28 Aralık 2021 Salı

JUPİTER ve İLAHİ ADALET DÖNGÜSÜ ( 29 ARALIK 2021 - 11 MAYIS 2022)


Sevmek ciddi iştir, yetişkin ve olgun kalplerin işidir. Sevginin şifasına açılmak, sevginin sorumluluğunu almayı gerektirir. Yılı kapatırken, hayata olgun bir kalple bakmayı öğrendiğimiz Venüs döngüsünden geçiyoruz. Dahası, kalbimizle aldığımız kararların sınavına hazırlanıyoruz. Bir köpeği sevmenin, sevebilmenin sınavına mesela... Sevginin de sevgisizliğin de dengesi hassas bir terazideyken, bir canlıyı severken dahi tanrıcılık oynayabiliyor, kurtarıcı rollerine girebiliyoruz. Veya kolaylıkla kurban psikolojisine girerek bir canlının yaşam alanı üzerinde hak iddia edebiliyoruz.

İyide kalan hep mutlu mudur yoksa iyi olmak için mutluluğu, mutlu olmak için iyiliği feda etmek mi gerekir?

Geçtiğimiz yılın numerolojik rakamı 5 iken, Mars ile ilgiliydi; eylemde olmak, harekete geçmek, yangınlar ve mücadelelerle bağlantılıydı. Bu yılın numerolojik rakamı ise 6 ile bağlantılı. 6 bizim merkezimizdir, kalbimizdir, özümüzdür. Bu hayattaki asıl amacımız özümüze ulaşmak ve kendi değerimizi yaşamaktır. Bunun yolu ise kalbimizin sesini duyabilmekten geçer. Bizim için gerçekten neyin değerli olduğunu fark ettiğimiz Venüs sürecinden; 12 yılın hediyelerine kavuşacağımız, manevi bağlarımızı hatırlayacağımız, ilahi adalet ve şifalanma döngüsüne, Jupiter döngüsüne ilerliyoruz. 12 yılda bir yaşanan bu özel döngüde, Jupiter'in burada her zaman olduğundan çok daha az kalması ise (1 yıl yerine 4,5 ay) oldukça manidar. 

Büyük değişimler yaşadığımız uzun aylardan sonra, kalbiniz artık başka seste atıyor olabilir. Önceden heyecanlandığı pek çok şey yerini bambaşka şeylere bırakmış olabilir. Bu yıl bizim için gerçekten neyin önemli olduğunu anlayarak, kalbimizle kararlar verme ve değişimlere açılma yılındayız. Feda edeceklerimiz ise yalnızca bizim için anlam taşımayanlarla ilgili olacak. 

Ya balık pulları gibi bir ışıltıya kapılıp gidecek, gerçeklerden kaçacağız, ya da kalbimizin sesini gerçekten duymaya gönüllü olarak, kendimize dürüst olup hakikati yaşayacağız.

Gittikçe dijitalleşen dünyamızda, içinde sevgisizliği taşıyanlar için bu süreç daha kolay oluyor. Sevgi bağlarını güçlendirmek ve bir diğerini düşünmek yerine, özlemini duydukları dünyayı sanal gerçekliklerde yaşayarak, yaşamın geçip gitmesine izin vermek daha kolay geliyor. Ancak yeryüzünün sevgiyi ve merhameti kaybedeceğinden korkanlar için bu Jupiter döngüsü kalbimize bir öpücük konduruyor. 

Yılı kapatırken, Antares sabit yıldızının getirdiği önemli bir sınavdan geçtik. Bu sınav, insanoğlu olarak gücümüzü nasıl kullandığımızla ilgiliydi. 4 büyük kraliyet yıldızından biri olan Antares; komutanlık, güç, gücünü nasıl kullandığın, savaş, yaralanma, şiddet, saldırı, öfke ve dürtülerle ilgilidir. Mars bu süreçte Antares'ten geçiyordu ve yaşam adeta 29 Aralık'ta başlayacak ilahi adalet döngüsü için bize bir şans veriyordu. Mars, köpeklerle bağlantılıdır. Bir saldırı sonrası alınan kararlar ve o kararların kalbimizle nasıl yönetildiği bu süreçte çok önemliydi. 26 Aralık 2022'de Mars bugünlerin tam karşısında Aldeberan sabit yıldızında retro yapacak. Yani; kalbimizle aldığımız kararların sonuçlarını yaşayacağız.

Yaşanacak olan tutulmalar yeryüzü ile ilgiliyken, insanoğlu yeryüzünün sadece ona ait olmadığını anlayarak, önemli bir uyanış yaşayacak. 

Bu tutulmalar aynı zamanda bizleri güç kaygısı ile sınıyor. Kendinden güçsüz olanlara tahammül edemeyenler, aslında kendi içlerindeki güçsüzlükle yüzleşiyorlar.

Ancak en büyük güç, güçsüzü ezmek değil, her şeye rağmen iyide kalmayı başarabilmektir.

Yaşamak için krizler yaratmaya, korku ve kaygılar üretmeye, hırslara bürünmeye değil; kalbimize ve hayattan gelene güvenmeye, basit yaşamaya, üretmeye, değer vermeye, severek güçlenmeye ihtiyacımız var. Bu yıl hırslı olan, güç kaygısında olan, başkalarının kaynaklarına yaslanan, güçlü görünmek için her manipülasyonu yapan, güçsüzü ezenden ziyade; sabreden, emek veren, özünden vazgeçmeyen, ne olursa olsun iyide kalabilenler yükselecekler.

Çevrenizdeki güzelliklere ve ulaşamadıklarınıza olumsuz duygular beslemek yerine onları takdir etmek, kendi değerinizi çoğaltarak, hak ettiklerinizi yaşamınıza kolaylıkla çeker. Kötünün de iyilikle buluşmasını dileyerek, ne olursa olsun özünden vazgeçmemek gerçek özgürlüktür.

Kalbinizin sesini dinlemeniz ve onun peşinden giderek özünüze ulaşabilmeniz dileğiyle.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder