9 Mayıs 2022 Pazartesi

MERKÜR RETROSU (9 MAYIS - 4 HAZİRAN)



Zihnimiz, düşünmeyi hiç bırakmaz. Nefes almaya, dinlenmeye, geriye dönüp değerlendirmeye ihtiyaç duyar. O yüzden en hızlı hareket eden ve en çok retro yapan gezegen zihinle bağlantılı olan Merkür'dür.

Ateş elementinin yükseldiği, dürtüsel kararlar almaya ve sabırsız davranmaya meyilli olduğumuz bugünlerde, düşünmeden hareket etmemek ve her şeyi fark ederek ilerlemek adına Merkür Retrosu bir nimettir.

Yavaşlamak, nefes almak, planlamak için bizi destekleyen bu süreçte hızla hareket etmeye ve hayatla meşgul olmaya devam edersek, erteleme ve gecikmeleri işte o zaman yaşayabiliriz.

Bugünler; yeni başlangıçlar, tanışmalar, imzalar, riskli yatırımlar, nikah, ticaret, araç alımı, anlaşmalar, seyahatler, elektronik alımı, internet alışverişi, stalk yapmak için uygun değildir. Yanlış anlaşılmaların farkında olarak ilerleyebilir, kendinizi yazı yazarak daha iyi ifade edebilirsiniz. Dedikodu ve asparagas haberlerle hareket etmemeye dikkat etmelisiniz. Mümkün olduğunca az iletişim kurarak kendinizle başbaşa zamanlar geçirmelisiniz.

Önceden planlanmış işleri tamamlayabilir, geçmiş fırsatları yakalayabilir, planlamalar yapabilir, içinizde birikenleri söyleyebilir, kırgınlıkları onarabilirsiniz. 

Tutulmalarla birlikte tüm gizli saklı konular aydınlanabilir, her şeyi en derin detayı ile görerek ilerleyebilirsiniz.

Bu süreçte yaşanan tanışmalar veya geçmişteki kişiler; tamamlanmamış ve anlaşılmamış bir deneyimi yaşamınıza getirerek öğrenmeniz için birer elçidir. Ders tamamlandığında yollarınız yine ayrılabilir. 

Merkür 9 - 23 Mayıs tarihlerinde retro etkilerini en fazla hissettireceği İkizler burcundan geçerken, 23  Mayıs - 4 Haziran tarihlerinde kalıcı adımları planlamak için bizi destekleyecek. 21 Mayıs tarihinde ise Güneş'in kalbinde olacak. 

'Zihnin sakinliği, bilgeliğin güzel mücevherlerinden biridir.' Mutlu aydınlanmalara vesile olması dileğimle.

BURÇLARA ÖZEL ETKİLER;

KOÇ: Retro etkilerini; tüm iletişim kanallarınızda deneyimleyebilirsiniz. Geçmiş fırsatlar, haberler sizi bulabilir. Konuşma, haberleşme, yazışma, elektronik, internet alanlarında dikkatli olmalı, verilerinizi yedeklemelisiniz. Seyahatlerde dikkatli olmalısınız. Yakın çevre ve kardeşlerinizle olan ilişkilerinizde yanlış anlaşılmalar olabilir. Yazarak kendinizi daha iyi ifade edebilir ve gelecek için güçlü fikirler oluşturabilir, planlar yapabilirsiniz.

BOĞA: Retro etkilerini; sahip olduğunuz ve ürettiğiniz değerler konusunda yaşıyor olacaksınız. Daha fazla üretmek, geçmiş mali hak edişlerinizi almak için desteklendiğiniz bir dönemdesiniz. Bugün oluşturduğunuz fikiler ileride gelirlerinizi arttırmanıza vesile olabilir. Bütçe planınızı iyi yapmalı, çevrenizden etkilenerek harcamalar yapmamalı, her şeyi iyi araştırmalısınız.

İKİZLER: Retro etkilerini; kendinizle ilgili kararlarınızı ve gelecek planlarınızı değerlendirmek üzere yaşıyor olacaksınız. Hayata nasıl baktığınız, nasıl iletişim kurduğunuz bu dönemde önem kazanabilir. Kendinizi zaman zaman ifade edemiyor gibi hissedebilirsiniz. Tamamlanmamış deneyimler yaşamınıza yeniden gelebilir. İmajınızı, kimliğinizi, duruşunuzu yenilemek, beklentilerinizi kırmak adına destekleyici bir dönemden geçiyor olacaksınız.

YENGEÇ: Retro etkilerini; iç dünyanızdaki güçlü aydınlanmalarla yaşıyor olacaksınız. Kendinizle ve çevrenizle ilgili farkındalıklar yaşayabilir, pek çok konunun iç yüzünü anlayabilirsiniz. Sezgileriniz güçlenebilir ve rüyalar aracılığıyla uyanışlar yaşayabilirsiniz. Kendinizle başbaşa kalmak bu dönemde size çok iyi gelecektir.

ASLAN: Retro etkilerini; gelecek planlarınıza dair yaşıyor olacaksınız. Hayallerinizi gerçekleştirmek adına bu dönemde neye ihtiyaç duyduğunuzu daha iyi anlayabilirsiniz. Sosyal çevreniz ve ekip arkadaşlarınızla alakalı içsel bir değerlendirme yapabilirsiniz. Sizi gerçekten yükselten ve destekleyen kişileri bu dönemde fark edebilirsiniz. Eski arkadaşlarla buluşmak, onlar sayesinde farkındalıklar yaşamak da bu dönemde söz konusu olabilir. Dedikodu ortamlarından uzak durmak yararınıza olacaktır.

BAŞAK: Retro etkilerini; toplum önündeki duruşunuza dair yaşıyor olacaksınız. Kendinizi nasıl ifade ettiğinizi, statünüzü, saygınlığınızı sorgulayabilirsiniz. Hedefleriniz için güçlü planlamalar yapabilir, önemli fikirler bulabilirsiniz. Aldığınız radikal kararlarla ilerleyen zamanlarda hayat akışınızı değiştirebilirsiniz. Geçmiş kariyer fırsatları da bu dönemde karşınıza gelebilir. Üst yöneticilerinizle yanlış anlaşılmalar konusunda dikkatli olmalısınız.

TERAZİ: Retro etkilerini; sınırlarınızı aşmaya dair deneyimliyor olacaksınız. Zihninizin sınırlarını ne kadar aştığınızı, yani hayattan neler öğrendiğinizi, kendinizi ne kadar geliştirdiğinizi, ne kadar gezdiğinizi, inançlarınızı, hayat felsefenizi sorgulayarak yenileyebilirsiniz. Eğitim konularında planlamalar yapabilirsiniz. Sınavlar, yayıncılık, ticaret, yurt dışı bağlantıları konusunda dikkatli adımlar atmak yararınıza olacaktır. Uzakta yaşayan kişilerden beklediğiniz haberler bu dönemde gelebilir. Rüyalarınız ve eşzamanlılıklar oldukça yol gösterici olabilir. Bu dönemde kendinizi din ve hayat görüşüne dair çatışmalardan korumalısınız.

AKREP: Retro etkilerini; arınmak ve yenilenmek üzerine yaşıyor olacaksınız. Bu dönemde hafiflemeniz ve özgürce ilerlemeniz için neye ihtiyaç duyduğunuzu daha net görebilir ve buna engel olan her şeyi yaşamınızdan çıkartabilirsiniz. İletişime dair sizi karanlık karmalara çeken kişilerden korunmak ve aydınlık düşüncelerle ilerlemek deneyiminiz olabilir. Her konunun en derinine inebilir, önemli araştırmalar yapabilirsiniz. Kendinizin ve çevrenizdekilerin de ruhsal derinliklerini fark edebilirsiniz. Şifa ve bilinçaltı çalışmaları için uygun bir dönemdir. Aynı zamanda finansal paylaşımlar ve yatırımlara dair planlamalar gündeminizde olabilir, geçmiş alacaklarınızı tahsil edebilirsiniz.

YAY: Retro etkilerini; ikili ilişkilerinizde kendinizi nasıl yansıttığınıza dair yaşayabilirsiniz. Kendinize ve ilişkinize zaman tanımak, evliyseniz yanlış anlaşılmaları çözebilmek, aynı pencereden bakabildiğiniz insanları yaşamınıza alıp almadığınızı görmek deneyim alanlarınız olacaktır. Yalnızsanız, geçmişten gelen kişiler ilişkinizde gerçekte neye ihtiyacınız olduğunu size gösterebilirler. Bu dönemde bazılarınız ilişkilerinizin ciddi bir sürece girmesine dair değerlendirmeler yapabilir, evlilik hazırlığı sürecinde de olabilirsiniz. Aynı zamanda iş ortaklıklarınızı da gözden geçirebilirsiniz.

OĞLAK: Retro etkilerini; günlük yaşamınızı düzenleme, planlama, iyileştirme üzerine yaşıyor olacaksınız. Rutin işleriniz ve alışkanlıklarınızı değerlendirerek hayatınızı kolaylaştıran ve zorlaştıran etkileri bu dönemde fark edebilirsiniz. Aynı zamanda bedeninizin ve ruhunuzun sağlıklı olması için yaşam size pek çok farkındalıklar yaşatabilir. Günlük yaşamda yanlış anlaşılmalar yaşamak, evrak, fatura gibi rutin işlerde gecikmeler olması normaldir. Bu konularda dikkatli olmanızda fayda olacaktır. İş yaşamınızda ise gecikmiş hak edişlerinize kavuşabilirsiniz.

KOVA: Retro etkilerini; aşk hayatınız ve hayat sahnenizde yaşıyor olacaksınız. Kendinizi, yeteneklerinizi, kimliğinizi nasıl ifade ettiğinizi sorgulayabilirsiniz. Hobilerinizi geliştirmek adına planlamalar yapabilir, güzel yazılar yazabilirsiniz. Aynı zamanda geçmiş ilişkiler veya ilişki konuları gündeminize gelebilir. Hem ilişkiler hem de finansal konularda bu dönemde hızlı adımlar atmamalı, sakince değerlendirmeler yapmalısınız. Çocuğunuz varsa onun eğitimine dair konular da gündeminizde olabilir.

BALIK: Retro etkilerini; hayatınızın temelini değerlendirmek üzere yaşıyor olacaksınız. Bugününüze etki eden geçmiş konular ve çocukluk örüntüleriniz gün yüzüne çıkabilir. Aynı zamanda oldukça nostaljik hissedebilirsiniz. Aile, ev, bahçe, gayrımenkul gibi konularda planlamalar yapmak gündeminizde olabilir. Bu süreçte ev içi yanlış anlaşılmalar, küçük ev aletlerinin bozulması, iletişim cihazlarının bakımı konusunda temkinli olmak yararınıza olacaktır. Aile yanına dönmek ya da doğdunuz topraklara gitmek bu günlerde önemli zihinsel açılımlar yaşatabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder