9 Mayıs 2018 Çarşamba

URANÜS GEÇİŞİ! (2018- 2025)




DEVRİMLERİN EFENDİSİ, ÖNGÖRÜLEMEYEN DEĞİŞİMİN GEZEGENİ

URANÜS GEÇİŞİ!

(2018- 2025)

Beklenmedik değişimin, dönüşümün gezegeni Uranüs, 8 yıl sonra burç değiştirerek 15 Mayıs 2018 tarihinde sabit bir burç olan Boğa’ya geçiş yapıyor. Üstelik 7 Kasım 2018- 6 Mart 2019 arasında Retro hareketi ile Koç’a yeniden dönüp sonra yine Boğa’ya doğru seyahat edecek. İki burç arasında geçiş yaparken ‘demek hala aynısın, değişmedin’ diye diye değişimi dayatacak, öğretecek.

Boğa’nın sabit, korumacı, birikimci, konforlu olan enerjisinden anlayacağınız üzere, değişim, dönüşüm, marjinalite, devrim gezegeni Uranüs buraya geldiğinde sabitliği sevenler için ve sabit burçlar olan Aslan, Boğa, Akrep ve Kovalar için ani dönüşüm yılları kapıda, hazır olun. Temmuz 2025’e kadar kurallar baştan yazılacak, her şey sallantıda.

Unutmayın ki, Boğa toprak elementidir ve doğayı sever. Uranüs gibi sarsıcı bir gezegen buraya yerleştiğinde yeryüzü harekete geçecek, dile gelecek ve sarsılacaktır. Dünya çapında büyük depremler duyabiliriz. Ama ne yazık ki depremler yalnızca fiziksel olmayacaktır. Maddi ve ruhsal açıdan da sarsılacağız. Bağlı olduğumuz dünyevi değerlerin gelip geçici olduğunu anlamak için ruhlarımızın bunu deneyimlemeye ihtiyacı var belli ki.

Ve Uranüs; öğretecek.

Artık her şeyi satın almak, her şeye ulaşmak öyle kolay ki; neyin daha önemli olduğu konusunda bir boşlukta maddi değil varoluşsal bir arayışın içindeyiz. Şimdi akışta kalmalı, direnmemeli ve değişimi kabul etmeliyiz. Hayatta sahip olunan güzel değerler, ona ulaşana kadar yaşanan deneyimler ile var olmuştur ve olacaktır. Çekilen ızdırabın sadece bir araç olduğunu kabullenip, sorunlarımızı kafamıza takma konusunda daha seçici davranmaya başladığımızda olgunlaşmaya da başlarız.

Böylece Uranüs; büyütecek.

Düzenimiz, rahatlığımız ve konforumuz aynı kalsın diye çaba harcamak yerine kendimizi rüzgarın akışına bırakırsak bizi ait olduğumuz yere, bizi kendimize getirecektir. Direndikçe yerimizde sayacak ve boşlukta kalacağız. Kapalı kapılar ardına saklayarak kaçtığımız her ne varsa orada büyüyecek ve bu defa kapılardan taşarak karşımıza gelecektir.

Şayet Uranüs değişmemiz için bekler ve bize doğruyu, yanlışı gösterirken, harekete geç derken yerimizde sayarsak, sorumluluk almazsak, ardından 2024 yılında Plüto Kova burcuna geçecek ve düzeni dümdüz edecektir. Plüto değişim için beklemez, yumuşak davranmaz, yol göstermez. Plüto; şayet Uranüs Boğa’da (2018- 2025), Satürn Kova’da(2020-2022) yıllarında değişmediysen, akıllanmadıysan, gerekli dersleri çıkartmadıysan notunu acımasızca verir. Ülke olarak ve bireysel anlamda farkındalık kazanmalı ve derin uykumuzdan uyanmalıyız.

Değişim korkunç değildir, ızdırapların hepsi de karmanın bedeli değildir. Biz öncelikle kimiz ve ne için mücadele etmeye hazırız buna karar vermeliyiz. Hedefe giden yolda yaşadığımız negatif deneyimler bizi biz yapacak olanlardır. İstemek, hayal etmek kolaydır. Harekete geçmezsek tat alamaz, farkındalık kazanamaz ve hep aynı bilinç düzeyinde yaşamış bireyler olarak yaşlanıp gideriz. Adımızı; sarp kayalarda, şehrin altını üstüne ederek, gece ve gündüzün altındaki gökyüzünde bulacağız. İçimizde gizli yetenekler bir hazine gibi becerilerimiz saklanmakta. Şimdi benliğimizi gün ışığına uyandırma zamanı.


Dünya’da;

Kapitalizm şekil değiştirebilir ve dünyadaki gücü elinde tutanlar değişebilir. Tahtlar şöyle bir sallanıyor!

Maddi olarak güçlü olan veya daha güvenli topraklara sahip olan araziler için güç savaşları yaşanabilir. Her ülke kendi statüsünü korumak, maddi yönden güçlenmek adına farklı ekonomik yöntemler denemeye başlayabilir.

Finansal yöntemlerin sürekliliği ve yatırım araçlarının güvenilirliği sorgulanarak yeni yöntemler geliştirilebilir. Farklı yatırımlara yönelinebilir.

Yeni doğal kaynaklar, enerji alanları keşfedilebilir. Toprak önem kazanır ve tarım konusunda yeni fikirler ile üretim arttırılabilir. Gıdada denetim yöntemleri farklılaşabilir.


BURÇ ve YÜKSELEN BURCA GÖRE URANÜS GEÇİŞİ


KOÇ ve YÜKSELEN KOÇ:
Hayatınızda değer verdiğiniz ne varsa onların listenizdeki sıralaması baştan yapılacaktır. Sahip olmak istediğiniz mal- mülkten daha önemli şeyleri üste taşıyabilir, alışkanlık edindiğiniz şeyleri satın almaktan vazgeçebilirsiniz. Beklediğinizden daha fazla kazanmaya başlayabilirsiniz. Kazanımlarınızı hemen harcamamaya ve ihtiyacınız olmayan gereksiz şeyleri satın almamaya dikkat edin. Uranüs, zaman ve bütçe yönetimini size öğretecektir.


BOĞA ve YÜKSELEN BOĞA
Kendinizi ve çevrenizi şaşırtmaya hazır mısınız? ‘Ben asla bunu yapmam, bunu söylemem, buraya gitmem’ler rafa kalkıyor. ‘Biz onu şöyle bilirdik’ler duyulmaya başlıyor. Değişiyorsunuz. Sınırlarınızın dışına hem ruhsal hem fiziksel anlamda çıkmak isteyebilirsiniz. Yeni yerler keşfetmek, yeni tatlar denemek, yeni bir dış görünüm elde etmek, hayata bambaşka bakmak, önyargıların kabuğunu kırma zamanları. Tabi ki sizi bu noktaya getirecek olaylar zinciri yaşayacaksınız. Fakat değişime direnmediğiniz takdirde gözünüzün önünden bir perde kalkmışçasına dünyanız başkalaşacak, direksiyonu bırakacak, şöyle bir nefes alacaksınız.

İKİZLER ve YÜKSELEN İKİZLER
Derine, derine daha derine… Bilinçaltınızda saklı bir hazineyi arıyor gibisiniz fakat anahtarı kayıp. Bastırdığınız duygular, farklı yansıttığınız istekler, korkularınız, hayalleriniz yüzleşmek için sizi bekliyor. Yaşadığınız garip gerginliğin sebebi için bir iç yolculuğuna çıkabilirsiniz. Zihninizi rahatlatma ve psikolojik gelişim adına birçok yöntem denemeye karar verebilirsiniz. Rüyalar aleminiz canlanacaktır. Yaratıcılık gerektiren işler yapıyorsanız yeni ilham perileriniz olacaktır. Uranüs Boğa’dan sonra 2025 yılında İkizlere geçecek, şimdi zihnen arınma ve hazırlanma zamanı.

YENGEÇ ve YÜKSELEN YENGEÇ
Sımsıkı tutunduğunuz sert kabuğunuz çatırdıyor mu ne? Hep aynı, her yeni gün aynı, her şey aynı. Sıkılmadınız mı? Uranüs ellerinizden tutarak çekip çıkartıyor sizi dünyaya. Yepyeni bir çevre, yeni sosyal etkinlikler, yeni ortamlar, yeni yeni yepyeni olan sizi bekliyor. Değişimin ayak sesleri geldiğinde korkup kabuğunuza tutunsanız da nafile. Gün ışığının o yumuşak hissi yüzünüze değdiğinde konforlu alanınızı boşverip rüzgara kendinizi bırakacak cesareti kendinizde bulacaksınız.

ASLAN ve YÜKSELEN ASLAN
Hayatta var olduğunuz konum, statünüzün merdivenleri şekil değiştiriyor. İnsanların sizi nasıl gördüğünü veya kendinizi toplumda koyduğunuz yeri bambaşka bir bakış açısı ile ele alarak farklı yerlerde olmak isteyebilirsiniz. Kariyerinizde beklenmedik bir yükseliş yaşayabilir veya kariyer alanınızı başka bir sektör ile değiştirebilirsiniz. Hayatınızın düzeni sosyal çevrenizde, ailenizde, kariyerinizde radikal bir biçimde değişecektir. Bazılarını siz isteyeceksiniz, bazılarına hayat sizi itecektir. Değişen sorumluluklarınız ile çıktığınız zirveler, açılan kapılar sizi oldukça mutlu edecektir.

BAŞAK ve YÜKSELEN BAŞAK
Hayata bakış açınız değişiyor. İnandıklarınız, yaşam amacınız, dünyayı nasıl algıladığınız konusunda sınavlar yaşaya yaşaya bambaşka birine dönüşeceksiniz. Farklı bir dalda eğitim almaya başlayabilir, radikal bir kararla yüksek lisans yapabilirsiniz. Aklınızda olmayan konularla ilgili şeyler öğrenme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Yeni kurslar, seminerlere gidebilir, yeni kitaplar alabilirsiniz. Hiç görmediğiniz ülkelere gitme arzusu duyabilir ve harekete geçebilirsiniz. Başka şehirlerde yaşam kurabilirsiniz.

TERAZİ ve YÜKSELEN TERAZİ
Uranüs karşıt burcunuz Koç’tan nihayet ayrılarak sizin 8. Evinize yerleşiyor. Bu süreçte bankalarla olan işlemlerinize çok dikkat edin. Bankalarda borç bırakmayın, kredi ödemelerinizi geciktirmeyin, ödemelerinizi iki kere kontrol edin. Sınırlarınızı aşıp fazla harcama yapmayın. Borç alıp vermemeye çalışın, verdiğiniz parayı geri alamayabilirsiniz. Yatırımlar konusunda temkinli olun. Uranüs, kendinizin kazanıp elde ettiğiniz maddi imkanlar değil de dışarıdan gelen kaynaklar konusunda sizi sınayacak ve bütçeniz konusunda öğretici olacaktır. Cinsel konularda aşırıya kaçmayın ve hijyeninize dikkat edin. Uranüs 8. Evden geçerken maddi, manevi kayıplar yaşayabilirsiniz. Yaşayacağınız acıları hayat akışında kabullenerek hafifleyecek ve değişeceksiniz.

AKREP ve YÜKSELEN AKREP
Hayat ortağınız, iş ortağınız, söz verdiğiniz, sözleşme yaptığınız her kim varsa şimdi bu konularda aydınlanma ve değişim vakti. Şayet işleriniz yolunda gitmiyor, ortağınız sizi ileriye götürmüyorsa iş ortaklığınızı sonlandırabilirsiniz. Çatırdayan bir evliliğiniz var ise ‘tamam mı, devam mı?’ sorusuna tamam diyebilirsiniz. Sorumluluklarınızı bu alanlarda yerine getirmeyip sözünüzde durmadıysanız bu konularda sınavlar yaşayacaksınız. Evlilikten beklentileriniz değişebilir, bazılarınız aniden evlenebilir. Hukuksal konularda sorunlarınız çözüme kavuşabilir. İş yaşamınızda önemli projelere imza atabilirsiniz.

YAY ve YÜKSELEN YAY
Uranüs; alışkanlıklarınız, günlük rutininiz, çalışma ortamınız konusunda düzeninizi bozuyor. Düzeninizin aslında size engel olduğunu fark edip bambaşka alışkanlıklar edinebilir, size bağ olan alışkanlıklarınızdan vazgeçebilirsiniz. İş değiştirebilir, iş yerinizdeki mevcut düzeninizi değiştirebilir veya yaptığınız işlerde farklı yöntemler denemeye karar verebilirsiniz. Aynı zamanda sağlığınız konusunda daha dikkatli olmalı, gereken kontrolleri yaptırmalısınız. Beslenmenize dikkat etmeli ve daha çok hareket etmelisiniz.

OĞLAK ve YÜKSELEN OĞLAK
Bugüne kadar hiç fark etmediğiniz sanatsal yönünüzü keşfedebilir ve yaratıcılık, el becerisi gerektiren konular ile ilgili hobiler edinebilirsiniz. Şayet sanatsal bir alanda çalışıyorsanız kazancınız artabilir, farklı projelere başlayabilirsiniz. Spora başlayabilirsiniz, değişik sporlar deneyebilirsiniz. Mevcut ilişkiniz şekil değiştirebilir. Bir ilişkiniz yoksa hayatınıza aldığınız kişilerde aradığınız özellikler çok farklı olabilir ve aşkı yaşayış tarzınız değişebilir. Ciddi olmayan birçok ilişki deneyimleme içgüdüsü ile hareket edebilirsiniz. Hiç olmayacak kişiler ile ciddi düşünmeye başlayabilirsiniz. Evli olan oğlaklar çocuk sahibi olmak isteyebilirler. Çocuğunuz var ise onunla daha çok ilgilenmeniz gerekebilir, beklenmedik durumlar yaşayabilirsiniz.

KOVA ve YÜKSELEN KOVA
Yönetici gezegeniz Uranüs burç değiştirdiğinde sizin de 4. Evinize yerleşecektir. Bu yerleşim ile konfor alanınızın dışına çıkmanız gerekebilir yani evinizi, yaşadığınız yeri sorgulayabilirsiniz. Evinizin içini değiştirebilir veya taşınabilirsiniz. Evinizin içinde yaşayacağınız ailevi olaylar ile ailenizle ilişkiniz değişecektir. Geçmişten aileniz ile ilgili, aile büyükleriniz ile ilgili bugüne kadar duymadığınız, fark etmediğiniz birçok şeyi duyabilir ve aidiyet hissinizi sorgulayabilirsiniz. Kontrolü elinizden bırakarak akışta kalmalı, olayları kabullenmeli, kendiniz ve hayatınız ile barışarak hafiflemelisiniz.

BALIK ve YÜKSELEN BALIK
Zihniniz, iletişim şekliniz, dünyayı algılayış ve dünyaya kendinizi yansıtma biçiminiz tamamen değişiyor. Cümlelerinizi ancak sizi çok iyi tanıyanlar anlayabiliyorken sil baştan yaşanan bu değişim ile bir türlü kendinizi insanlara ifade edemeyebilirsiniz. Tepkilerinizi, üslubunuzu düzeltebilirsiniz. Sosyal çevrenizde asla arkadaş olmam dediğiniz insanlarla arkadaş olabilirsiniz. Kardeşleriniz ile ilgili beklenmedik durumlar yaşanabilir. Kısa seyahatlere çıkmanız gereken bir işe girebilirsiniz. İnternetten iş yapıyorsanız, reklamcılık, halkla ilişkiler, pazarlama ile uğraşıyorsanız veya kitap yazıyorsanız daha geniş kitlelere ulaşmanız mümkün olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder