17 Kasım 2021 Çarşamba

19 KASIM 2021 AY TUTULMASI - MEDUSANIN SINAVI




Evinizde ısrarla besleyip baktığınız, köksüz, hatta çürümekte olan vazodaki çiçeğinizin sürekli suyunu değiştirdiğinizi düşünün. Onunla olan değerli anılarınız yüzünden onu yaşatmaya çalıştığınızı. Sayfalarda kurutmak yerine renkleri için çaba harcadığınızı. Tutulmayla beraber, artık bu durumu kabullenmeniz için belki vazonuz kırılacak, belki köksüz topraklarınızda ani depremler olacak. Ve hayat, yaşamınızı; kökleri olan, daha renkli, daha bereketli çiçeklerle donatabilmek için size yeni alanlar açacak.

19 Kasım 2021 tarihinde, saat 11.57'de bir Ay Tutulması yaşayacağız. Bu tutulma kadersel anlamda ay düğümlerinin değişmesiyle, yeni gündemleri başlatıyor olacak. Parçalı gerçekleşecek Ay Tutulmasıyla birlikte, 3 yıla yakın süreçte yaşayacaklarımızı parça parça yaşıyor olacağız. Tutulma; hayata güvenle bakabilmemiz, maddi ve manevi alanlarda huzurla ilerleyebilmemiz, ait olduğumuz alan veya kişilerle bir arada olabilmemiz için bizi destekliyor olacak. 

Geçmişteki pek çok yarayı, blokajları, travmaları iyileştirmemize yardım edecek olaylarla birlikte geleceğe daha güçlü ilerleyebileceğiz.

Hiçbir çiçek, aidiyet hissetmediği yerlerde güvenle köklerini salamaz. Yaprakları kurur ve dökülür. Zehirli sularla beslenirse, ait olmadığı topraklara ekilirse, sabır ve emek gösterilmezse, yaşamına devam edemez.

Tutulma bizlerden, ait olduğumuz alanları bulmak ve kendimiz olabilmek için; hayatımızdaki zehirli suları temizlememizi, gerçekleştirmek istediğimiz hayallerimiz için bir tohumu ekip bekler gibi sabırla beklememizi istiyor. Yaşayacağımız ani ve beklenmedik değişimler, rüzgarlarla bizi ait olduğumuz yerlere savurmaya hizmet ediyor. 

Değişim rüzgarlarına gösterdiğimiz her direnç, dallarımızı kırabilir. Korkuyu, endişeyi, güvensizlikleri çalıştırabilir. Kendimize dirençlerle kalkan oluşturur ve hayatımızdaki bolluk berekete, aşka, güvene kendimizi kapatırız. Rüzgara kendimizi serbest bıraktığımızda, yaşamın getirdiklerine teslimiyette olduğumuzda, bir adım da bizler atar, emek verir, ait olduğumuz yerlerde çiçek açabiliriz.

Tutulmayla beraber;

İlişkilerimizde geleceğe bakabilmek, ilişkiye emek vermek, adımlarımızı sağlam atabilmek önem kazanıyorken; geleceği göremediğimiz, güvenemediğimiz, kalbimizi ısıtmayan birlikteliklerden özgürleşme fırsatları elde edeceğiz. Sadakat ve güven kavramları ön planda olacak. Bu da bizleri gerçek ruh eş'lerimizle olan birlikteliklere taşıyacak. Böylelikle bu yıl itibariyle başlayan kalıcı ve köklü ilişkilere şahit olacağız.

Finansal alanlarda gelecek kaygısıyla dolu olduğumuz alanlar, bizi engelleyen durumlar ve korkular yükselirken, bu durum içimizdeki potansiyelleri keşfetmeyi teşvik edecek, yeni kazanç yolları arayacağız. İstikarlı ve sabırla çalıştığımız takdirde, yeryüzünden bereketi alabilecek, güvenle ilerleyebileceğiz. 

Beslenme alışkanlıklarımız, bağımlılıklarımız, sağlıksız hayat düzenimiz sinyaller verirken, bedenimize saygı duyabilmek ve daha sağlıklı bir yaşam sürebilmek için o sinyalleri dinlemeye davet edileceğiz. Yeme içme isteğimiz artarken, bunun duygusal boşlukları doldurmaktan kaynaklı olduğunun farkında olmalıyız.

Hayatımızın her alanında aidiyetlerimizi sorgulayacak ve olmamız gereken yerleri fark edeceğiz.

Aceleci, fevri ve öfkeli tutumlar, kuşkucu ve baskıcı, hırs dolu davranışlar, telafisi olmayan zararları açığa çıkartacaktır. Sabırlı, esnek, emek harcayan, bedenine ve ruhuna iyi bakan, kendine değer verenler, tutulmayla birlikte çok daha huzurlu, güzel bir dünyaya merhaba diyecekler.

Tutulmanın Sabian Sembolü; “Olgun bir kadın, birden unutulmuş büyüleyici güzellikleri fark ediyor ve  romantizmi yeniden keşfediyor” Kendi dünyamızı, geçmişimizdeki güzellikleri yeniden fark edeceğimiz, hayata yeniden bağlanmanın yollarını bulacağımız, yaşam aşkıyla dolu başlangıçlara ...

TOPLUMDA;

Tutulmanın toplumdaki etkilerini anlayabilmek için sizleri; tutulmada söz sahibi olan Algol Yıldızı'nın, yani mitolojide karşılığı olan Medusa'nın gerçek hikayesini okumaya ve çıkarımlar yapmaya davet ediyorum.

Medusa, yönetici veya kraliçe anlamına gelir. Medusa, çok güzel ve iyi niyetli bir kadındır. Üç kız kardeşinden yalnızca o ölümlüdür. Yeryüzündeki tüm kadınlar güzelliği yüzünden onu kıskanmaktadır. Saçlarına bir bakan tekrar bakmaktadır. Medusa zeka ve akıl tanrıçası olan Athena'nın tapınağında rahibe olarak yaşar ve ona olan saygısından hiçbir erkekle beraber olmaz. Yıllar boyu Medusa'yı görmek için o tapınağa ziyaretçi yağar. Medusa bir gün kendi halinde deniz kenarında yürürken, deniz tanrısı Posedion onu görür ve ona aşık olur. Medusa onu defalarca geri çevirir. Buna çok sinirlenen Posedion bir gece onu kovalamaya başlar. Medusa tapınağa sığınır ve tanrılara onu koruması için dua eder. Maalesef dualarına yanıt bulamaz ve Posedion ona zorla sahip olur. Athena bu sırada onları görür, öfkeden deliye döner. O sinirli haliyle fevri bir şekilde Medusa'yı cezalandırır. Onu Gorgon adı verilen bir yaratığa dönüştürür. Güzel saçları zehirli yılanlara dönüşür. Gözlerine bakan herkes taş kesilir. Bu hali tüm yeryüzünde duyulur. Herkes Medusa'nın yeni halini merak eder. Savaşçılar onun başına sahip olarak savaşmak ve güçlü olmak ister. Ancak Medusa'ya yaklaşan herkes taştan heykellere dönüşür. Günlerden bir gün Zeus'un oğlu Perseus, Athena'nın ve diğer tanrıların da yardımıyla Medusa'yı alt etmeyi başarır. Ona Hades tarafından görünmezlik miğferi ve Hermes tarafından kanatlı sandaletler verilir. Athena da ona bronz bir kalkan vermiştir. Kalkan sayesinde Medusa'nın bakışları kendisine dönmektedir. 

Medusa böylece öldürülmüştür. Ancak ölürken Posedion'dan hamiledir ve boynundan akan kandan Pegasus adı verilen kanatlı bir at doğar. Oğlu daha sonra annesinin intikamını almak için yola çıkar. Bu olay, mitoloji çağının bitip felsefe çağının başlamasına sebep olur.

Haksız yere öldürülen, başı kesilen Medusa'nın başındaki yılanlar, yaşamın ölümden kaçmamak demek olduğunu, bitişleri kabullenebilmeyi vurgular.

Medusa'nın başı pek çok tarihi yapıda bulunur ve o yapıları koruduğuna inanılır. Ülkemizde de Didim ve Yerebatan Sarnıcı'nda bulunmaktadır. Arkeolojik keşifleri gündeme getirebilir.

Algol, alkol ve Algoloji ile ilgilidir.

Algol Yıldızı, İstanbul'un Güneş burcunda bulunur. Boğaz kesilmesiyle ilgili bir yıldızın, boğazları önemli olan bir şehrin Güneş'i olması asla tesadüf değildir. İstanbul'un boğaz ve kanallarının gündeme geleceğini söyleyebiliriz.

Algol, kadınlarla ilgilidir. Pek çok masum yere öldürülen kadının ahıdır. Geçen yıl göstergelerle belirttiğim gibi, dişil enerjinin gücünü geri almasını, toplumda kadınlarla ilgili yapılanmaları temsil eder. Bu anlamda bir an önce önlemler almamız için sabrımızı sınayan olaylar yaşayabiliriz.

Çok sayıda hamilelik haberi alabiliriz, süpriz hamilelikler olabilir ve çoğunlukla erkek bebek doğumları görebiliriz.

Sağlık anlamında; boğaz ve boyun bölgesi, göz ve diş sorunları, rahim sorunları, boğaza bir şey kaçması, kesilmesi veya boğulma ile ilgili durumlara açık bir dönemdeyiz. Boğaz çakramızı şifalandırmak adına, söylediğimiz sözcüklere dikkat edelim, yanlış ifade ettiğimiz veya içimizde kalanları dile dökelim. 

İklim değişiklikleri daha fazla göze çarparken, soğuk bir kış geçirebilir ve doğaya, üretime önem vermemiz gerektiğini sert biçimde anlayabiliriz. Su kaynaklarıyla ilgili 2026 yılına kadar acil önlemler almamız gerekebilir.

Barınma, beslenme ihtiyaçlarımızla ilgili fiyatların artmasıyla, finansal anlamda dünya çapında yeni yapılandırmalara gidebiliriz. Köklü finansal sistem değişiklikleri olabilir. Venüs sınır dışı ve retroya ilerlerken mali anlamda sıra dışı olayları deneyimlemeye devam edebilir, geçmişe yönelik ciddi bir değerlendirme yapabiliriz. Gıda stokları yapmamız gerekebilir. Doğa içindeki arsalar değer kazanabilir.

Dünya'da bir liderin önemli sağlık problemleriyle vefatını, bir liderin itibarını kaybetmesini duyabiliriz.

Salgın ile ilgili yeni ilaçların ortaya çıkışı ile Nisan - Mayıs tutulmalarıyla beraber bu gündeme veda edebiliriz.

Depremleri tetikleyen tutulmayla, (özellikle Mayıs ve Ağustos), önceden önlemler almamız gerekebilir.

Tarım, toprak, finans, iklim, gıda, ekonomi, moda, sanat gibi alanlarda değerlerimizi ve yaptığımız yanlışları yeniden gözden geçireceğimiz, bizi daha huzurlu bir yeryüzünde yaşamaya davet eden, bunun için köklü değişimler yaşayacağımız bir süreçte olduğumuzu unutmadan, daha güvenli bir dünya için bu değişimleri yaşadığımızın bilincinde olalım. 

BURÇLARA GÖRE 

KOÇ: Ay tutulmasıyla beraber; yaşamınızda değerleriniz, mali kaynaklarınız, üretimleriniz, daha huzurlu ve güvenle yaşama isteğiniz ön plana çıkıyor olacak. Dolayısıyla, özellikle mali konularda yeni arayışlar içine girebilirsiniz. Gerçekte hangi işi yapmak istediğinizi, kendinize ne kadar değer verdiğinizi sorgulayabilir, maddi manevi önünüzü görmek için temkinli adımlar atabilirsiniz. Tutulma size kendinizi ne kadar sevdiğinizi, yaratıcılık potansiyellerinizi, finansal ihtiyaçlarınızı, kaynaklarınızı korumanız gerektiğini hatırlatıyor olacak. Daha huzurlu, sabırla, emekle ve güvenle kazançlar elde edebilmek için köklü değişimler yaşayacaksınız. 

BOĞA: Ay tutulmasıyla beraber; kendinizle ilgili köklü ve kadersel değişimlerin olacağı bir sürece başlayacaksınız. Öz değerinizi güçlendirmenize, kendiniz olmanıza yardım edecek bu süreçte güçlü bir arınma yaşayabilir, kimlere güvenmeniz gerektiğini fark edebilirsiniz. Hayattan ne istediğinizi sorgulayabilir ve sizi motive eden alanları hatırlayabilirsiniz. Yeteneklerinizi ortaya çıkartma ve öz güveninizi güçlendirme fırsatları yakalayabilirsiniz. Bu süreçte sağlığınızı korumanız ve bedeninize iyi bakmanız da önem kazanıyor. Hayatınızla ilgili aldığınız kararlarda fevri ve aceleci olmadığınız sürece sağlam başlangıçlar yapabilirsiniz. 

İKİZLER: Ay tutulmasıyla beraber; iç dünyanızı dönüştüreceğiniz, ruhsal anlamda köklü değişimler yaşayacağınız önemli bir sürece başlıyorsunuz. Psikolojik olarak daha iyi hissetmek, güvende ve huzurla hayata bakabilmek, teslimiyette olabilmek için pek çok değişim yaşayabilirsiniz. Güçlü arınmalarla gerçek ve derin bağlar kurabilir, zararlı alışkanlıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Kadersel tanışmalarla ruhsal aydınlanmalar yaşayabilirsiniz. Bu süreçte inziva ve uzaklaşma ihtiyacınız da artabilir. Güçlenen ilham enerjisiyle çok yaratıcı işler ortaya çıkartabilirsiniz. Manevi konularla ilgilenmek, ruhsal çalışmalar yapmak size çok iyi gelecektir. 

YENGEÇ: Ay tutulmasıyla beraber; gelecek planlarınız gündeme gelebilir ve hayallerinize güvenle ilerleme ihtiyacınız artabilir. Hayallerinizi gerçekleştirmek için yeni motivasyon kaynakları arayabilirsiniz. Sosyal çevrenizde kimlere güvendiğiniz hakkında farkındalıklar kazanabilir, özel hayat ve iş arkadaşlarınız arasında denge kurmaya çalışabilirsiniz. Yeni bir çevreye girmek, arkadaş çevrenizden fırsatlar sağlamak söz konusu olabilir. Arkadaşlarınızla ilgili beklenmedik durumlar karşısında esnek davranabilmek ve fevri hareket etmemek önemli olacaktır.

ASLAN: Ay tutulmasıyla beraber; hayatınızda ne istediğinizi, hayattan ne beklediğinizi, hedef ve planlarınızı sorgulayabilirsiniz. Kariyerinizde daha güvenle, motivasyonla, değer görerek ilerlemek için önemli kararlar alabilirsiniz. Meslek hayatınızla ilgili esas yapmak istediklerinizi keşfedebilirsiniz. Bu süreçte hem ev yaşamınız hem de statünüzle ilgili köklü değişimler yaşanabilir. Taşınma, terfi, evlenme, çocuk sahibi olma gibi durumlar söz konusu olabilir. Saygınlık elde etmek için güç mücadelelerine girmemek, değişimler karşısında sakin ve mantıklı kalabilmek bu süreçte çok önemli olacaktır.

BAŞAK: Ay tutulmasıyla beraber; hayata bakış açınızı genişleteceğiniz, geleceğe dair heyecan duyabileceğiniz önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bugüne dek insanlarla kurduğunuz ilişkileri ve iletişimi değerlendirip, yanlış bulduğunuz noktalarda kendinizi yenileyebilirsiniz. Ruhsal anlamda size iyi gelecek rehber kişilerle tanışabilirsiniz. Eğitim, seyahat, uzak sınırlarla bağlantılı olan işler gündeminize gelebilir ve bu anlamda kendinize kattıklarınızla geleceğe daha özgüvenli ilerleyebilirsiniz. Fevri ve öfkeli iletişim kurmak, düşünmeden sözcükler sarf etmek sizi bu süreçte zora sokabileceğinden dikkatli olmalısınız.

TERAZİ: Ay tutulmasıyla beraber; kendinizi ruhsal ve mali anlamda açmak, insanlara güvenmek konusunda güçlü farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Ortak paylaşımların önemli olduğu bu süreçte, eş kazancı veya ortağınızdan gelen kazançlarla ilgili kararlar gündeme gelebilir. Finansal anlamda güvenle ilerlemek için yeni bütçe planları oluşturabilirsiniz. Bir sağlık sorununuzu cerrahi bir operasyonla sonlandırarak bedeninizi güçlendirebilir veya ruhsal çalışmalarla bedeninize şifa olabilirsiniz. Bu süreçte hedefleriniz önem kazanırken, kariyerinizde attığınız adımlarda sabırla hareket etmek olumlu sonuçlar doğuracaktır. 

AKREP: Ay tutulmasıyla beraber; hayatınızda kendinizi kimlere açtığınızı, ilişkinizi, evliliğinizi sorgulayabilir, daha güvenli ve sağlam adımlar atmak için neler yapılması gerektiğine odaklanabilirsiniz. Sadakat ve bağlılığın ön plana çıkacağı tutulmayla, ikili ilişkilerde önemli kararlar alabilirsiniz. Kendi karanlık yönlerinizle, ikili ilişkiler vasıtasıyla yüzleşerek arınıp hafifleyebilirsiniz. Yıl boyunca size en iyi gelecek olan; işbirlikleri kurmak, ortaklıklar kurmak, adil olmak, alma verme dengenizi korumak olacaktır. Aynı zamanda yeni bir çevre, yeni hedefler, taşınma gibi durumlar gündeminize gelebilir.

YAY: Ay tutulmasıyla beraber; kendi iç dünyanıza çekilerek dış dünyayı gözlemleyebilir, kendinizle başbaşa kalma ihtiyacında olabilirsiniz. Daha huzurlu bir günlük yaşam rutini oluşturmak, alışkanlıklarınızı değiştirmek, daha huzurlu iş düzeni yaratmak, bedeninize daha iyi bakmak için önemli bir gözlem aşamasına girebilir, kararlar alabilirsiniz. Boğaz, boyun, rahim, hormon, diş bölgeniz hassas olabilir. İstikrarlı ve sabırla çalıştıkça, kazançlarınız artabilir, bolluk bereket enerjiniz çoğalabilir. Ancak kontrolcülüğü abartmamanız teslimiyette olmanız sağlığınız açısından da önemli olacaktır. Korku, kaygı ve kuşkuculuğu geride bırakmalı, hayata güvenerek ilerlemelisiniz. 

OĞLAK: Ay tutulmasıyla beraber; kendinize olan güveninizi tazeleyecek, kendinizi hayatınızın merkezine alabileceksiniz. Aşk, sanat, hobiler, yaratıcı alanlar, varsa çocuklarınız yoluyla yaşama bağlılığınızı kuvvetlendirebilecek, yaşam enerjinizi yükseltecek deneyimler yaşayabileceksiniz. Güvenli, sadık ilişkiler yaşamak için gerek özel hayatınızda gerek sosyal çevrenizle ilgili önemli kararlar alabilir, size iyi gelmeyen her şeyden özgürleşerek geleceğe daha güvenle bakabilirsiniz. 

KOVA: Ay tutulmasıyla beraber; aidiyet ihtiyacınızı önemli ölçüde sorgulayabilirsiniz. Yaşadığınız ev, aile, şehir, çocukluk dönemleriniz gündeme gelirken, bu alanlarda önemli kararlar alabilirsiniz. Nerede ve kimlerle rahat ve huzurlu hissettiğinizi sorgulayabilirsiniz. Taşınabilir, evlenebilir veya doğduğunuz topraklara dönme arzusu duyabilirsiniz. Ev ve kariyer arasında denge kurmaya çalışırken fevri kararlar almamaya özen göstermelisiniz. İş konusunda ailenizden tavsiyeler almalı, hayatınızdaki güzel gelişmeleri dış dünyaya fazla açmamalısınız.

BALIK: Ay tutulmasıyla beraber; fikirleriniz, kararlarınız, sözcükleriniz önem kazanıyor. Verdiğiniz sözler ön plana çıkarken, abartılı konuşmalar yapmaktan imtina etmelisiniz. İletişim, medya, ticaret, seyahat gibi alanlardan bu süreçte fırsatlar elde edebilirsiniz. Bildiklerinizle insanlara faydalı olabilir, eğitimler verebilirsiniz. Yakın çevrenizden duyduklarınızla aydınlanabilir, onların hayatlarındaki kararlarda da yol gösterici olabilirsiniz. Bu süreçte gerçekçi olmak, özgüvenli konuşmak, size yaramayan fikirleri değiştirmeye açık olmak tutulmayla beraber daha güçlü bir algıya sahip olmanıza vesile olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder