15 Şubat 2022 Salı

16 ŞUBAT DOLUNAYI - IŞIĞINI PARLAT !




'Gerçeği ancak kalbin gözü görebilir.'

Kalbimizle ilgili bir Dolunay yolculuğuna ilerlerken... 

Astrolojide kalbimiz, hayat sahnemiz, benliğimiz, ışığımız, içimizdeki çocuk, sanat, yaratıcılığımız, cesaret, risk ve aşk 5. ev ile ilgilidir. Yani hepsi birbiri ile bağlantılıdır. İnsanın bu hayattaki en büyük amacı, öz'üne ulaşmaktır. Sanat, yaratıcılık alanları, aşk ilişkilerimiz, esasen içimizdeki aşkı ve ışığımızı aynaladığımız yerlerdir. Ve kalbimiz ne kadar cesursa, onu o kadar cömertçe ortaya koyarız.

Kalp, vücudumuzun merkezidir. Ne kadar kendi merkezimizde olduğumuz, kalbimizin ihtiyaçlarını ve sesini ne kadar duyduğumuz ise bu Dolunay'ın konusudur.

Kökten gelen sorunlar, geçmiş travmalar, korkular, kök çakramızda tıkanıklıklara yol açar ve kendimizi cesurca ortaya koymamızı, kalbimizin sesini duymamızı engeller. Özgüvenimizi kıracak olaylar, kırgınlıklar yaşadığımızda, kendimiz olarak kabul göremeyeceğimizi düşünür, yaralarımızı kapatmak için rekabet enerjisine girer, dikkat çekmeye çalışır, kompleksli, öfkeli ve narsist eğilimler gösteririz. 

Bizi kendimiz olmaktan alıkoyan, manipüle eden, baskı kuran, ışığımızı parlatmaktan ve mutlu olduğumuz alanlarda yaşamaktan mahrum bırakanlar; aslında ne istediğimizi fark etmemize vesile olanlardır ve bu durum biz sınırlarımızı çizene dek devam eder.

Bu süreçte; içimizdeki yaralı ve hırçın çocuğa şefkatle yaklaşmak, dürtülerimizi sevgiyle ehlileştirmek, alanımızı korumak, kendimizi ortaya koyabileceğimiz alanlar bulmak, aşk için güçlü ve güvenli adımlar atmak, hayatımızda cesur kararlar almak, ego ve gururu dengelemek deneyim alanlarımızdır. Artan ilgi ve takdir ihtiyacımızla onay almak için başkası gibi olmak ise Dolunay'ın gölgesidir.

Dolunay'ın harita tipinde Ay çok önemli bir konumdadır. Yeteneklerimizi, ışığımızı, kimliğimizi, duygularımızı güçlü biçimde ortaya koyduğumuzda çok olumlu gelişmeleri beraberinde getirebilir. Tanınma, yükselme fırsatları yakalayabiliriz. Dolunay, Regulus yıldızı ile birleşerek, 19 Kasım tutulmasını tetiklerken; oldukça kadersel olaylara ve önemli tamamlanışlara, bitişlere vesile olabilir. Anlaşmalarımız, ortaklıklarımız, evliliklerimizle ilgili uyanışlar yaşayarak, çok radikal kararlar alabiliriz.

Bu süreçte geçmişe dair intikam fırsatları ve hırslar gün yüzüne çıkarken, intikam almak çok büyük bir karmaya ve hayatın tepetaklak olmasına sebep olabilir.

Kalp sağlığımızı korumanın önem kazandığı bu dolunayda, sevginizi dile getirmeyi ve kalbinizi korumayı unutmayın. Daha az kafein ve alkol tüketmek yararlı olacaktır. Kan, damar, dolaşım rahatsızlıkları da bu süreçte tetiklenebilir.

Toplumda; gücü elinde tutanlar, liderler, kraliyet ailesi ile ilgili gelişmeler olabilir. Önemli meydan okumalar görebiliriz. Amerika ve Kanada'nın Batısı ile Meksika doğal afet riskinin daha yoğun olduğu bölgelerdir. Rusya ise büyük restleşme ve güç gösterilerinde bulunabilir.  Haritasında Regulus bulunan Tarkan başta olmak üzere sanatçılar, ünlüler, çocuklar, sporcular ve borsayla alakalı gündemler yaşayabiliriz. 

Dolunay'ın Sabian Sembolü; 'Büyük bir ağacın dalındaki birçok küçük kuş.' Bu sembol, kalabalığın ve aynı seslerin içerisinde kendi sesini duyamamakla ilgilidir. Evet benzer sesleri çıkartmak, aidiyet hissini getirebilir. Ama kendi gerçek sesinizi bastırdıkça, başkaları gibi olmaya çalıştıkça, asla özgürleşemezsiniz. 

Heartmath Institude’da Dr. Rollin McCraty tarafından yapılan çalışmada, insanların kalplerinin sezgisel zekası olduğu ortaya çıkmış. Katılımcılara gösterilecek resimlerden önce kalp ritimlerinin o resmin sakinliği veya heyecan verici olmasına göre kalp önceden, henüz resmi görmeden, kendi ritmini ayarlıyormuş.

Dolunay 16 Şubat tarihinde saat 19:56'da gerçekleşecek. Genel etkileri en çok Aslan, Kova, Boğa ve Akrep'ler yaşayacaklar. Koç, Yay, Terazi, İkizler ise harekete geçirecek önemli etkiler alacaklar. 

Kalbinize ulaşmanıza ve kalbinizin sesini duymanıza vesile olacak bir Dolunay süreci dileğiyle! Hayat sahnesi senin, ışığını parlat, göster kendini!

BURÇLAR

KOÇ: Dolunay'ın genel etkilerini; kendinizi hayat sahnesinde göstermek, sanat ve yaratıcılık alanlarınız, özgüveniniz, hayatınızın merkezi, ilişkileriniz alanında yaşayabilirsiniz. Bu alanlarda kendinizi ifade etmek güzel gelişmelere yol açabilir. Aynı zamanda çocuk sahibi olmak veya çocuğunuzun hayatında önemli bir dönemde yol gösterici olmak söz konusu olabilir. Özel yaşamınız ve sosyal çevrenizle ilgili bir denge kurma zamanındasınız.

BOĞA: Dolunay'ın genel etkilerini; hayatınızın temeli ile ilgili kararlar alarak yaşayabilirsiniz. Aileniz, eviniz, taşınma süreçleri ve kariyerinizle ilgili radikal bir süreçten geçebilirsiniz. Geçmişiniz ve çocukluğunuza dair kendiniz olamadığınız zamanlar hatrınıza gelebilir. Bu zamanlarda yaşadığınız koşullandırmalardan özgürleşerek kendiniz olun, kalbinizin sesini dinleyin. Bu süreçte yaşanan engel ve problemler, sizi kendi yolunuza yönlendirmek için bir araçtır.

İKİZLER: Dolunay'ın genel etkilerini; hayata bakış açınızla ilgili yaşayacaksınız. Sezgilerinizi dinlemenin size yol göstereceği bu süreçte, oldukça yaratıcı plan ve projeler ortaya koyabilirsiniz. Cümleleriniz, yazdıklarınız her zamankinden fazla ses getirebilir, ancak kendiniz olmayı unutmayın. Anlaşma, alım satım, eğitim, medya gibi alanlarda tamamlanmalar, beklediğiniz işlerin sonuçlanması söz konusu olabilir. Yakın çevre ilişkileriniz ve kardeşleriniz size kendinizi aynalayabilir, ne kadar kendiniz olduğunuzu fark edebilirsiniz. Bugünlerde yapacağınız seyahatler oldukça heyecan verici ve ufuk açıcı olabilir.

YENGEÇ: Dolunay'ın genel etkilerini; sahip olduğunuz değerlerle ilgili yaşayacaksınız. Kendiniz olarak, kendinize güvenerek, yaratıcılığınızı ortaya koyarak daha fazla kazanç elde edebilirsiniz. Finansal anlamda kendi gücünüzü ele almanız gerekebilir. Kazançlarınızla ilgili önemli bir tamamlanma yaşayabilirsiniz. Hesaplanmış riskler alarak, hırs ve rekabet duygusundan arınarak ilerlerseniz, bolluk bereket enerjinizi güçlendirebilirsiniz. Aynı zamanda bu süreçte giderleriniz lüks tüketim, hobileriniz veya çocuğunuzla ilgili olabilir.

ASLAN: Dolunay burcunuzda gerçekleşirken, spot ışıkları üstünüzde parlıyor! Kendinizi bulma, kalbinizin sesini duyma, yaşam ışığınızı canlandırma zamanı! Hiç kimsenin ve hiçbir şeyin ışığınıza gölge etmesine izin vermeden, ego ve gurura yenik düşmeden, öncelikle kendinize şefkat ve saygı duyarak ilerleyin. Kimse gibi olmadan, olduğunuz gibi kabul görmenin tadını çıkartın. Sizi öfkelendiren ve kendiniz olmanıza engel olan her bir kalıptan arınmak, kalpten istediğiniz konularda adımlar atmak dolunayın hediyesidir. Öz değerinizi fark ettiğiniz bu süreçte, güçlü ve cesur kararlar alabilir, ilişkilerle alakalı önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. 

BAŞAK: Dolunay'ın genel etkilerini; bilinçaltınıza ışık tutan konularla ilgili yaşarken, biraz içe dönerek gözlem yapma eğiliminde olabilirsiniz. İlham dolu çalışmalar yapabilirsiniz. Kendinize güvenerek ilerlemenize, kendiniz olmanıza engel olan geçmiş konuları fark edebilir, böylelikle daha güçlü sahneye çıkmak için bir hazırlık sürecinden geçebilirsiniz. Özellikle ilişkilere dair korkular bu süreçte yüzeye çıkabilir. Bilinçaltı terapileri için harika bir zamandır. Bu dönemde kadersel tamamlamalar yaşayabilir, karşınıza çıkan kişilerle karmik durumlar yaşayarak önemli öğretilerden geçebilirsiniz. Yaşananların amacı, özünüze ulaşmak olacaktır. 

TERAZİ: Dolunay'ın genel etkilerini; geleceğe dair hayalleriniz ve planlarınızla alakalı yaşayabilirsiniz. Bu planlara yaratıcılığınızı dahil etmek, kendiniz olmak, kendinizi cesurca ortaya koymak, çevrenizde ve toplumda güzel etkilere sebep olabilir. Başarı fırsatları elde edebilirsiniz. Sosyal çevrenizde ışığınız parlayabilir ve kalbinizi heyecanla çarptıracak birileri ile tanışabilirsiniz. Aynı zamanda sizi aşağıya çekmeye çalışan arkadaşlıklarda da bir kopuş süreci yaşayabilirsiniz. 

AKREP: Dolunay'ın genel etkilerini; hedefleriniz, saygınlığınız, toplumda görünen halinizle ilgili yaşayacaksınız. Bu süreçte kendi zirvenize çıkmak için kadersel süreçler yaşamanız mümkündür. Kendinize güvenerek ilerlerseniz önemli başarılar elde edebilirsiniz. Ancak öfkenizi dengelemeli, üst yöneticilerle polemiklere girmemelisiniz. Bu dönemde kariyerinizle ilgili önemli tamamlanmalar yaşanırken, bazılarınızın statüsü değişebilir. Evlenme, ebeveyn olma, terfi alma, boşanma durumları söz konusu olabilir. Aynı zamanda ev, aile ve hedeflerinizle alakalı bir denge kurmanız gerekebilir.

YAY: Dolunay'ın genel etkilerini; kendi sınırlarınızı aşmak, keşfetmek, fikirlerinizi duyurmakla ilgili yaşayabilirsiniz. Bu süreçte ufkunuzu genişletecek kişilerle tanışabilir, seyahatlere çıkabilir, medya, yayıncılık, eğitim gibi alanlarda kendinizi gösterebilirsiniz. Hayata bakış açınızla pek çok kişiye rehber olabilirsiniz. Ancak sizden farklı düşünen kişilerle çatışmalara girmekten kaçınmalısınız. Aynı zamanda hukuk, yurt dışı bağlantılı işler, hava yoluyla alakalı durumlarda tamamlanmalar yaşayabilirsiniz. Sizden uzakta yaşayan kişilerle bağlantılar kurabilirsiniz, sizden farklı kültürlerde yaşayan özel birisi ile tanışabilirsiniz. Kendiniz olarak, kendi fikirlerinizi ve yaratıcılığınızı sunarak çok daha özgür hissedebilirsiniz. 

OĞLAK: Dolunay'ın genel etkilerini; bir arınma ve dönüşüm süreci ile deneyimleyebilirsiniz. Sizi kendiniz olmaktan alıkoyan bilinçaltı kalıplarınız, çevrenizdeki manipülatif kişiler, olumsuz ve takılı kaldığınız geçmiş olayları fark ederek geride bırakabilirsiniz. Bu süreçte finansal anlamda tamamlanmalar yaşamanız da mümkündür. Alacaklarınızı elde edebilir, kadersel hak edişlerinize kavuşabilir, borçlarınızı tamamlayabilirsiniz. Eş veya ortağınızın kazancı ile ilgili de önemli gündemlerin olması mümkündür. Ve bu dönemde içsel dengenize kavuşmanızı sağlayacak bir ilişkiye başlayabilir ya da mevcut ilişkinizle alakalı radikal, köklü kararlar alabilirsiniz. Bu dönemde kalp, dolaşım, sırt, bel problemlerine dikkat etmeli, sizi gevşetecek çalışmalar yapmalısınız.

KOVA: Dolunay'ın genel etkilerini; kendinizi ve ne kadar merkezinizde olduğunuzu aynalayacağınız ilişkilerle ilgili yaşıyor olacaksınız. İlişkinizde veya evliliğinizde kendiniz olabildiğiniz durumlar bu süreçte göz önünde olurken, sizi baskılayan, rahat edemediğiniz ilişkilerle alakalı önemli kararlar alabilir, rotalar çizebilirsiniz. Ancak fevri ve öfkeli ifadelerden kaçınmalısınız. Bu süreçte evlilik teklifi almak, güçlü bir eş adayı ile tanışmak da mümkündür. İlişki içinde bireysel alanınızı koruyarak ilerlemek önemli olacaktır. Dolunay sürecinde tüm ilişki deneyimlerinizin özünüze ulaşmaya hizmet ettiğini unutmayın.

BALIK: Dolunay'ın genel etkilerini; hayat düzeninizle ilgili yaşayacaksınız. Size iyi gelmeyen alışkanlıklarınızdan arınırken, hayattan daha fazla neşe ve keyif alabilmek için yeni bir düzen oluşturabilirsiniz. İş ortamınızda herkes gibi olmaktan sıkılabilir, yaratıcı fikirlerinizle kendinizi gösterebilirsiniz. İş bulma veya yükselme fırsatları yakalayabilirsiniz. Aynı zamanda kalp, damar ve bel sağlığınızı korumak adına yeni bir beslenme düzeni oluşturmanız gerekebilir. Bilinçaltınızdaki dengeleri koruduğunuzda, arada dinlenmeye izin verdiğinizde, bedeninizin de rahatladığını göreceksiniz. Günlük yaşamınızda sizi heyecanlandıracak kadersel gelişmeler ve tanışmalar yaşayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder