21 Aralık 2018 Cuma

22 ARALIK 2018 DOLUNAY’I – OLMAK İSTEDİĞİN KİŞİ MİSİN?



Takvimler 22 Aralık 2018’i, akrep ve yelkovan İstanbul saati ile 20.48’i gösterdiğinde göklerde Güneş ve Ay karşı karşıya gelecek, Dolunay’ı meydana getirecekler.

Güneş eril, Ay ise dişil enerjidir. Güneş ve Ay karşı karşıya geldiğinde ister istemez içimizdeki eril ve dişil yan çatışacaktır; duygularımız ve mantığımız bizden denge kurmamızı bekleyecektir. Karşı cinsle de zıtlıklar yaşayabiliriz. Abartılı, hassas, kırılgan tepkiler verebiliriz. Uyku düzenimiz bozulabilir. Fakat dolunaylar bitiş enerjisidir, her bitişin ardından yepyeni başlangıçlar gelecektir.

En uzun gecenin yaşandığı, Güneş’in öncü Oğlak burcu ile kış mevsimini başlattığı (öncü burçlar mevsimleri başlatır) günün sonrasında yılın son dolunayını yaşayacağız. Dolunay ışığı gözlere şifalıdır, başınızı göğe kaldırın, arının.

Gökteki ne ise;

☽Güneş Oğlak, Ay Yengeç burcunun 0 derecesinde; 5 ve 11. evde karşı karşıya geliyorlar.
☽Anın yükseleni Aslan takımyıldızı, 10 derece. Tepe noktasında ise Uranüs 28 derece Koç burcunda.
☽Merkür Jupiter ile birlikte Antares yıldızının etkisini yeryüzüne yansıtıyor, Neptün ise bu enerjiyi kare açı ile zorluyor, Venüs’e olumlu açılar gönderiyor.
☽Satürn, Plüto ve Güney Ay düğümü Oğlak burcu etkisi altında. Kuzey ay düğümü ise bizi Yengeç burcuna çağırmakta. Tepedeki Uranüs ise düğümleri kareliyor.
☽Almuten Satürn elbette.
☽Hava elementi ise tamamen eksik. Ateş baskın. Öfkeniz aklınızı alt etmesin.
☽Ay Fast. Olaylar hızla gelişecektir.

Yeryüzündeki de odur;

Olmak istediğin yerde, olmak istediğin kişilerle, olmak istediğin kişi misin?
Hepimiz bu beşeri düzende kendimizi var etmeye çalışıyoruz. Bazen yeryüzü oyununa kendimizi öyle kaptırıyoruz ki; hislerimizi, duygularımızı, içimizdeki sevgiyi unutuyoruz. Var olmak istiyoruz fakat bir geç kalmışlık hissi, bir risk alamama korkusu eteklerimizden çekiştiriyor. Belki hayatın akışı içinde kaybolduk; vadesi dolmuş ilişkilerimizden, artık aidiyet hissetmediğimiz işimizden, evimizden sıyrılmak, yenilikler yapmak, yeni bir hayata adım atmak istiyoruz fakat alıştığımız düzen bize daha güvenli, daha tanıdık geliyor.

Zihnimizde güzel hayaller, cebimizde projeler, önümüzde uzun yollar var. Yepyeni bir yıla başlıyoruz, hazırız, doğru zamandayız, kendimize inanmalıyız. Kararlılığımız, sabrımız özellikle de hislerimiz, duygularımız bize elini uzatacak olan. Yalnızca öfkemize ve dilimize hakim olmalıyız.

Karmanın lordu Satürn sert ve soğuk enerjisi ile Plüto ise yıkıcı enerjisi ile ilerlemeye devam ederken bize tam olarak şunu söylüyor; sadece zorluklar yaşayan ve kalbi cesur olanın gerçek bir hikayesi vardır bu hayatta. Sert rüzgarlar olmadan doğa, karanlık olmadan ışık, acı olmadan mutluluk var olamaz. Evrende her şey mükemmel ve dengededir. Sevinçler, başarılar, doğum ile savaşlar, hastalıklar, acılar ve ölüm bile. Ne gerekli ise ruhumuz için o yaşanacaktır. Bunu zihnimizle çözemeyebiliriz ancak anlamaya çalışmalıyız. Evren ilerle diyorsa, zihnine aydınlık doluyorsa, yeteneklerine, ruhuna, bedenine inan ve güven, ayağa kalk. Uranüs göğün en tepesinde, ani ve güzel süprizleri vaat ediyor.

Tepelerin ve sivri kayalıkların ardında hayallerinin vadisi uzanıyor ve bazen önemli olan o vadiye ulaşmak değil o kayalıklarda izini bırakabilmektir, unutma.

BURÇ ve YÜKSELEN BURCA GÖRE DOLUNAY;
(Esasen yükseleninizi baz almalısınız fakat yazılanlar genel etkilerdir, doğum haritanıza göre etkisi değişiklik gösterebilir.)

KOÇ


Çözüm bulamadığınız ne varsa dolunay ile cevaplar gözünüzün önünde parıl parıl parlayacaktır. Aidiyet hissettiğiniz neresi ve kimler varsa bu dönemde sorgulayabilirsiniz. Kariyer hayatınızda hak etmediğiniz yerde olduğunuzu düşünebilir veya aklınızdaki yeni projeleri gerçekleştirmek için atağa geçebilirsiniz. Güçlü konumdaki kişilerden destek alabilirsiniz. Koç enerjinizi ve aceleciliğinizi biraz dengeleyin, evinizde vakit geçirin, pusulanız iç dünyanız olsun.

BOĞA

Dudaklarınızdan dökülen kelimeler ve kulağınıza gelen cümleler bugünlerde her zamankinden daha önemli. Şimdi zihninizi boşaltın ve kelimelerinizi kontrol altına alın. Dolunay ile duyacaklarınız sizi yeni bir hayat planına sürükleyebilir, o yolu takip edin. İletişim sektörü, yayıncılık, pazarlama, sosyal medya gibi işlerle ilgileniyorsanız yeni başlangıçların tam zamanı. Kardeşleriniz veya yakın çevreniz ile ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ayrıca ani kısa seyahatlere çıkmanız gerekebilir, keyfi seven boğalar belki de bir kış tatili planlayabilirsiniz.

İKİZLER

Dolunay size üç soru soruyor; maddi olarak birine veya bir yere ne kadar bağımlısın? Kazançların istikrarlı mı, geleceğe güvenle bakabiliyor musun? İstediklerini alacak kadar birikim yapabiliyor musun? Şimdi hayat muhasebesi yapma zamanı. Ayrıca aniden kazançlarınızı arttıracak süpriz gelişmelerle de karşılaşabilirsiniz, bugüne kadarki çalışmalarınızın meyvesini evren önünüze sunabilir. Fırsatlara hazırlıklı olun.

YENGEÇ

Dolunay tüm ihtişamıyla yaşamınıza doluyor. Ruhunuz biraz sıkılabilir, boğuluyor gibi hissedebilirsiniz. Ancak mucizeleri yakalamak için aklınızdaki projeleri hayata geçirmeli, evrenin sizi sürüklediği değişimi kabule geçmelisiniz. Duygularınızı abartmayın ve soğukkanlı, kontrollü davranın. Sırtınızdaki yükleri atın, affedin, yeni yıla yepyeni başlangıçlar için ardınıza takılıp kalmayın. Orada gerekli olan dersleri alarak şimdi yeni hikayelere başlama zamanı.

ASLAN

Dolunay ile iç dünyanızdaki korkular, stres ve baskı sizi esir almış gibi hissedebilirsiniz fakat ruhunuzu ele geçirmesine izin vermemelisiniz. Şefkat ve sevginin sizi bulmasına izin verin. Sevmeye önce kendinizden başlayın. Size söylenmemiş, sizden gizli yapılmış ne varsa bugünlerde dolunay ışığı onları parlatarak ortaya çıkarabilir. Hakkınızı yiyen kim varsa karmanın işleyişine şahit olabilirsiniz. Maddi anlamda harekete geçmeli ve hayatın size fırsatlar sunmasına izin vermelisiniz. Dolandırılmalara dikkat etmeli ve insanların söylediklerine kolay kolay güvenmemelisiniz. Ayrıca bu dönemde sağlığınıza da dikkat etmek çok önemli olacaktır, hissettiğiniz yorgunluk hastalanmanın başlangıcı olabilir, önlem almalısınız.

BAŞAK

Dolunay ile hayallerinizi, ideallerinizi sorgulayarak yeni bir rotaya doğru ilerlemeye karar verebilirsiniz. Amaçlarınız için arkadaşlarınızdan destek görebilirsiniz. Fakat ani öfke patlamalarına ve kalp kırmamaya dikkat etmelisiniz, duygularınızı kontrol altına almalısınız. Hayatınızdan bazı arkadaşlarınız çıkabilir, yaşamınızdaki görevi tamamlamışlardır. Aynı zamanda eski arkadaşlarınız sizi yeniden arayabilirler.

TERAZİ

Dolunay ile ‘var olmak’ sizin için gerçekten çok önemli. Statünüzü, kariyerinizi gözden geçiriyor ve merdivenin hangi basamağında durmak istediğinizi sorguluyorsunuz. Bu dönemde güçlü mevkilerden, otorite figürlerden, belki de babanızdan destek görebilirsiniz. Devlet dairesi ile ilgili işleriniz çözüme kavuşabilir. İş yerinizde ve evinizde tartışmalardan kaçının çünkü sözcükler çığ gibi büyüyerek istemediğiniz sonuçlara varabilir. Eviniz ve kariyerinizle ilgili değişimler için uygunken; borç alıp vermek, yatırım ve büyük harcamalar yapmak için uygun zaman değildir.

AKREP

Dolunay ile eğitim, hukuk ve yurtdışı ile ilgili alanlarda bir sonuca varmak, bir döngüyü tamamlamak için destek enerjisi alıyorsunuz. Hayatınıza dahil olacak yeni gelişmeler gözünüzü korkutmasın, sabrınız ve kararlılığınızla hepsini halledebilir ve buradan doğacak fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Bilgi birikiminiz, sözcükleriniz ile dolunay ışığında parlayabilirsiniz. Danışmanlık, uluslararası işler, iletişim, basın ve yabancı kültürler ile ilgili işleriniz varsa yeni fikirlerle hayatınıza yeni pencereler açabilirsiniz. Ayrıca aniden bir ilişkiye başlayabilir veya var olan ilişkinize heyecan ve yenilikler katabilirsiniz.

YAY

Dolunay ile uzun zamandır birikmiş borçlarınızı ödeme imkanı bulabileceğiniz gibi eşinizin kazancı ile ilgili de gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu dönem kendinizi biraz baskı altında hissediyor olabilirsiniz, aslında harcamalarınızı kısmanız ve inzivaya çekilmeniz sizi rahatlatacaktır. Kendinizle başbaşa kaldığınızda aklınız ve kalbinizin sesini daha rahat duyabileceksiniz. Alacağınız kararlar güzel fırsatları beraberinde getirecektir. Ailenizde beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Yakınlarınızdan biri cerrahi operasyon geçirebilir. Ayrıca borç alıp vermek veya yatırım yapmak için de uygun bir süreç değildir.

OĞLAK

Dolunay ile bireyselliğiniz ve bir başkasıyla bütün olmak, fedakarlık ve kendinden fazlaca taviz vermek arasındaki dengeyi kurmanız çok önemli olacaktır. Eğer bir ilişkiniz var ise ilişkinizle ilgili ileriye dönük planlar yapmaya karar verebilirsiniz ya da ciddi bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Aklınızdaki projeleri hayata geçirmek adına bir iş ortaklığı kurabilirsiniz. İş ortağınız varsa beraber fayda sağlayacak işlere başlayabilirsiniz. Ayrıca yine bu dönem yeni imzalar atılabilir veya mevcut sözleşmeler fesh edilebilir. Kalbinizin, hislerinizin ve ruhunuzun sesine kulaklarınızı tıkamayın. Önümüzdeki 1,5 yıl sizin için bambaşka olacaktır.

KOVA

Gerek günlük hayatınız, gerekse iş ortamınız nefes almaya vakit bırakmayacak bir düzene hatta düzensizliğe girmiş olabilir. Kendinizi çok yorgun hissetseniz de meyvelerini alacağınız bir döngüye giriyorsunuz. Belki zam alabilir, belki iş değişikliği yaşayabilirsiniz. Fakat üst mevkilerdeki kişilerle olan ilişkilerinize dikkat edin, tartışmaya girmemeye çalışınız. Aklınızdaki işe başvuru yapmanın tam zamanı. Unutmayın, monoton hayat düzeni değiştirmek sizin elinizde. Bu dönem stres sağlığınızı olumsuz etkileyebilir, sağlık sorunlarınıza dikkat etmelisiniz. Evcil hayvanlarınız var ise onlarla ilgili gelişmeler de yaşayabilirsiniz.

BALIK

Dolunay ile kalp atışlarınızın hızlanmasına hazır olun. Yeni ve kalıcı bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Ayrıca artık size heyecan vermeyen, kalbinizi ısıtamayan bir ilişkiniz var ise bu dönemde bir karar aşamasına gelebilirsiniz. Kendinizi ifade etme isteği duyacağınız bu dönemde hislerinizi sanata dökmek isteyebilirsiniz. Yeni hobiler edinebilirsiniz. Çocuklarınızla ilgili beklediğiniz bir konuda bir sonuca varabilirsiniz. Siz yeter ki isteyin, kapılarınızı fırsatlara açtığınızda mucizeler sizi bulacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder