10 Ocak 2023 Salı

LİLİTH ASLANDA ( 9 OCAK - 4 EKİM)


Lilith; kadın doğasının içindeki başkaldıran, yeri geldiğinde gitmesini bilen, ağırlığını koyan, kendini ezdirmeyen, cesur yanıdır. Olumlu kullanıldığında kendine yeterli ve çekici bir enerji yayar. 

Kadın doğasının içindeki Havva yanımız ise; besleyen, şefkat gösteren, koruyan yanımızdır. Havva yanımız dengeli olmadığında erile annelik enerjisi yayar, ilişkiye bağımlı bir enerjide oluruz. 

Peki Lilith yanımız dengede olmadığında? İşte o zaman; acıdan beslenen, intikam alan, ilişkilerde kin ve elde etme arzusu ile takılı kalan, baştan çıkaran, aldatan, öfkeli, karşı cinsi sürekli yeren, kıskanç, ilişkileri kısa süreli olan, entrikalardan beslenen karanlık yanlarımız açığa çıkar. 

Her kadın önce Lilith enerjisinden geçerek, dişil bilgeliğine doğru ilerler. Lilith ve Havva enerjimiz dengede olduğunda; hayatımız, ilişkilerimiz, bolluk bereketimiz dengeli akmaya başlar. 

Lilith, 'leyl' sözcüğünden türemiştir. Leyla, karanlık kadın, kara ay, Al karası kelimeleri ile bağlantılıdır. doğum haritamızda ruhumuzun gizli ve bastırılmış isteklerini de anlatır. 

Lilith 9 Ocak tarihinde Aslan enerjisinde ilerlemeye başladı. 4 Ekim'e dek; şayet kendi gücümüzü baskılıyorsak, güç sahibi kişilerden rahatsız olabiliriz. Statüsünü korumak adına diğerlerine zarar veren kişileri görebiliriz. İlişkide kalple değil egoyla hareket ederek sahip olma dürtüsüne kapılabiliriz. Eriller bu dönemde daha rekabetçi, ilgi odaklı olabilir, babalarında yargıladıklarını anlamak üzere ilişki deneyimleri yaşayabilirler.

Bu enerjiyi doğru kullanmak için; yaratıcı potansiyellerimizi açığa çıkartmak, lider kişileri örnek almak, özgüvenimizi geliştirmek, ışığımıza güvenmek, hayatımızdaki karanlık ve aydınlığı dengeleyecektir. Bugünlerin karmasını ve hak edişlerini, 24 Temmuz'da Venüs Aslan retrosunda görmeye başlayabiliriz.

''Bir çiçek, yanındaki çiçekle rekabet etmeyi düşünmez. Sadece çiçek açar.'' Renklerinize ve ışığınıza güvenerek dişil bilgeliğinize açtığınız bir dönem olması dileğiyle!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder