütünüyle değişebilir. Elinizdeki kaynakları lükse ve gereksiz şeylere harcamak yerine biriktirmek yılın ikinci yarısında büyük fayda getirecektir. Ani harcamalarınız çıkabileceğinden bu yılı birikim ve yatırım yılı olarak geçirmelisiniz.

Ayrıca bu yıl hayat görüşünüz, vizyonunuz genişliyor! Ruhsal, psikolojik ve felsefi konularda derinleşeceksiniz. Bunu gerek dünyayı gezerek, gerek eğitimlerle, gerek karşınıza çıkan kişilerle yapacaksınız. Özellikle 9 Ocak’tan sonra yurt dışı, yabancılarla yapılacak işler, hukuk ve yükseköğrenim ile ilgili konularda şans, bolluk, bereket enerjisi sizden yana! Yeni bir eğitime başlamak, yeni bir dil öğrenmek isterseniz en doğru zamandasınız.

Kalbiniz ise yılın 3 – 4 ayı aynı ritimle atacaktır. Şayet mevcut bir ilişkiniz var ise aşırı duygusal tepkiler ve dürtüsel reaksiyonlar göstermemek çok önemli, soğukkanlılığınızı koruyun. Bir ilişkiniz yok ise yılın ilk aylarından sonra biriyle aniden tanışabilirsiniz hatta bu kişi eğitim veya yurt dışı bağlantılı bir yerden gelebilir. Sevgi ve farkındalık dolu bir yıl olsun. Mutlu yıllar!

BOĞA

Ve 2019 Mart ayından itibaren değişimin öngörülemeyen marjinal gezegeni Uranüs, burcunuza yerleşiyor. Yenileniyorsunuz! Rahatı, huzuru seven ve değişimden hiç de hoşlanmayan Boğa’lar, 7 yıl sonra kendinizi siz bile tanıyamayacaksınız. İmajınız, kişiliğiniz, hayata bakış açınız farklılaşıyor. Bu yıl mental anlamda kendinizi daha iyi hissedeceksiniz, ertelediğiniz sağlık sorunlarından kurtulacaksınız. Genel anlamda arınacaksınız.

Hayatın gizli ilimlerine ve bilinmeyene olan merakınız bu yıl artacaktır. Eğitim, yurtdışı, hukuk, aile büyükleriniz ile ilgili konularda sorumluluk almanız gereken durumlar yaşayabilirsiniz. Bu konularda yaşayacağınız zorlanmalarda soğukkanlılığınızı korumanız ve mantığınızı kullanmanız size yardım edecektir.


Kariyerinizde de otoriter figürlerden destek görebileceğiniz bir yıla giriyorsunuz. Bugüne kadar hayalini kurduğunuz şeyleri belki de artık hayata geçirme zamanınız gelmiştir. Toplumdaki statünüz yılın ilk aylarında sizin için çok önemli olacaktır.

Bazılarınız evde çalışmayı yeğleyebilir veya evini, iş ortamını daha huzurlu daha farklı bir yere dönüştürebilir. Yılın ortasında maddi anlamda sert değişimler yaşayabilirsiniz. Ayrıca 7 Ocak’tan sonra eşinizin kazancı artabilir, banka, vergiler, kredi gibi konularda işleriniz olumlu yönde ilerleyebilir. Bu kazançları çok iyi değerlendirmeli, Jupiter’in getireceği iyimserlik ile fazla borçlarınızı abartmamalısınız. Bu yıl maddi konularda dolandırılma, kandırılma olasılığınız çok yüksek, bu nedenle söylenen her sözün ardını iki kere düşünün. Yasal olmayan her şeyden uzak durun.

Kalbiniz ise bu yıl tutkuyla çarpıyor. Şimdi önünüzde iki seçenek var; ya sevginizin gücünü gösterecek ve güçlü bir bağ kuracaksınız ya da aşırı sahiplenicilik ve kıskançlıkla sevdiğinizi kendinizden uzaklaştıracaksınız. Bu yıl isteklerinizi diretmemeniz ve kendinizi evrenin akışına bırakmanız size olumlu olarak dönecektir. Sevgi ve farkındalık dolu bir yıl olsun. Mutlu yıllar!

İKİZLER

2019 yılı sizin için oldukça hareketli ve nasıl da İkizler yapısına uygun. Fakat iş ortamında güzel enerjinizi insanların sömürmesine izin vermemelisiniz. Kimileri işinize hayranlıkla bakıp destek olmak isterken, kimileri de kendi sorumluluklarını sizin üstünüze yıkmak isteyebilir. Çok yoğun çalışarak stresten kaynaklı rahatsızlıklar yaşayabilirsiniz. Bu yıl kendi ayaklarınızın üstünde durmak isteyeceksiniz, yeni iş olanaklarına yönelebilirsiniz.

Maddi anlamda bankalar, krediler, vergiler ve borçlarla sınanabilirsiniz. Eşinizin kazancında sorunlar çıkabilir. Hayatınızda miras konusu gündemde ise bu konuda sıkıntılar yaşayabilirsiniz. İş ortaklığında bütçe yönetimi sizin elinizde olsun. Maddi konularda yaşayacağınız deneyimler size parayı yönetme konusunda iyi gelecektir.

Bu yıl bugüne kadar derinlerde kalmış, üstü örtülmüş konular açılarak sizden çözüm bekleyebilirler. Böylece yıl sonuna doğru içinizde kime neye kızgınlığınız varsa hepsini geçmişte bırakarak hafifleyeceksiniz. Dönüşüm ruhunuzun derinlerinden başlayacak, spiritüel konularla da oldukça ilgileneceksiniz. Maddi – manevi bir kayıp yaşasanız dahi bu durum sizde büyük bir aydınlanma sağlayacaktır. Ayrıca sağlık sorunlarınız var ise bedeniniz de onlardan tamamen kurtulmak isteyecektir, cerrahi bir operasyon geçirebilirsiniz.

Bazı İkizler burçları, yılın ilk aylarında seyahatlere çıkabilirsiniz, burada yeni birisiyle tanışabilirsiniz. Bu yıl ilişkiniz yok ise ‘o kişi’yi bulmanız mümkün, şayet ilişkiniz var ise daha ciddi adımlar atabilirsiniz. Kendinizi şayet doğum haritanız destekliyorsa evlilik hazırlıkları yaparken bulabilirsiniz. Fakat hayal kırıklığına uğramamak için pembe gözlükler takmamalı, gerçeklerden uzaklaşmamalısınız. Sevgi ve farkındalık dolu bir yıl olsun. Mutlu yıllar!

YENGEÇ


2019 yılı belki de yaşayacağınız en kadersel yıllardan biri olacak. Bu yıl burcunuzda yaşanacak tutulmalar ile doğum haritanızda Yengeç hangi alana düşüyorsa o konuda değişimler ve farkındalıklar yaşayacaksınız. Kişiliğiniz ve imajınız oldukça değişecektir. İş ve hayat ortaklığı konusunda bir yıl boyunca sınanabilirsiniz. Bakalım ilişkinizde ne kadar ciddisiniz? Sorunlarınız çözülebilir boyutta mı? Evliliğinizde ne kadar sorumluluk alabiliyorsunuz? Yeni biriyle tanışırsanız ve ‘bir’ olmayı başarırsanız bu yıl başlayan ilişkiniz kalıcı ve sağlam olarak ilerleyecektir. Fakat ilişkinizde aşılamayacak konular var ise yıl sonuna doğru bitişler de yaşayabilirsiniz. İlişkinizde şefkatli olun ve olumlu yönlere odaklanın, her şeyin daha da güzelleştiğini fark edeceksiniz.

Bu yıl iş ortamınızda sizin için maddiyattan çok huzur önemli olacak. Çalıştığınız yeri düzenleyebilir, iş değiştirebilir veya zam alabilirsiniz. Sorumluluklarınız artarken getirisi de fazla olacaktır. İş arayan Yengeç’ler ise çok fazla fırsatla karşılaşabilirler, fırsatları kaçırmamak için cesur olmalısınız. Yılın ilk aylarında kazançlarınız gözle görülür biçimde artabilir. İş bağlantılı olarak seyahatlere çıkabilirsiniz fakat çıkacağınız seyahatlerde en çok sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Eğer bir sağlık sorununuz var ise bu yıl ondan kurtulmak için tam zamanı, öncü etki ile ortaya çıkarak sizden tedavi bekleyebilir. Ayrıca fazla kilolardan ve zararlı alışkanlıklardan da bu yıl arınabilirsiniz. Şeker tüketimine ve stresten kaynaklı çok yemek yememeye dikkat edin.

Bu yıl bir evcil hayvan edinebilir veya var ise onunla daha çok ilgilenebilirsiniz. Keyifli zamanlar sizi bekliyor. Ayrıca yepyeni bir arkadaş çevresine girebilir, eski arkadaşlarınızdan da bazılarını hayatınızdan çıkartabilirsiniz.

Kariyer hayatınızda da seçim yapmak veya fedakarlık yapmak durumunda kalabilirsiniz. İş nedeniyle şehir değişikliği yaşayarak çevrenizden uzak kalabilirsiniz. Hedeflerinizi yeniden gözden geçireceksiniz. Yılın ilk aylarında artacak kazancınızla çok istediğiniz bir şeyi satın almanız mümkün. Sevgi ve farkındalık dolu bir yıl olsun. Mutlu yıllar!

ASLAN


Bu yıl içinizdeki çocuğu ortaya çıkarmaya, hedeflerinizin peşinde koşarken Güneş gibi parlamaya, sıcaklığınızla, ışığınızla etrafı aydınlatmaya hazır mısınız? Bugüne kadar olan bilgi birikiminizi, yaratıcılığınızı heybenize doldurun çünkü kullanmanız gerekecek. Cesaretiniz oldukça takdir görecektir.

Yaptığınız işlerle üst mevkileri ve çevrenizi etkilemek için oldukça çaba sarf edeceksiniz. Kendinizi onlara kanıtlayamayarak sıkıntılar yaşayabilirsiniz. İş yaşamınızda sınanıyor gibi hissedebilirsiniz. Başkalarının sorumluluklarını üzerinize almayın. Oldukça disiplinli bir iş düzeninde mental anlamda baskı hissedebilirsiniz. Ancak hiç ummadığınız kişiler size destek olabilir, yaz aylarına doğru fırsatlar yaratabilirler. Bu fırsatları iyice düşünün ve büyük bir iyimserlik ile hemen kabul etmeyin. Mantığınızı elden bırakmayın.

Yılın ikinci yarısında size o güne kadar sorun yaratmış ancak sizin bir türlü tespit edemediğiniz şeyleri öğrenebilirsiniz. İş yerinizde bu nedenle kimseye güvenmemeli, hayallerinizi gerçekleşmeden paylaşmamalısınız.

Maddi anlamda harcamalarınıza çok dikkat edin, beklenmedik harcamalar sizi sıkıntıya sokabilir. Elinize geçen parayı yatırımlarla büyütmeye ve saklamaya çalışın. Yatırımlar açısından oldukça şanslı bir döngüdesiniz.

Bu yıl bol bol gezecek, özgürleşmek isteyeceksiniz. Fakat bu içgüdüler sizi sevdiklerinizden alıkoymasın. Ailenize zaman ayıramamanız onları üzebilir. Ayrıca sağlığınıza çok dikkat etmelisiniz, bu yıl yakalanacağınız sağlık sorunları sonraki yıllarda daha çok problem yaratacaktır. Cilt, bel, diş, kemik, deri ve saçlarınıza özen gösterin.

İçinizdeki çocuk sizden kendinizi ortaya koymanızı istiyor. Kimliğinizi hobilerinizle, sanatla ortaya çıkarabilirsiniz ve bu yollarla para kazanabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak istiyorsanız bu yıl sizin için çok uygun. Ayrıca çocuklarınız varsa onlarla ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz.

Bu yıl karşınıza pek çok kişi çıkacaktır, kalbiniz her an dolabilir. Romantik ve eğlence dolu günler sizi bekliyor. Birbirinizin hayat görüşünden pek çok şey öğrenebilirsiniz. Fakat güvenmek için acele etmeyin. Sevgi ve farkındalık dolu bir yıl olsun. Mutlu yıllar!

BAŞAK


2019, sizlere yepyeni bir aidiyet duygusu katmaya geliyor. Konfor alanınız genişleyebilir, güzelleşebilir. Evinize daha çok misafir gelebilir belki de yeni bir aile üyesi katılabilir :) Bu yıl aile içindeki sorunlar çözüme kavuşacak, ferahlayacaksınız. İç huzurunuzu bulmanın önemini anlayacaksınız. Uzun zamandır istediğiniz o eve, o arsaya nihayet kavuşabileceksiniz. Ayrıca bol bol toprağa dokunun, bitki yetiştirin, bahçede gezin ruhunuza çok iyi gelecektir.

Bu yıl kendinizi ifade etmekte biraz zorlanabilirsiniz, yaratıcılığınız kısıtlanmış gibi hissedebilirsiniz. Ancak sanat, spor veya hobilerinizle ilgili alanlarda çabalayıp disipline girdiğinizde ödülü de büyük olacaktır. Bir de 2019’da ‘ben’ demekten ziyade ‘biz’ demenin önemini anlayacaksınız. Özellikle yaz aylarında; grup içinde yapılan çalışmalar, arkadaşlarla bir arada olmak, davetlere katılmak size her zamankinden iyi gelecektir. İdeallerinizi yeniden şekillendirmek ve hayalleriniz için daha çok çabalamak isteyeceksiniz.

Yılın ilk aylarında hayatınıza yeni birisi girebilir. İlişkilerinizle ilgili sınanıyor gibi hissetseniz de bu sınanmanın sonucu olumlu olursa hayatınıza giren kişiyle ilişkiniz kalıcı ve sağlam olacaktır. Ayrıca sizden yaşça büyük veya kişilik olarak çok olgun birisi ile bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Şayet bir ilişkiniz zaten var ise bu ilişkinin geleceği hakkında kaygılanıp sorgulamalar yapabilir, radikal kararlar alabilirsiniz.

Çocuklarınız var ise onlarla daha fazla ilgilenmeniz gerekebilir. Onların hayatındaki disiplin – düzen sizin hayatınızı her zamankinden daha çok etkileyebilir, onlara öğretmenlik etmeniz gereken bir yıl geçirebilirsiniz.

Mart ayına kadar maddi – manevi bir arınma sürecindesiniz. Bu süreç biterken bir borcunuzdan kurtulabilir, banka, vergi, miras veya kredilerle ilgili bir süreci sonlandırabilirsiniz. İçinize attığınız ne varsa cümlelere dökerek, harekete geçerek onlardan kurtulabilirsiniz. Ardından başlayacak 7 yıllık süreçte yurtdışı, yabancı diller, eğitim konularında ani süprizler yaşayacak, önyargılarınızı yıkacak ve hayata bakış açınızı değiştireceksiniz. Sevgi ve farkındalık dolu bir yıl olsun. Mutlu yıllar!

TERAZİ

2019 için yeterli enerji depoladınız mı? Çünkü bu yıl bol bol seyahat edeceksiniz. Ayrıca dudaklarınızdan dökülen özcükler her zamankinden daha önemli olacak, dikkat çekecek. Halkla ilişkiler, pazarlama, sosyal medya gibi işlerle ilgileniyorsanız bu yıl fırsatlar ardı ardına gelebilir. Yeni bir kitap yazmak veya internet sitesi açmak istiyorsanız tam zamanı, adınızı daha geniş kitlelere duyurabilirsiniz.

Kardeşleriniz, yakın çevreniz, komşularınızla daha çok vakit geçirebilir, onlarla ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Şayet eğitim görüyorsanız maddi destek, burs alabilirsiniz, sınavlarınızı daha kolay atlatabilirsiniz. Bilgi birikiminizde daha da derinleşeceksiniz. Öğretmen iseniz yeni bir ders planı hazırlayarak daha rahat bir eğitim dönemi geçireceksiniz.

Mart ayından itibaren başlayacak 7 yıllık süreçte eşinizin kazancında veya kendi çalışmalarınız dışında size nakit akışı sağlayan bir yer var ise süpriz değişimler yaşayabilirsiniz. Eskide kalmış ani bir borç karşınıza çıkabilir. Bankalar, krediler, borçlar ve miras ile ilgili konularda beklenmedik gelişmeler yaşayabilirsiniz. Göz ardı edilmiş bir sağlık sorunu var ise cerrahi operasyon gerektirebilir. Ayrıca bu yıl hisleriniz çarpıcı bir biçimde artacaktır.

2019’da ailenizle ilgili birtakım zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Özellikle yılın ilk aylarında evinizde tamirat- tadilat sorunları çıkabilir, taşınmanız gereken durumlar olabilir. Aidiyet alanınızı sorgulayabilirsiniz, evdeki sorunlardan kaçmak için kariyerinize daha çok yönelebilirsiniz. Ancak bu yıl ev ve iş dengesini kurmak çok önemli olacaktır. Şayet çalışmıyorsanız kariyerinizle ilgili atılımlar yapacağınız bir yıla giriyorsunuz.

Bu yıl ilişkinizde içinize hiçbir şey atmamanız çok önemli olacaktır. Özellikle yaz aylarına doğru önünüzü görmek isteyecek, ciddi bir adım atacak veya karşı taraftan bir adım bekleyeceksiniz. Kalbi boş olanların hayatına ise yılın ortalarına doğru yeni birisi girebilir. Sevgi ve farkındalık dolu bir yıl olsun. Mutlu yıllar!

AKREP

2019 yılında Mart ayından itibaren başlayacak 7 yıllık süreçte sizleri değişimlerle dolu bir dönem bekliyor. Bu değişimler kişiliğinizi zorlayacak olsa da evrenin planlarına güvenin ve kendinizi akışa bırakın, sonuçları size iyi gelecektir. Doğum haritanız destekliyorsa aniden evlenebilirsiniz, evliliğinizde ani gelişmeler yaşayabilirsiniz, iş ortaklıkları ile ilgili süpriz gelişmeler olabilir.

2018 yılı sizin yılınızdı, şans gezegeni Jupiter ruhunuzu, kişiliğinizi değiştirdi, fırsatlar yarattı. Şimdi ise size ait olan maddi – manevi değerlerinizi büyütüyor. Bu yıl para kazanmak her zamankinden daha kolay olabilir fakat rehavete kapılıp harcamak yerine biriktirmek sizin için daha iyi olacaktır. Şayet kendinize güvenir ve yeteneklerinizi kullanırsanız özellikle ilk aylarda pek çok fırsatla karşılaşabileceksiniz.

Bu yıl iletişim konusunda problemler yaşayabilir, yanlış anlaşılmalara daha çok maruz kalabilirsiniz. Sosyal medya, basın, yayın, pazarlama gibi sektörlerle ilgili bir iş yapıyorsanız sınanıyor gibi hissedebilirsiniz ancak başarı, disiplin ve sabır ile beraber gelecektir. Şayet bu yıl kitap çıkartırsanız, internet sitesi kurarsanız isminiz daha kalıcı olacaktır. Özellikle yılın ilk aylarında bu konuya eğilebilirsiniz. Ocak – Şubat aylarında seyahatlere çıkmanız mümkün ancak bir takım aksilikler yaşayabilirsiniz, aracınızın tüm kontrollerini yaptırın, biletinizi teyit edin.

2019’da kardeşlerinizle, yakın çevrenizle aranızda otorite problemleri yaşayabilirsiniz, onlarla daha çok ilgilenmeniz gerekebilir. Eğitim konusunda zorluklar yaşayabilirsiniz, dersler ve sınavlar daha yorucu olabilir. Fakat gerekli çabayı gösterirseniz ödülü de büyük olacaktır. Sevgi ve farkındalık dolu bir yıl olsun. Mutlu yıllar!

YAY

2019 yılı sizin yılınız! Şans gezegeni Jupiter yönettiği, ait olduğu yerde, burcunuzda. Fakat Neptün karesi de yıl boyu etkin, yani şans ve fırsatların getireceği rehavete kapılarak pembe gözlükler takmayın. Bu yıl hayatta derinleşecek, vizyonunuzu genişleteceksiniz. Kendinizde bugüne kadar hiç bilmediğiniz yönlerinizi keşfedebilirsiniz. Dış görünüşünüzü de ruhunuzu da yenileyebilirsiniz. Gezin, yeni bir dil öğrenin, yeni bir eğitime başlayın, sevin, sevilin, hayatı deneyimleyin. Mental anlamda bu yıl çok daha iyi hissedeceksiniz fakat kilo almamaya da dikkat etmelisiniz.

Geçtiğimiz yıllarda ilişkilerle, çocuklarla, hobilerinizle ilgili ani gelişmeler yaşadınız. Mart ayından itibaren bu etki sona eriyor fakat günlük hayat düzeniniz değişiyor, rutini yıkmaya hazır mısınız? İş hayatınızda, günlük yaşamınızda 7 yıl boyunca plan yapamayabilirsiniz. Alışkanlıklarınız değişecektir. Ayrıca ani sağlık problemlerini bu yıl fazla olmasa da Kasım ayından sonraki yıllarda yaşayabilirsiniz. Bu nedenle bu yıl sağlıklı beslenmeniz oldukça önemli.

2019’da zorlanacağınız alan maddi konular olacaktır. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmak, maddi değerlerinizi korumak için oldukça çaba sarf etmeniz gerekecek. Bu yıl size sahip olduklarınızın kıymetini bilmeyi ve tasarruflu olmayı öğretecek fakat disiplinli çalışmanın ödülü de güzel ve kalıcı olacaktır. Yılın ilk aylarında maddi anlamda fırsatlar karşınıza çıkabilir, iş maksatlı seyahatlere çıkabilirsiniz. Ayrıca eşinizin kazancı, bankalar, krediler, borçlar da oldukça gündeminizde olacaktır. Çevrenizin maddi desteğini kabul etmelisiniz. Sevgi ve farkındalık dolu bir yıl olsun. Mutlu yıllar!

OĞLAK

2019 sizin için çok önemli bir yıl. Zaten disiplinli, sabırlı, istikrarlı olan yapınız bu yıl tam bir sabır testine tutuldu, sorumluluklarınız çoğaldı. Şimdi gelecek hedeflerinizi planlamanın ve radikal kararlar almanın tam zamanı. Hayatınız dev bir dağ gibi rüzgarlı olsa da, adımlarınız yavaşlasa da siz zirveye çıkacak güçtesiniz. Kadersel bir döngüden geçiyorsunuz ve ödülünü de güzel alacaksınız, karamsar olmayın. Arınacak, yenileneceksiniz.

Bu yıl ruhsal anlamda sorgulayış içinde olacaksınız. Ben kimim, neden buradayım? gibi varoluşsal sorulara cevap arayabilirsiniz. İnzivaya çekilmek, meditasyon yapmak, okült çalışmalar yapmak, danışmanlıklar almak, muhtaçlara yardımda bulunmak size çok iyi gelecektir, ruhunuzu şifalandıracaktır. Aklınızdaki projeleri gizlilik içinde yürüterek yıl sonunda açığa çıkarmak isteyebilirsiniz, burada önemli olan gizli saklı işlerden ve ilişkilerden uzak durmaktır.

Belinize, kemiklerinize, cildinize, dişlerinize bu yıl çok dikkat edin. Aşırı kilo kaybetmemek için dengeli beslenmeye özen gösterin. Yılın ilk aylarında depresif hissedebilirsiniz, gergin olabilirsiniz, bol bol kendinizi rahatlatacak çalışmalar yapın, kısa tatiller sağlığınıza çok iyi gelecektir. Çok çalışacağım diye kendinizi yıpratmayın ve kalbinizin sesine de kulak verin.

Kalbiniz demişken, ilişkinizde sorunlarınızı yeterince içinize attınız. Şayet konuşursanız bazı şeyleri belki de sizin büyüttüğünüzü göreceksiniz. Eğer ilişkiniz sağlam temeller üzerine kurulu ise yaz aylarına doğru iyice ciddileşecek, iyileşecektir. Evliyseniz ve kafanız karışmışsa açık açık konuşmayı ve katı olmamayı denemelisiniz. Karşılıklı anlayış mutlu günleri de beraberinde getirecektir. Bir ilişkiniz yok ise Mart ayından sonra kalbinizin kapılarını aniden biri çalabilir, süprizlere hazırlıklı olun. Bu yıl kalıcı başlangıçların yılı, bu nedenle kadersel eşinizle tanışabilirsiniz. Sevgi ve farkındalık dolu bir yıl olsun. Mutlu yıllar!

KOVA

2019 yılı dileklerinizi gerçekleştiriyor! Bugüne kadar hayalini kurduğunuz, hedeflediğiniz ne varsa onlara doğru koşma zamanı. Zaten henüz yıla başlamadan siz planlarınızı belirlemişsinizdir bile. Üstelik arkadaşlarınız bu yıl size destek olacak, onlarla birlikte gezip eğlenecek, yeni insanlar tanıyacak ve belki de pek çok sosyal kulübe katılacaksınız. Bu yıl yalnız kalmak yok ancak yılın ilk aylarında plan ve hayallerinizi kendinize saklamanız daha doğru olacaktır. Henüz bir işi olmayan Kova’ların pek çok fırsatla karşılaşması ve yeni günlük rutinini oluşturması mümkün.

Bu yıl ruhsal baskılanma, depresiflik, aidiyetsizlik hissedebilirsiniz. Satürn 12. evden geçerken bilinçaltını biraz zorlar. Ruhsal anlamda boşluğa düşmüş, yalnız kalmış, yolunu kaybetmiş gibi hissetmeniz mümkün. Evet çevreniz kalabalık olacak ama siz anlaşılmıyormuş gibi hissedeceksiniz. Fakat yıl sonunda ruhsal anlamda da öyle bir olgunlaşacaksınız ki, her şeye iyi ki diyeceksiniz.

2019’da insanlara güvenirken iki kere düşünün, arkanızdan gizli saklı işler çevrilebilir. Çevrilmese dahi siz paranoya yapabilirsiniz fakat mantığınızı ön plana almaya çalışın. Bol bol açık havada gezin, yürüyüş yapın, temiz hava alın bu sene. Sağlıklı beslenin ve egzersizlere ağırlık verin. Sağlığınıza ve uyku düzeninize ise ayrıca çok ama çok dikkat etmelisiniz. Özellikle Ocak sonu zorlu geçebilir ancak ay sonunda süpriz gelişmeler de yaşayacaksınız. İdeallerinizle ilgili de olabilir bu durum, ilişkinizle ilgili de. Hayatınızı düzene sokmak için size yardımcı olacak gelişmeler olacaktır.

Kalbiniz bu yıl biraz huzursuz olabilir fakat düzeltmek sizin ellerinizde. Şayet aklınıza takılan, içinize attığınız şeyleri paylaşırsanız her şey daha kolay olacaktır. Duygusal anlamda dalgalanmalar yaşamanız mümkün fakat eşiniz- sevgiliniz bu durumu anlamayabilir. Açık olduğunuz sürece her şey yolunda gidecek ve Sonbahar aylarında daha da güzelleşecektir. Sevgi ve farkındalık dolu bir yıl olsun. Mutlu yıllar!

BALIK


2019 yılında toplum önünde nasıl göründüğünüz çok önemli! Bu yıl kariyerinizi sorguluyor ve hangi basamakta durmak istediğinize karar veriyorsunuz. Otoriter figürlerden, güçlü mevkilerden destek görerek yükselebilirsiniz. Yeteneklerinize, kendinize güvenin, isminizi duyurma fırsatı ellerinizde. İşinizle ilgili bol bol seyahatlere de çıkabilirsiniz. Ayrıca haritanız destekliyorsa evlenebilir veya çocuk sahibi olabilirsiniz. 2019 sizi sorumluluk sahibi yapıyor.

Geçtiğimiz yıllarda gelir akışınızda ani değişimler meydana geldi. Mart ayından itibaren ise ani süprizleri kardeşlerinizle, yakın çevrenizle ilgili bekleyebilirsiniz. Aniden kısa seyahatlere çıkmanız gerekebilir. İletişim, reklamcılık, pazarlama, sosyal medya gibi alanlarda çalışıyorsanız süpriz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Kitap veya blog yazıyorsanız beklenmedik şekilde tanınmanız mümkün.

Bu yıl çevrenizden sakladığınız sırlarınız var ise ortaya çıkabilir veya sizden saklanılanları öğrenebilirsiniz. Sosyal çevrenizde büyük bir eleme yapacaksınız. Hayatınıza yeni girecek kişiler sizden büyük veya kişilik olarak olgun kişiler olacaktır. Ayrıca ideallerinizi sorgulayarak onlara ulaşma şeklinizi de disipline etmeniz gerekecek.

Kalbiniz hızla çarpıyor. Size pek çok şey katacak, sizi çok heyecanlandıracak bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Şayet zaten ilişkiniz var ise bu sene aranızda empati ve anaçlık duygusu hakim olacaktır. Birbirinizi ruhsal yönden oldukça besleyeceksiniz. Ayrıca çocuk sahibi olmak istiyorsanız bu yıl oldukça destekleyici.

2019’da sindirim sisteminize, sinir sisteminize ve dizlerinize çok dikkat etmelisiniz. Gerginlik ve paranoyadan uzak durmalı, bol bol inzivaya çekilerek dinlenmelisiniz. Sevgi ve farkındalık dolu bir yıl olsun. Mutlu yıllar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder