19 Ocak 2022 Çarşamba

1,5 YILLIK YENİ DÖNGÜ - AY DÜĞÜMLERİ DEĞİŞİMİ


Bu yılı nasıl değerlendirmeli?

Hayatınızı dikkatle gözlemlediğinizde, bulunduğunuz yıldan 9 ve 18 yıl geriye giderek benzer döngüleri yaşadığınızı fark edersiniz. Bu döngüler, bizim bir deneyimi anlamamızı ve ilerleyebilmemizi sağlar. Ay Düğümleri döngüsü dediğimiz süreçler, tutulmalarla tetiklenerek kadersel olayları deneyimletirler. Güney ay düğümü tecrübelerimizi ve gölgelerimizi temsil ederken, Kuzey ay düğümü ilerlememiz gereken hayat yolumuzdur.

Bu yılın işaret ettiği döngüler Güney Ay Düğümü Akrep ve Kuzey Ay Düğümü Boğa arasında olacaktır. Ve burç bazında değil, hepimizi etkileyecektir. Elbette Boğa ve Akrepleri güçlü dönüşüm süreçleri bekleyecektir. 11 Temmuz 1975 - 7 Ocak 1977 ve 2 Şubat 1994 -31 Temmuz 1995 tarih aralıklarında doğanlar, geçmişe dair yanlış ve doğrularını değerlendirirken, akıntıya karşı yüzüyor gibi hissedebilir. 20 Şubat 1966 -19 Ağustos ve 1967 12 Eylül 1984 - 6 Nisan 1986 tarih aralıklarında doğanlar hayat yolu deneyimlerini daha rahat anlayarak ilerleyebilir.

Bu döngünün ilk tutulması 19 Kasım 2021 tarihinde yaşandığında, Boğa teması olan; ekonomi, besin, stok konuları gündemimize geldi. Ve Akrep teması olan panik duygusu, çoğu kişinin yatırımlarında zarar etmesine yol açtı. 

Şimdi bireysel olarak, hangi temaların bizi ileriye taşıyacağını konuşalım.

Yeraltından yeryüzüne, Plüto'dan Venüs'e karanlıktan aydınlığa, bilinmezden somut olana bir yolculuk yapacağız. Hepimiz, geçen yıldan beri mücadelesini verdiğimiz konuları kalıcı hale getirmey deneyimleyeceğiz. Bu yıl adeta bir tohum ekeceğiz. Tohum; emek ister, sabır ister, besin ister, sevgiyle yetişmek ister; ona güzel baktığımızda meyvelerini verir, köklenir, dalları göğe uzanır, bolluk bereketimiz artar. Bu yıl; emek veren, üreten, sabreden, her konuya sabırla ve sevgiyle yaklaşan ilerleyebilecektir. Sabır ve sevgi... En çok da kendimize. Bir işe emek verirken, bir ilişkiye başlarken kendimizi yeterince sevmez ve öz değerimizi korumazsak, işimizi başaramadığımız ilk anda vazgeçeriz. Kendi değerini bilen, sınırları olan, prensipleri olan, kendine saygı duyan kişiler, ona saygı duyan, ruhen olgun kişileri hayatlarına çekerler. İlişkimizde acele ederek, kendimize ve karşımızdakine yeterince zaman vermediğimiz zaman hayal kırıklıklarına uğrarız. Hayatımızda, değerlerimize uymayan, sınırlarımızı ihlal eden kişilere sessiz kalır, kendimize haksızlık edersek, haksızlıklara alan açarız.

Ve Güney Ay Düğümü'nün gölgelerine düşeriz.

Öfke, panik, fevri kararlar, hırs, kin, intikam duyguları yıl boyunca bizi aşağıya çekecek alanlardır. Geçmişte ve bugünde öfke duyduğunuz kişilere ve ilişkilerinize baktığınızda, aslında kendi gölgelerinizi görürsünüz. Kendimize yaptığımız haksızlıklar, adaletsizlikleri, dürüst olmadığımız yerler, aldanmaları getirir. Ve güçlü olmayı; maddiyata, statüye, elde etmeye bağlıyorsak, hırslarımız bize kaybettirir. İlişkilerde baskı, kıskançlık, manipülasyon halleri, kendi güçsüzlüğümüzle yüzleşemediğimiz, sahip olma dürtüsünden gelir. 

Kuşku, paranoya ve geçmiş olumsuz duyguları sırtımızda taşımak, yaşamımıza ağırlıklar yaparak ilerlememize engel olacaktır. Affederek hafiflemeli, sadece kendi yolumuzdan sorumlu olduğumuzu unutmamalıyız. Bizim aldığımız intikam, evrenin düzenini bozarak bize karma olarak dönerken, kaderin yaşatarak öğreteceği deneyimleri de karşılıklı olarak engelleyecektir.

Bu yıl başkalarının sizin olana sahip çıktığını, değerlerinizin üstüne konduğunu, sizi karanlığa çekmeye çalıştığını fark ederseniz, tutulma deneyimlerinin tam ortasındasınızdır demektir.

Dürtüsel istek ve hazların yükseldiği bu döngüde bedeninizi korumalı, enerjinizi yaratıcı alanlara yönlendirmelisiniz. Aynı zamanda bedeninize değer vererek beslenme ve spor alışkanlıklarını gözden geçirmek, bağımlılıklardan sıyrılmak, yılın en güzel getirilerindendir.

Bilmelisiniz ki yıl boyu yaşadığımız tüm dönüşüm, kriz ve yenilenmeler; daha huzurlu, güvenli, bolluk bereket ve aşk dolu yaşamaya ve sağlam adımlarla ilerlemeye hizmet edecektir. 

Bu yıl; sevgiyi, sabrı, öz değeri, aidiyeti güçlendirdikçe, tıpkı ektiğimiz tohum gibi güvenle köklenecek, bolluk bereketi ve emeklerimizin meyvelerini yaşamımıza çağıracağız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder