21 Haziran 2023 Çarşamba

21 HAZİRAN YAZ GÜNDÖNÜMÜ



3 aylık yepyeni gündemimiz başlıyor...

Yaz gündönümü, ışığın kutlamasıdır! Hayatın bizi kendimiz olmaya, kendimizi ortaya koymaya, kendimizi takdir edebilmeye çağırdığı zamanlardır. Ruhumuz hassas, kalbimiz sıcak, sezgilerimiz yüksek, ışığımız her zamankinden daha parlaktır. Kaybolduğumuz yollarda, ışığın bizi çağırarak kendi yolumuzu bulmamızı sağladığı zamanlardır. 

Bugünlerde hayat bizi eril ve dişil yanlarımızı dengelemeye davet ediyor. İlişkilerimiz, yaşamımızdaki insanlar, ışığımızı yükselten veya gölgelemeye çalışanlar ya da bizimle yarışarak ışığımızı yansıtanlar; kendimiz olmamıza, bizi biz yapan şeylere daha çok sahip çıkmamıza, merkezimizde kalmamıza aracılık ediyor.

Bugünlerde en uzun günü yaşarken, içimizdeki karanlıklar aydınlanacak. Kendimizi kabul etmediğimiz, kalbimizi duyamadığımız, aşkı yaşamaya engel olan, hayatı sevmemize, yaşam enerjimizi hissetmemize gölge düşüren yanlarımızı daha çok fark edeceğiz. Kabul ettikçe güzelleşecek, kendi Güneş'imize yeniden doğacağız.

Gün dönümünün Sabian Sembolü; ''Cam üfleyiciler nefesleriyle güzel şekiller oluşturuyor.'' Şimdi derin bir nefes alın ve kırılgan yanlarınıza üfleyin. Şifanın; geçtiğiniz deneyimlerde, sizi siz yapan şeylerde olduğunu göreceksiniz. Yaz boyu yeteneklerinizi açığa çıkartın, sezgilerinizi dinleyin ve yaratıcılığınızı ortaya koyun. Ve tüm bunları yaparken, kırılgan camlar gibi dağılmamak için; acele etmeyin, sakin, kendinize güvenli, içinizdeki ilhamdan güç alarak sadece ruhunuzdaki güzellikleri nefesinizde hissedin.

''Eğer ışık kalbindeyse, mutlaka evini bulursun.''

Sevgiyle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder