11 Aralık 2023 Pazartesi

13 ARALIK YENİAYI - GERÇEĞİN GÖZLERİ

Bir ok, ilerlemek için içindeki yayla birlikte önce geriye gider. Sonsuzluğa ve umuda doğru yukarıya uzanarak, yolculuğuna kilitlenir. Gerilemenin ve gerilmenin, ilerlemenin doğası olduğunu bilir. Ve birkez tüm gücüyle gökyüzüne doğru kendini bıraktığında, artık geri dönüşsüz bir yolculuğa çıkmıştır. Onu durduran her şeyi gerisinde bırakarak...

Şimdi geride bırakmakta olduğumuz koskoca bir yıla, dönüp son kez yeniden bakıyoruz. Yeniay ile başlayacak Merkür Retrosu eşliğinde, birçok karmik döngüyü kırmaya hazırlanıyoruz. Bizi kendimizden ve yolumuzdan alıkoyanlar, bu yılda kalırken; yılın bize kattıklarını, sadece geleceğimizde gördüğümüzü, gerçek ve sahici olanları yanımıza alarak ilerlemeye hazırlanıyoruz. Yarattığımız senaryolar, -mış gibi yaptıklarımız, kaptırdığımız roller açığa çıkıyor. Kendimize dürüst ve adil olmaya, gerçekçi olmayan her konuya tüm gerçekçiliğiyle uyanmaya çağrılıyoruz.

Bu Yeniay ile; görülmeyenleri görülecek, konuşulmayanları konuşacağız. Kendimizden ne kadar uzaksak, kendimizi ve yolumuzu yeniden hatırlayacağımız olaylar yaşayacağız. İnancımızı ve umudumuzu kırmanın bizi nasıl durdurduğunu fark edecek, düşüncelerimizi yeniledikçe şifa bulacağız. Geçmişte çözülmemiş tüm meseleleri çözme ve tamamlama fırsatı bulacağız. Kendimiz olamadığımız, mutlu gibi yaptığımız, korkuyla tutunduğumuz ilişkilerde uyanışlar, kadersel sonlanmalar ve tamamlanmalar yaşayacağız. Geçmişten aldığımız her haber, bu yıla dair öğrenmemiz gereken dersi yeniden hatırlatacak. Bizi bizden alıkoyan her şey geride kalacak...

Kendimizi daha güzel sevdikçe, bizi sadece biz olduğumuz için sevenlerle buluşacak; kendimiz olma cesareti gösterdikçe, kendi ışığımızla daha çok parlayacağız. Kalbimiz sevgiye, inancımız hayallerimize ne kadar açıksa; o kadar sevgiyle, bollukla, güzelliklerle karşılaşacağız. Kendimize ne kadar dürüst ve sadıksak, yolumuz o kadar gerçek olacak.

Yeni yıl ve Yeniay'ın açacağı tertemiz sayfa yalnızca; sayfamızı güzelleştiren ve renk katanlar, neşemizi besleyen ve bizi bize yakınlaştıranlar, hakiki ve sahici olanlarla süslesin. 

Dünyada; ilahi adaletin işleyeceği, adaletin yerini bulacağı, hukuksal gündemlerin olacağı bir sürece başlıyoruz. Bu dönemde; savaş daha çok yayılabilir, daha dürtüsel çıkışlar duyabiliriz. Geçmişe dair ifşalar çoğalabilir. Dolandırılma, adlandırılma, sahte din - eğitim - tıp insanları gündeme gelebilir. Sağlık, vize, ekonomi, eğitim, atamalar, seyahatler ve araçlarda yeni kararlar alınabilir. Eski kalıntılar, eski eşyalar, restorasyonlar, geçmişte alınan yasal kararların tamamlanması gündeme gelebilir. Altın küçük alım fırsatları sunabilir. Sağlık anlamında; depresyon, göz, diş, cilt, kemik sağlığı, karaciğer, zehirlenmeler gündeme gelebilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder