15 Ağustos 2023 Salı

16 AĞUSTOS YENİAYI - SEVDİKÇE BÜYÜRSÜN





''Yıldızlara bak, biz küçüktük.
Demez miydin hep, sevdikçe büyürsün...''

Bir kalp tutulmasının ardından kalbine açılan kapının eşiğindesin. Ne hikayeler saklı bu kapının ardında, ne duygular, ne arzular... Bazen sımsıcak şefkatine, bazen serin ıssız odalarına, bazen hissizliğine şahit oldun. Hepsinden arda kalan, sadece sensin. Şimdi kalbinin odalarını havalandırma, vazolarına yeni çiçekler koyma, bembeyaz örtüler örtme, usulca yenilenme vakti. Hikayelerine ve kalbine sımsıkı sarıl, onun sadece senin sevgine ihtiyacı var.

Bir elektrik çarpması, bir yıldırım düşmesi, ani bir şok, bir şok cihazıyla kalbini yeniden hayata döndürür gibi... Kalbimizin atışını yeniden hissedeceğimiz, yeniden heyecanlanacağımız, bizi geçmişte mutlu edeni bulacağımız, yeniden sevmeyi ama en çok kendimizi sevebilmeyi hatırlayacağımız zamanlardayız. İçimizde dışladığımız, görmezden geldiğimiz, bastırdığımız her şey kabul görebilmek için gözlerimizin içine bakıyor. Sana güç ve değer kattığını sandığın her şey ve sahnendeki alkışlar birden yok olsaydı, kendini hiçbir şeysiz de sever miydin?

Yeniay ile ani, hareketli, beklenmedik gündemlere hazırlanıyoruz. Yaşadığımız beklenmedik olaylar gerçek benliğimizi, kim olduğumuzu, kim olmak istediğimizi aydınlatacak. Bu uyanış tüm gerçekleri açığa çıkartırken, gerçek bizi özgür kılacak. Değerimizi geri almak için uzun süredir bir türlü atmadığımız adımları kader bizim için yaptıracak. Ve biten, tamamlanan veya fark edilen her neyse, esas değerimiz olanla buluşmak için yaşayacağız. Kendimizden bile beklemediğimiz bir adımla; kendimiz olamadığımız, değerimizi yaşayamadığımız her şeyden özgürleşecek cesareti bulacağız.

2015- 2017 yılındaki deneyimleri daha iyi anlayarak tamamladığımız bugünlerde, o zamanlarda yaşanan olay veya kişilere değil yaşamın size anlatmak istediğine odaklandığınızda, bugününüzü daha iyi anlayabilirsiniz. 20 Nisan Tutulması tetiklenirken; kendimiz olmaya, yapamadıklarımızı yapmaya, isteklerimiz için net ve cesur olmaya, otoritemizi ve sınırlarımızı ortaya koymaya cesaret etmek, özgün ve özgür olmak bizi kadersel gerçek yolumuza taşıyacak. Yapacağımız küçük bir değişim, atacağımız küçük cesur bir adım dahi mucizelere neden olabilir. Yaratıcı, sanatsal çalışmalar ve hobiler edinmek için en güzel zamandır.

İlişkilerde açığa çıkan her şeyin ardında değer duygumuzu yeniden kazanmak varken, değerimize eş olmayandan ani olaylarla özgürleşeceğiz. Güçlü bağlarla bağlı ilişkilere yenilikler katmak, monotonluğu kırmak ilişkileri beslerken, yeni tanışmalarda, ruh eşi ve ruh ikizi buluşmalarında ortak deneyim ne kadar merkezimizde olduğumuz, öz değerimizi koruduğumuzla ilgili olacak. Değerli hissetmediğimiz yerde doğan; öfke, kıskançlık, aldanma, yarış, kazanç gibi dünyevi olanla etkilemeye dair konular ayrılıklarla tamamlanacak.

Dünyada; liderler, ünlüler, sinema, sanat sektörü veya medyaya dair ani skandallar, uzun süre konuşulacak haberler yaşanabilir. Bir ünlü veya liderin ani sağlık sorunu gündeme gelebilir. İşten çıkarılmalar, iş düzeni değişimleri söz konusu olabilir. Aynı zamanda maddi çıkarlar için kurulan ilişkiler, dolandırılmalar, piyasalarda sert dalgalanmalar, altının yükselişi söz konusu olabilir. Ülkemizde iktidar içi beklenmedik değişimler yaşayabiliriz. Ülkemizde Karadenizden Güneydoğuya inen hat ve Ege bölgesi etrafında orta şiddette sismik hareketler olabilir. Sağlık olarak; kalp, tansiyon, dolaşım sorunları, depresyon, bel ve göz ağrıları, kadın ve çocuk hastalıkları, hamilelerde düşüklere dikkat etmeliyiz.

Bazen bir yılda olmayan, bir günde olur. Yeniden başlayabilir, yeni hikayeler yazabilir, yeniden çocuk olabilir, yeniden aslında tüm bunları her an yaptığını fark edebilirsin. Yaşadığın her şeyde kalbini korumaya, onun ışığını saklamaya devam et. Ta ki ışığın kendi göğüyle buluşana dek...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder