3 Ocak 2019 Perşembe

6 OCAK 2019 GÜNEŞ TUTULMASI - VEGA TUTULMASI



Takvimler 6 Ocak 2019’u, akrep ve yelkovan 04.30’u gösterdiğinde göklerde Güneş ve Ay kavuşacak, hem Yeniay’ı hem de Güneş Tutulması’nı meydana getirecekler. 

Gökteki ne ise; 

✮Tutulma Saros numarası 122. 

✮Güneş ve Ay Oğlak burcunda, 15 derecede yani VEGA sabit yıldızının enerjisini yeryüzüne yansıtıyor. 

✮Anın yükseleni Akrep burcu, Kartal Akrep dekasında. 

✮Tutulma, Satürn ve Plüto Oğlak’tan baskı görüyor. Stelyuma Güney ay düğümü ve uzak orb ile Merkür de dahil oluyor. 

✮Venüs – Şiron – Kuzey ay düğümü su üçgeni oluşturuyor. 

✮Uranüs düğümlere t-kare ve S pozisyonda. 

✮Mars, Almuten. 

Öyle güçlü bir tutulma ki, tutulma anında; 

✮Oğlak burcunun yöneticisi Satürn, Oğlak burcunda, 

✮Koç burcunun yöneticisi Mars, Koç burcunda, 

✮Yay burcunun yöneticisi Jupiter, Yay burcunda, 

✮Balık burcunun yöneticisi Neptün, Balık burcunda. 

Yeryüzündeki de odur; 

Evrenin sembollerini takip etmek nasıl da önemli. Vega; benim hayat yolumun üzerinde duran, yıllardır sembollerini hayatıma eş zamanlılıklarla çıkartan bir yıldız. Gerek bir müzik grubunda, gerek bir filmde, alalade günlerde ve yerlerde, gerekse 5 rakamının uğurum olmasıyla karşıma çıktı. Vega yıldızı, gökyüzünün 5. Parlak yıldızıdır. Astroloji sınıfımızın ismi ardından ‘Vega’ olmuşken, hocamız haritama bakıp ‘senin hayat yolun Vega’ demişti, içten içe hep biliyordum sanki. 

Bu önemli yıldız; müzik, sanat, politik konularda başarı verir, saygınlık ve itibar sağlarken, en sevdiğim yönü, bilgi ile tanınma getirir. Şimdi göklerde Vega yıldızı Güneş tutulması enerjisi ile buluşuyor, hayat bize ‘yeteneklerini kullan’ diyor! 

Öncü burç etkisinde olan bu tutulma temalarını hayatımıza hızla dolduracak. Tutulmaları, baraj kapaklarının açılması gibi düşünebilirsiniz, haritanızda denk geldiği alanda açılan kapaklar dönüşüm enerjisini beraberinde getirecektir. Hayallerimizi gerçekleştirmek için hiç bu kadar kararlı hissetmemiştik belki de. Güneş, ışığını yeryüzüne yansıtmaktan bir süreliğine vazgeçip yeniden aydınlığında, kaderin çarkı dönmeye başlayacak, fısıldayacak yeryüzüne sabredenlerin ödüllerini. 

Bu dönemde neler mi deneyimliyoruz? Kendi ayaklarımızın üstünde durmayı, yalnız da güçlü olmayı, sabrı, istikrarı, önceliklerimizi belirlemeyi ve gerçekçi hedefler peşinden koşmayı, sınırlar koymayı. 

Hepimiz hayat boyu yaşadığımız olaylarla pek çok şey öğrendik bu hayattan. Bazen neden diye sorduk, bazen nedenini zaten biliyorduk içten içe. Hedeflerimize düşe kalka, sabırla koştuk. Gözü kara, ayaklarımız sivri kayalara bata bata ilerlerken, beşeriyette kaybolurken, hırs gözümüzü bürümüşken, ne kadar duyduk kalbimizin sesini? Ne zaman unuttuk salt sevgiyi? 

Şimdi bu hayattan neyi istiyorsak o konuda öğrendiklerimizle etrafımızı da besleme vakti. Yaralarımızla şifa verme, gücümüzü paylaşma, ketumluğumuzu kırma zamanı. Kendimizi ve sevdiklerimizi korumalı, kollamalı, sağlıklı fedakarlık ile yaklaşmalı, bilginin ışığını yaymalıyız. 

✮Güçlüsün, gücün ruhunda, ruhsuzluğunda değil. 

Biliyorsun, daha hiçbir şey bilmediğinin farkında. 

O taht senin evet, etrafındakileri otoritenle ezmediğin sürece. 

Sorumlulukların var, hepsini sen yüklenirsen robotlaşacaksın, paylaşırsan ışıldayacaksın. 

Dönüşeceksin, iyileşeceksin, hedeflerine engel olan ne varsa arınacaksın, kalıcı hedeflere tutunacaksın. 

Evet; bildiklerinle alkışlanmak, çevrene sınırlar koymak, saygın olmak önemli ve unutma ki; gece başını yastığa koyduğunda sevdiğini – sevildiğini hissetmek de. 

Kalbinin sesini, bilinçaltının fısıltısını, ruhunun izlerini takip et. Kararlılık ve disiplini terk etme. Güneş, Ay’ın ardında; karma karşında, mucizeler ise yanı başında. 

Toplumda; 

Liderlerin hırs ve güç arzularını törpülemesi gereken gelişmeler yaşayışını gözlemleyeceğiz. Bazı iktidar sahipleri yerlerini daha da sağlamlaştırmak için harekete geçebilirler. Dünya liderleri büyük sorumluluklar almak zorunda kalırken, halkın özgürlüğü ve yapacakları eylemler yeni yasalarla kısıtlanabilir. 

Büyük doğal afetlerle kitlesel ölümlere şahit olabiliriz. 

Ülkemiz, müttefiğimiz olan bazı ülkelerin eylemlerinin aslında iç yüzünün çok farklı oluşuyla karşı karşıya kalabilir. 

Ekonomik açıdan yeniden yapılandırmaya gidilmesi gereken ve toprak, tarım, gıda ile ilgili yeni düzenlemeler gerektiren gelişmeler söz konusu olabilir. Dolar ve Euro çarpıcı biçimde yeniden yükselişe geçebilir. Birikim ve yatırımlar açısından riskli bir süreçten geçebiliriz. 

BURÇ ve YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE; 

(Tutulmanın bulunduğu ev, doğum haritanızda doğum saatinize değişkenlik gösterebilir. Bu evin konuları 2019 yılının ana temasını oluşturacaktır.) 

KOÇ: Tutulma etkilerini; kariyer, toplumsal statü, resmi işler, devletle bağlantılı işler, otoriter figürlerin hayatınıza olan etkisi ile ilgili yaşayacaksınız. Evrenin sembollerini takip edin ve fırsatları es geçmeyin. Mücadele gücünüz ve hayat enerjinizin artmasıyla her şeyin üstesinden geleceksiniz. 

BOĞA: Tutulma etkilerini; hayata bakış açınızla ilgili yaşayacaksınız. Yargılardan, dogmatik düşüncelerden sıyrılıp yepyeni bir inanç ve vizyon elde edeceksiniz. Bunu gerek eğitimlerle, gerek seyahatlerle, gerekse farklı görüşteki insanları tanıyarak yapacaksınız. Hukuk, eğitim, ticaret, basın-yayın ile ilgili yepyeni başlangıçlar da kapınızda. Yapmanız gereken, sabitliğin rahatlığından sıyrılmak olmalıdır. 

İKİZLER: Tutulma etkilerini; sizin kazancınız dışındaki maddi meselelerle ilgili yaşayacaksınız. Mesela eşinizin kazancı, nafaka – miras davaları, krediler, banka borçları gibi konular gündeminize oturabilir. Finansal yapılanmaya gitmeli ve borç alıp vermemelisiniz. Hisleriniz bu dönemde yol gösterici olabilir. Maddi – manevi yaşayacağınız bir kayıp kadersel olarak hayatınızı değiştirebilir, ardından hayat bambaşka kazançlar getirebilir sizlere. 

YENGEÇ: Tutulma etkilerini; ben – biz dengesini kurmakla ilgili yaşayacaksınız. Ne kendinizden çok verin, ne karşı taraftan çok isteyin. Bu tutulma size evlilik ve iş ortaklığı getirebilir, evliyseniz ilişkinize yeni bir boyut katabilir. İlişkinizde eşit sorumluluklar almanın önemini kavrayacaksınız. Kalbiniz ve mantığınız hep dengede olsun. 

ASLAN: Tutulma etkilerini; hayat düzeni kurmakla ilgili yaşayacaksınız. Çalışıyorsanız iş yerinize yeni bir düzen getirebilir, işinizi değiştirebilirsiniz. Günlük rutininizde yepyeni bir planlama yapmanız, alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekebilir. Sağlıkla ilgili diyet ve egzersizlerle kendinize çeki düzen verebilirsiniz, mevcut bir sağlık sorunundan kurtulmak için kollarınızı sıvayabilirsiniz. Hedeflerinize cesur kişiliğiniz ile ulaşmak için gözlerinizi mucizelere açın. 

BAŞAK: Tutulma etkilerini; kalbiniz ve ruhunuzda derinden hissediyorsunuz. Kalbinizi hızla çarptıracak biri karşınıza çıkabileceği gibi, zaten ilişkiniz varsa yepyeni bir heyecana bürünebilir. Bu tutulmanın ardından çocuk sahibi olabilirsiniz, çocuklarınızla daha çok ilgilenmeniz gerekebilir. Yaratıcılığınız had safhada ve ruhunuz ilham ile dolarken sanatla ilgilenerek nefes alabilir veya spor ile enerjinizi atabilirsiniz. 

TERAZİ: Tutulma etkilerini, aidiyetinizi bulduğunuz yerlerde hissedeceksiniz. Konfor alanınız yenilenecek, eviniz, ailenizle ilgili konular gündeminizde olacaktır. Evde sorumluluklarınızı arttıracak gelişmeler yaşayacaksınız. Yeni bir ev veya arsa sahibi de olabilirsiniz. Ruhunuzun derinlerine daldığınızda, geçmişe takılı kalmak yerine gereken dersleri alarak geleceğe doğru ilerleyin. 

AKREP: Tutulma etkilerini, iletişimle ilgili konularda yaşayacaksınız. Ne söylediğiniz, ne yaptığınız her zamankinden daha çok dikkat çekecektir. Eğitim, basın- yayın, reklamcılıkla ilgili yeni fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Kardeşlerinizin ve yakın çevrenizin hayatında bambaşka gelişmeler olabilir. Kısa seyahatlere çıkmanız gereken durumlar ortaya çıkabilir. Sorumluluklarınızı ertelemeyip mantığınıza kulak verdiğinizde bildiklerinizin ışığıyla parlayacaksınız. 

YAY: Tutulma etkilerini, kendi ayaklarınızın üzerinde durmakla ilgili yaşayacaksınız. Evden, bağımlı olduğunuz kişilerden sıyrılmak, hayatın o sert yüzüyle karşılaşmak elbette çok zor. Fakat tutulma, gerçekçi hedefler belirlemenizi ve yeni maddi – manevi değerler yaratmanızı istiyor. Zorluklar yaşasanız da ardından güçlenmek ruhunuza iyi gelecektir. Fırsatları es geçmeyin, tutulma etkileri aylar sonra sona erdiğinde Güneş hayatınıza daha parlak doğacak. 

OĞLAK: Tutulma etkilerini, kaderin çarkının her bir dişinde gerçekleştiriyor. Değişecek, dönüşecek, yenileneceksiniz. İçinizdeki güç ruhunuzu sarıp sarmalarken kişiliğiniz öyle bir farklılaşacak ki siz bile inanamayacaksınız. Karşınıza çıkan yeniliklere direnmeyin, önyargılı davranmayın, emin olun evrenin çok güzel planları var sizin için. Ve bugünlerin ödüllerini alacağınız günler çok da uzak değil, unutmayın. 

KOVA: Tutulma etkilerini, bilinçaltınızın derinliklerinde yaşayacaksınız. Endişelerinizden ve korkularınızdan sıyrılmanız gereken deneyimler yaşayacaksınız. Hisleriniz, rüyalarınız her zamankinden daha önemli olabilir fakat paranoyalara kapılmaktan kaçının. Sizden gizlenen ne varsa önünüze dökülebileceği bir süreçtesiniz. Ruhunuzun zincirlerini kırın. Çevrenize yardım ettikçe şifa bulacaksınız. 

BALIK: Tutulma etkilerini; hedeflerinizle ilgili yaşayacaksınız. Hayallerinizi gerçekleştirmek için daha somut adımlar atabilirsiniz. Bu adımlarınıza sosyal çevreniz destek olabilir. Bildiklerinizi etrafınıza yaydıkça güçleneceğiniz bir süreçtesiniz. Yeni dahil olacağınız arkadaş gruplarıyla gezin, eğlenin ama sorumluluklarınızı ihmal etmeyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder