30 Ocak 2022 Pazar

1 ŞUBAT YENİAY 'I - KOZADAN ÇIKIŞ !




Merhaba yeryüzü sakinleri,

Doğduğumuz günden bugüne hayat bizlere çok başarılı olmanın önemini, mutlu olma yollarını, yapmamız gerekenleri sürekli hatırlatıyor. Üzerimizdeki baskılardan kaçmak için sürekli koşuyor, çabalıyor, hayata yetişmeye çalışıyoruz. Ve yetiştiğimizi sandığımız dönemeçlerde, bazılarımız, büyük bir boşluğa düşüyoruz. Peki ya yavaşlayarak, geriye doğru daha farklı bakabilseydik?

Ocak ayında yaşadığımız retrolarla birlikte zaman daha yavaş akarak, koştuğumuz yolda yavaşlamamızı, geriye dönerek yaşamımızı değerlendirmemizi sağladı. Şuan farkında olmasak da hepimiz, hayata artık daha farklı bakıyor, istek ve zevklerimizi yeniliyoruz. Bu süreçte bizi aşağıya çekmeye, eski halimize döndürmeye çalışanlarla ilgili, sınırlarımızı korumayı deneyimleyeceğiz.

1 Şubat tarihinde yaşayacağımız Yeniay ile birlikte, 16 Şubat'a dek aldığımız kararları hayata geçirmek, büyük adımlar atmak, sorumluluklarımızı yerine getirmek, yapacaklarımızı tamamlamak için oldukça destekleniyoruz. Eksik olduğunu fark edemediğimiz her alan, ani engellerle kendini hatırlatırken, zaman zaman üstümüzde baskı yaratabilir. Bu baskı ile birlikte kendimizi eksik görmek, hayata yetişemiyor olma hissi, diğerleri ile kendimizi kıyaslamak, pes etmek, kendimizi yalnızlaştırmak; ilerlemekten ve görmemiz gerekenlerden bizi mahrum bırakabilir.

Satürn etkisi ile yapabileceklerimizi sakince, planlı, adım adım yerine getirmek, sonuçları sabırla beklemek, olanın bizim için en doğru olduğunu bilerek isyan etmeden, kendimizi suçlamadan ilerlemek Yeniay'ın tüm güzel etkilerini ve kalıcı sonuçlarını yaşamımıza hediye edecektir.

Yeniay harita tipi olan Demet Tipi Harita, gücü tek bir noktada toplamaktadır. Yani başarmak istediklerimiz, kararlarımız ve adımlarımız için oldukça konsantre olabilir ve çok güçlü ilerleyebiliriz. Son günlerde epey ciddi olan ruh halimizle, sağlam adımlar atarak geleceğimizi hem iş hem ilişkiler konusunda köklü biçimde inşaa edebiliriz. Uzun zamandır hayalini kurduğumuz bir şeyi gerçekleştirebilir, iş ve ortaklıklar kurabilir, anlaşmalar yapabilir, bizi geliştirecek şeylere başlayabilir, eğitim ve ticaretle ilgilenebilir, uzaklara taşınabiliriz. 

Takıldığımız ve sıkıştığımız, engellendiğimiz konularda Uranüs ile birlikte yeni yollar keşfedebilir, eğer esnek olur ve yeni olana, değişen koşullara uyum sağlarsak büyük açılımlar yaşayabiliriz. Bu yolda sezgilerimiz güçlü bir yardımcı olacaktır.

Yeniay'da retro harekette olmaya devam eden Merkür ile; geçmişten bugüne ayağımıza pranga olanlar son kez görünür olacaktır. Bilinçaltımızda takılı kaldığımız kırgınlıklar, kızgınlıklar, bize iyi gelmediği halde tekrar ettiğimiz davranışlar, kalıplaştırdığımız düşünceler, ilerlememize en büyük engeldir. Geçmişte yaşadıklarımız sebebiyle, karşımıza çıkan kişilerde de aynı durumları beklemek, geçmişteki bir deneyim yüzünden gelecekteki kişiyi yargılamak, derin bir yalnızlığın başlangıcıdır. Yeniay, iyileşmesi gereken tüm düşünceleri yüzeye çıkartırken, kaygı ve korkuların üstüne gitmek, kaynağını fark etmek, çocukluk örüntülerini geride bırakmak çok yararlı olacaktır.

Zihinsel kaygılarımızın tetiklendiği bugünlerde, iletişim kurmaya çalışan kişiler üstümüzde bir baskı yaratabilir, hayattan kaçmak isteyebiliriz. Mars günü, Mars saati gerçekleşen, aynı zamanda Mars'ın sınır dışı hareket ettiği Yeniay ile öfke kontrolü sınavımız olurken, enerjimizi hayatımızda daha iyiye ve güzele yol açmak için kullanabiliriz.

İlişkilerde karmik durumların tetiklendiği bugünlerde ilerlemek için ihtiyacımız olan öğretileri partnerimizden öğrenebiliriz. Yeterince sorumluluk alınmayan ve sağlam ilerlemeyen ilişkiler sonlanırken, yeni ve köklü ilişkiler başlayabilir. Veya ilişkimizi yenilemek, güçlendirmek için ihtiyacımız olanları görebiliriz.

Yeniay'ın Sabian Sembolü 'Barometre'. Dolayısıyla, bugünlerde değişimleri ve olabilecekleri çok daha hassas biçimde hissedebilir ve tüm bu değişikliklerden daha fazla etkilenebiliriz. Sezgilerimiz pusulamız olurken, güneşi ve yağmuru hissederek, adımlarımızı buna göre atabilir, ya da değişim korkusu ile hayatı evde penceremizden izleyerek kaçırabiliriz.

TOPLUMDA;

Bu ay itibariyle ülkemizde 30 yıllık bir döngü başlıyor! Yenilenmesi gerekenler için 2 yıllık durağan bir süreçten geçerek, çok güçlü adımlar atmaya başlayabiliriz. Kova dönemleri geçmişten bugüne; krizler, doğal afetler, dış borçlar ile ilgili olmuştur. Bu anlamda 2024 yılından başlayarak, özellikle Şubat 2026'da bir olduğumuzu hatırlatan güçlü olaylar yaşayarak yenilenebiliriz.

Dünyanın daha iyiye evrilmesi için yenilenmesi ve değişmesi gereken neler varsa, oralarda beklenmedik gelişmeler deneyimlemek söz konusu olacaktır. Toplumsal olarak ihtiyacımız; özgürlük, bağımsızlık, eşitlik mücadelesi olacaktır.

Geçmişten bugüne bazı kural ve kısıtlamalar liderler tarafından yeniden halka dayatılırken, baskı altında hisseden topluluklarda isyanlar söz konusu olabilir.

İnternet, elektrik, enerji kaynağı, iletişim araçları gibi alanlarda, bazı iş sektörlerinde kesinti ve durağanlıklar söz konusu olabilir.

Tuhaf hava olayları ve 4 - 5 Şubat itibariyle oldukça soğuk günler deneyimleyebiliriz.

Ekonomik anlamda beklenmedik gelişmeler söz konusu olabileceğinden, riskli yatırımlar yapmak uygun olmayacaktır.

Mars'ın sınır dışı hareketi Rusya üzerinden geçmektedir. Öfkeli çıkışlar söz konusu olurken, esas etkileri Kasım - Aralık aylarında göreceğiz.

BURÇ & YÜKSELEN BURCA GÖRE

KOÇ: Yeniay ile birlikte arkadaşlık ve dostluk ilişkilerinizi yenilediğiniz, size destek olan kişileri fark ettiğiniz, sınırlarınızı nasıl belirlemeniz gerektiğini gördüğünüz bir süreçte olacaksınız. Bu dönemde gerçek dostluklarınızla olan bağlarınız güçlenebilir, ancak fedakarlıklarınızı dengeli yapmalı, sosyalleştiğiniz alanlarda da aşırı tüketimden kaçınmalısınız. Gelecek plan ve kararlarınızı yenileyerek, hayallerinizi gerçekleştirme fırsatları bulabilir, bilgili kişilerden tavsiyeler alabilirsiniz. Bu süreçte şans ve fırsatlar ekip arkadaşlarınız ve iş birlikleriniz ile gelecektir.

BOĞA: Yeniay ile birlikte kariyer alanlarınız ve hedefleriniz için bugüne dek yaptıklarınızı değerlendirebilir, sıkışmış ve yorgun hissettiğiniz alanlarda yenilikler yapma fırsatları bulabilirsiniz. Beden ve ruhunuzun ihtiyaçlarını dinleyerek kendinize de hak ettiğiniz ilgiyi göstermeniz gereken bir dönemdesiniz. İşlerinizin yavaş ilerlemesi veya hak edişlerinizi alamamak sizi panikletmemeli, üst yöneticilerinizle bu dönem çatışmalara girmemelisiniz. Bazılarınız bu dönemde devlet kaynaklı aksilikler yaşayabilir, yeni bir iş düzeni içinde kendinizi bulabilirsiniz. Çalışmayanlar ise, hayatlarında otorite gördükleri kişilerden ve toplumdan onay almak adına özlerinden fazla ödün vermemeli, sınırlarınızı belirlemeliler.

İKİZLER: Yeniay ile birlikte yargı ve düşünce kalıplarınızı kırmak, yeni şeyler öğrenmek, geleceğe daha pozitif bakmak ve güvenmek için destekleniyor olacaksınız. Bu süreçte yeni eğitimler, seyahatler gündeme gelebilir, daha önce yapmadıklarınızı deneyimleme ihtiyacında olabilirsiniz. Yurt dışı seyahatleri, bağlantıları ile ilgili gelişmelerde devlet kaynaklı durumlardan ötürü işler daha yavaş ve değişken ilerleyebilir. Aynı zamanda hukuksal konular varsa, yeniay sürecinde çözüme kavuşturabilirsiniz.

YENGEÇ: Yeniay ile birlikte içinizde bastırdıklarınızı, farklılıklarınızı, özgürleşme isteğinizi ve özgün yanlarınızı ortaya çıkartmak için destekleniyor olacaksınız. Baskıladığınız tüm bu duygularla barışmazsanız, isyan ve yalnızlaşma hallerine girebilirsiniz. Yeniay, kabuğunuzu kırmanıza ve böylece güçlenmenize yardım ediyor olacaktır. Bu süreçte dürtülerinizi doğru yönetmek, trafikte dikkatli olmak, polemiklerden uzak durmak sizin için önemlidir. Aynı zamanda ortak kazançlarda değerlerinizi korumalı, yatırımlarda riskli adımlar atmamalısınız. Bu dönemde verdiğiniz borçları geri alamayabilirsiniz.

ASLAN: Yeniay ile kişisel anlamda ihtiyacınız olanları partnerinizde görebilir, ikili ilişkiler aracılığıyla yenilenebilirsiniz. Evlilik, ilişkiler veya iş ortaklıklarınız bu dönemde değiştirmeniz gereken kalıp düşünce ve davranışlarınızı, almanız gereken sorumlulukları size aynalayacaktır. Bu süreçte yaşadığınız zorluklar veya yüzleşmeler, tamamen sizin korkularınızla ilgili olabilir. Negatif düşünce kalıplarını geride bırakmalı, geçmişten bugüne taşıdığınız olumsuz duyguları da geçmişte bırakmalısınız. Kendinize ve partnerinize adil olmak, sınırlarınızı korumak, tüm sorumluluğu üstlenmemek ve tüm sorumluluğu yüklememek Yeniay'ın öğretileri olabilir. Böylelikle ilişkileriniz daha sağlam, köklü ve kolaylıkla ilerleyecek, kendinizi de daha olgun ve güçlü hissedeceksiniz.

BAŞAK: Yeniay ile hayat düzeninize dair almanız gereken sorumluluklar, değişmesi gereken durumlar gündeme gelirken, mevcut alışkanlıklarınızı yenilemeniz gerekebilir. Sorumluluk baskısını üzerinizde hissederek kendinize baskı yapmak, sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Bu dönemde bedeninizin ihtiyaçlarına da cevap vermeli, uyku düzeni ve beslenmenizi dengelemelisiniz. Kalp ve zihin sağlığınızı korumalısınız. Gün içerisinde çalışmıyor olsanız dahi günlük işler ve koşturmalar bu dönemde artabilir. Yarım kalmış işlerinizi bu ay kolaylıkla halledebilirsiniz. İş düzeninizde ise sağlam ve kalıcı değişimler yaşayabilir, sizi güçlendirecek önemli bağlantılar kurabilirsiniz.

TERAZİ: Yeniay ile birlikte ilişkilerdeki karmik etkiler açığa çıkarken, partneriniz veya karşınıza çıkabilecek partnerler, kendinizi hayatınızın merkezine almanız gerektiği ile ilgili deneyimler yaşatabilirler. Bugüne dek ilişkilerde yaşattığınız olumlu veya olumsuz durumlar, bu ay karşınıza çıkabilir, geçmişi affederek ve oradaki anlamanız gereken deneyimleri görerek özgürleşebilirsiniz. Böylece ilişkileriniz daha sağlam ilerleyebilir. Bir hobiniz eğer işiniz ise veya spor yapıyorsanız bu dönemde daha disiplinli ve istikrarlı olabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde çocuk sahibi olmak, çocuğunuzun hayatı ile ilgili sorumluluklar almak da gündeminize gelebilir.

AKREP: Yeniay ile birlikte yaşadıklarınızı içselleştirme ihtiyacında olabilir, biraz kişisel alanınıza kapanabilirsiniz. Yaşadığınız ilişkiler veya durumların kaynağının çocukluk örüntüleri ile ilgili olduğunu fark edebilirsiniz. Bu dönemde ev ve ailenizle ilgilenmek, onlardan destek istemek veya onlara destek vermek söz konusu olabilir. İş yerinde yükselmek için daha çok çalışmak, taşınmak, ev değiştirmek, evlenmek gibi konular gündeminize gelebilir, radikal kararlar alabilirsiniz. 

YAY: Yeniay ile birlikte Ocak ayında planladıklarınız, düşündükleriniz, konuştuklarınızı hayata geçirebilir, bu konuda önemli sorumluluklar alabilirsiniz. İletişim, medya, eğitimler, yayıncılık, haberleşme gibi alanlarda önemli adımlar atabilir, fikirlerinizle ön plana çıkma ihtiyacında olabilirsiniz. Uzun zamandır sıkıştığınız konularda ise yeni çözümler bulmak, destekler almak mümkün olabilir. Aynı zamanda kardeşinizle ilgili sorumluluklar alabilirsiniz. Bu süreçte zihninizi rahatlatmak, korkuları beslememek, kendinize güvenmek, iletişimde sınırları çizmek de önemli olacaktır. Aynı zamanda yolculuklarda tedbirli ve sakin ilerlemelisiniz.

OĞLAK: Yeniay ile birlikte kazançlarınızı korumak, hak edişlerinizi istemek, doğru yatırımlar yapmak önem kazanacaktır. Riskli harcama ve yatırımlardan kaçınmalısınız. Bu süreçte gelecekle ilgili radikal kararlar verebilir, kazançlarınızı çoğaltacak yeni yollar bulabilirsiniz. Maddi olarak geleceğinizi garanti altına almak adına fazla düşünmek, fazla çalışmak zihninizi ve bedeninizi oldukça yorabilir. Geleceğe güvenerek kendinize yüklenmemeli, kişisel ihtiyaçlarınıza da kulak vermelisiniz. İlişkilerde ise alma verme dengenizi korumakla ilgili fedakarlık deneyimleri yaşayabilirsiniz.

KOVA: Yeniay burcunuzda yaşanırken, genel etkileri yoğun biçimde deneyimleyebilirsiniz. Bu süreçte yeni başlangıçlar ve önemli başarılar için oldukça destekleniyor olacaksınız. Yaptığınız işlerde daha çok ses getirebilir, kendinizi ve hayatınızı yenileyebilir, kalıplarınızı kırabilirsiniz. İlişkilerinizde önemli kararlar alarak denge kurabilirsiniz. Ancak yoğun enerjiler sebebi ile nereden başlayacağınızı bilememek, korkuları ve negatif düşünceleri beslemek de söz konusu olabilir. Bu durumda stres ve zihinsel gerginliği atmak adına mutlaka dinlenme zamanları yaratmalı, açık hava yürüyüşleri yapmalı, masaj veya terapilerden destek almalısınız. 

BALIK: Yeniay ile birlikte başlangıçlar yapmak için değil, biraz dinlenmek ve yaşamın öğretilerini içselleştirmek için destekleniyor olacaksınız. Bu dönem; yarım kalan isteklerinizi, hata yaptığınızı düşündüğünüz alanları, geçmişi gözden geçirmek adına karmik deneyimler yaşatabilir. Daha önce yaşadığınız olaylara yukarıdan bakarak bir takım öğretiler edinebilirsiniz. Ruhsal anlamda güçlendiğiniz bu ay, geride kalması gerekenleri daha net görerek arınabilirsiniz. Aynı zamanda sağlığınız hem ruhsal hem fiziksel anlamda güçlü biçimde şifalanabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder