5 Nisan 2022 Salı

AŞK TUTULMALARI




Evliliklerinizin altında yatan temaları, aşkı bulamayanların hangi zamanlarda evlilik için daha çok desteklendiğini merak ediyorsanız, bu yazıya göz atabilirsiniz.

Tarih aralıkları geniş kapsamlıdır, arada iç içe geçmiş tutulmalar vardır. O nedenle evlenmeden hemen önceki tutulmaları bilmek önemlidir.

Evlilikleri en çok destekleyen tutulmalar Halkalı (Annular) Güneş Tutulmalarıdır. 

Koç - Terazi Tutulmaları (14 Ekim 2023 - 29 Mart 2025, en çok destekleyen 2 Ekim 2024)

Bu tutulmalar aşk evliliklerini en çok destekleyen tutulmalardır. Venüs'teki aşk, Mars'taki eylem ile birleşir. Eril ve dişil gücünün birleşmesi ile aşk evlilikleri en çok bu zamanlarda gerçekleşir. Uzun yıllar boyunca içsel eril ve dişil enerjisini dengelemeye çalışan kişilerin, aşkla buluşma sürecini anlatır. Heyecanlı, tutkulu, sevgi dolu, dengeli ve uyumlu birliktelikler bu zamanlarda kurulabilir.Aşkı bulamayan çoğunluğun aşk hayatı 2023 sonu itibariyle hareketlenebilir. Genel itibariyle 1982, 1986, 1987 ve 1991 doğumlular için çok destekleyicidir.

Boğa - Akrep Tutulmaları (19 Kasım 2021 - 28 Ekim 2023)

Gece yapayalnızken etrafınızın bomboş olduğu bir yeryüzünde, gökyüzündeki yıldızlara bakın. Tamamen yalnız olduğunuzu, saklanacak bir yerinizin olmadığını, savunmasız, uçsuz bir düzlükte olduğunuzu düşünün. Yiyecek bir şeyiniz, barınacak bir yeriniz, sarılacak kimseniz yokken ne hissederdiniz? İşte ilkel benliğimiz böyle oluşmuştur. İlk insanın temel içgüdülerini Akrep ve Boğa hattındaki tutulmalarda bilinçaltımızın derinliklerinde hissederiz. Astroloji, ilkel benliğin gelişimini gösteren ve bu gelişimin insan ruhunun üzerindeki etkilerini inceleyen çok derin bir bilimdir.

Bu yıl hepiniz farkındasınızdır, pek çok kişi hamile veya evlilik hazırlığı yapıyor. Bebek sahibi olma isteğinin altında yatan tema, insanın üreme ve çoğalma içgüdüsü ile kendini koruma, neslini sürdürme isteğinden kaynaklanmaktadır. Tıpkı savaşta olan ülkelerin içgüdüsü gibi... Barınma, yiyecek bulma gibi temel güdülerimiz bu tutulmalarda bu yüzden yükselir. Ev fiyatları, yiyecek fiyatları o nedenle artar. Ve bizler, karanlıkta bomboş bir alanda hissederiz. Evlilikler de sahip olma, ait olma, güvende hissetme isteğinden gelir. Mars - Plüto ve Venüs etkileri burada içgüdüler için birleşir.

İkizler - Yay Tutulmaları (5 Haziran 2020 - 4 Aralık 2021)

En çok evlilikler bu süreçte gerçekleşir. Çünkü işin içerisinde Jupiter vardır. Jupiter ve Juno mitolojide eştir ve Juno kutsal evliliklerin koruyucu Tanrıçası olarak kabul edilir. Bu tutulmalarda bilgi vardır. (Merkür) Bilme isteğimiz çok kuvvetlidir. Kendimizi bilmek, kendimizi aşmak, deneyimlemek isteriz. Evliliklerde partnerimizden birçok şey öğreniriz. Burada gerçekleşen evlilikler genellikle ruh eşi, ruh ikizi buluşmalarıdır. Ruh eşleri veya ruh ikizi deneyimleri genellikle zordur. Çünkü bu ilişkiler öğretici ilişkilerdir. Egomuzu aşarak, öğrenmeye, anlamaya açık olmamız gerekir. Aynı zamanda bu evliliklerde partnerinizle bir bütün olduğunuzu, zıtlıklarla tamamlandığınızı daha çok hissedersiniz. 

Yengeç - Oğlak Tutulmaları (13 Temmuz 2018 - 5 Temmuz 2020)

Bu tutulmalar karma, ruh ve kader ile ilgilidir. Geçmiş karmalar bugüne taşınabilir, ya da geleceği önemli bir ölçüde yapılandırabiliriz. Kökten, soy karmandan gelen biri ile evlenebilir ya da eşin kökleri ile ilgili sorunlarla yüzleşebiliriz. Bu tutulmalarda atalardan gelen bağları, soyu devam ettirmek önemli olduğu için geleneksel evlilikler, geleneksel aile yapıları daha çok görülür. Evlilik sorumlulukları daha belirgindir. Evlilikle birlikte ev almak, memlekete dönmek, göç etmek gibi radikal kararlar alınabilir.

Aslan - Kova Tutulmaları (18 Ağustos 2016 - 21 Ocak 2019)

Bu tutulma temalarının altında bireyselleşmek, özgürleşmek vardır. Aşkın özgürleştirici ve yenileyici doğası deneyimlenir. Arkadaşça başlayan aşklar, aynı zamanda en yakın arkadaşlıkların kurulduğu eğlenceli evlilikler görülür. İki tarafın da birbirine bireysel alan tanıması, birlikte sosyalleşmesi önemlidir. Aksi takdirde ego yıkıcı olaylar yaşanabilir. İlişki içinde devinimler, 7 yılda bir yenilenme ihtiyacı söz konusu olabilir. Evlilikler monotonlaşmamalıdır. Bu tutulmalardaki evlilikler genellikle ani olur. Süprizler, beklenmedik olaylar baskındır. Çocuk sahibi olmak bu evliliklerde önemlidir.

Başak - Balık Tutulmaları (13 Eylül 2015 - 26 Şubat 2017, en yakın zamanda 18 Eylül 2024) 

Buradaki tutulmalar çok kaderseldir ve kontrol edilemez. Derin karmaları açığa çıkartabilir. Bu evliliklerde temalar özveri dengesini korumak ve gerçekçi olmakla ilgilidir. Beklentiler, aldanmalar, değiştirme arzusu, kendini adama, adanmayı bekleme halleri söz konusu olabilir. Ancak koşulsuz ve kalpten sevenler için buradaki bağlılık da derin ve kutsaldır. Sevdiğini her haliyle sevmek, kalp gözüyle görmek söz konusudur. Onun kendinden bir parça olduğu kabul edilir, değiştirme arzusu yerini anlamaya ve anlaşılmaya bırakır. Karşılıklı olarak ruhsal farkındalık, maneviyat ve iyileşme deneyimleri açığa çıkar. Olanı olduğu gibi görebilmek, yaşayabilmek önemlidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder