2 Kasım 2021 Salı

5 KASIM YENİAY 'I - KÖKLÜ BAŞLANGIÇLAR




Merhaba yeryüzü sakinleri,

Kasım ayıyla birlikte köklü ve güçlü başlangıçlara doğru yol alıyoruz. Atacağımız adımlar 2022 yılının tohumlarını ekerken bir yandan da yenilenmek için yapraklarımızı dökerek vedalara hazırlanıyoruz. Bu vedalara kişi veya olay bazlı bakmamalı, içimizde var olan ve yeni başlangıçlara açılmamızı engelleyen duygular olduklarını görebilmeliyiz. En derinlerimizde yatan ve bizi engelleyen her şeyle Kasım ayıyla beraber süprizli bir şekilde yüzleşeceğiz. Kök salamadığımız yani yaşamda maddi manevi olarak güvende ve ait hissedemediğimiz konularda neye ihtiyacımız olduğunu fark edeceğiz.

Neye ihtiyacımız olduğunu bilirsek, doğru kararlar alabilir ve seçimler yapabiliriz. Bir döngü gibi ilerleyen yaşamda 2012 - 2013 yılında verdiğimiz kararların neticeleriyle de yüzleşerek adımlar atabiliriz. 

Esasen 2021 yılı zaten geleceğimizi gerek mali anlamda gerek ilişkiler konusunda net görebilmemiz için neye ihtiyacımız olduğunu ve neyin değişmesi gerektiğini sert enerjilerle bize sürekli anlatmaya çalışıyordu. 2021'in konusu; kendimize bir şeyler katmak, zihinsel anlamda kendimizi geliştirmek, anlamlandırdığımız şeyleri hayatımıza uyarlamaktı. Şimdi ise kendine bir şeyler katan, özgün olan, sürü psikolojisine uymayan, adım atabilen ve üretenler, attıkları tohumların meyve vermesine 2022 ile birlikte şahit olacaklar.

Hayat öyle muazzam bir matematiğe sahip ki, tam da derinlere inmemiz ve dönüşmemiz gereken zamanda, Mars korkusuzca aksiyon alabileceğimiz bir enerjide 2,5 ay boyunca ilerleyerek bizlere bu gücü veriyor. Bu enerji kök çakramızı çalıştırırken, sorunların kaynağına inebiliyor olacağız.

Bireysel anlamda beklenmedik olay ve durumları, engellenme veya değişimleri yaşarken, almuteni Mars olan süreçte 'ya hep ya hiç' duygusuna girerek fevri kararlar almamalı, hırsla veya öfkeyle hareket etmemeliyiz. Tahammül sınırlarımız test edilebilir. Kendi gücümüze güvenerek, kararlı, sessiz ve derinden ilerlemeliyiz. Olana saygı duyarak, şükür enerjisinde olmak, alanımızı koruyacaktır.

Bu süreçte kime ve neye güvendiğimize çok dikkat etmeli, güvenmediğimiz kişilerle güvenmediğimiz alanlarda bulunmamalıyız. Başta çekici gelen kişiler, yerler veya işlerin zorlu ve dönüştürücü etkilerini 19 Kasım veya 16 Mayıs tutulmalarında yaşayabiliriz.

Çözemediğimiz ve 2021'in getirdiklerini anlayamadığımız noktalarla, 19 Aralık Venüs Retrosu ile beraber son kez yüzleşerek, yeni yıla arınmış ve yenilenmiş olarak güçlü başlangıçlar yapacağız. Ve Ocak ayıyla birlikte kararlarımızın hak edişlerine kavuşacağız.

TOPLUMDA

Gelenekselleşmiş, süregelen sistemlerin aniden değişebileceği, yeni kararların alınabileceği bir dönemdeyiz. Dünya liderleri ve kararları oldukça konuşulacaktır.

Mali anlamda beklenmedik dalgalanmaların olabileceği bu süreçte, riskli adımlar atmak yerine mevcut olanı korumalıyız. Venüs hem dönüştürücü hem sınır dışı hareket ederken mesajı beklenmeyeni beklemektir.

Yine bu etki ile ilişkilerimizde beklenmedik dönüştürücü etkileri yaşayarak ilişkilerin geleceği ile ilgili de köklü kararlar alabiliriz. Bu süreçten sonra sağlam birliktelikler daha da sağlamlaşırken, ilişkilerde karşılıklı maddi manevi paylaşımlar gözden geçirilebilir.

Sanatçılarla alakalı beklenmedik durumlar yaşayabiliriz.

Ülkemizde dış borçlarla ilgili yapılanmalar oldukça gündeme gelebilir.

Asker, ordular, silahlanma ile ilgili engel, kısıtlanma ve zorlu etkenler dünya üzerinden gündemde olabilir.

Madenler, yer altı kaynakları ile ilgili gelişmeler, zorlu doğal afetler ve sert depremler yaşanabilir.

Salgınla ilgili Ukrayna, Rusya dolaylarında yeni kararlar alınabilir. 

Dünya üzerinde hırsla hareket eden ülkelerin gireceği zorlu süreçleri yıl boyu izleyebiliriz.

Su ve su kaynaklarını korumamızın önemli olacağı bir döneme girerken, alınmayan yeterli önlemler 2022 ortalarından itibaren bizi zora sokabilir. Doğamıza ve değerlerimize kıymet vermenin önemini anladığımız bir döneme başlıyoruz.

Yeniay'ın Sabian Sembolü ' Bir mucit laboratuvar deneyi gerçekleştiriyor. '

Bu sembolün manası, her ne yapıyorsak bunu özgün, taklit etmeden ve farklı biçimde yapabilmekle ilgilidir. İlerlemeye çalışırken her zamankinden farklı yollar aramak beklenmedik güzel sonuçlar doğurabilir. Hesaplanmış risklerle yeniye doğru ilerlerken, bu zamana dek yaşadığımız tecrübeler ve yapığımız hatalar yolumuzu aydınlatacaktır. 

BURÇ ve YÜKSELEN BURCA GÖRE;

KOÇ: Köklü başlangıçlara doğru ilerlediğiniz bu süreçte, maddi manevi önemli dönüşümler yaşayabilirsiniz. Bu dönüşümler en çok da bırakılması gerekeni bırakarak, duygu ve ortak değerlerde paylaşıma açık olarak gelecektir. En önemlisi ise ne istediğiniz ve hissettiğiniz hakkında kendinize açık olmanızdır. Korkularınızın kaynağına inerek, tutunduğunuz ancak artık veda etmeniz gerekenleri daha net görebilirsiniz. Bu ay size kişisel alanınız ve sahip olduklarınızla ilgili aşırı fedakarlıklarınız hakkında sınır çizmeyi de öğretecektir. Sizin ilerlemenize engel olan; kişi, duygu, korku veya yerlerden özgürleşebildiğiniz takdirde, açılan boşluklar ilerleyen günlerde sizi yükseltecek güçlü ve güzel olanla dolacaktır.

BOĞA: Kendinizi ve ne istediğinizi bilmekle alakalı güçlü dönüşümler yaşayacağınız bir yıllık döngüye Kasım itibariyle başlarken, büyük aydınlanmalar yaşayabilirsiniz. Bu süreçte önsezilerinize güvenmenizi öneririm. İkili ilişkileriniz sizin kim olduğunuzu, kim olmadığınızı ve ne istediğinizi aynalayan kişiler olarak kadersel durumlar yaşatabilir. Kızmak veya suçlamak yerine açığa çıkan duygularınızın farkında olmalısınız. İlişkilerin geleceği ve aslında nasıl bir ilişkide olduğunuz aydınlanırken, yolunuza eşlik etmesi gerekenleri 19 Kasım sonrası kararlı biçimde seçebileceksiniz.

İKİZLER: Köklü kararları iş, günlük yaşam veya sağlık düzeninizde alarak daha huzurlu bir yaşam rutini oluşturmaya hazırlanıyorsunuz. Güçlü şifa enerjileri ile sağlık problemlerinizi iyileştirebilirsiniz. İlerleyen günlerde hayat koşturmasından kendinize dinlenme zamanları yaratarak bedeninize izin vermeyi unutmayın. Açığa çıkan gizli saklı meseleler, bilinçaltı dünyanız veya korkularınız, hayatta güvenle ilerlemek için neye ihtiyacınız olduğunu size gösteriyor olacaktır. Bu dönem fikir veya projelerinizi de bir süre kendinize saklamayı unutmayın.

YENGEÇ: Köklü başlangıçlar yapabilmek için hayatınızın merkezine kendinizi almaya davet ediliyorsunuz. İlişkiler, sanat, ilham, hobileriniz veya varsa çocuklarınızın vesilesiyle içinizdeki yaşam ışığınızı ortaya çıkartabilirsiniz. Sosyal alanlarda ve ilişkilerinizde kim olduğunuzu, kimlerle güvende hissederek özgürleşebildiğinizi sorgulayabilirsiniz. İnsanlar aracılığıyla kendinizi keşfettiğiniz bu döngüde, özgürce ilerlemenize engel olan her şeyden arınabileceksiniz. Böylece özgüveniniz ve hayata dair motivasyonunuz da artacaktır.

ASLAN: Yeni başlangıçları ev ve kariyer alanlarında yaşayacağınız, hayatınızın temeline, belki geçmişinize odaklanarak yeni kararlar alabileceğiniz bir döngüye başlıyorsunuz. Evde zaman geçirmek, yılın getirdiği yoğun enerjileri ve size öğrettiklerini sindirip anlamak amacıyla içe dönmek size çok iyi gelecektir. Bu anlamda kendi rızanızla veya mecburi olarak evinizle ve yaşam alanınızla ilgilenmeniz gerekebilir. Ailenizle bağlarınızı güçlendirmek ve yeni bir sürece başlamak söz konusu olabilir. Geleceğe ve hedeflerinize güvenle ilerlemek için dinlenmek ve geçmiş tecrübelerden yararlanmak yolunuzu aydınlatacaktır.

BAŞAK: Yeni başlangıçlara açılabilmek için yakın çevrenizin size rehberlik ettiği bir Kasım ayına başlıyorsunuz. Hayata bakış açınız ve iletişim şeklinizi dönüştürecek bu yıl; eğitim, iletişim, medya, seyahat veya ticaret bağlantılı işlerde bir yenilenme ihtiyacında olabilirsiniz. Kendinizi zihinsel anlamda geliştirerek yargılarınızı kırdıkça, geleceğe daha güvenli bakıyor olacaksınız. Yeni insanlar, yollar, çevreler size yıl boyu oldukça katkı sağlayabilir. Kalıcı anlaşmalar imzalayabilirsiniz. Bu süreçte hislerinize güvenerek hareket edin.

TERAZİ: Hayatınızdaki alma verme dengesini kurmanıza yardım edecek yeni ve köklü başlangıçlara doğru ilerliyorsunuz. Bu anlamda yeni kazançlar elde etmek için sizi engelleyen kıtlık psikolojisinden veya değişim korkunuzdan sıyrılmak, bolluk bereket enerjinizi arttıracaktır. Mali anlamda paylaşımlar yapabilmek veya destek alabilmek ise yaşam gücünüzü azaltmayacaktır. Aynı zamanda fazla fedakarlıklar da sahip olduğunuz kazançlara değer vermediğiniz mesajını vererek, bereket enerjinizi durdurabilir. Kazançlarınız, özdeğeriniz, manevi değerleriniz hususunda sınır çizmeyi öğrenerek, yeni dengeler kurabileceksiniz. Ruhsal anlamda derinliklerinize inebileceğiniz yeni konular da gündeminizde olabilir.

AKREP: Yeni başlangıçlara açılmak için dönüşüm enerjisini en derinden yaşayarak kendinizi yenilediğiniz kadersel bir döngüye başlıyorsunuz. Benliğinizin en derin ve bilmediğiniz hallerinizle tanışırken, bu duruma; insan ilişkileriniz, eşiniz veya iş ortağınız sizi aynalayarak hizmet edebilir. Birlik enerjisi ile kendinizi yükselterek ilerleyebilirsiniz. Kime güvenmeniz gerektiğiyle ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Kendinizle ilgili, özgün biçimde veya farklı yollar deneyerek adımlar atmak, beklenmedik güzel sonuçları doğurabilir. Sağlığınızı korumak da bu süreçte önem kazanırken, dış görünüşü yenileme dürtünüz baskınlaşırsa bunun için yeni yıl sonrasını beklemek daha olumlu olacaktır.

YAY: Yeni başlangıçlara açılmak için iç dünyanıza yönelmeniz ve bilinçaltı kapılarınızı aralamanız gereken önemli bir döneme başlıyorsunuz. 1,5 yıllık kadersel döngüde oldukça yoğun zamanlar yaşamışken, biraz geri çekilip hayata geniş pencereden bakmak siz iyi gelecektir. Yeniay sizin için yeni başlangıçları değil, geri çekilip güç toplamayı getiriyor olacak. Bilinçaltı istek ve korkularınız, sizi aşağıya çekmeye çalışan kişiler, sağlık problemleriniz bu ay ortaya çıkıp arınırken, 4 Aralık tutulmasıyla daha güçlü başlangıçlara adım atabileceksiniz. İş ve günlük yaşam temponuzda durup nefes almayı ihmal etmeyin.

OĞLAK: Gelecek planlarınız ve hayallerinizle ilgili yeni başlangıçlar yapabileceğiniz, yeteneklerinizi ortaya koyabileceğiniz yeni bir aya başlıyorsunuz. Sosyal ve yoğun olabilecek bu süreçte oldukça popüler olabilir, çevrenizden destekler görebilirsiniz. Girdiğiniz çevrelerde başlangıçta gözlemci olarak ilerlemek ve mevcut sosyal çevrenizde kime güveneceğinize iyi karar vermek önemli olacaktır. Aynı zamanda ilişkinizin geleceği de gündeminize gelebilir ve partnerinizden alacağınız desteği oldukça önemseyebilirsiniz. Veya ay sonuna doğru yaşamda ciddi ve güvenle ilerleyebileceğiniz özel birisiyle sosyal çevreniz aracılığıyla tanışabilirsiniz.

KOVA: Hedeflerinizi gözden geçirerek, kariyer ve ev alanlarında yeni başlangıçlar yapacağınız önemli bir döneme başlıyorsunuz. Attığınız her adım yeni yılda ilerleyeceğiniz konuları belirleyebilir. Taşınma, iş değiştirme, terfi, statü değişimleri, aile kurmak gündeminizde olabilir. Bu konularda adım adım, özgün ve kararlı ilerlemek beklenmedik güzel sonuçlara vesile olurken, size engel olabilecek tek şey korkularınız olacaktır. Değişim korkularınızı geride bırakarak kendinize güvenmelisiniz. Yaşamın getirdiklerine güvenerek yavaş ve esnek biçimde ilerlemek yıl sonuna doğru hak edişlerinizi size getirirken, geleceğe daha güvenle bakmanıza vesile olacaktır.

BALIK: Köklü ve yeni başlangıçlar yapabilmek için zihinsel ve fiziksel anlamda özgürleşmeye ihtiyaç duyduğunuz bir sürece başlıyorsunuz. Hayata bakış açınızı değiştirecek bu sürece; yaşamınıza girecek farklı inanç ve görüşten kişiler, gideceğiniz yerler, alacağınız eğitimler hizmet ediyor olacaktır. Bildiklerinizde derinleştiğiniz, yanlış bildiklerinizden arındığınız, ruhsal ve psikolojik konularla beslendiğiniz bu yıl, sezgileriniz en büyük pusulanız olabilir. Hukuk, ticaret veya yayıncılık alanlarında adım adım ve stratejik ilerlerseniz güzel gelişmeler elde edebilirsiniz. Sizi aşağıya çeken, manipüle etmeye çalışan kişileri de fark ederek hayatınızı onlardan arındırabilir, zihinsel alanınızı koruyarak güçlendirebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder