6 Nisan 2024 Cumartesi

8 NİSAN GÜNEŞ TUTULMASI - KENDİ HİKAYENİN KAHRAMANI OLMAK!




Kendi hikayeni yeniden yazmaya, kendine doğru yeni bir yolculuğa çıkmaya, kökten uca canlanmaya, kırıldığın yerlerden çiçek açmaya hazır mısın?

''Bir baharı hak ettim. Ve kimseye hiçbir şey borçlu değilim!''

Güneş tutulmalarında Güneş (eril) ve Ay (dişil) birleşir. Bu göksel birleşmeden bir bebek, bir tohum, yepyeni bir başlangıç meydana gelir. Bu defa Güneş, en güçlü olduğu ve yüceldiği yerde, zodyağın ilk burcunda tutuluyor. Merkür retrolu tutulma bizi kendi hikayemizi yeniden yazmadan önce hayatımızın kulisinde kalarak doğru planlar yapmaya, Mayıs ayıyla birlikte kendi sahnemizde yeni başlangıçlarla parıl parıl parlamaya davet ediyor.

Yaşam bu dönemde senden Güneş olmanı isterken; gücünü teslim ettiğin her şey senden birden uzaklaşabilir, odağını kendine döndürmen gereken olaylar yaşayabilirsin. Kendini unuttuğun her yerde yüzleşmeler ve yaralanmalar yaşarken, gücünü de yarandan alabilirsin. Sen kendi merkezine döndüğünde, kendin olabilmenin hazzına, özgüvenine ve gücüne kavuştuğunda, yaşamındaki her şeyin sana göre şekillendiğini fark edebilirsin. İçindeki aşka, hayat enerjine, kendine yeniden kavuşabilirsin.

Eğer bir başkasını merkezine koyduysan, yaşam enerjin onun ilgi ve davranışlarına göre şekillenebilir, Güneş yaşam kaynağı olduğundan, onun yaşamından gitmesi yok olmak gibi hissettirebilir. Kendi yalnızlığından haz alıyor, kendine saygı duyuyor ve kendine iyi geliyorsan; sana iyi gelen ve seni olduğun gibi kabul edenlerle bir olabilir, sağlıklı ilişkiler kurabilirsin.

İlişkilerde; dengeli ve gerçek bağlarda süpriz yeni ve heyecanlı kararlar alınabilir. Ancak acele etmemek ve planlı olmak önemli olacaktır. Aynı zamanda birçok çift bebek haberi alabilir. Bireyselliğin ve dengenin bozulduğu ilişkilerde ise sonlanmalar yaşanabilir. Yine de agresif çıkışlar yapmadan önce sakin ve sevgiyle karar almak sürecin daha adil ve doğru ilerlemesini sağlayacaktır.

Tutulma; geleceğine dair radikal kararlar alan, kendi değerine layık olanı seçen, kendisi için başlangıçlar yapan, kişisel gelişimine önem veren, cesurca girişimler yapan, bireyselliğini ve bağımsızlığını koruyan, adil olan, yeteneklerine güvenen, aktif olan, özünü koruyarak ilişkiler kuran herkesi destekleyecek, 'en iyi olduğun şeyde parlamamızı' isteyecektir. 

Beklenti, korku ve kaygıyla bağ kuran, haksızlıklar yapan, yalnız kalmamak için ilişkiler sürdüren, odağını tamamen başkasının hayatına veren, diğerinin enerjisinden beslenmek üzere egoyla bağ kuran ilişkilerde de sonlanmalar ve ilahi adalet döngüsü yaşatacaktır. Bu dönemde çocukça hareket etmek, sinirli, gergin ve ani çıkışlar yapmak, anlamsız riskler almak bizi zora sokabilir. Planlı ve özgüvenli olmak ise bizi ileriye taşıyabilir.

Tutulmanın Sabian Sembolü; 'Kışın kuşları besleyen bir genç.'

Yaşam acımasız, bazen sert olabilir. İşte o günlerde, diğerlerinden beklediğini kendine vermeyi, önce kendini beslemeyi hatırla. Hayata kendi kalbinden baktığında, kendine şefkatli yaklaştığında, sevgini diğerleriyle paylaştığında, kışın da bahara döndüğünü göreceksin.

Seni sen yapan her şeye, tüm yaşadıklarına, seni yaralayan ve kendi yoluna çevirenlere, seni sana getirenlere teşekkür et. İyi ki yaşamayı, hissetmeyi, ilerlemeyi ve denemeyi göze aldın. Çünkü bu, büyümektir.

Sen sevgi ve mucizesin. Sevgini ve mucizeni yaşamaya izin ver.

Dünyada;

-Tutulma; Amerika, özellikle Güney Amerika ülkeleri (Brezilya, Arjantin gibi) ülkelerden izleneceği için bu ülkeler gündeme gelebilir.

-Yoğun bir şekilde açığa çıkan enerjiler; patlamalar, kazalar, öfkeli çıkışlar, kaos ve isyanlar yaratabilir. Savaş hamleleri şiddetlenebilir. Saldırı ve terör olaylarına şahit olabiliriz. 

-Güneş patlamaları etkisi artarken, elektronik cihazlarda sorunlar olabilir, dünyada bir frekans değişimi olabilir. Çok sıcak bir yaz yaşayabiliriz.

-Spor ve sanat alanlarında agresif olaylar, vefatlar olabilir. Ünlüler dünyasında yeni tutuklanmalar olabilir.

-Liderlerle ilgili sert durumlar yaşanabilir, lider değişimleri olabilir. Büyük yıkımlar, sınır değişimleri yaşanabilir.

-Ekonomik çalkantılar ve krizler artabilir ve bizi yeni sistem değişimlerine zorlayabilir.

-Çocukların güvende olması bu dönemde daha önemli olurken, onların daha agresif ve dürtüsel olduğu bir dönem olabilir.

-Baş ve bel ağrıları, migren, böbrek sorunları, geçmiş rahatsızlıkların tetiklenmesi (özellikle kanser), psikolojik sorunlar bu dönemde artabilir. Öfkemizi ve enerjimizi doğru yönetmek adına; spor yapmak, hareketli olmak, kök çakra çalışmaları ve bilinçaltı terapilerine katılmak iyi gelebilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder