9 Ocak 2022 Pazar

10 - 16 OCAK HAFTASI - BEKLENTİLER ve İNANÇLAR




Merhaba yeryüzü sakinleri,

Hayata beklentilerle bakarak bu sorumluluğu kendimize ve dış dünyaya yüklediğimizde, yapabilirlik gücümüz kendimize bir türlü yetmez, çevremizde de güzellikler değil kusurlar aramaya başlarız. Özellikle ilişkilerde beklenti ve hayallerimizden bir ışıltı gördüğümüz kişilere çekilir, kafamızdaki kriterlerin onda olduğunu düşünerek, hayalimizdeki elbiseyi giymeleri için acele ederiz. Elbise uymadığında ise onları eksik hissettiririz. Gördüğümüz ufacık bir farklılık, büyük hayal kırıklıklarına yol açar. Kendimize dürüst olmadığımız halleri bir başkasında öfkeye dönüştürme eğiliminde oluruz.

Bir başkasının özünden kopmasını beklemek, onun hayat yoluna engel olmak da bir karmadır. Onu olduğu gibi görerek, onunla yürümeyi ve yürümemeyi seçmek bize aittir.

Beklentiler ve kriterlerle, kalple değil zihinle görmeyi seçtiğimizde, bizimle esas olması gerekenlere gözlerimizi kapatır, yanılgılar deneyimleriz.

Kendimize ve dünyaya beklentisizce, olanı görmeye odaklanarak yaklaştığımızda, güven ve huzurla dolarız. Hayat beklediğimizle değil, ihtiyacımız olanla bizi beslemeye başlar. Dişil enerjimiz, yeryüzüne güvenle bakarak bolluk bereketi ve sevgiyi açığa çıkartır; eril enerjimiz ise net, güçlü ve kendinden emin adımlar atmaya başlar. 

Aşk ve ilişkilerin içinden geçtiğimiz bugünlerde, kadersel buluşmalar ve ayrılıklardan, kendimize ulaşmak dileğiyle...

PAZARTESİ: Haftaya yüksek enerjili başlarken, içsel olarak hızlı ve atak olmak isteyebiliriz. Ancak yaşadığımız engel ve kısıtlanmalar, güç polemikleri, baskı enerjileri egomuzu dengelememize hizmet edecektir. Negatif ortamlardan uzak kalarak enerjimizi korumalı, kişisel en derin ihtiyaçlarımıza odaklanmalıyız. Kadın ve erkek ilişkilerinde uzlaşmak sabah saatlerinde zorlayıcı olabilir.

10:25 - 17:45 aralığında yeni başlattığımız işlerde değişken durumlar olabileceğinden, yarım kalan işlerimizi halledebiliriz. Bedensel olarak hissettiğimiz ağırlıklar, bırakmamız gereken alan ve düşüncelerimize işarettir. Bugün konuşarak ve dinleyerek şifa verebilir, bulabiliriz. Akşam saatlerinden sonra içgüdüsel ihtiyacımız iki gün boyunca; güvende hissetmek, beslenmek, maddi ve bedensel ihtiyaçlarımıza odaklanmak olacaktır. Şanslı bir akşam geçireceğiz.

SALI: Gün içerisinde duygu ve mantığımızı dengelemek, içsel ihtiyaçlarımızı dışarıya anlatmak zorlaşabilir. Beklenmedik haberler alabilir, beklenmedik yolculuklara çıkabilir ve zamanımızı doğru yönetemeyebiliriz. Ancak özgün fikirlerimizi hayata geçirebiliriz. Özellikle akşam saatlerinde değişime ihtiyaç duyduğumuz konular bize değişim ve engellerle kendini gösterebilir. Yeryüzünde de sarsıcı gelişmeler özellikle ekonomi anlamında olabilir. Teslimiyette ve esnek bir gün geçirmeye çalışmalıyız.

ÇARŞAMBA: Haftanın geneline yayılan enerjilerde, bedensel enerjimizi toplayarak harekete geçmek zorlaşabilir. Bir anestezi etkisi altında hissedebilir, sisli havada yürüyor gibi olabiliriz. İçinden geçmekte olduğumuz bu haller, bekletilerimizdeki aşırılıkları dengelemeye hizmet edecektir. Nerede kendimizi kandırıyorsak, o alanlarda yanılgılarla yüzleşmeler yaşayabiliriz. Gerçekçi olmak, bedenimize ve ruhumuza ağırlık yapanlardan özgürleşmek bugünlerde önemli olacaktır. Sınırlarımızı korumalı, fedakarlık ve aşırılıklardan kaçınmalıyız.

Bedenimize ağırlık yapan yiyeceklerden kaçınmak, riskler almamak, hırsızlıklara dikkat etmek, alanımızı korumak, doğada zaman geçirmek, bedensel ihtiyaçlarımıza kulak vermek sürecin anahtarı olacaktır. Sahte alkol satışları, intiharlar, bacak ve uyluk ağrıları bu dönemde artabilir. 

Aynı zamanda bugün ilişkilerde isteklerimiz ve hislerimizi kolaylıkla aktarabilir, duygusal ihtiyaçlarımızı besleyebiliriz.

PERŞEMBE: Bugünden itibaren iki gün boyunca içgüdüsel ihtiyacımız; anlatmak, anlaşılmak, merak etmek, soru sormak, yazmak, paylaşmak olacaktır. Bizi ileriye taşıyacak, farkındalık yaratacak görüşme ve tanışmalar yaşayabilir, ya da gün içerisinde özel bir bilgi alabilir, eş zamanlılıklar yaşayabiliriz. Yine de harekete geçmek için sözcüklerin davranışlara dönüşmesini beklemek, gün genelinde abartılı sözler vermekten kaçınmak yararımıza olacaktır. 

Eğitimler, spiritüel çalışmalar, şifa çalışmaları için desteklendiğimiz bugün, konuşarak ve paylaşarak çevremize önemli katkılarda bulunabiliriz. Merkür'ün durduğu bugün, zaman ve zihnimiz durmuş gibi gelse de, takılı kaldığımız konuda derinleşebileceğimiz için, sözcük ve zihinsel aktiviteleri özenle seçmeliyiz.

CUMA: Gün genelinde zamanımızı verimli kullanmak ve isteklerimiz için adımlar atmak konusunda destekleniyor olacağız. Hayata yetişkin gibi yaklaşabildiğimiz, istikrarlı ve disiplinli olabileceğimiz bugün, önemli kişilerle bir araya gelebiliriz. Yılın ilk Merkür Retrosu başlarken, zihnimiz içe dönük ancak gelecek vizyonları kurmak için çalışıyor olacak. Bir ay boyunca özgün fikir ve planlar üretebiliriz, fikirlerinizi mutlaka not almalısınız. Geçmiş kapıları geleceği planlamak için açılıyor olacak. Akşam saatleri ise ilham ve ruhsal çalışmalar için destekleyici olurken, oldukça renkli bilinçaltı rüyaları görebiliriz.

CUMARTESİ: Gün geneli dinlenmemiz ve zihnimizi hafifletmemiz için destekleyici olurken, başlattığımız işler ve rutinlerimiz askıda kalabilir. Düşüncelerimizi sakinleştirmek için açık hava yürüyüşleri ve nefes egzersizleri iyi gelecektir. Bugün fikirlerimizi ateşli biçimde savunmamalı, yargılayıcı insanlardan uzak durmalıyız. 

19:10 sonrası Dolunay eksenine doğru ilerlerken duygularımız yavaş yavaş açığa çıkabilir, güvende hissetmek isteyebiliriz. Şefkat, merhamet, aile sıcaklığı isteğiyle dolup taşarken, hedeflerimizin bizi duygusal anlamda ne kadar beslediğine odaklanabiliriz. Bağımlı olduğumuz duyguları serbest bırakabiliriz. Şifa kapılarının açık olduğu bu geceyi; maneviyat, ruhsal çalışmalar, dilekler için kullanabiliriz.

PAZAR: Duygusal yaralarımızın köklerimizden açığa çıkacağı bugün, aile ve geçmişe dair konularda yüzleşmeler yaşayarak farkındalık kazanabiliriz. Duygusal ihtiyaçlarımızı yemek veya alışveriş ile doldurmaya çalışmamalı, içsel ihtiyaçlarımız sebebiyle sınırlarımızı yok sayarak herkesi hayatımıza almamalıyız. 

Bugün biraz daha yalnız hissetmek, değer alışverişinin tıkanması, hayata karşı karamsar yaklaşma halleri normaldir. Ancak bugünlerde hayata yetişkin yaklaşmayı, ihtiyaçlarımızı dışarıdan beklemek yerine önce kendimize vermeyi öğreniyoruz. Güneş Plüto kavuşumu ise içsel gücümüzü açığa çıkartırken, bizi kendimize getiren, karakter ve prensip sahibi olmayı öğreten deneyimler yaşayabiliriz. Özgün yanlarımızı açığa çıkartmak ve hayatımızda farklılıklar yaratmak oldukça motivasyon sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder