18 Ekim 2021 Pazartesi

20 EKİM 2021 DOLUNAYI - CESUR KALP



Merhaba yeryüzü sakinleri,

Sakin kaldığımız uzun zamanlar olabilir. Sakin kalmaya zorlandığımız zamanlar. Belki de kendimizi zorladığımız. Kaybetmekten korktuklarımız için, çok sevdiğimiz için, düzen bozulmasın diye, üstümüze gelindiği halde. Belki bu kişi yakın bir arkadaşımız, bir ortağımız, patronumuz, ekibimizden birileri, belki eşimiz, kadeşimiz veya çocuklarımız... Farkında bile değiliz belki; ihlal edilen sınırlarımızın, kendimiz olamadığımız alanlarımızın. İstemediğimiz şeyleri yaparken, sevgimizden yaparken, bunların görevimiz haline geldiğinin ve kendimizden götürdüğünün.

Yalnız kalma korkusu mu? Yitirme kaygısı mı? Böyle gelmiş böyle gider çaresizliğinden mi? 

Bazen de yitirme korkusuyla bir şeylerin üstünü öfkeyle örten bizizdir. Gerçek kimliğimizi, kaybetmek istemediklerimizi, güçsüz yanlarımızı görmesinler diye, büyük harflerle konuşmayı güç zannederiz. 

Ama iyi ki Dolunay'lar, Yeniay'lar, Retrolar ve tutulmalar var. İyi hiçbir şey aynı gitmiyor ve yaşam döngülerle yenileniyor. 

20 Ekim 2021 tarihinde saat 17.57'da 27 derecede bir Dolunay gerçekleşiyor olacak. Bu Dolunay; büyük ve keskin dönüşümleri, güçlü arınmaları ve yıkımlarla alan açılacak yenilikleri vurguluyor. Bundan böyle üstümüze gelinen alanlarda, değişmesi gereken durumlarda aynı kalmak mümkün değil. Evrenin matematiği öyle muazzam ki, bu zamana kadar bu değişim için yalnızca 'cesaret'e ihtiyacımız vardı. Ve böyle güçlü, zorlu, keskin enerjileri yaşayacağımız günlerde, yenilenmeyi ancak heyecanlı çocuk ruhlar, cesur kalpler göze alabilirdi. Dolunay da tam da ihtiyacımız olduğu gibi, Koç burcunda gerçekleşiyor. Koç, zodyağın ilk burcudur. Dolayısıyla, hayata yeni başlamış, heyecanlı, umutlu, cesur bir enerjidedir, bizler de öyle olacağız. 

Dolunay'lar tamamlanmalardır. İlk burçta gerçekleşen sonlanış. Yeniden başlamak için bitirişler. Kendin olmak için hayatında neyin sonlanmaya ihtiyacı var?

Bu süreçte hayatımızda ruhen ve bedenen mücadele edecek 'cesaret'i bulabilecek ve bu güçlü dönüşümlerle yenilenebileceğiz. Ancak bu enerjinin bir de gölge tarafı var elbette. Şayet, tıpkı çocuk gibi isteklerimizde diretirsek, aceleci ve dürtüsel olursak, öfkemize yenilirsek o zaman Dolunay'ın yıkıcı enerjisi açığa çıkabilir. Hırs ve yarışa kapıldığımızda, bilinç dengemiz bozulur. O nedenle 'öfkeden aklımı kaybettim' deriz.

Veya birileri bozguncu davranabilir, doğruları insanların yüzüne vurabilir, ortaya bıraktığı kıvılcım ile herkesin gerçek yüzünü ortaya çıkartabilir. (eris efekti)

Bugünlerde, özellikle dil yarasına dikkat etmeliyiz. Birilerine kızmamızın sebebi bilmeden bir yaramıza dokunması veya bizim karşı tarafın bam teline basmış olmamız olabilir. Ve tam orası, şifa bulması gereken alanımızdır.

İlişkilerde ise, sınır dışı hareket eden Venüs ile beklenmedik durumlar söz konusu olabilir. Kendimiz olamadığımız birlikteliklerimiz sonlanabilir. Bağlarımız sağlamsa beklenmedik biçimde yenilenebilir. Aynı zamanda bu süreçte kadersel deneyimler yaşayacağımız birlikteliklere çekilebiliriz.

Kendimiz olmak ve isteklerimizi elde edebilmek adına güç bulabileceğimiz bu süreçte; acele etmeden, güç oyunlarına girmeden, öfkemize yenilmeden, kararlılıkla ve sakince planlamalar yapmalıyız. Bu zamana dek tahammül ettiğimiz konularda, Ares gibi bozguncu değil sağduyu ile hareket etmeliyiz.

Herkesin yalnızca kendi yolundan sorumlu olduğunu unutmadan, bu dünyadan geçip giderken, yarışımız sadece kendimizle.

DÜNYADA ve ÜLKEMİZDE

Marsiyen enerji ile; askeriye, ordu, sınır güvenliği, silahlar, spor, ateş enerjisi, doğal afetler aktif olabilir.

Bazı toplulukların kendi adaletlerini sağlamak adına dürtüsel ve şiddet dolu hareketlerini görebiliriz.

Ay'ın yükselende yerleşmesi ile; halk, kadınlar, dişil meslekler gündemde olurken, duygularımız tepkilerimizde yoğun çalışabilir.

Spica yıldızı etkisi ve Venüs'ün sınır dışı oluşu ile; moda ve sanat dünyası ile ilgili beklenmedik gerilimli durumlar yaşanabilir.

Siyasi arena, ortaklıklar, işbirlikleri, hukuksal meseleler ve uluslararası ilişkilerde gergin durumlar ve çatışmalar söz konusu olabilir. 

Ülkemizde meclis içi karmaşalar ve fikir ayrılıkları söz konusu olurken, bazı koltuklar değişebilir.

Salgın hususunda yeni kurallı kararlar gelebilir.

Bu günden sonra yağışlar artacaktır. Fırtına, sel, hava ve deniz yolu ile ilgili kazalara dikkat etmek gerekebilir.

Suç ve suç oranlarının artabileceği bu dönemde güvenmediğimiz alanlarda güvenmediğimiz kişilerle olmamalı, çocuklarımıza dikkat etmeliyiz.

SAĞLIK

Sağlık hususunda; baş bölgesi, boyun, anksiyete, vertigo, kazalar, yanıklar, kaslar, idrar yolları, böbreklerimiz, belimize dikkat etmeliyiz. İştahımız artabilir. Bu süreçte enerjimizi üretimde olmayla, sorumluluklarımıza yönelme ile atmalı, bol sıvı tüketmeli, daha hafif yaşamalı ve mutlaka sakin kalmak adına kendimize sessiz meditatif zamanlar yaratmalıyız.


BURÇ ve YÜKSELEN BURCA GÖRE;

KOÇ: Burcunuzda gerçekleşecek Dolunay'ın genel etkilerini; kendiniz ve hayattan beklentileriniz konusunda yaşayabilirsiniz. Dolunay ile hayatınızdaki pek çok şeyi tüm çıplaklığı ile görürken, kendinize ve aslında hayattan ne istediğinize aydınlanabililirsiniz. Dönüşümünüz insan ilişkileri yoluyla benliğinizle ilgili olacaktır. İş hayatınızda sakin ve planlı hareket etmeli, sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

BOĞA: Dolunay'ın genel etkilerini; bilinçaltınız ve iç dünyanızla ilgili yaşayabilirsiniz. Karar almak ve ilerlemek için beklemeniz ve içe dönmeniz gerekecektir. Oldukça kadersel olaylar deneyimleyebilirsiniz. Ruhsal anlamda gerginliklerinizi dengelemek için manevi alanlara yönelmek iyi gelecektir. Sağlık sorunlarınızın sebebi bu dönem psikolojik olabilir. Geleceğe dair bakış açınızı dönüştürmenizi isteyen bu dönemde; eğitim, hukuk, seyahat veya uzaklarla bağlantılı işleriniz gündeme gelebilir. Bu süreçte özellikle iş hayatında yargılayıcı olmamaya ve gündelik düzeninizde aceleci hareket etmemeye çalışın.

İKİZLER: Dolunay'ın genel etkilerini; sosyal çevreniz ve ileriye yönelik planlarınız hususunda yaşayacaksınız. Bu anlamda kendi bireysel istekleriniz ve ekibiniz ya da arkadaş çevrenizin beklentileri arasında denge kurmanız gerekebilir. Güçlü bir arınma ile sosyal çevrenizi yenileyebilirsiniz. Ancak bu anlamda fevri ve yıkıcı olmamaya, arkadaşlarınız arasındaki polemiklere katılmamaya gayret edin. Dolunayın sizin için ana teması güven. Kendinizi aşk hayatınızda veya arkadaşlarınız arasında ne kadar açabiliyorsunuz? Paylaşımlarınızda ne kadar alıcısınız? Özellikle mali konularda bu dönem sakin ilerlemeye gayret edin.

YENGEÇ: Dolunay'ın genel etkilerini; gelecek planlarınız, kariyeriniz, saygınlığınız alanında yaşıyor olacaksınız. Bu anlamda ev ve kariyer alanınızı dengelemeniz gerekebilir. Evde ve iş hayatınızda ne istediğinizi ve kim olduğunuzu sorgulayabilirsiniz. Dönüşüm evliliğiniz, iş ortaklığınız veya diğer ikili ilişkileriniz yoluyla gelerek sizi ne istediğiniz konusunda aydınlatacaktır. Ancak, özellikle hayatınızdaki otorite konumlarla bu dönem çatışmaya girmemeye çalışın. Çünkü bu süreçte ne yaşarsanız, beklediğinizden daha çok kişi tarafından görülebilir. Enerjiyi başarı ve hedeflerinize yönlendirmelisiniz.

ASLAN: Dolunay'ın genel etkilerini; gelecek planlarınız, hayatınıza daha büyük pencereden bakmak ve inandıklarınız hususunda yaşayacaksınız. Bu anlamda bakış açınızı dönüştürecek olaylar tam da hayatın içinden gelebilir. Gündelik hayat düzeniniz, iş hayatınız bu süreçte değişebilir. Böylece gelecekte olmak istediğiniz kişi konusunda daha cesur hareket edebilirsiniz. Ancak; eğitim, hukuk, ticaret, uluslararası işler gibi konularda acele kararlar almamaya çalışmalısınız. Bu dönem özellikle öğretmenleriniz varsa onlarla veya ticaret alanında müşterilerle polemiğe girmemelisiniz. Yakın çevreniz, kardeşleriniz ve sosyal medya alanlarında daha uzlaşmacı hareket etmelisiniz. Bu dönem içsel geriliminiz sağlığınıza etki edebilir, özellikle zihinsel anlamda sizi rahatlatacak aktivitelere yönelmeye çalışın. Hislerinizi yazarak şifa bulabilirsiniz.


BAŞAK: Dolunay'ın genel etkilerini; mali alanlar, değerleriniz, gelir gider dengeniz hususunda yaşayacaksınız. Bu anlamda kesinlikle bu dönem riskli yatırımlar yapmamalı, elektronik para birimlerine dikkat etmeli, borç ve kredi meselelerine girerken acele etmemelisiniz. Dürtüsel harcamalar yapmamalısınız. Alacaklarınız, ortak kazançlarınız konusunda öfkeli hareket etmemelisiniz. Dolunay aynı zamanda ne kadar paylaşımcı olduğunuzu da soracak. Cömert olmadığınız konularda veya kazandıklarınızla güç elde etmediğiniz alanlarla yüzleşerek, esas gücün ve değerin kendinizden geldiğini fark edebilirsiniz. Kendinizi nasıl gösterdiğinizle, ilişkilerinizdeki korkularla, çocuklarınızla olan bağınızla alakalı yaşayacağınız dönüşümler söz konusu olabilir. Uzun zamandır beklediğiniz kazançlarınız elinize geçebilir. Paylaşımcı oldukça bolluk bereketiniz çoğalacaktır.

TERAZİ: Dolunay'ın genel etkilerini burcunuzun tam karşısında yaşarken; hayatınızdaki ortaklarınızla ilgili aydınlanmalar yaşayabilirsiniz. Hayatınıza eşlik eden eşiniz veya iş ortağınız konusunda yaşayacağınız olaylar sizin kendi gölge yönlerinize ayna tutarak şifalandıracaktır. Hayatınızda kendiniz olabileceğiniz ilişkilere alan açmak için gerçek bağınızın kalmadığı ilişkileriniz bitebilir. Artık idare ettiğiniz bazı konularda sınır çizmek ve denge kurmak isteyebilirsiniz. Ancak bu anlamda hızlı kararlar vermemeli ve öfkeyle hareket etmemelisiniz. Ev yaşamında sorumlulukları bölüşmek, evle ilgili konularda sakin kalmak, aileleri ilişkileriniz içerisine karıştırmamak doğru olacaktır. Sağlam olan ilişkilerde ise yaşanan aydınlanmalar güçlü denge bağlarına vesile olacaktır. Dolunay sürecindeki değişimler aidiyetlerinizi sorgulatırken, yaşama güvenle ve huzurla devam edebilmek adına adımlar atabilmek için gereken gücü içinizde bulacaksınız.

AKREP: Dolunay'ın genel etkilerini; günlük yaşam, iş yaşamı ve sağlık düzeniniz konusunda yaşayacaksınız. Bu anlamda monoton giden kalıplarınızı yıkabilir, alışkanlıklarınızı değiştirebilirsiniz. İş hayatınızda daha önce dile getirmediklerinizi söylemek isteyebilirsiniz. Olanları çok fazla kişiselleştirebilirsiniz. Ancak bunları fevri bir biçimde yapmamalısınız. Sakin, kararlı ve cesur adımlar atarak iş hayatınızda çok olumlu gelişmeler kaydedebilirsiniz. Yetenekleriniz ve kimliğiniz ön plana çıkabilir. Seyahat, medya, iletişim alanlarında dönüşümler ve yenilikler yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda bu süreçte sağlığınıza dikkat etmeli, daha hafif yaşamalı ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmeli, kendinize mutlaka dinlenme zamanları yaratmalısınız.

YAY: Dolunay'ın genel etkilerini; hayat sahnenizde yaşayacaksınız. Kendinizi nasıl gösterdiğinizi, liderlik alanlarınızı, yaratıcılığınızı, hobilerinizi sorgulayabilir ve bu konularda dönüşümler yaşayabilirsiniz. İlişkilerinizde kim olduğunuzu düşünerek gerek sosyal çevrenize gerek özel hayatınıza sınır çizme ihtiyacında olabilirsiniz. Ancak özellikle bu süreçte hareketlenecek aşk hayatınızda dürtüsel ve aceleci davranmamalısınız. Çocuğunuzla olan ilişkileriniz de bu dönem gündeminizde olabilir, onun hayatındaki hızlı gelişmeleri gözlemleyebilir, yol gösterebilirsiniz. Bu dönem riskli yatırımlar, borsa, girişimler açısından uygun değildir. Özellikle girişimlerde değişken durumlar olabileceğini göze alarak, cesur ama mantıklı, yavaş ilerlemelisiniz. Çevrenize uyum sağlamak adına lüks harcamalar yapmamalı, kazançlarınızı elinizde tutmalı, birikimler yapmalısınız.

OĞLAK: Dolunay'ın genel etkilerini; ev ve aidiyet alanlarınızda yaşayacaksınız. Dünyaya olan güveninizi ve köklenme ihtiyacınızı sorgulayabilirsiniz. Ev, aile ve ebeveynleriniz konusunda adımlar atmak için destekleniyor olacaksınız. Ancak yaşam alanınız ve kariyeriniz konusunda denge kurmaya çalışırken aceleci ve öfkeli hareket etmemeye dikkat edin. Kendinizle ilgili önemli dönüşümler yaşadığınız bu süreçte başkalarının beklentileri üzerinizde baskı yaratıyor gibi gelebilir. Sakin ve uzlaşmacı olarak adımlar attığınızda sizi destekleyen insanları ve içsel gücünüzü fark edebilirsiniz. Dolunay, keşfedilmeyi bekleyen gizli potansiyellerinizi açığa çıkartacaktır.

KOVA: Dolunay'ın genel etkilerini; iletişim şeklinizle ilgili yaşayacaksınız. Yakın çevrenizle kurduğunuz ilişkilerde bazı durumları bilinçaltınıza attığınızı fark edebilirsiniz. Ruhsal dönüşümler yaşadığınız bu yıl, içinizdeki biriken durumları sert biçimde dile getirmemeye çalışın. İletişim, haberleşme, seyahatler, alım satım ve eğitimler hususunda sakin ve cesurca atacağınız adımlar güzel neticelerle sonuçlanabilir. Bu anlamda uzun zamandır beklediğiniz konularda tamamlanmalar yaşayabilirsiniz. Uzaklarda yaşayan tanıdıklarınızdan haberler alarak destekler görebilirsiniz. Aynı zamanda bu süreçte trafikte sakin hareket etmeye ve polemiklere girmemeye özen gösterin.

BALIK: Dolunay'ın genel etkilerini; değerleriniz ve kazançlarınız konusunda yaşayacaksınız. Bu anlamda değerlerinize sahip çıkmak ve sınırlarınızı çizmek önem kazanıyor olacaktır. Borç verdiğiniz kişilere karşı da öfkeli hareket etmemeli, sabırlı olmalısınız. Kendi kazançlarınızı oluştururken; yeteneklerinizi ortaya koymak, yaratıcılık potansiyellerinizi keşfetmek ve girişimci olmak konusunda destekleniyor olacaksınız. Ancak yine de mali konularda hızlı hareket etmemeli, riskli alanlara girmemeli, temkinli olmalısınız. Bu süreçte birikte iş yaptığınız kişiler veya hizmet verdiğiniz alanda bir değişim söz konusu olabilir. Değişimlere karşı açık olmak yeni kazanç alanlarını getirebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder