23 Eylül 2023 Cumartesi

SONBAHAR EKİNOKSU - 2023


Uzun bir yaz bitiyor, sonbahar rüzgarı içimize doluyor, gün uzun gecelere doğmak üzere batıyor. Gece ve gündüz, aydınlık ve karanlık, eril ve dişil dengelenirken, bizler de içsel dengeye davet edildiğimiz 3 aylık bir döngüye başlıyoruz. 

Bu döngüde güneşine yeniden doğmak için; uzun gecelerde içe dönecek, dinlenecek, ruhsal ihtiyaçlarını fark edecek, hareketli yanını sakinliğe teslim edecek, içindeki yıldızları keşfedecek, hayatında ruhuna denk ve dengeli olmayanı geride bırakacaksın.

Bu yılın 3 aylık ekinoks döneminde gündemimiz; daha özgüvenli ve kendinden emin ilerlemek, hayallerimiz için kalıcı ve sağlam adımlar atmak, sınırlarımızı yeniden çizmek, sorumluluklarımızı fark etmek, kendi ayaklarımızın üzerinde durmak, bir çoğumuz için kendi ev yaşamını kurmak, kendini geliştirmek, ilişkilerde karmik ve dengeli olmayan döngüleri çözmek olacak. 

Ekim Tutulmaları ile tüm ilahi dengeler kurulacak. Birçok ilişkide ihtiyaçlar dile gelerek bağlar dengelenecek, birçok karmik ilişki sonlanacak, birçok kalp bağı kopmamış ilişki yeniden buluşacak, uzun yalnızlıklar ruh eşi yolculuklarına açılacak.

Bu ekinoks gündeminin Sabian Sembolü; 'Gizli bir ilah' 

Kendini sezgilerinin, yaşamın, rüyalarının, işaretlerin, bilinçdışının rehberliğine bırak. Bedeninin, ruhunun sana verdiği mesajları izle. Huzurlu musun, huzursuz mu? Kelimelerinin ne kadar güçlü olduğunu fark et. Duyduklarını sorgula, söylediklerine ve niyetlerine, neyi çağırdığına her zamankinden çok dikkat et. Unutma; şüphe tek gerçektir. Ekinoks günleri bittiğinde, bakış açının ne kadar genişlediğine, bilincinin ne kadar değiştiğine sen de şaşıracaksın. Ruhun, yeni kapıdan geçmeye hazırlanıyor.

Bugün; geçmişe, olmayanlara, başaramadıklarına, yalnızlıklarına değil, olması gerekeni yapabildiklerine, sevgide ve aydınlıkta kalmayı seçtiğin her ana, özünden vazgeçmediğin zamanlara odaklan. Arınmaya, temizlenmeye, yenilenmeye, sevdiklerine zaman ayır, toprağa dokun, teşekkür ederek daha fazlasına aç kendini. 

Gecenin karanlığına küsme, sende bıraktığı yıldızlara sarıl. Eteklerine dökülen yaprakların köklerini beslemesine izin ver. Kendine yaşamın aynasından bak. İçinden dünyaya yansıttığın sevgiyle buluşmaya hazırlanıyorsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder