12 Kasım 2023 Pazar

13 KASIM YENİAYI - ZÜMRÜDÜANKA UYANIŞI!



Yeniden doğuyor, yeniden başlıyorsun. Bitti dediğin yerden değil, bitirme cesaretini gösterdiğin yerden.

İnsanın en büyük gücü; hissedebilmek ve hissettiği duyguları yaşamaya izin verebilmektir.  Yaşaması gereken duyguları, kırgınlıkları, kızgınlıkları görmezden gelen, erteleyen insan; daima geçmişin esiri, geleceğin düşleyenidir. Katı görünme, elde etme, hapsetme, kontrol etme, sahip olma arzuları güçten değil, egodan gelir. Ve ego, gücünün en büyük zehridir. İçinde yepyeni bir şeyler yeşerebilmesi, köklerinin ait olduğun yerlere güvenle uzanabilmesi, ruhunun çiçekler açabilmesi için toprağını zehirleyeni arındırmaya izin ver. Kaçtığın şey, ilerlemeyi ertelediğin, yerinde saydığın şeydi. Gör, yaşa, arın, hafifle.

Yeniay etkisi ile 1,5 yıllık döngülere veda ediyor, geçtiğimiz yıl 2022 Kasım ayında başlayan, 2023 Mayıs ayında olgunlaşan bir süreci tamamlıyor, yeni bir döngüye başlıyoruz. Bugünlerde artık vadesi dolmuş her şeyi geride bırakacak yenilenme, özgürleşme cesaretini, ruhsal gücü kendimizde bulacak, yeniden doğuşumuz için ayağa kalkacağız. Geçmişte yaşadığımız negatif senaryolarla bugünü, yeni olanı ve geleceğimizi yargıladığımızı, zihnimizden yeni güvensiz senaryolar oluşturduğumuzu göreceğiz. Geleceğe umutla bakmak, geçmişin korkularını geride bırakmamızı, neşeyi ve mucizeleri yaşamamızı sağlayacak.

Bugünlerde yaşadığımız Mars - Uranüs karesi; direnç gösterdiğimiz, sabit kaldığımız, eyleme geçmediklerimizi bize gösterecek. Bizi eyleme zorlayan, ani olay ve durumlar yaratan her şey, kendimizde yenilenmesi gerekenleri gösterecek. Süreci sağlıklı kullanırsak; hiçbir zaman özgürleşme cesareti bulamadığımızı, korkuyla tutunduğumuzu bırakabileceğiz. Yeni, özgün, fark yaratacak çıkışlar yapabilecek, özellikle ilişkilerde bizim için ani, yeni ve farklı olanın bize iyi geldiğini göreceğiz. Tamamlanma, sonlanma, yeni olana başlama ve belki de en çok sevebilme cesaretini göstereceğiz.

Önümüzdeki günlerde kök çakramız aktif olacağı için; içimizde arınmayı bekleyen tüm duygular, düşünceler ve korkular ayaklanabilir, kendini rüyalarla gösterebilir. Bedenimizin frekansı değişirken, kalbimizi yormamalı, sakin ve rahatlatıcı aktiviteler yapmalıyız. Şifa çalışmaları ve terapiler, ata karmalarına dair çalışmalar için uygun bir zamandayız. Ancak ameliyatlar için 6 gün boyunca çok uygun zamanlarda olmayacağız. Riskli, fevri, ani ve gergin davranış ve kararlardan kaçınmalıyız. Enerjimizi tutkuya, üretmeye, ertelediklerimizi yapabilmeye saklamalıyız. Bugünlerde başlattıklarımızı; Aralık ayında gözden geçirecek, Şubat ayında ilerleteceğiz.

Dünyada; 

Zuben Alschemali Yıldızı etkisi ile; vicdanlı ve aydınlıkta kalanın bireysel ve toplumsal anlamda hakedişler aldığını göreceğiz. Liderler bu süreçte zorlanabilir, gerek muhalefette, gerek dünya liderlerinde kaos ve karmaşık çarpıcı değişimler görebiliriz. Suç oranları, gasplar, kadınların öne çıkacağı üzücü olaylar yaşanabilir. Savaşa dair büyük ayaklanmalar, suikastler, patlamaların devam etmesini duyabiliriz. Riskli ve panikle yapılan yatırımlar kaybettirebilir, bazı iş yerleri kapanabilir. Fırtına, yıldırım, elektrik ve internet kesintileri, yangınlar, depremler tetiklenebilir. Ülkemizde Ege, Güney - Güney Doğu bölgesinde sarsıntılar olabilir.

Tutulmanın Sabian Sembolü; 'Asker vicdanına uyarak, emirlere direnir.' 

İnsanın en büyük yargıcı vicdanıdır. Değerlerimizden ödün vermek, kısa süreliğine kazanmış gibi hissettirse de, aslında en büyük kaybediştir. Göreve bağlılık ve kendimiz olma arasında bir seçim yapmak zorunda hissedebiliriz. Sevgiyi almayı ve yaşamayı korkularla erteleyebiliriz. Sırf gerçek bir sevgiden korktuğumuz için, bize iyi gelmeyende tutunmaya ısrar ettiğimizi görebiliriz.

Sevgi ve masumiyeti yaşamak, bu dünyada, yalnızca cesur kalplerin işidir.

Kalbi ve kalbinin attıkları için harekete geçecek cesareti bulan, Yeniay'ın küllerinden yeniden doğanlarıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder