26 Eylül 2021 Pazar

27 EYLÜL - 3 EKİM HAFTASI - DUR ve NEFES AL!



Merhaba yeryüzü sakinleri,

Ah, eski günlere dönsek dediğin haller, eski dizileri ve filmleri açarak sığındığın günler, eski şarkıların tadını bulamadığın zamanlar, on değil belki bir iki yıl öncesi bile ne güzelmiş dediğin anlar gözlerinin önünden geçip gidiyor mu? Benim inancım, değer yargılarım bunlar dediğin, 'ben ailemden böyle gördüm', 'ben eğitimciyim, doktorum, esnafım, spiritüelim, sprocuyum, x görüşündeyim, şu mezunuyum, ilişkilerim şöyle, evlililiğim böyle, tarzım da bu olmalı' dediğin ama hiç bunların dışındaki dünyayı düşlediğin oldu mu? Belki de kimseye değil, kalıplarına uyumlanıyorsun.

Kendini bu sınırlarla sınırlandırdığın kafesindeki egoyu fark ederek ve hatta aslında içinde 'diğerlerini' yargılayan kılıflarını görerek, kendi kafesinden kaçmaya, yahut kafesini açmaya, ya da kendi sınırların içinde kendini boğduğunu fark etmeye hazırlanıyorsun. Dolunayın getirdiği kaçma isteği de, kalıplarını çözen savrukluğu da bu yüzden. Özgüleşiyor, nefes almaya hazırlanıyorsun.

Diğer insanlarla olan ilişkilerin, tüm bunların aynası olacak. Seyret.

Merkür Retrosu başlıyor.

PAZARTESİ: Sabaha gözlerimizi Merkür Retrosu ile açıyoruz. Zihnimizin nefes alma, düşüncelerine zaman tanıma, geriye dönüp yaşamının bir bölümünü değerlendirme zamanı. Yeni başlangıçlar yapmaya çalıştıkça yaşamın bizi durduran enerjisi de, işte bu yüzden. İçgüdüsel ihtiyacımız gün boyunca; iletişim kurmak, planlar yapmak, merak duygumuzu gidermek iken, bunu bu defa geriye dönük yapacağız. Geriye dönük görüşme, konuşma, iletişim araçları ile ilgilenme durumları söz konusu olabilir. 

Bugünden itibaren yaşamda tam öğrenemediğimiz dersler ikili ilişkiler vasıtası ile yeniden önümüze çıkabilir. Düşünme biçimimiz en yakınlarımız, kardeşlerimiz, resmi ve ortaklı ilişkilerimizle yapılanıyor olacaktır. 

Akşam saatlerine doğru dalgın, hülyalı, rehavette olan hallerimiz için ruhsal çalışmalar yapmak ve yazı yazmak çok şifalı olacaktır. Geriye dönüp anlatmak ve görüşmek istediklerinizi, içinizde kalanları retro boyunca önce bir yere yazın derim. Retro yazısı gelecek ( 27 Eylül -19 Ekim) Mutlu haftalar!

SALI: Bugün geriye yönelik işleri halletme, yarım kalanları tamamlama, sağlam planlar yapma için harika bir gün! Retro bittiğinde bu fikir ve planları harekete geçirebilirsiniz. Yarım kalan işleri halletmek için 16.35'e kadar desteklenirken, bu süre zarfında uykulu ve durağan hallerin söz konusu olması, işlerin akıcı biçimde yürümemesi normaldir. Planlarınızı ise 16.35 sonrası yapabilirsiniz. 

Dolunay temalarıyla ilgili yüzleşmeler yaşayacağımız bugün, dolunayda yaptıklarımızın neticelerini alabilir ve 6 Ekim Yeniay'ına hazırlanmaya başlayabiliriz.

16.35 sonrası içgüdüsel ihtiyacımız; güvende hissetmek, düşüncelerimizi içe dönerek sindirmek, şefkat, merhamet ve aile sıcaklığı olacaktır. Aile ve ilişkiler, mantık ve duygular arasında kaldığımız bir akşam olabilir. Evde sakince zaman geçirmek daha dengeli bir enerji sağlayabilir.

ÇARŞAMBA: Duygularımızın ve isteklerimizin harekete geçme ve korkular nedeniyle donakalma arasında sıkışıp kalabileceği, çevremizdekiler damarımıza basıyormuş gibi hissedebileceğimiz yoğun bir enerji ile güne başlıyoruz. Adım atmak isterken bizi durduran ve duygusal patlamalar yaşayabileceğimiz bugün, enerjilerin kaynağının çocukluk yaralarından geldiğinin farkında olalım. 

Hayat bizi neden bugün bu kadar geçmişe götürüyor? Belki de orada, anlamayıp takılı kaldığımız için şimdi ve bügünümüzde ilerleyemediğimiz durumlar vardır. Merkür retroları bu anlamda bir hazinedir. 

Ancak atamadığımız ve sakinleşemediğimiz enerjiler, baş ağrısı veya mide sorunlarına, bel böbrek problemlerine tetikleyici etkide bulunabilir.

Gün akşam saatlerine döndüğünde, kendimizi derin, duygusal ve uyumlu hissedebiliriz. Bir koruma enerjisinde olacağız ve hem ruhsal hem ilişkiler anlamında hayatımızı daha akışta değerlendirebileceğiz. Bu akşam önemli görüşmeler, fikir alışverişleri yapabilir, aydınlanmalar yaşayabilir, önemli bilgiler edinebilir, destekler görebiliriz.

PERŞEMBE: Bir önceki akşamın uyumlu enerjilerinin devam ettiği güne, mutlu rüyalar görerek ya da huzurla başlamış olabilirsiniz. İlahi koruma enerjisi yoğun biçimde devam ederken, dilek ve niyetlerimiz önem arz ediyor. İçsel anlamda; alışveriş, kuaför, bakım isteği baskın olsa da merkür retrosunu unutmadan bu işlemlerimizi halletmek yararlı olacaktır. Özellikle saç kesimlerinde el becerisi önemli olduğu için beklenen sonuç alınamayabilir. İsteklerimizde özellikle akşam saatlerinde dürtüsel, baskıcı olmaktan, talerplerimizi, alışveriş ve yediklerimizi abartmadan hareket etmeye çalışmak sonradan yaşayacağımız güçlü bir pişmanlıktan bizi koruyacaktır.

İlişkiler ve yaşamımızda önem verdiğimiz kişilerle aramızı düzeltmek, bir şeyler talep etmek, geçmişe yönelik içimizde kalanları konuşmak için akşam saatlerine kadar uyumlu hallerdeyiz. 17.30'a kadar bu enerjiyi değerlendirebilirsiniz. 17.48 sonrası ise hayat bizden bedensel ve ruhsal anlamda bir mola vermemizi isteyecektir.

CUMA: Merhaba Ekim! Güne başlarken içgüdüsel ihtiyacımız; kimliğimizi bulmak, kendimizi ortaya koyacak alanlar yaratmak, takdir, ilgi ve içimizdeki çocuğu, kalbimizi dinleme ihtiyacı, eğlence ve flört enerjisi olacaktır. Saçlarınızla ilgilenmek isteyebilirsiniz ama hafta içerisinde bahsettiğim gibi, retro sürecinde şekil değişimlerini önermiyorum. 

Gün içerisindeki zorlu açılar, bizim eski fikir ve düşüncelerimizi değiştirmemize yardımcı olacaktır. Baskı, inat, güç savaşları ve kıskançlık hissettiğiniz, kendiniz olamadığınız alanlardan uzaklaşın. Sahip olduklarınızla yetinmeye ve nefs duygunuzu özellikle duygusal isteklerinizde korumaya çalışın. Bugün bir şeyleri abartmak, yararımıza olmayacaktır. 

Hareketlerimizin baskı altında olduğunu düşündüğümüz bugün, hayat bize gerçekçi ve yetişkin olmayı öğretirken, takıntı ve çocuksu isteklerden sıyrılmamıza, hatta artık özgürleşip kim olduğumuzu sorgulamamıza yardım ediyor olacak. Açılmayan kapıların sizi neyden koruduğunu bilemezsiniz.

CUMARTESİ: Yüksek enerjili başlayan gün içerisinde, enerjimizi nereye yoğunlaştıracağımız önemli olurken, her zaman bir b planı da yapmanızı, ani durumlara karşı hazırlıklı olmanızı öneririm. 

Yaşam enerjimizin güçlü başladığı bugün, kendimizi ortaya koyma isteğimiz oldukça baskın olabilir. Bir gün önce yoğun olan enerjiden sıyrılarak gerçekleri daha derin fark edebilir ve ilişkilerde her konunun en derinine inmek isteyebiliriz. Ancak bugünlerin tehlikesi, dürtüsel ihtiyaçlar veya yoğun tutku hissetme sebebi ile, aslında karmik hikayemizi yaşayacağımız kişilere çekilmek veya geçmişten böyle kişileri arama ihtiyacında olmaktır. Şayet, hiçbir öğrenmediğim deneyim ve öğretiden kaçmak istemiyorum derseniz, retro deneyimine hoşgeldiniz.

Akşam saatlerinde gruplar ve ekip çalışmalarında öne çıkmak açısından destekleniyor ve ego savaşlarına girmeden, dengeye davet ediliyoruz. Duygularımızı ve isteklerimizi rahatlıkla aktarabiliriz.

PAZAR: Adeta bir Aslan gibi yatağımızda keyif yapmak, kendimizi şımartmak isteği ile güne başlarken... Tam öğlen saatlerinde (11.37) aklımıza yapmamız gereken işler ve temizlenmesi, düzenlenmesi gerekenler gelebilir. Zihnimizi geçmişe dair düzenlenip verimli hale getirilmesi gerekenler veya sağlık sorunlarımız meşgul edebilir. 

Bu anlamda evham ve kaygıdan uzak, enerji alanımızı negatif olay ve kişilerden koruyarak günü geçirmemiz yerinde olacaktır. Aynı zamanda 'Fazla tevazunun sonu vasat insandan nasihat dinlemektir.' unutmayalım. Mutlu haftalar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder