13 Şubat 2022 Pazar

VENÜS - MARS KAVUŞUMU (14 ŞUBAT - 6 MART)




Bu yıl her şey 'aşk'tan.

Merhaba yeryüzü sakinleri,

14 Şubat itibariyle yaşanacak eş zamanlılıkla gökyüzünde Venüs ve Mars kavuşuyor! Eril ve dişil enerjinin dengelenmek adına bir araya geldiği bu süreç, Mart sonlarına dek devam edecek. Yaklaşık 40 gün süren Venüs Retrosunun ardından güçlenen özdeğerimiz, dengelenen nefsimiz ile adımlarımızı atarsak; köklü, kararlı, uzun soluklu aşklara yelken açabiliriz.

Yaşanacak bu buluşma, 2022'nin en özel açılarından biri olacaktır. Tutulmaların yıl boyunca Venüs'ü işaret ederek; özdeğer, sevgi, sabır, aşk, yaratıcılık, üretim konularına vurgu yapmasının dışında uzun bir Venüs retro yolculuğundan geçtik. Artık pek çoğumuz öz değerini, sınırlarını, elindekinin kıymetini, ilişkilerde ne istediğini ve ne istemediğini biliyor.

Venüs ve Mars kavuşumunda, en derine, en dibe, en karanlığa inerek küllerinden doğmuş bir Venüs ve çok güçlü bir Mars görüyoruz. Dolayısıyla bu süreçte; geçmişe takılı kalmak, yaşanan ve yaşanmayanlardan birilerini suçlamak, kin, ihtiras, intikam hırsıyla hareket etmek çok ciddi karmalar yaratacaktır. Dahası, yalnız kalmamak, onaylanmak ve ilişki ihtiyacıyla hiç olmayacak insanları yaşamımıza almak, hatta tensel olarak yakınlaşmak, sınırlarımızı ve öz değerimizi hiçe saymayı getirecektir. Böylelikle bizimle gerçekten olması gerekenlere de alanımızı kapatacaktır.

Karmik bir ilişki yaşayacağımız zaman, karşımızdaki partnerimize karşı konulmaz bir çekim duyarız. Onu yıllardır tanıyor gibi hissederiz. O, tanıdık bir yabancıdır. Bu günlerde karmik öğretilerden yoğun biçimde geçerken, kendimizi bilmek, dengeye gelmek adına birine çekim duyabiliriz. Bu süreçte, sevgiye kendini kapatmış, kendini yukarıda gören ve sürekli almaya alışmış kişiler, içlerindeki onay ve sevgiye ihtiyaç duyan çocuğun ihtiyaçlarına uyanabilirler. Ve sürekli fedakarlık yapan, çaba harcayan, ilişkilerin tüm sorumluluğunu alan kişiler, kendine çok güvenen, adım atmaktan kaçan, alıcı kişilere çekilebilirler.

Biri için çaba harcamak, fedakarlık yapmak, özveride bulunmak muhteşem bir şeydir. Ancak bu durumun dengesini bozduğumuzda, kendi isteklerimizi ve benliğimizi arka plana atarak, kendi merkezimizden çıktığımızda 'ben değersizim ve kendime saygım yok, sınırlarım yok' mesajı veririz. Hiçbir zaman bunun karşılığını veremeyeceğini düşünen kişi istemsizce geri çekilir, onun bilinçaltına 'sen yetersizsin'i kodlarız. Bir süre sonra kişi sırtına o kadar yük binmiş gibi hisseder ki, sizden nefret etmeye bile başlar. Siz ise 'onun için her şeyi yaptım' dersiniz. Ve sorun da tam olarak budur! Astrolojide 7. ev; hem ikili ilişklerimiz, hem dengemiz hem de açık düşmanlarımızın evidir. 

Bu süreçte dengelenmek adına, her daim alıcı olan fedakarlık yapmayı, her daim çaba harcayan ise kendine de şefkat sunmayı hatırlayacağı ilişkilere çekilebilir. Aynı zamanda Venüs Mars kavuşumu, yoğun tensel titreşimler yayar. Dürtülere kapılıp gitmemek, sürecin sınavıdır. Haritasında Venüs Mars kavuşumu olanlar, bu süreçte deneyimlerini daha çok anlayacaklardır. Tekamül süreci aşktan geçecek olan, aşkla sınanan kişiler genellikle bu kavuşuma sahiptir. Dış görünüşleri çok çekicidir ve yaydıkları titreşimlerle yolları ister istemez, aşka düşer. Kendilerini ilişkilerle tanırlar.

Venüs ve Mars, Mart ayının ilk haftası yer altına bu defa birlikte iniyor, Plüto ile kavuşuyor. İlişkilerde en derine inme, yüzleşme, köklü kararlar almayı getirecek bu süreç, bakış açımızı oldukça değiştirecektir. Sağlam ilişkiler çok daha köklü ve sağlam ilerlerken, gerçek bağları olmayanlar sert kopuşlar yaşayabilirler. Kalbi dolu olan da, olmayan da, bu süreçte özdeğer duygusunu ve finansal değerlerini yeniden yapılandıracak. Ülkemizde de Şubat ayında başlayan 30 yıllık döngüyle birlikte, evlilik, ilişkiler, sanat ve finans konularında güçlü yapılandırmalar olacak.

6 Mart itibariyle, Venüs ve Mars Kova burcunda kavuşarak ilerleyecekler. Artık küllerinden doğmuş, kalıplarını yıkmış ve gerçek aşkın özgürleştirici olduğunu anlamış eril ve dişiller olacak. Aşk'ın içinde hem arkadaşlığı hem de birbirini yükseltmeyi seçenler yollarına devam edecekler. 

Venüs ve Mars kavuşumunun Sabian Sembolü; 'Bir kız gizlice çıplak yüzüyor.' Bu sembol; kendimizi sevmemizi, kendimizi olduğumuz gibi kabul etmeyi, ilişkilerde klişelerin ve hep izlediğimiz yolun dışında, koşulsuzca kendimizi aşka teslim etmeyi anlatıyor.

Dengeli, uyumlu, köklü, neşeli, sizi her daim yükselten aşklarla buluşmanız dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder