1 Kasım 2018 Perşembe

JUPİTER’İN YAY’INDAN ÇIKAN ŞANS OKLARI


Evrenin muazzam ahengi içerisinde, çapı Dünya'nın çapının 11 kat büyüklüğünde, Güneş sistemimizin en büyük ve büyük iyicil (benefit) gezegeni; Jupiter! Kozmik otobandaki Zodyak turuna 6 Kasım 2018 itibariyle, yöneticisi olduğu Yay takımyıldızı etkisiyle devam edecek. Bu etki, 2 Aralık 2019’a kadar sürecek.

Doğum haritamız, biz doğduğumuzda göbek bağımızın annemizden kesildiği andaki gökyüzünün fotoğrafıdır. Ve haritamızda her burcun, gezegenin, asteroidlerin ve yıldızların dereceler ve aralarındaki açılarla yerleştiği 12 ev vardır. Nasıl 12 tip insan olamazsa, içimizde tüm burçları farklı yerlerde ve farklı özellikleriyle kendimize özel taşırız. İşte şimdi Jupiter doğum haritamızda Yay burcu hangi evde ise o eve doğru hareket ediyor. Geçtiğimiz bir yıl akrepten etki alırken, akrep hangi evimizde ise o konuları büyüttü, akrep derinliğinde bilinçaltımızda sakladıklarımızla yüzleştirdi,  dönüştürmemize yardım etti. Yükselen burç mizacımızdır, jupiter ise genişleten etkilere sahip. Şayet kısıtlayan açılar almamışsa yükselen akreplere bu yıl şansın yanında kilo da verdi. Ve şimdi yavaşça uzaklaşıyor.

Gökyüzünün koruyucusu Jupiter, yuvası Yay’da;

- Hayat görüşümüzü, vizyonumuzu, dini inançlarımızı ve felsefemizi,

- Adalet, denge ve yasaları,

- Kendimize inancımızı, yeteneklerimizi, sınırlarımızı aşmayı,

- Sporu, hayat enerjimizi, cesareti,

- Bazen başka görüşlere kapalı olmayı ve önyargıyı,

- Yükseköğrenim konularını, eğitimi, derin araştırma ve bilgi toplama isteğini,

- Değişken yay ateşi ile bilgi meşalesini yaymayı,

- Yurt dışı seyahatlerini, yabancılarla işleri, ticareti ve yabancı dili,

- İyimserliği, farklılıkları tatmayı, özgürlüğü, ilahi korumaya inanmayı,

gündeme getiriyor, sorgulatıyor ve büyütüyor.

Kişisel haritamıza göre bulunduğu yeri genişlettiği için olumsuzlukları da büyütebilir, aman dikkat. Evren aşırıyı sevmez. Jupiter’in getirdiği iyimserlik ile müsriflik ve boşvermişlik duygusuna kapılmayalım. Yay’ın oku gibi, hedeflerimize nişan alalım. Ama sadece hedefe odaklı, takıntı ve koşullandırmalar ile gözü kapalı bir biçimde değil; yolun tadını çıkararak, doğruluktan şaşmayarak, deneyimleyerek, sorgulayarak ve kendimizi geliştirerek. Kimseyi kırmadan, yargılamadan, incitmeden, papatyaları güle ulaşmak için ezmeden. Akışta ve her deneyimi kabullenerek.

Jupiter en çok da, Retro harekette olacağı 10 Nisan- 11 Ağustos tarihleri arası tüm bunları nasıl yaptığımıza, nasıl çaba harcadığımıza ve elde ettiklerimizi nasıl kullandığımıza bakacak ve çabalarımızın karşılığını 11 Ağustostan sonra bizlere verecektir.

BURÇ ve YÜKSELEN BURCA GÖRE;

Koç: Jupiter yolculuğuna 9. evinizde devam ederken, yaptığı olumlu açı ile hayata bakış açınızı sorgulatacak, vizyonunuzu genişletecek. Özgüveniniz artacak ve daha güçlü hissedeceksiniz. Yayılmak, sınırları aşmak ve farklı kültürleri, yeni bilgileri, evreni, dünyayı öğrenmek isteyeceksiniz. İçinizdeki coşku ateşi ile ruhen büyüyecek, inandıklarınızı deneyimlerinizle harmanlayarak kendinize göre giyeceksiniz. Hukuki sorunlarınız çözüme kavuşacaktır şayet haklı olan sizseniz. Eğitim anlamında ve seyahatler için olumlu etkiler söz konusu. Belki de yeni bir dil öğrenirsiniz. Yüksek öğrenim için sınavlara girebilir veya lisansınızı başarıyla tamamlayabilirsiniz. Uluslararası işleriniz varsa işlerinizi daha da büyütebilirsiniz. Fakat tembellik etmemeli ve gerçekçilikten uzaklaşmamalısınız. Yapmak istedikleriniz için Jupiter oklarından cesaret alacaksınız.


Boğa: Jupiter yolculuğuna 8. evinizde devam ederken derinlere bakma ve dönüşüm isteğinizi çoğaltacaktır. Sabit boğa burcunuz Mayıs ayından beri Uranüs etkisi ile değişim döngüsüne girmişken, Ekim dolunayı da sizi asla vazgeçmem dediğiniz konularda zorladı. Jupiter ile yaşayacağınız maddi manevi bitiş ve başlangıçlarla değişmeye devam edeceksiniz. Psikoloji, ökült ve psişik konulara ilginiz artabilir. Psikolog, yaşam koçu veya astrologsanız kendinizi geliştirecek, gelirinizi arttıracaksınız. Bankalar, borçlar, krediler ile ilgili bitiş ve başlangıçlar yaşayabilirsiniz.  Elinize toplu para geçebilir, miras kalabilir. Bu dönemde eşinizin kazancı da artabilir. Maddi olarak kontrollü olmalı ve risk almamalısınız. 
Hukuksal bir sorun yaşarsanız hakkınızı sonuna kadar aramalısınız. Bu yıl daha içgüdüsel ve istekli olabilirsiniz ancak içgüdülerinizi kontrol etmelisiniz. Cerrahi operasyonlarda Jupiter koruyuculuğu size yardım edecektir. Derin dönüşüm yılına hazır olun. 

İkizler: Jupiter yolculuğuna 7. evinizde devam ederken yükseleninize karşıt açı yapacaktır. Bu yıl yalnızlıktan sıkılıp birine bağlanmak isteyebilirsiniz. Şayet ilişkiniz var ise evlilik ile ilgili konuların gündeme gelmesi, ilişkiniz yok ise eşiniz ile karşılaşmanız olası. Sadakat konusuna dikkat etmeli ve dürüst olmalısınız. Evliyseniz, evliliğiniz daha mutlu ve bereket dolu bir hale gelebilir veya sorunlarınızı çözmek, tamam mı devam mı? sorusunu sormak da isteyebilirsiniz. Yeni iş ortaklıkları kurmak için bu yılı değerlendirebilirsiniz ve işinizi büyütebilirsiniz. Çevreniz aracılığıyla gelen fırsatlarla gelirinizi arttırabilirsiniz. Bir eğitimci veya uzmandan tavsiyeler alarak farkındalık geliştirebilir ve hayatınızda radikal kararlar alabilirsiniz.  Hayat ortaklarınızla ilgili gelişmelere hazır olun ve tüm kararlarınızı detaylı düşündüğünüzden emin olun.

Yengeç: Jupiter yolculuğuna 6. evinizde devam ederken size günlük rutininizi sorgulatacaktır. Daha yoğun, daha verimli ve daha farklı bir hayata kavuşabilirsiniz. Aynı zamanda iş yerinizdeki düzeni de değiştirebilirsiniz. Bazılarınız zam alırken, bazılarınız sevdiği işlere kavuşabilir. Önemli olan maddi değil ruhsal tatmin olmalıdır. Ve bu yoğunlukta sağlığınızı ihmal etmemeli, kendinize karşı acımasız olmamalısınız. Sağlık sorunlarınız varsa Jupiter etkisi ile çözümlenebilir fakat zararlı alışkanlıklarınızdan kurtulmazsanız, sorunlarınızı büyütedebilir. Spor ve beslenmenize dikkat etmelisiniz. Hayat düzeninizi değiştirmeye hazır olun.

Aslan: Jupiter yolculuğuna 5. evinizde devam ederken, Aslan özellikleriniz parlayacaktır. Kendinizi daha özgür, daha cesur ifade edeceksiniz. Olduğunuz gibi olmaktan vazgeçmeyin ve insanların sizi görmek istediği kalıplara girmeyin. Egonuzun ayarını mutlaka dengede tutun. Bu yıl belki yetenekleriniz parlayacak, belki de içinizdeki çocukta hiç fark etmediğiniz yeteneklerinizi keşfedeceksiniz. Spor yapacaksınız, hayat enerjiniz artacak, güçlenmiş hissedeceksiniz. Eğlence ve hobilere kendinizi kaptırıp hayatın sorumluluklarından uzaklaşmamaya dikkat edin. Ve kapınızı yeni bir aşk çalabilir. Oldukça romantik günler geçirebilirsiniz. Fakat o coşkuyla ona tozpembe gözlüklerle bakmayın. Mantığınızı elden bırakmayın. Karşınızdakinin dürüst olup olmadığına dikkat edin. Çocuğu olanlar ise onlarla daha keyifli vakit geçirecektir. Bazı yükselen Aslanlar ise çocuk sahibi olma fikrini düşünmeye başlayacaklardır. Bu yıl heyecanlı günlere hazır olun.

Başak: Jupiter yolculuğuna 4. evinizde devam ederken, aidiyetinizi, ev düzeninizi sorgulayacak ve değiştireceksiniz. Evde olmak size daha çok keyif verecektir. 
Bu yıl ailenizle ilgili güzel gelişmelere de şahit olabilirsiniz.Kapınızı yeni misafirler çalabilir. Belki de bu yıl ait olduğunuz yeri bulacaksınız. Fakat huzur bulduğunuz yerde olmayı abartmamalı, aidiyet hissettiğiniz kişi ve yerleri takıntı yapmamalı, çevrenizi bunaltmamalısınız. Bu yıl daha büyük bir eve taşınabilir, evinizin dekorasyonunu değiştirmek isteyebilirsiniz. Kare açı yapacak olan Jupiter ile aşırı hareketleriniz törpülenebilir, daha ılımlı davranmanız gereken durumlar ortaya çıkabilir. Acelecilikten vazgeçip akışta kalmalısınız. 

Terazi: Jupiter yolculuğuna 3. evinizde devam ederken, bol bol iletişim kurmaya ve iletişim şeklinizi değiştirmeye hazır olun. İnternet sitesi kurabilir, yazılarınızı yayınlayabilir, kitlelere ulaşabilirsiniz. Yepyeni eğitimlere başlayabilir veya eğitimler verebilirsiniz. Söyledikleriniz ve hareketleriniz her zamankinden daha önemli olacaktır. Dürüst olmaya, ön yargılı olmamaya, duyduklarınızı sorgulamaya özen gösterin. Kardeşleriniz, komşularınız ve yakın çevrenizle ilgili olaylar gündeminizi oluşturacaktır. Bol bol seyahate çıkabilir ve yeni yerler, yeni kültürler, yeni insanlarla kendinizi geliştirebilirsiniz. Hatta yeni bir araba satın alabilirsiniz. Hayatınızın her alanında trafiğin yoğunlaşmasına hazır olun.

Akrep: Jupiter yolculuğuna 2. evinizde devam ederken, size ait olanları sorgulamaya hazır olun. Maddi ve manevi değerleriniz genişleyecek, büyüyecek ve kendi ayaklarınızın üstünde daha güçlü durabileceksiniz. Maddi kaynaklarınız artarken, takıntılı bir biçimde çalışarak kendinizi yıpratmamaya ve gerçek değerlerinizi kaybetmemeye dikkat edin. Şans ve fırsatları iyice düşünerek değerlendirin, değişimden korkmayın. Şayet kendinize güvenirseniz ruhsal ve maddi tatmin sağlayacak kazançlarınız olacaktır. Hayat görüşünüz, manevi değerleriniz daha önemli olacak ve onları korumak konusunda daha hassas hissedeceksiniz. Bolluk, bereket enerjisine hazır olun.

Yay: Mizacı Jupiter tarafından yönetilen, iyimser, canlı yükselen Yay’lar, kişiliğinizin her anlamda değişmesine ve de dış görünüşünüzün yenilenmesine hazır olun. Satürn 2016- 2017 yıllarında sizi epey zorladı. Ve geldiği derece itibariyle, şayet sabrettiyseniz ve hayatın size öğretmek istediğini fark ettiyseniz, karmik ödülünüzü alacaksınız. Bu yıl estetik, güzellik, stil konularıyla ilgilenecek veya kendinizi geliştirmek için daha çok okuyacak, gezecek, paylaşacak ve deneyimlerle hayat görüşünüzü genişleteceksiniz. Daha ruhsal, daha canlı ve belki psikoloji belki felsefi anlamda kendinize pek çok şey katacaksınız. Tabi bu süreçte müsriflik yapmamaya, iyimserlik coşkusu ile herkese ve her şeye aldanmamaya, dürüst olmaya ve de kilo almamaya dikkat edin. Her konuda aşırılıktan kaçının. Oldukça şanslı bir yıl geçireceksiniz. Fırsatları doğru değerlendirin. Yenilenmeye hazır olun.

Oğlak: Jupiter yolculuğuna 12. evinizde devam ederken, bilinçaltınızda sakladığınız korkular, kaygılar, istekler su yüzüne çıkacaktır. Vazgeçemediğiniz, bağımlısı olduğunuz ama ayağınıza pranga olan ne varsa yüzleşerek geride bırakabilirsiniz. Satürn 2017 Aralık’tan beri kişiliğinizi ve mizacınızı değiştirirken, Jupiter de bu yıl sizi ruhsal olarak büyütecektir. Spiritüel, psikolojik, ökült çalışmalar yapmak, inzivada kendinizi bulmak, yardımda bulunmak size iyi gelecektir. Sezgileriniz artacaktır. Gizli düşmanlarınıza karşı ilahi bir korumaya sahip olacaksınız. Sizden saklanan ne varsa karşınıza çıkabilir ve siz de daha güvenilir olmaya önem verebilirsiniz. Ruhsal farkındalık yılına hazır olun.

Kova: Jupiter yolculuğuna 11. evinizde devam ederken, o çok istediğiniz hayallerinizi yaşarken bulabilirsiniz kendinizi. Yeni idealler benimseyebilir ve adımlar atabilirsiniz. Bu seneki tutulmalar sizi oldukça zorlamışken ve Ocak’ta son bir tutulma daha yaşayacakken, Jupiter size ilaç gibi gelebilir. Hayallerinizde gerçekçi olun ve iyice düşünerek ilerleyin. İnsanların size söylediklerine güvenmeden önce gerçekçi düşünün. Bu yıl davetler, konserler, geziler derken oldukça aktif olabilirsiniz. Arkadaşlıklarınızı sorgulayabilir, yepyeni bir çevre edinebilirsiniz. Etrafınıza daha ruhsal, eğitimci veya eğlenceli kişileri çekebilirsiniz. Yardım derneklerine, kulüplere üye olabilir, bir amaç uğruna ortak çalışmalar yürütebilirsiniz.

Balık: Jupiter yolculuğuna 10. evinizde devam ederken, toplum tarafından nasıl göründüğünüzü ve sorumluluklarınızı sorgulayacaksınız. Jupiter'in yapacağı kare açı ile sorumluluklarınızı yerine getirmiyorsanız davranışlarınızı gözden geçireceksiniz. Bazılarınız terfi alacak, bazılarınız kariyer basamaklarını daha hızlı çıkacak, daha saygın bir konuma gelmek isteyeceksiniz. Belki evlenerek soyadınızı değiştireceksiniz belki de anne-baba olacaksınız. Bu yıl hayatınızdaki otorite figürlerden destek görebilirsiniz. Güçlü ve saygın insanları örnek alabilirsiniz. Babanızdan da yardım görebilirsiniz. Daha da olgunlaşacağınız bir yıla hazır olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder