31 Mart 2022 Perşembe

1 NİSAN YENİAYI - KAHRAMANIN YOLCULUĞU


Merhaba yeryüzü sakinleri,

Hayatta yaşadığımız tüm deneyimlerim amacı, bizi kendimizle tanıştırmaktır. Bazen kim olduğumuzdan öyle uzaklaşır, bizi başkalarının görmesinden öyle korkarız ki, renklerimiz görünmesin, sesimiz duyulmasın diye başka seslerin arasına karışır, kalabalıklar arasına saklanırız. Hayat ise bizi alır, özümüze dönelim diye bir kafese kapatır. Yavaşlar, düşünür, silkelenir, engellere çarpa çarpa kanatlarımızı keşfederiz.

Ve nihayet, uzun süredir yaşanan belirsizlikler, yavaşlayan 1 Nisan Yeniayı ile birlikte sona eriyor. Üstümüzden kış rehavetini atarak ilerlemeye, güçlü başlangıçlara, kendimize kanat çırpmaya hazırlanıyoruz. Artık ne istediğimizi biliyoruz.

Bu Yeniay bizi engelleyen, bizi biz olmaktan alıkoyan her şeyden azad olmamıza, kendi gücümüze uyanmamıza vesile olacaktır. Yeni deneyimlere, hak edişlerimize, güzelliklere ulaşmamızı geciktiren, geçmişe takılı kalmak, üzüntüleri, travmaları bugüne direnç olarak taşımaktır. Onlardan arınmak, karamsarlıktan sıyrılmak, gerçekten değerli hissettiğimiz yerlere ve kişilere alan açacaktır.

Kim olduğumuzu bulmak demek; mücadele etmek, kitaplar, ruhsal çalışmalar, soru yağmurlarıyla boğuşmak demek değildir. Bazen öylece kendi kanatlarını fark etmek, kendini her yönüyle kabul etmektir. Kendi başına da uçabildiğini görmektir. Bazen en çok da yaralanmaya izin vermek, başkalarının da yaralarını görmek, bunun insan doğasının bir parçası olduğunu kabul etmektir. Ben böyleyim, yapamıyorum, bilmiyorum diyebilmeyi bilmektir.

Kendin olmak, kendi değerini yaşamayı seçmektir. Seni değersizleştiren, enerjini çalan, seni başka biri olmaya zorlayan, senin gibi olmaya çalışan, isteklerine, yaşanmışlıklarına saygı duymayanlara sınır çizebilmektir. Başkalarının yolundan ve ilahi adaletinden değil, kendinin neyi hak ettiğine karar vermekten sorumlu olduğunu görmektir.

Bu Yeniay sürecinde açığa çıkan öfkeli enerjiler, fevri davranışlar, geçmiş yaralarımızdan kaynaklanmaktadır. Onları fark edip özgürleşmek adına, yaralarımızın üstüne basan insanlarla bu süreçte karşılaşabiliriz. Sert tepkiler vermek yerine öfkemizin kaynağını kendimize sormalıyız. İletişim trafiği artarken, cümleler bu süreçte çok yaralayıcı olabilir. İçimizde kalanları dökebiliriz. Aynı zamanda başkalarına da şifa olabilir, kendi güçlerine uyanmalarını sağlayabiliriz. Pek çok ruhsal ve fiziksel sorunumuz da yeniayda kendini göstererek iyileşme fırsatı bulabilir.

Yükselen enerjilerimiz, özgüvenimiz, hızlı, çocuksu, korkusuz hallerimizle sınırsızca hareket etmek isteyebilir, her şeyi yapabilecek gücü kendimizde bulabiliriz. Mars - Satürn kavuşumu ile bizi durduran, engelleyen her durum bize sınırlarımızı fark ettiren, ayaklarımızı yere sağlam basarak kalıcı ve istikrarlı adımlar atmamızı sağlayan enerjileri çalıştıracaktır. Acele etmemeli, meydan okumamalı, kendimizi üstümüze kim geliyor olursa olsun hiçbir şeye mecbur hissetmemeliyiz. Ancak bu süreçte korkular ve baskılar da ilerlememize engel olabilir, öfkeli hissedebiliriz.

Yeniay'ın Sabian Sembolü 'Yaban Kaz Sürüsü'dür. Kazlar ortak uçarlar, tek eşlidirler, birbirlerine destek olurlar. Mevsimsel değişiklikleri takip ederek ilerlerler. Sezgileri onlara nereye uçmaları gerektiği konusunda yol gösterir. Bu süreçte, nereye gitmen gerektiğini bilmiyorsan, kalbinden ilham al. Yaşamda bir şeylerin değiştiğini fark et ve kendini değişimin akışına bırak. Seni destekleyenlerle, gerçekten sadık kişilerle birlikte yükselirken, bağımsızlığın onlara tehdit oluşturmak yerine, ilham versin. Güvenmediğin göklerde kanat çırpma.

Seni zorlayan, ikna etmek zorunda kaldığın, eksiklik veya fazlalık gibi hissettiğin, -mış gibi yaptığın hiçbir yere ait değilsin. Sen, seni yükselten, kolaylıkla uçabildiğin, güzelleştiğin, özgürleştiğin göklere aitsin.

Toplumda;

-Yeniay süresince liderlerin, yöneticilerin zor durumda kalmaları söz konusu olabilir. Güçlerini kanıtlama ihtiyacı hissederek ani çıkışlar yapabilir, ancak bu çıkışlardan zarar görebilirler.
-Ukraynada insani yardımlar çoğalabilir, aynı paralelde askeri hareketlilikler de kontrol altına alınabilir.
-Halk tarafından dünya genelinde isyanlar, grevler görebiliriz. Savaşa karşı tepkiler büyüyebilir.
-Sıkışan yoğun enerjilerle doğal afetlerde artışlar meydana gelebilir. 
-İletişim, medya, yayın konusunda engeller olabilirken, nükleere dair açıklamalar duyabilir, yeni keşif ve icatlara da şahit olabiliriz.

BURÇLAR:
KOÇ: Yeniay'ın genel etkilerini; kendinize dair tüm isteklerinizi gerçekleştirme, yenilenme, özgürleşmeye dair yaşayabilirsiniz. Gücünüzü ve kimliğinizi fark edebilir, yaralarınıza şifa bulabilirsiniz. İletişim, haberleşme, yayıncılık ve fikirlerinizi ifade edebildiğiniz, zihninizi geliştirebildiğiniz her alanda fırsatlar yakalayabilirsiniz.

BOĞA:Yeniay'ın genel etkilerini; içe dönerek yaşayabilir, geleceğe dair güçlü planlar yapabilir, uzaklaşma ve zihninizi dinlendirme ihtiyacı içinde olabilirsiniz. Size yol gösterecek kadersel olaylar deneyimleyebilirsiniz. Pek çok bilinçaltı blokajınızı fark ederek, korkularınızdan arınabilirsiniz. Sizi siz olmaktan alıkoyan fazla fedakarlık yaptığınız alanlarda denge ihtiyacında olabilirsiniz.

İKİZLER: Yeniay'ın genel etkilerini; sosyal çevrenizde yaşarken, sizi yükselten, değer katan arkadaşlıklarla ilerlemek isteyebilir, sizi engelleyen alanlardan uzaklaşarak kendinizi bulabilirsiniz. Geleceğe dair güçlü ve cesur planlar yapabilir, ekip arkadaşlarınızla ortak bir amaç için çalışabilirsiniz. Bolca sosyalleştiğiniz, iletişimin çok yoğun olduğu bu dönemde kelimelerinizi dikkatli seçmeye, size öfkeyle yaklaşan insanlarla bir olmamaya, özünüzü korumaya özen gösterin.

YENGEÇ: Yeniay'ın genel etkilerini; kariyeriniz, hedefleriniz, saygınlığınız, toplumsal statünüzle ilgili yaşayabilirsiniz. Kariyere dair yeni ve hızlı kararlar alabilirsiniz. Yetenek ve potansiyellerinizi gösterme fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu süreçte hedeflerinizin gerçekten size ait olup olmadığını sorgulayarak kendi yolunuzdan gitmeye karar vermeniz de mümkündür. 

ASLAN: Yeniay'ın genel etkilerini; zihninizin sınırlarını aşmak, kendinizi geliştirmekle ilgili yaşıyor olacaksınız. Bu durum eğitim, yolculuklar, karşınıza çıkan yeni ve renkli insanlar vasıtası ile olabilir. Ya da günün herhangi bir anında bir sözcük, bir işaret sizde beklenmedik farkındalıklar uyandırabilir. Bilge ve tecrübeli insanlar size yol gösterebilirler. Keşfetmek, özgürleşmek, uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Deneyimlemek, bu sürecin anahtar kelimesi olacaktır. Yayıncılık, hukuk, ticaret, eğitim alanlarında kendinizi göstererek etki yaratabilirsiniz. Rüyalarınız bu dönemde yol gösterici olabilir. Sözcüklerinizde sakin olmalı, fevri kararlardan uzak durmalısınız.

BAŞAK: Yeniay'ın genel etkilerini; arınmaya dair yaşarken, sizi aşağıya çeken, karamsarlığa sürükleyen, kriz yaratan pek çok şeyi geride bırakabilirsiniz. Ortaklıklardan doğan gücü fark edebilir, iş ortağınız veya eşinizin desteği ile yeni adımlar atabilirsiniz. Banka, kredi, yatırım, alacaklar gibi konularda hızlı gelişmeler söz konusu olabilir. Bu süreçte mali anlamda güçlü olmanın gerçek güç olmadığını hatırlamalı, kaygılar ve meydan okuma enerjisi ile olmayacak riskler almamalısınız.

TERAZİ: Yeniay'ın genel etkilerini; ilişkiler alanında yaşarken, size iyi gelen ilişkilerle ilerlemeyi seçebilir, kendiniz olamadığınız ilişkilerden hızlıca özgürleşebilirsiniz. Evliliğiniz, ilişkiniz içinde partnerinizde aslında kendinizi aynaladığınızı görerek yaralarınızı fark edebilirsiniz. Birbirinizin yaralarına ortak olabilirsiniz. Yine bu süreç danışmanlıklar almak, terapilere gitmek için de uygundur. İş ortaklıklarınızda da zorunda hissettiğiniz iş birliklerini bırakabilir, yeni ortaklıklar, heyecanlı iş birlikleri yapabilirsiniz. Hukuksal anlamda işleriniz varsa bu süreçte çok hızlı ilerleyebilir.

AKREP: Yeniay'ın genel etkilerini; günlük hayatınızı düzenlemekle ilgili yaşarken, size iyi gelmeyen alışkanlıklarınızı bu dönem çok çabuk bırakabilirsiniz. Ancak diyet veya spor konusunda istikrarı bırakmamalısınız. Bu süreçte günlük rutinler çok koşuşturmalı bir hale bürünürken, zamanın nasıl geçtiğini anlamayabilirsiniz. İş hayatınızda ve günlük hayatınızda yaşanacak hareketli başlangıçlar, sizi motive eden konularla ilgili olacaktır. Sağlık konusunda dikkat etmeli, dinlenmeyi ihmal etmemelisiniz.

YAY: Yeniay'ın genel etkilerini; hayat sahnesinde yaşıyor, ışığınızı parlatıyorsunuz! Bu süreçte özgüveniniz artabilir, hayata daha olumlu yaklaşabilirsiniz. Oldukça neşeli, hareketli, hızlı gelişmeler yaşayabilir, yeteneklerinizi, benliğinizi dış dünyaya daha fazla gösterebilir, hayranlık uyandırabilirsiniz. Aşk hayatınızda hızlı başlangıçlar söz konusu olabilir, bir ilişkiniz varsa hareketli bir döneme girebilirsiniz. Sanatsal çalışmalar yapabilir, yeni hobiler edinebilir, spora başlayabilirsiniz. Yaptığınız her şey benliğinizin ve içinizdeki aşkın bir elçiyle dışa vurumu olacaktır.

OĞLAK: Yeniay'ın genel etkilerini; ev ve ailenize dair yaşarken, hayatınıza dair radikal kararlar verebilirsiniz. Bu süreçte hızlı ama köklü dönüşümler yaşayabilirsiniz. Ev içerisinde yenilikler söz konusu olabilir ya da siz veya ailenizden biri evden taşınabilir. Çocuklarınız varsa onların hayatında da hızlı gelişmeler gözlemleyebilir, onlara maddi manevi anlamda destek olabilirsiniz. Kendiniz de bu dönemde daha özgür bir yaşam alanında yaşamak isteyebilir, içe dönmekten, odanızda vakit geçirmekten keyif alabilirsiniz. Ev içerisinde konuşulmamış konular açılırken, dil yarası açmamaya gayret etmelisiniz.

KOVA: Yeniay'ın genel etkilerini; zihninizde yaşıyor, hızlanan düşüncelerinize yetişemiyor olabilirsiniz. Bu süreçte yeni fikirler üretmek, kendinizi sözcüklerinizle ifade etmek söz konusu olabilir. Söyledikleriniz ve yazdıklarınız her zamankinden daha fazla dikkat çekebilir. Ancak öfkeli konuşmalar ve kararlardan kaçınmalısınız. Bu süreçte eğitim, yayıncılık, haberleşme, ticaret, medya gibi alanlarda yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Yeni anlaşmalar imzalarken, gerçekten güvendiğiniz kişilerle yola çıkmaya dikkat etmelisiniz. Yine bu dönemde hızlı gelişen seyahatler söz konusu olabilir. Yakın çevreniz veya kardeşlerinizin yaşamında çok hareketli gündemler gözlemleyebilir, onlara destek olabilirsiniz.

BALIK: Yeniay'ın genel etkilerini; mali alanlarda yaşarken, hızlı finansal gelişmeler söz konusu olabilir. Yetenek ve potansiyellerinizle daha fazla kazanç elde etme fırsatı bulabilirsiniz. Cesur ve etkili girişimler yapabilirsiniz. Bolluk bereketinizi kısıtlayan her türlü kişi ve durumu geride bırakacak kararlar alabilirsiniz. Ancak bu dönemde kendinizi bir şeylere mecbur hissederek, kanıtlama ihtiyacına girerek riskli kararlar almamalı, değerlerinize sahip çıkmalı, soğukkanlı adımlar atmalısınız. İstikrarlı ve kendinize güvenerek ilerlerseniz, oldukça kazançlı çıkabilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder