27 Eylül 2021 Pazartesi

MERKÜR RETROSU (27 EYLÜL - 19 EKİM) İÇİMİZDE KALANLAR



Merhaba yeryüzü sakinleri,

Derler ki, insan yaşamı boyunca düşünmeye bir saniye olsun ara veremez. Hızla akıp giden hayatta her saniye düşünen, planlayan insan, durup br nefes almaya ihtiyaç duyar ve zihnen çok yorulur. Hızlı çalışan zihnimizi de en hızlı hareket eden gezegen Merkür temsil eder ve bu muazzam sistemde en çok Retro yapan gezegen de Merkür'dür. Merkür retroları hızla akıp giden film şeridi gibi hayatımızda, kaçırdığımız noktaları geriye sarıp tekrar izlememize yarayan bir nimettir.

Çok kırıldığın halde avuçlarını sıkarak sesini bastırdın mı hiç? İlahi adalete için için dua edip o günü bekledin mi? Kabul görmek, onaylanmak için sana uymayanı savunmak zorunda kaldın mı hiç? Gözyaşlarını yutup da, uğradığın haksızlıklardan güç almayı denedin mi? Düzen bozulmasın diye sustukların, kendinden ödün verdiklerin, aldandıkların, alttan aldıkların içini kazıyor mu sessizce? Bir bıçakla değil, bir toplu iğneyle kazır gibi. İnce, belirsiz, sızı halinde. Bitmeyen bir bekleyiş halinde. Bil ki kapanıyor bir defter, bil ki sessiz çığlığın Terazi kefesinde ağır şimdi. Ve haykırma zamanı çark dönerken, ama nasıl?

İçimizde kalanlara...

İlahi adalet sandığımız gibi 'bana olan, ona da olsun' şeklinde işlemez. Haksızlık ve adalet kavramına takıntı yaparak, hırsla beklemek, yalnızca bizim sırtımıza yük olan, ilahi düzene güvenmeyi bize daha çok haksızlıkla öğreten deneyimlerdir. Bize olan ona da olsun diye beklemek, egodan gelir. Biz gözlerimizi dikmiş bakarken, yaşam egomuzu onure etmeyecektir. Bir haksızlığa uğradığınızda bir hak edişinizin olduğunu unutmadan ilerlemek ve kendinizde neye haksızlık ettiğiniz, neyin dengesini korumayadığınıza bakmak, tekrar o haksızlığı yaşamaktan sizi korur. 'Ben onun için ödün verdim, her şeyi yaptım' kısmındaki dengeyi yeniden kontrol etmek, bu Merkür retrosunun nimetidir.

EN ÇOK KİMLER ETKİLENİR?

Elbette Terazi, İkizler, Kova burçları ve yoğunluğu olanlar, Merkür yönetiminde oldukları için Başak'lar ve 20 Ağustos 1967-19 Nisan 1969 doğum yılları ile, 3 Aralık 1987 - 22 Mayıs 1989 doğum yılı aralıkları daha çok etkilenecektir.

27 EYLÜL - 9 EKİM 

Bilincin, bilinenin, herkesin bildiğinin zıttına doğru düşünen bir zihin!

Bu tarih aralığında; geçmişi anlayarak geleceğimizi oluşturduğumuz gerçek bir içe dönüş dönemindeyiz. Geçmişten gelen kişi, durum veya olaylar ya da yeni tanışacağımız kadersel kişiler bizlere iletişim ve düşünme şeklimizi yeniden değerlendirmeyi öğretecektir. Önce kendimizle olan ilişkimizi anlamamızı sağlayacak, böylece daha kaliteli ilişkiler kurmamıza vesile olacaklardır. 

Gerçek ve derin bağları olmayan birliktelikler, evlilik, ortaklık ve arkadaşlıklar bugünlerde daha net görülebilir. Ana temamız yaşamımızda adalet ve dengeyi hem kendimiz hem çevremiz için sağlamaya çalışırken, yapıcı olabilmek olacaktır. Düşünce ve sözcüklerimizi sınırlarımızı koruyarak ifade etmeyi öğreneceğiz. Jupiter ilahi adalet temasını yoğun biçimde çalıştırıyor ve geniş bakmamıza yardımcı oluyor olacaktır.

Bu süreçte asla yapmamamız gereken; intikam, hırs ve baskıdan uzak durmak, adaleti çıkarımız doğrultusunda kullanmak, baskı, kontrolcülük, kıskançlık ve geçmiş düşünce kalıplarına fazlasıyla takılmak olabilir.

GENEL ANLAMDA; adil olmaya çalışırken fazla politik görünmek itici gelebilir, yanlış anlaşılmalar, gecikmeler, davalarda pürüzler, ertelemeler, ticaret, internet, teknolojik cihazlarda pürüzler söz konusu olabilir. Yaşam dur ve geriye dönüp bak derken, ileriye doğru hareket ettiğimiz veya tv, telefon gibi şeylerle ilgilenip düşünmekten kaçtığımız alanlarda aksilikler yaşayabiliriz. 

Bolca su içmek, meditasyon yapmak, yazılar yazmak Merkür Retrolarının en güzel şifasıdır ve en güzel yazılar bu dönem ortaya çıkarılabilir.

9 EKİM (Saat: 19.09)

Merkür ve Güneş gökyüzünde buluşurken 'Merkür Güneş'in kalbinde' yani gökyüzünde tam kavuşumda olacaktır. (Nasa'nın resmi sitesine göre bu veri açıklanmaktadır.) Bugün kalbimizden geçenler, olumlu veya olumsuz çok önemlidir. Söz ve davranışlarımız Retro bitiminin kaderini belirleyebilir. Evrensel ve bireysel anlamda iyi niyetlerde bulunmayı unutmayın.

9 EKİM - 17 EKİM

Bu tarihlerde; öncü, meydan okuyan, gördükleri ile harekete geçmeye kararlı, planlı bir zihnimiz söz konusu olacaktır. 6 Ekim tarihinde gerçekleşecek Yeniay bize bu gücü fazlasıyla verirken, hayatınızdaki ilahi adalet temalarına şaşkınlık ve hayranlıkla bakabilirsiniz. Özellikle 10 Ekim itibariyle itiraf ve ifade edilmek istenen her şey birden dudaklarımızdan dökülebilir. 

Haksızlığa uğradığımız her alanı iyileştireceğimiz bu dönem, içinizde kalanları mutlaka ifade edin ve yeni bir retro dönemine taşımayın.

Belirsizlik, kararsızlık ve dengesizlikler netleşebilir. Ancak; fevri, kırıcı ve sert konuşmamaya gayret etmek çok önemli olacaktır. Yargılayıcı olmak yerine 'benim bunu duymaya neden ihtiyacım vardı?' bilincinde olun ve duyduklarınıza kişi bazlı bakmayın, etrafınızdakileri elçi gibi görün. 7 Ekim itibariyle zihnin kuşkucu ve baskıcı yönü kendini daha geniş bakabilen ve iyimser bir doğaya bırakacaktır.

Bu süreçte; adalet sistemi, moda, estetik, sanat gibi konularda öncü hareketler olabilirken özellikle sanat konusunda geçmişten günümüze taşınacak yeni bir akım doğabilir. Kadınlar ve kadın hakları gündeme çokça gelebilir.

17 EKİM saat 18.16'da durağan harekete geçen Merkür, Retro hareketini 19 Ekim 18.16'da tamamlayacaktır. Yolunuzda değişen her şey, sizin kendinizi yeniden bulmanızı sağlayacak, kadersel ayrım ve olaylar olacaktır.

Hepinize keyifli bir değerlendirme süreci diliyorum!

RETRONUN BURÇ ve YÜKSELEN BURCA GÖRE ETKİLERİ;

KOÇ: Retro sürecinde, kendinizi ve hayatınızdaki dengeyi; ikili ilişkiler, evlilik veya ortaklıklarınızda aynalayarak geçirebilirsiniz. Yanlış anlaşılmalar en çok bu alanlarda olabilir. Şayet öğrenilmemiş bir deneyim varsa, geçmiş ilişkiler veya varsa bitmiş evliliğinizden haber alabilirsiniz. Gerçek ve derin bağları fark edebilir, kendinize haksızlık ettiğiniz alanları şifalandırabilirsiniz. Eski davalar gündeme gelebilir veya var olanlar ertelenebilir. Adil bir dönem diliyorum.

BOĞA: Retro sürecinde, kendinizi ve hayatınızdaki dengeyi; günlük yaşam düzeniniz, sağlığınız ve iş düzeninizde aynalayarak iyileştirebilirsiniz. Özellikle iş yaşamında iletişim sorunları, erteleme ve gecikmeler daha fazla olabilir. Evraklarınızı birkaç defa kontrol etmek faydalı olacaktır. Sağlığınızdaki uyarılar, kendinize haksızlık ettiğiniz ya da içinizde biriktirdiğiniz öfkeden kaynaklı olarak özellikle böbrek veya sırtınızda olabilir. Sorumluluklarınızı paylaşarak dengeye geldiğiniz bir retro dönemi dilerim.

İKİZLER: Retro sürecinde, kendinizi ve hayatınızdaki dengeyi; hayatınızın merkezine neyi aldığınızla ilgili değerlendirmeler yaparak şifalandırabilirsiniz. Kendinizi ortaya koymanın yollarını düşünebilirsiniz. Hayattan keyif aldığınız alanları sorgulayabilir, eski hobilerinize dönebilirsiniz. Spor veya sanat alanlarıyla ilgileniyorsanız biraz yavaşlamanız gerekebilir. Özellikle sanat alanında ilham dolu bir dönemde olacak, içe döneceksiniz. Şayet öğrenilmemiş deneyimler varsa, eski ilişkileriniz yeniden kapınızı çalabilir ya da eski bir ilişkinize benzeyen deneyim yeniden gündeminize gelebilir. Varsa çocuğunuzun eğitim hayatı ile ilgili pürüzler, çocuğunuzla ve ilişkinizle ilgili yanlış anlaşılmalar daha sık yaşanabilir. Retrodan en çok etki alanlardan birisi olacaksınız, şifalı bir dönem diliyorum.

YENGEÇ: Retro sürecinde, kendinizi ve hayatınızdaki dengeyi; ev, aile ve konfor alanınızda yaşadıklarınızla şifalandırabilirsiniz. Ailenizde iletişim problemleri veya söylenmeyenler varsa gündeme gelebilir. Bu enerjiyi birlikte nostaljik konuşmalar yaparak, eski fotoğraflara bakarak başka alanlara yönlendirebilirsiniz. Ev ve eşya alımları bu dönemde önerilmemektedir. Kariyer ve ev sorumlulukları arasında dengeyi kurarak, gerçekte neyi istediğinize aydınlandığınız bir dönem diliyorum.

ASLAN: Retro sürecinde, kendinizi ve hayatınızdaki dengeyi; iletişim şekliniz, hayata bakış açınız, yakın çevre ve kardeşlerle olan ilişkilerinizde aynalayarak iyileştirebilirsiniz. Bu süreç sizi çocukluk döneminde sağlıklı kurulmayan iletişimle ilgili anılara götürebilir. Geçmişteki haksızlıkları bugün şifalandırabilirsiniz. İletişim, eğitim, teknoloji, kargo ve ticaret konularında her şeyi birkaç kez kontrol ettirmenizi ve yolculuklarda, trafikte çok dikkatli olmanızı öneririm. Geçmişten en çok haber alacak kişilerden birisi siz olabilirsiniz. Ancak zihnini dinlendirme fırsatını da en çok sizler yakalayacaksınız.

BAŞAK: Retro sürecinde, kendinizi ve hayatınızdaki dengeyi; kendi değerlerinizde aynalayarak şifalandırabilirsiniz. Mali değerlerinizde size ait olana sahip çıkmak ve adil paylaşımlar yapmak önem kazanıyor olacaktır. Yine mali anlamda gecikme ve ertelemeler söz konusu olabilir. Bu süreç iş ve finans konularında yeni adımlar atmak için değil, yetenek ve becerilerinizi değerlendirerek retro bitimi yeni iş ve proje planları için kullanılabilir. Kıtlık bilinci ise elinizden fazla para çıkmasına, bereketsizlik veya kaynaklarınızın devir daim olmamasına sebep olabilir. Retro farkındalığının bolluk berekete vesile olmasını dilerim. 

TERAZİ: Retro sürecini; tamamen kendinizle ilgili yaşayacak ve kendinize bakış açınızı şifalandırma fırsatı bulacaksınız. Burcunuzda gerçekleşen Retro dönemi ile iletişim şekliniz ve ikili ilişkilerinizi derinlemesine gözden geçirme fırsatı yakalayabilirsiniz. Gerçek ve derin olmayan bağlar, kendinize haksızlık ettiğiniz alanlar ortaya çıkabilir. Bol bol içe dönmenizi, yanlış anlaşılmalardan korunmanızı, yazılar yazmanızı, hayata bakış açınızı sorgulamanızı öneririm.

AKREP: Retro sürecinde, kendinizi ve hayatınızdaki dengeyi; bilinçaltınızda değerlendirmeler yaparak şifalandırma fırsatı bulabilirsiniz. Rüyalar, semboller çevrenizde önemli mesajlar olabilir. İçe dönme ihtiyacınız herkesten fazla olurken, ilham enerjiniz had safhada olacaktır. Şifalanmak adına düşüncelerinizi kaleme akıttığınızda yazdıklarınıza hayran kalabilirsiniz. Bu dönemde kadersel geçmişten veya gelecekten gelecek pek çok kişi size geçmişte tam öğrenilmemiş bir deneyimi göstermek için gelecektir, farkında olarak hareket edin. Korku ve kaygılarınızdan sıyrıldığınız, kendinize engel olduğunuz ve haksızlık yaptığınız alanları fark ettiğiniz bir dönem dilerim.

YAY: Retro sürecinde, kendinizi ve hayatınızdaki dengeyi; sosyal çevre ilişkileriniz ve ekip arkadaşlarınızda aynalayarak şifalandırabilirsiniz. Arkadaşlarınız arasında gerçek ve derin bağlarla bağlı olduğunuz kişileri fark edebilirsiniz. Uyum sağlamak adına kendinize haksızlık ettiğiniz veya içinize attığınız konular varsa dile getirebilirsiniz. Mali anlamda önünüzü kesen kişilerden arınabilirsiniz. Geçmişten iş, proje ve geleceğe yol açacak fırsatlar yeniden önünüze çıkabilir. Hayallerinizi ve planlarınızı değerlendirirken oldukça ilham enerjisinde olabilir, retro sonrasına güç toplayabilirsiniz. Geleceğe daha umutla ve gerçek dostlarla bakacağınız bir retro dönemi diliyorum.

OĞLAK: Retro sürecinde, kendinizi ve hayatınızdaki dengeyi; bu hayattan gerçekte ne istediğinizi fark ederek şifalandırabilirsiniz. Yılmadan koştuğunuz tepeler, saygınlık ve statü isteğiniz; onay almak için mi yoksa gerçekten istediğiniz için mi? Ya da kariyer, aile veya sorumluluk sahibi olduğunuz alanda uyum sağlamak adına kendini isteklerinizi geri plana atıyor musunuz? Özellikle kariyer alanlarında adaletin ve dengenin sağlanacağı bu dönem, üst çalışanlarınızla yanlış anlaşılmalar yaşayabilirsiniz. Çalışmıyorsanız; evde ebeveynleriniz, okulda müdürünüzle iletişiminizde pürüzler söz konusu olabilir. Bu hayatta kendi zirvenize daha net karar verdiğiniz bir retro dönemi dilerim.

KOVA: Retro sürecinde, kendinizi ve hayatınızdaki dengeyi; hayata bakış açınızı, inançlarınızı, hayat felsefenizi yeniden değerlendirerek şifalandırma fırsatı bulacaksınız. Bu anlamda hayatınıza bakış açınızı sorgulayacağınız pek çok farklı fikir ve düşünceden insan girebilir, geçmişten ve uzaktan tanıdıklarınız gelebilirler. Duyduklarınıza kişi bazlı değil, duymaya ihtiyacınız olanları dile getiren elçiler olarak bakın. Ufkunuzu genişlettiğiniz, hayatınızda ilahi adaleti sağladığınız bir döneme vesile olacak retro süreci pek çok haksızlığı gün yüzüne çıkartabilir. Eğitim, seyahat, ticaret, yayıncılık ve hukuk alanlarında ekstra dikkatli olmalısınız. Ancak geleceğe dair en sağlam planlar yapabilecek kişiler de bu süreçte sizler olacaksınız, mutlaka değerlendirin.

BALIK: Retro sürecinde, kendinizi ve hayatınızdaki dengeyi; içe dönerek, yenilendiğinerek, arınarak, derinlerde gizli saklı olanları fark ederek şifalandırabilirsiniz. Paylaşımlarınızı, kaynaklarınızı, giderlerinizi yeniden değerlendirebilirsiniz. Mali konularda aksaklıklara karşı tedbirli olmak, ortak paylaşımlarda adaleti sağlamak önemli olacaktır. Nafaka, banka, yatırım, kredi konularında yeni adımlar atılması önerilmez. Bu süreci hayatınızdan çıkması gerekenlere tutunmayarak, bolca ruhsal ve manevi konularla ilgilenerek, su tüketerek geçirmenizi öneririm. Ayrıca araştırma gerektiren konularda da bilgiye ulaşmada size ekstra destek verecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder