17 Ocak 2022 Pazartesi

18 OCAK 2022 DOLUNAY'I - MIŞ GİBİ



Merhaba yeryüzü sakinleri,

Ay, gecenin karanlığını tüm gücüyle aydınlatırken; bilinçaltımız, bastırdıklarımız, karanlıklarımız, bağımlılıklarımız, tüm gölgelerimiz aydınlanıyor, duygularımız içimizden dolup taşmaya ve güçlü bir değişim döngüsüne hazırlanıyor. 

Farkına varıyoruz artık. Varmak zorundayız. Kıyısında güvenli hissettiğimiz, hissettiğimizi sandığımız, sığındığımız limanlar eskisi gibi değil. Temizlenmesi, yenilenmesi, değişmesi gerekenler var, en derine ittiğimiz. Retroların da eşlik ettiği günlerde, eski anıları, eski deneyimleri yad ederken, neyin neden geçmişte kalması gerektiği, neyin nasıl çözülmesi gerektiği daha aydınlıkta artık.

Bilinçaltımızdan büyük bir tsunami ile çağlayan, artık görmezden gelemeyeceğimiz küçük bir çakıl taşı dahi kıyılarımızda şimdi, ayağımıza batıyor. Ama artık içinden çıkılmaz değil, görünmez değil, çözümsüz hiç değil. Aslında belki de bir çakıl taşını fark etmekle başlayacak değişim, belki bir sözcükle, belki eskilerden gelen bir şarkıyla, belki bir elektrik şoku gibi, bir yıldırım çarpması gibi. Aniden. Venüs retrosu ile kalbimiz, Merkür retrosu ile zihnimiz cevabı biliyor, sen de biliyorsun artık... Neyin değişmesi gerektiğini.

Bugünlerde tüm duygularımız, kaygılarımız, gerginliklerimiz ve takılı kaldığımız her alan, içimizdeki çocuğun ebeveynliğimize ihtiyaç duyduğu, onu susturduğumuz ve yok saydığımız yerleri haykırıyor. Güçlü durmak adına kaybetmekten korktukça, sertleştikçe, duygularımızı es geçtikçe, kalbimizin ve ruhumuzun ihtiyaçlarından daha da uzaklaştığımızı fark ediyoruz.

Aile, geçmiş, bağlılık, şefkat, güvende hissetme konuları gündemimize gelerek, aidiyet ihtiyacımızı gözden geçirmemize, hayatımızın temelini sağlamlaştırmamıza hizmet ediyor. Sezgilerimiz, eşzamanlılıklar, semboller ve rüyalarımız ise bize yol gösteriyor.

Kendimize veremediklerimizi dış dünyadan bekledikçe, bir başka kişiye, bir ilişkiye, bir yere, tüketime, yemeye daha da bağımlı hale geliyoruz. Sınırlarımızı belirlemedikçe, sınır bilmeyenlere alan açıyor, had bilmeyen, saygı barındırmayan kişilerle kendi özsaygımızı ve değerlerimizi oluşturmayı öğreniyoruz.

Bilmelisiniz ki bu dolunay bizleri; yeni, temiz ve dingin sahillere, özgür ve kendimiz olduğumuz ilişkilere, aşkı, sevgiyi gönlümüzce yaşamaya, bolluk bereketi özgün ve yaratıcı fikirlerle yaşamımıza çekmeye davet ediyor. Çözülmez sandıklarımız aniden çözülürken, zihnimizden akan bilgiler oldukça önem kazanıyor. Tsunami sona erdiğinde, tertemiz ve berrak yollara açılmaya hazırlanıyoruz.

Bir yanımız hala çocuk, kaç yaşına gelirsek gelelim hep kırılgan, hep şefkata ve ilgiye ihtiyaç duyan bir çocuk kalp taşıyacağız. Önemli olan çocukluğumuzda duyduklarımızı bugünümüzde iç sesimiz yapmamak, kendimizi yalnızlaştırarak, sorumluluklardan kaçarak, ilgi ve şefkati başkasından bekleyerek büyümeyi reddetmemek. İçimizdeki çocuğun ellerinden tutabildiğimizde, hayatımızın kontrolünü de elimize alacak, gücümüzü bir başkasının sevgi ve ilgisine değil, kendimize teslim etmiş olacağız.

Her daim kalbinizin aşkla attığı, ruhunuzun beslendiği yerlerde olmanız dileğiyle!

TOPLUMDA;

Gök ve yerin ve tüm evrenin aynı döngüde ilerlediğine önemli bir olayla ve hayretle şahitlik ediyoruz. Jupiter etkisi ile suların, Plüto etkisi ile yer altının, Oğlak etkisi ile dağların, Yengeç Dolunay'ı etkisi ile dolup taşmanın, Mars - Neptün etkisi ile sınırsız enerjinin gücünü Pasifik'te bir Yanardağ ile görüyoruz.

Dönüşüm ve değişim gerektiren alanların kaçınılmaz olduğunu gösteren krizler de dolunay enerjisi ile gelebilir. Yer altı dünyası, suçlar, kriminal olaylar, cinayetler, yangınlar söz konusu olabilir. Güç, baskı ve manipülasyonlara dikkat etmemiz gereken bir süreçteyiz. Aynı zamanda çocuklarımızı bu dönemde göz önünden ayırmamak daha iyi olacaktır. Ay bu denli baskı altındayken, halk yöneticiler karşısında çaresiz hissederek sert tepkiler verebilir.

Sağlık olarak; mide, diş, cilt, bel ve kemikler daha hassas olabilir. Kanser hastalıkları katılaşan enerjiler sonucu oluşabilir. Çoğu hastanın da şifa haberini alabiliriz. Bağımlılıklarımızdan arınmak, yaşam alanımızı fazlalıklardan arındırmak, fazla sorumluluklarımızı dengelemek, sınırlarımızı korumak sağlığımıza iyi gelecektir.

Dolunay 18 Ocak 2022 tarihinde 02:48'de meydana gelerek, etkisini 14 gün boyunca devam ettirecektir. Dönüşümleriniz, güzelliklere vesile olsun.

BURÇLAR;

KOÇ: Aile, geçmiş, aidiyet ihtiyacını vurgulayan dolunay enerjisi ile hayatınızın temeline inmek, içe dönerek deneyimlerinizi sindirmek, çocukluk örüntülerinizin bugününüze yansımalarını fark etmek güzel dönüşümlere yol açacaktır. Kariyer, hedefler, yaşamınızdaki önemli kişilerden gelen kurallar ve baskılarla gelecek planlarınız konusunda yeni yol haritaları çizmek isteyebilirsiniz. Geçmiş ve geleceğin köprü kurduğu dolunayda, yetişkin sorumlulukları almayı belki de en çok sizler deneyimleyeceksiniz.

BOĞA: Hayata bakış açınız, çocuklukta iletişim kurma şekliniz, akranlarınız ve kardeşlerinizle olan ilişkileriniz hatrınıza gelirken, oradaki ilişkilerinizin bugününüzde sosyal çevre ve evliliklere nasıl yansıdığını fark edebilirsiniz. Geçmişte kalması gerekenler, zihninize ağırlık yapan düşünceler bugünlerde kendini gösterirken, duygu ve mantığı dengelemek, arınmak önem kazanacaktır. Geleceğe dair önemli fikir ve planlar bugünlerde zihninizden akabilir, mutlaka not tutmalısınız. Yakın çevrenizdeki ilişkilerle ilgili sorumluluklar almanız, ebeveynlik etmeniz gerekebilir. Yolculuklar, medya, haberleşme, ticaret, eğitim ile bağlantılı alanlarda güzel fırsatlar yakalayabilirsiniz.

İKİZLER: Alma verme dengenizi, değerlerinizi nasıl koruduğunuz ve dengelediğiniz dolunay ile birlikte aydınlanıyor olacak. Özellikle finansal alanlarda deneyimleyeceğiniz bu konu ile, yönetici gezegeniniz merkür de retro iken, kazanç alanlarınızla alakalı önemli fikirler üretebilirsiniz. Finansal alanlarda baskı altında hissetmek, olmayacak harcamalar yapmayı ve çok yemeyi tetikleyebilir. Bunların farkında olarak, panik yapmadan hareket etmelisiniz. Aile içi mali sorunlar, geçmiş ödemeler, krizler bu dönemde belirginleşerek çözüme kavuşabilir. 

YENGEÇ: Duygularınızın, korkularınızın, isteklerinizin güçlü biçimde kendini göstereceği dolunay günlerinde, ikili ilişkilerinizde kendinizi görerek değişmeniz gereken alanları fark edebilirsiniz. Aidiyet ihtiyacınız artarken, özellikle kalbinizin sesini dinlemek ve nereye ait olduğunu görmek önem kazanıyor olacak. Yenilenerek çıkacağınız bu süreçte; bilinçaltınız, ilişkiye duyduğunuz ihtiyaçlar, geçmişte kalması gereken duygularınız bir değerlendirme sürecinden geçebilir. Yaşayacağınız aydınlanmalarla hayata daha yetişkin ve güçlü bakmaya başlayabilirsiniz. 

ASLAN: Kendinizden bile sakladıklarınız, görmezden geldikleriniz, baskıladıklarınız güçlü biçimde aydınlanırken, size engel olan düşünce kalıplarınızı fark edebilirsiniz. Oldukça karmik etkileri olacak dolunay sürecinde, geçmişten gelenler, karşılaştığınız olay ve kişiler, hayata bakış açınızda değişmesi gerekenlere işaret edecektir. Manevi ihtiyaçlarınızı da duymayı öğreten bu süreçte içe dönmek ve biraz kendinizle başbaşa kalmak oldukça iyi gelebilir. Ruhsal sağlığınızı korumak bu dolunayda önemli olacaktır. Uyku düzeniniz bozulursa ve kaygılarınız artarsa, geçmişte kalması gereken düşünceleri serbest bırakmanız gerekiyor demektir.

BAŞAK: Dolunay ile birlikte gelecek kaygılarınız yükselirken, yeni ve parlak fikirler üretebilir, proje, etkinlik ve planlarınızda çözümler bulabilirsiniz. Sosyal yardımlaşmalar ve birlik enerjisi bugünlerde ruhunuza iyi gelebilir. Sağlıksız kurduğunuz arkadaşlık bağlarını fark edebilir, sizi besleyen arkadaşlıklara alan açmak için deneyimlerden geçebilirsiniz. Özel ilişkiniz ve varsa çocuklarınızla ilgili sorumluluklar bu dönemde gündeme gelerek hayata yetişkin yaklaşmanızı sağlayabilir.

TERAZİ: Hayata dair hedef, amaç ve planlarınızı belirlerken, üstünüzde ilerlemeniz gerektiğine dair güçlü baskılar hissedebilirsiniz. Kariyer, statü, saygınlık konularında kendi istediğiniz yoldan mı gidiyorsunuz yoksa çocukluk örüntüleri ve aile etkisiyle mi bu yoldasınız? sorusu karşınıza çıkabilir. Yeni amaçlar, terfi, taşınma, evlilik, ayrılık konuları gündeme gelirken, bu konulardaki seçimleriniz hayata yetişkin bakmayı ve sorumluluk almayı gerektirebilir. Geleceğe dair önemli kararlar vererek, geçmişin yüklerini armağan haline getirebilirsiniz.

AKREP: Keşif arzunuzu yükselten dolunay enerjisi ile, sınırlarınızı aşmak, özgürleşmek isteyebilirsiniz. Ait olduğunuz yeri uzaklarda arayabilirsiniz. Geleceğe dair planlarınızda hayatınızdaki eşzamanlılıklar, rüyalar, sezgileriniz yol gösterici olacaktır. Aynı zamanda uzakta yaşayan duygusal bağ ile bağlı olduğunuz kişilerden haberler alabilirsiniz. Eğitim, ticaret, seyahat, hukuk gibi alanlar gündeminizde olurken, bu alanlarda güçlü yenilenmeler yaşayabilir, yeni fikir ve çözümler üretebilirsiniz.

YAY: Dolunay ışığı arınmanız gereken geçmiş konuları, bağımlı duyguları ve karanlık alanları aydınlatırken, sizi aşağıya çeken her şeyden üstüne giderek özgürleşebilirsiniz. Yaşadığınız dönüşümler hayata daha güçlü bakmaya, kendi ayaklarınızın üstünde durmaya ve değerlerinizi korumaya vesile olabilir. Güvendiğiniz ve kendinizi açtığınız kişileri sorgulayabilir, sezgilerinizin rehberliğinden yararlanabilirsiniz. Ruhsal çalışmalar ve şifa terapileri de bu dönemde iyi gelecektir. Dolunay sürecinde borçlar, krediler, giderler, bütçe planları gündeminizde olabilir. Aile içinde mali bir konuyu çözebilirsiniz. Aynı zamanda bir sağlık sorununuzdan ameliyat ile kurtulma fırsatı bulabilirsiniz.

OĞLAK: Dolunay ile birlikte önemli bir dönüşüm sürecinden geçerken, kişiliğiniz, istekleriniz, kimliğiniz baskı altında gibi hissedebilir, duygusal kararlar verebilirsiniz. Bu doğrultuda sakin kalmak, diğer insanlarla olan ilişkilerinizi, özel ilişkinizi ve partnerinizi gözlemlemek yaşamınıza ışık tutacaktır. Kimin yanında huzurlu ve ait hissettiğinizi bu süreçte fark edebilirsiniz. İlişkilerde geçmiş sorunlar gündeme gelirken, sağlıksız bağlar kopabilir, derinden bağlı olup olmadığınızı görebilirsiniz. İlişkisi olmayanlar ise neden ve nasıl bir ilişkiye ihtiyaç duyduğunu, bağlanma korkularını aydınlatarak bu dönemde şifalandırabilirler.

KOVA: Dolunay ile birlikte hayat düzeniniz ve iş düzeninizde size iyi gelmeyen rutinler aydınlanacaktır. Ruhunuzu beslemeyen işlerde olmak, iş ilişkilerinizin sağlıksız olması, sağlık sorunlarınızın ilk sebebi olabilir. Size iyi gelmeyen rutin ve alışkanlıkları düzenlemek bu dolunayın ana konusu olacaktır. Beden ve ruh sağlığınızı bugünlerde ihmal etmemeli, kendinize baskı kurmamalı, negatif ve karamsar alanlardan, düşüncelerden sıyrılmalısınız. Geçmiş meselelere takılmamak, düzenli yaşamak, kendinizle zaman geçirmek bugünlerde size iyi gelecektir.

BALIK: Duygusal anlamda sizi hayatta neyin beslediğine ışık tutan dolunay ile beraber, geçmişte mutlu olduğunuz alanları, hobileri, kişileri hatırlayabilirsiniz. Kalbiniz hala geçmişte kalmış biri için atıyorsa, onunla yeniden bir araya gelebilirsiniz. Veya var olan ilişkinizde eski sorunları çözebilirsiniz. Çocuk sahibi olmak ve çocuğunuzla daha fazla zaman geçirmek için bugünlerde destekleniyor olacaksınız. Gelecek planları ve hayallerinizde size destek olan kişileri dolunay süreci açığa çıkartacaktır. Sosyal çevre, sorumluluklar ve iş alanları, kalbinizin ve ruhunuzun isteklerini gönlünüzce yaşamaya engel olmasın. Arkadaşlıklar ve aşk konusunda kimsenin etkisi altında kalmadan, kalbinizin sesini dinleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder