18 Aralık 2021 Cumartesi

19 ARALIK DOLUNAYI - DİLİNİN UCUNDAKİLER




Merhaba yeryüzü sakinleri,

Çocukluğumuzdan beri bizlere durmadan ne yapmamamız gerektiği ve ne yapmamız gerektiği anlatıldı. Her büyük insan bir yol gösteren, her tecrübeli kişi çok bilen idi. Farklı ve ilginç sorularımız, tatlı meraklarımız için kalıp cevaplar vardı ve okulumuzda ezbere cevaplanan sorular. Büyüdük. Bazen gürültülü, bazen sessiz, bazen umutlu, bazen belirsiz uzun bir döngü hızla aktı. Ve bugünümüzde geriye dönüp baktığımızda, her bir sorumuzun giydiği, kabul gördüğü için kimseyi rahatsız etmeyen kalıplar var.

Yeryüzünde çocuk dünyamızdan daha büyükler var şimdi. Ülkede, dünyada ne olması gerektiğine karar veren. Dünya buraya gidiyor, yok yok şuraya gidiyor diyen. Arkadaşımızı, çevremizi, internet haberlerini okuyor, neyi nasıl yapmamız gerektiği söylenmiş mi, bakıyoruz. Psikologlar, yaşam koçları, astrologlar, kitaplar, dergiler okuyor, biz kimiz, araştırıyoruz. Küçükken bize sorulmadı ya, biz de kendimize sormuyoruz.

Sahi, 'ben kimim?'

İlginç ve farklı sorularıma bir kılıf dikilmeseydi, kim olurdum?

Dolunay etkisi ile bilinç de bilinçaltımız da aydınlanıyor şimdi. Biliyorum, zihninizde kelimeler dönüyor, kalıplarından fırlamış. Yıl boyu bizi o kalıpları sökmeye hazırlayan deneyimler, son ışığı da açıyor. Aldanarak, kendimizi kandırarak, aldatılarak, yanılarak, gerçekleri parlatıyor zaman. Ya dilimizin ucundan dökülüp gidecek, hak ettiğimiz değerin haykırışları, ya da sessiz çığlıklar olacak, istediklerimizi uzun zamandır içimize attığımız.

Dolunay, niyet ve emeklerimizin hak edişlerini yeni yılda bize göstermeye hazırlanıyor. Kendimizi anlattığımız yerde, anlaşılma ihtiyacımızın olduğu yerde, duyduklarımızla, aldığımız haberlerle, eğitimlerle, anlaşmalarla, yolculuklarla, bazen ise sokakta öylesine duyduğumuz bir seste, hayat yolumuzun izleri var! En çok da kendi iç sesimizde. Şans, fark ediş ve fırsatlar buralardan geliyor. Gelenekselleşmiş fikirlerimizden özgürleşiyor, yenileniyoruz.

Herkesi okumamayı, herkesi dinlememeyi, hazır olmadığımız ve ihtiyacımız olmayan bilgileri zihnimize depolamamayı, her söze inanmamayı öğreniyoruz. Yönümüzü çizerken zihnimizi dolduran gereksiz bilgiler, kaygı ve sinirsel rahatsızlıklara sebep olabilir. Bu da kendi yolumuzdan çıktığımızın sinyalidir.

Duydularımıza güvenmeden önce, sözcüklerin davranışa dönüşmesini beklemek, zaman tanımak, kendimize duyduğumuz saygının göstergesidir. Ağzımızdan çıkan cümlelerin sorumluluğunu almak da, bizi karma yaratmaktan korur. Bir insanı sorumluluğunu alamayacağımız şeyler için sözler verip yarı yolda bırakmanın karması büyüktür. Yalanlar, hırsızlıklar, bilgi çalma ve dolandırıcılıklar, bugünlerin sınavını anlamayanlar içindir.

Hayatınızda tekrara düşen sahnelerden kurtulmak, oradaki öğretileri alıp ilerlemek, kendi değerinizi bilmek için, bugünlerde yanıldığınız yerlerin size elçilik ettiğini bilmelisiniz. 

Dolunay etkilerinin güçlü şifası için, çevrenizdeki kadınlara ve ihtiyacı olanlara bugünlerde yardım etmek, beklemediğiniz yerden mucizeleri tam ihtiyacınız olan anda getirebilir.

Dolunay'ın Sabian Sembolü 'Toplumun iflasını kabul ettiği kişi, mahkemeyi terk ediyor.'

Mahkeme, bir uyanış sembolüdür. Artık hesap günü gelmiştir ve her şey apaçık ortadadır. Mahkemeye gelen kişi ya bir şeylere mahkum etmiştir kendini, ya kurbandır, ya da birileri için öne atılmış bir kurtarıcı. Ama artık oyun bitmiştir. Sorumluluğunu almadığı ilişkiler, işler, hayat düzeninde bitiş çizgisine gelinmiştir.

Değişmesi gereken, başaramadığı, artık orada bir yolunun olmadığını kabul ettiği alanlardan ise azad olacaktır. Artık fark edişle dile gelen, özgürleşme vaktidir!

TOPLUMDA

Dolunay'ın toplumsal etkilerinde, bugüne dek fark edilmeyen, farklı lanse edilen, gizlenen bir gerçek, yanlışlıkla veya bilerek ortaya çıkabilir. Pek çok ifşa, pek çok kafa karışıklığı yaratan haber söz konusu olabilir.

26 - 30 - 31 Aralık tarihleri etrafında Antares ve tutulma etkileri ile Rusya - Ukrayna arası çatışmalar, ülkemizde sağlık ve iş düzenine dair haberler, ülkemizi ilgilendiren kısıtlama ve düzenlemeler söz konusu olabilir.

26 Aralık tarihinde ülkemizin yönetiminden gelen çarpıcı açıklamalar, yöneticilerle ilgili önemli olaylar söz konusu olabilir.

Suçlulular, karanlık kişiler, örgütler, mafyalara dair beklenmedik olaylar ortaya çıkabilir.

Sahtekarlık, zehirlenme, ilaçlar, sudan gelecek tehlikeler, bağımlılık yapıcı maddeler gündeme gelebilir.

Bu süreçte ilişkiler ve ekonomiye dair kararlar almamak, yatırımlar yapmamak önemli olacaktır. Ocak ayından sonra daha stabil bir ekonomik döngüye başlayacağız. 

Yeni yıla güçlü ve tertemiz başlangıçlar yapacağımız bir Dolunay süreci olsun!


BURÇLAR;

KOÇ: Dolunay sürecinde aydınlanma, fark ediş ve fırsatlar; yakın çevrenizde duyduklarınız, sosyal medya, eğitimler, kardeşleriniz veya çıktığınız herhangi bir seyahatten gelebilir. Bu süreçte zihniniz hiç susmuyorsa, belirsizlik ve aldanma enerjisi içindeyseniz, kendi hayat yolunuzdan gitmiyorsunuz demektir. Zihninizdeki gereksiz bilgileri ayıklayarak, iç sesinize güvenmeli, sakinleşmelisiniz. Bir süreci içinizde kalanlar ve fark ettiklerinizle sonlandırıyorsunuz. Aynı zamanda ticaret, eğitim, medya, haberleşme alanlarından şanslar elde edebilir, bu sektörlerle ilgili bir süreci de sonlandırabilirsiniz.

BOĞA: Dolunay sürecinde aydınlanma, fark ediş ve fırsatlar; mali anlamda alma verme dengenizi koruyarak gelebilir. Yeni kazanç yolları elde etmek, fikirler üretmek, kazançlarınızı arttırmak için eğitimler almak konusunda destekleniyorsunuz. Uzun zamandır verdiğiniz emeklerin, gösterdiğiniz çabanın karşılığını dolunay ile alabilirsiniz. Alacağınız güzel haberler bu durumun müjdesini verebilir. Riskli yatırımlardan kaçınmak, aldanma enerjisinin aktif olduğunu bilmek bu dönemde önemli olacaktır.

İKİZLER: Dolunay sürecinde aydınlanma, fark ediş ve fırsatlar; tamamen sizinle ilgili olacaktır. Kimliğiniz, hayata bakış açınız yıl boyunca güçlü bir biçimde ve kadersel döngülerle değişti. Şimdi ise yıl sonunda hangi aşamaya geldiğinizi, beklentilerinizi, umutlarınızı, hayal kırıklıklarınızı değerlendirebilirsiniz. İlişkilerinizde açığa çıkanlarla neyi isteyip istemediğinizi net biçimde görebilirsiniz. Mizacınızla alakalı da önemli fark edişler yaşarken, beden ve zihin sağlığınızı iyileştirme fırsatları bulabilirsiniz. Özellikle kafanızda büyüttüğünüz, zihninizde takılı kalan düşünceleri geride bırakmak, iç sesinize güvenmek bu dolunayda önemli olacaktır.

YENGEÇ: Dolunay sürecinde aydınlanma, fark ediş ve fırsatlar; tamamen iç dünyanızdan gelecektir. Yaşadığınız olay ve durumlarla güçlü farkındalıklar yaşayabilir, uzun zamandır fark etmediğiniz konuların iç yüzünü fark edebilirsiniz. Eş zamanlılıklar, rüyalar yoluyla aydınlanabilir, manevi alanlara yönelebilir, yardımlaşmalarda bulunarak dolunayın iyicil enerjilerini aktive edebilirsiniz. Aynı zamanda yıl boyu çözemediğiniz düğümler çözülürken, sizden saklanan durumları da fark edebilirsiniz. Ancak kuşku ve kuruntu enerjisine girmemelisiniz, bu durum zihinsel ağırlıklara ve uykusuzluklara sebep olabilir. Kaygılardan, sağlıksız düşüncelerden, zararlı alışkanlıklardan arınmak, ruhsal anlamda bilgeleşmek için güçlü bir süreçte olacaksınız.

ASLAN: Dolunay sürecinde aydınlanma, fark ediş ve fırsatlar; tam da hayalini kurduğunuz gelecek planlarınızla ilgili gelebilir. Geleceğe dair uzun zamandır oluşturduğunuz plan ve projelerin sonuçlarını bu süreçte alabilir ve yanıldığınız alanları da görebilirsiniz. İş arkadaşlarınız veya sosyal çevrenizle olan iletişim yoğunlaşırken, onların fikirleri de yol gösterici olabilir. Aynı zamanda arkadaşlarınızla ilgili aldığınız haberlerle gerçek dostluklarınızı fark edebilirsiniz. Geleceğe doğru adım atmak isterken, bütçe planlarınız veya varsa eş kazancınıza dair belirsizlikler netleşebilir, önünüzü daha net görebilirsiniz. 

BAŞAK: Dolunay sürecinde aydınlanma, fark ediş ve fırsatlar; hedef ve amaçlarınız doğrultusunda gelecek. Saygınlık, başarı ve kariyer için adımlar atarken, yıl boyu aldığınız kararların sonuçlarını görebilirsiniz. Fikir alışverişleri, haberler, iş seyahatleri yoluyla aydınlanmalar yaşayabilirsiniz. Toplumda nasıl göründüğünüz, bu anlamda ailenizin sizden beklentileri önem kazanabilir ve hedeflerinizi kendiniz için mi yoksa ailenizin beklentileri doğrultusunda mı şekillendirdiğinize aydınlanabilirsiniz. Tecrübeli kişilerden fikirler alabilirsiniz. Kariyer, taşınma, evlilik gibi alanlarda belirsizlikleri netleştirerek yolunuzu daha rahat çizebilirsiniz.

TERAZİ: Dolunay sürecinde aydınlanma, fark ediş ve fırsatlar; bildiklerinizde derinleşme, ufkunuzu genişletme ile gelebilir. Bu anlamda; eğitimler, seyahatler, bilgisine güvendiğiniz kişiler, karşılaştığınız insanlar sizde yeni zihin kapıları açabilir. Uzun zamandır beklediğiniz ve netleşmeyen haberleri alabilir, ticari veya hukuki faaliyetlerinizi sonuçlandırabilirsiniz. Yeni fikirler zihninizden akabilir, hisleriniz çoğalabilir ve anlamlı rüyalar görebilirsiniz. Geleceğe dair belirsiz fikirleriniz bu dönemde netleşebilir. Varsa, eşinizin kardeşleri ile olan iletişiminiz de bu süreçte güçlenebilir, onların hayatındaki bazı olaylara şahit olabilirsiniz.

AKREP: Dolunay sürecinde aydınlanma, fark ediş ve fırsatlar; zihinsel anlamda bir arınma yolu ile gelecektir. Yaşamınızda size ağırlık yapan, gerginliklere yol açan fikir ve düşünceleri fark ederek geride bırakabilir, hayatınızdaki krizlere de çözümler bulabilirsiniz. Mali anlamda alma verme dengenizi korumanızın önemli olduğu bu süreçte riskli yatırımlar size iyi gelmeyebilir. Ancak belirsiz olan ve uzun zamandır beklediğiniz alacaklarınızı elde edebilirsiniz. Eşinizin kazancı ile ilgili de bu dönemde önemli gelişmeler olabilir, ondan mali destek görebilirsiniz. Bu dönemde ödenmemiş borcunuz olup olmadığını kontrol ederek adımlar atmak Ocak ayı öncesi yararınıza olacaktır. Ayrıca sezgilerinizin çarpıcı biçimde artacağı bu dönem iç sesinize güvenmek, ruhsal ve psikolojik alanlarda araştırma ve çalışmalar yapmak oldukça yol gösterici olacaktır.

YAY: Dolunay sürecinde aydınlanma, fark ediş ve fırsatlar; diğer insanlarla olan fikir alışverişleri ve iş birlikleri yoluyla gelebilir. Ortaklı işler, sosyal medya veya çevrenizden gelen destek ile daha net biçimde ilerleyebilirsiniz. Kendinizle ilgili konuları diğer insanların sizi gördüğü pencereden bakarak çözebilirsiniz. Evliyseniz veya ilişkiniz varsa, ilişkinin geleceğine dair bir takım konular konuşularak bu süreçte netleşebilir. Kendi hayatınız ve partnerinizin hayatı ile ilgili konuları dengelemek, eşit ilgi göstermek bu süreçte önemli olacaktır. Bir ilişkiniz yoksa dahi, kendinizle olan ilişkinizi iyileştirmek adına diğer insanları izleyerek önemli açılımlar yaşayabilirsiniz. 

OĞLAK: Dolunay sürecinde aydınlanma, fark ediş ve fırsatlar; hayatın tam içinden gelecektir. Günlük yaşamınız, iş yaşamınız ve sağlık düzeninize dair bir yenilenme sürecine girerken, bu alanlarda karşılaştığınız insanlar oldukça yol gösterici olabilir. Hızlanan iletişim trafiği ile, iş hayatınızdaki belirsizlikleri netleştirerek ilerleyebilirsiniz. Zihninize ve bedeninize iyi gelmeyen düşüncelerden, alışkanlıklardan bu dönemde arınabilirsiniz. Zaman zaman sosyalleşemeyecek kadar çok çalışmak, sorumluluk almak yerine arada kendinize mola izinleri vermelisiniz. Böylece şifalandırıcı bir süreçte olabilir, yeni ve orjinal fikirler ortaya koyabilirsiniz.

KOVA: Dolunay sürecinde aydınlanma, fark ediş ve fırsatlar; kendinizi hayat sahnesine koyabildiğiniz alanlardan gelecektir. Fikirlerinizi, yeteneklerinizi bu süreçte ortaya çıkartabilir, hayat enerjinizi canlandırabilirsiniz. Eskiden keyif aldığınız yerleri ve hobileri hatırlayarak onları yeniden canlandırmak isteyebilirsiniz. İlişkinizle ilgili konuların netleşmesi, yeni kararlar almak, konuşarak sorunları çözmek bu süreçte mümkündür. Sosyal çevreniz ve ilişkinizi birbirine karıştırmadan ilerlemek, kendi iç sesinize güvenmek yararınıza olacaktır. Riskli yatırımlar ve lüks harcamalar yapma isteği bu süreçte artabilir, zihinsel dürtülerinizi kontrol etmek önemli olacaktır. Ayrıca çocuğunuzun eğitimi ve geleceğini bu dönem netleştirebilirsiniz veya bazılarınız bebek haberi alabilirsiniz.

BALIK: Dolunay sürecinde aydınlanma, fark ediş ve fırsatlar; hayatınızın temeline inerek, ailenizle ilişkilerinizi düşünerek ve çocukluk döneminizi gözden geçirerek gelebilir. Kendinize dair algılarınızı bu dönemde derinlere inerek netleştirebilirsiniz. Kariyeriniz ve hedeflerinizle ilgilenmeye çalışırken, ev ve ailenizi ihmal etmemek önemli olacaktır. Ayrıca gayrımenkul, arsa alım satımı gibi konular siz ve ailenizin gündeminde ise bu süreçte bu konular da netleşebilir. Evlilik veya boşanma gibi alanlarda karar verirken, gerginliklerinizi yansıtmamak, iç sesinize güvenmek önemli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder