8 Aralık 2017 Cuma

SATÜRN OĞLAK BURCUNA GEÇİYOR



DEĞİŞİM GÜZELDİR!

   Hepimiz zaman kavramı içerisinde yollarımızı bulmaya çalışan ve bize biçilen rolleri oynayan varlıklarız. Zaman, hepimiz için farklı akıyor ve hepimize farklı hayatlar sunuyor. Doğup, büyüyüp, yaşlanıyor ve yerine getiremediğimiz sınavlar, kaçırılan fırsatlar için hep ‘Zaman’ı suçluyoruz. Yunanlıların ‘Kronos’ dediği zamanın yöneticisine, Romalılar ve günümüz dünyasında biz ‘Satürn’ diyoruz. Kronometrenin ismi de ‘Kronos’tan gelmektedir.
  Jupiter’in babası, baş öğretmen, tıpkı zaman kavramı gibi hizalayıcı, öğretici, yola getirici, soğuk ve yavaş hareket eden Satürn; yöneticisi olduğu Oğlak burcuna geçmeye hazırlanıyor. 20 Aralık 2017 tarihinde başlayacak olan bu döngü, 2020 yılında sona erecek.
Ocak 1959- Ocak 1962, Şubat 1988- Şubat 1991 tarihleri aralığında Satürn Oğlak burcunda olduğu için bu tarih aralıklarında doğanlar etkilerini daha net hissedecekler.
  Satürn, sahip olduğumuz değerleri verdiği derslerle bizlere hatırlatarak hepimizi değiştirip dönüştürür. Bu etki yöneticisi olduğu Oğlak burcunda daha rahat sağlanır. Hepimiz hayatla yüzleşeceğiz, hepimiz hayatımızdaki fazlalıklardan kurtulacağız, çok değil doğru çalışacağız, hayata bilgelikle yaklaşıp, sorumluluklarımızı ciddiye alacağız.
  Ağustos böcekleri dikkat! Mitolojide bolluk bereket, tarım tanrısı Satürn ‘Ne ekersen, onu biçersin’ demeye hazırlanıyor. Gerçeklerle yüzleşerek, hayatımızdaki her alanı gözden geçirip yenileyeceğiz.  Üstelik bu yenilikler için gerekli gücü içimizde hissedip, kolları sıvayacağız. Gözümüzde büyüttüğümüz işler sandığımızdan kolay düzene sokulabilecek.
Temmuz ayında meydana gelecek Yengeç burcundaki tutulma ve Satürn Oğlak burcunun son günlerindeki Plüton etkisi ile büyük olaylar meydana gelebilir. Devletler yıkılıp, devletler kurulacak, mevcut düzen şekil değiştirecek, otorite yeni bir disipline girecek. 

BURCUMUZ VE YÜKSELENİMİZ NELER DİYOR?

KOÇ: Satürn 10. Evinden geçmeye hazırlanıyor. Seni sen yapan değerler neler? İşin mi? İyi bir ev hanımı olman mı? Nelerle ön plana çıkıyorsun? Yoksa esas olması gereken şey ile, benliğin ile mi? Sevgili Koçlar Satürn kendi evinde seyahat ederken, gerçek sizi dış dünyaya gösterecek. Kişiliğiniz ile fark edileceksiniz. Gerçek doğrularınızın peşinden giderek işinizi değiştirebilir, işinizde yükselebilir, yeni bir iş alanına ama hayallerinizdeki ve doğrularınızla örtüşen bir iş alanına yönelebilirsiniz. Otorite figürler ile aranızdaki sorunların hallolması için sınanabilir ve itibarınızı arttırabilirsiniz.

Yepyeni geleceğinde başarılar !


BOĞA: Satürn; yabancı diller, din, felsefe,  uzak yolculuklar ve eğitim evinden, 9. Evinizden geçmeye hazırlanıyor. Artık içsel yolculuğunuzu tamamlayıp hayata karışmanın zamanı geldi. Farklı kültürlere, inançlara, senin değerlerinden farklı değerlere sahip insanlara olan ön yargılarını kırmalısın. Eğitim ile ilgili sorumluluğundan kaçtığın, oh kurtuldum sandığın ne varsa Satürn bulup önüne getirecek. Yeni diller öğrenip, yeni yerler keşfedebilirsin. Kendine yeni yaşam alanları yaratabilirsin.

Yeni bakış açınla yarattığın yepyeni dünyanda iyi şanslar!


İKİZLER: Satürn 8. Evinden geçmeye hazırlanıyor. O gelmeden sen borçlarını ve alacaklarını düzenlemelisin. Miras yoluyla veya çalışmadan kazanılan maddi değerler ile ilgili seni sınayacak olan Satürn, yaşam düzenini değiştirecek maddi yardım da getirebilir.
Ketum olmayı öğreneceğin bu döngüde sakladığın sırlar varsa, senden saklanan sırlar veya sorunlar varsa hepsi gün ışığına çıkmaya hazırlanıyor.
Kelepçelerini çıkartmaya hazır mısın? Seni zorlayan, sınırlar çizen ne varsa, sevmediğin halde kabullendiğin takıntı yaptığın her şeyden arınıp kuş gibi hafifleyeceksin.

Özgürleştiğin yeni hayatında mutluluklar!


YENGEÇ: Satürn ortaklık, evlilik ve aşk evin 7. Evden geçmeye hazırlanıyor. Şayet evli isen evliliğin tam da hayallerindeki gibi mi? Bu birliktelik sana huzur veriyor mu? Düzelmesi gereken şeyler var ve sen içine mi atıyorsun? Satürn sana ellerini uzatıp yardım edecek. Dile getirilince göreceksin ki her şey sandığından da kolaymış. Tamam mı, devam mı diyen yengeçlerin ise artık somut bir karar vermeleri gerekecek, emin adımlarla mahkemenin yolunu tutabilirsiniz. Ve evli bir yengeç değilsen, bu yıl evleneceğin adamla karşılaşabilirsin!
Yapılan sözleşmelere, anlaştığın iş ortaklarına çok dikkat etmelisin. Zira hepsiyle olan ilişkilerini koparman yeni bir düzen kurman gerekebilir. Hayat ortağın ve iş ortağın ile olan her şey yoluna girecektir, merak etme.

Yeni anlaşmalarında başarılar!


ASLAN: Satürn seni sağlık ve hizmet evi 6. Evde ziyaret etmeye hazırlanıyor. Hizmet ettiğin alanda işlerini düzgün yapıyor musun? Artık yapman ve düzene sokman gerekecek. Peki işinle ilgilenirken kendinle ne kadar ilgileniyorsun? Satürn ellerinden tutup seni önce ayna karşısına, sonra bir hastaneye götürebilir. O ellerini uzatmadan sen spor yapabilir, aksattığın bakımları yaptırabilir ve sıkı giyinebilirsin. Sağlık varsa, gerisi hallolur sevgili aslanlar.
Eğer halihazırda bir işte çalışmıyorsanız yeni iş imkanları karşınıza çıkabilir. Yeni sektörlere geçiş yapabilirsin.

Kendine iyi bak!


BAŞAK: Ne yaparsan yap, aşk ile yap! Satürn seni aşk, sanat ve çocuk evi 5. Evinde karşılamaya hazırlanıyor. Var olan ilişkinde mutlu musun? Aşık mısın yoksa kendini mi kandırıyorsun? Yeterince ciddi misin? Satürn sana bunları soracaktır. Artık ciddi bir ilişki isteyeceksin. İlişkin yoksa olgun kişilerden etkilenebilirsin. Eğer evliliğinde çocuğun yoksa bu yıl çocuk özlemiyle yanıp tutuşabilirsin. Çocuğun var ise onunla olan ilişkini sorgulayarak düzenlemek isteyebilirsin. Hobilerini mesleğe dönüştürmek isteyebilir ve yeni hobiler edinebilirsin. Aklındaki projeleri hayata geçirebilirsin. Ayağa kalk ve hayallerini gerçekleştir.

Bu hayat senin!


TERAZİ: Satürn 4. Evinde seni senin evinde ziyaret etmeye geliyor. Evinde huzursuz olduğun neler varsa kollarını sıvayıp hepsini değiştirebilirsin. Evinden memnun değilsen veya ev alacaksan bunun için harekete geçebilirsin. Şayet huzursuz olduğun konu evin içindekiler yani ailen ise, artık konuşmanın zamanı geldi. Birbirinizi anlamak için en güzel zamanlar. Geçmişinle, köklerinle, ailenle yüzleşmelisin. Yüzleş ki ileriye gidebilesin. Gerçek evin aidiyet hissettiğin yerdir.

Ait olduğun yerde mutluluklar!


AKREP: Yakın akrabalar, kardeşler, komşular ve iletişim evi olan 3. Eviniz Satürn tarafından ziyaret edilecek. Yakın akrabalarınla olan ilişkilerini yeniden gözden geçireceksin. Komşuların ile sorunların varsa onları konuşmak, halletmek isteyebilirsin. Şayet internet, yazı yolu ve sözlü iletişim ile para kazanıyorsan bu konuda yeni düzenlemeler yapman gerekebilir. Eğer yapman gereken ödevlerin, tezin, araştırmaların varsa onları defalarca düzenlemen gerekebilir. Araştırmalarını yüzeysel yaptıysan Satürn sana ‘Sil baştan yap’ diyecektir. Bol bol kısa yolculuklara çıkabilirsin.
Söz uçar, yazı kalır. Ne yazdığına çok dikkat etmelisin.

İlham dolu yazılar!


YAY: Satürn nihayet burcundan çıkıyor! Din, felsefe, yabancı ülkelerle ilgili konularla tüm dünyayı sınayan Satürn sizlere de artık rahat bir nefes aldıracak ve aldığınız derslerin ödüllerini verecek. Ve gelip 2. Evinize yerleşiyor. Sahip olduğun değerlere sadık mısın yoksa önemsemiyor musun? Satürn sana bu soruyu sormaya geliyor. Sahip olduklarının değerini bil fakat onların bağımlısı olma veya onları küçümseyerek açgözlülük etme. Kendine onlara sahip olduğun için değil, kendin olduğun için güven. Bu dönemde ailenin maddi sorumluluklarını üstlenecek, yeni iş imkanlarına sahip olabileceksin. Yatırımlar yapmak isteyeceksin. Ama en önemlisi sen, sana sahipsin unutma.

Biraz nefes alma zamanı!


OĞLAK: Satürn benliğinizi temsil eden 1. Evinizde seyahate başlıyor, yeni bir sen yaratmaya hazır mısın? Satürn diyor ki, ‘Sakın değişime direnme, sonu seni de çok mutlu edecek. Kaybettiğin neler varsa onların ardından bakma, daima önüne bak yoksa hayatta ilerleyemezsin.’ Şimdi hayıflanma değil, harekete geçme zamanı sevgili oğlaklar. Fakat hırslarınızın kurbanı olmayın. Satürn sizi siz yapan her şeyle yüzleştirerek dış görünüşünüz, benliğiniz, hayata bakış açınız konusunda yenileyecek. Kendinizi bol bol sorgulayacaksınız. Belki tüm bu konular yüzünden sık sık eleştirileceksiniz. Ama sonunda ortaya çıkan yepyeni sizden siz de çok mutlu olacak ve olanlara teşekkür edeceksiniz. Bu dönem biraz fazla çalışmanız gerekebilir, sevdiklerinizi ihmal etmeyin. Şimdi harekete geçme zamanı.

Her şey çok güzel olacak!


KOVA: Satürn 12. Evinizde seyahat etmeye hazırlanıyor. Sana kendi kendine de mutlu olabileceğini göstermeye geliyor. Bilinçaltında büyüttüğün korkularından özgürleşerek yalnızlığınla barışmaya hazır mısın? Sana yük gibi gelen, seni anlamayan insanları hayatından çıkartmak için gereken gücü kendinde bulacaksın. İçine dönerek maneviyatını düzenlemek isteyeceksin. Geçmişte yaşadığın üzüntülerinden, gelecek kaygılarından, kuruntularından, fazlalıklarından arınarak 2020’den sonra Satürn’ün burcuna geçişine hazırlanacaksın. Ailen ve arkadaşlarınla olan üstü kapatılmış sorunlar da gün yüzüne çıkarak çözüm bekleyecektir. Böylelikle geçmişindeki kelepçelerden kurtulup yepyeni bir geleceğe hazır olacaksın. Uyku sorunların varsa onları düzenleyecek belki kendinle baş başa kalmak için bol bol tatile gideceksin.

Az ve öz yaşamında mutluluklar!


BALIK: Satürn sosyal çevreyi temsil eden 11. Evinde seni ziyaret etmeye hazırlanıyor. Şimdi arkana yaslanıp etrafına şöyle bir bakma zamanı. ‘O öyle demez, öyle yapmaz’ diyerek kimlerle arkadaşlığın bitmesin diye susarak devam ettin? Yaptığın fedakarlıklar unutuldu veya yok mu sayıldı? Gerçek dostların kimler? Belki bu dönemde birkaç arkadaşını hayatından çıkartmanın zamanı gelmiştir. Belki de yeni ve olgun bir çevre edineceksin. Kendini değil çevreni de düşünmeyi öğreneceksin. Satürn sana; ‘Kurban rolünden çık, başkaları için de harekete geç, paylaşımcı ol’ diyecek. Eğer ortaklar ile bir iş yapıyorsan onları da gözden geçirebilir, iş arkadaşlarını değiştirebilirsin. Bulunduğun mevkiye hak etmeden geldiysen şayet bu defa orayı hak etmek zorunda kalabilirsin.

Yeni arkadaşlarına merhaba de!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder