19 Eylül 2021 Pazar

21 EYLÜL 2021 DOLUNAYI - DOLUP TAŞIYORUZ




Merhaba yeryüzü sakinleri,

Duyguları, yüzleşmeleri, arınması gereken konuları sınırsız ve yoğun biçimde ortaya çıkartacak, verimli bir Dolunay yaşıyor olacağız. Yaşamımızda uzun bir döngüyü tamamlarken, bu süreçten kaçmak da şifalanmak da bizim ellerimizde.

Peki ama nasıl?

Dolunay 21 Eylül tarihinde saat 02.54'te, Balık burcunun 28 15' derecesinde yaşanıyor ve etkisini 1 ay boyunca bizlere hissettiriyor olacak. 

Mısırda bulunan Nil nehri Balık Dolunaylarında dolup taşarmış. Her şeyi temizler ancak yatağından dolup taştığı için karmaşaya da sebep olurmuş. Bu süreçte bizler de her duygumuzu sınırsızca yaşamak isteyebiliriz. Kaos, karmaşa ve günlük yaşam sorunlarından kaçmak isteyebiliriz. Bu konuda; fazla uyku, tembellik, inziva, bağımlılıklar (tv izleme, internet de dahil) devreye girebilir. 

Yaralarımızı kanatan, yüzleşmekten korktuğumuz,kırıldığımız alanlarda kendimizi ve çevremizi suçlayabiliriz. Ki bu da bir kaçış enerjisidir ve gerçeklerden kaçan yanımız deneyimi doğru anlamadığı için aynı deneyimi defalarca yaşamamıza sebep olabilir.

Kendimizi kurban konumuna sokabilir ve sınırsızca ilgi bekleyebiliriz. Ya da bir kurtarıcı bekler ve sorunlarımızı üstlenmeyebiliriz. Kurban psikolojisi, psikolojik astrolojide mazoşizm ile bağlantılıdır. Kişi kendinden kaçmak için kendisini başkalarına teslim eder, böylece eylemde olan o değildir.

NE YAPMALI?

Dolunay'dan olumlu şekilde faydalanmak istersek; şifalanmak için olanı olduğu gibi görmeyi seçebiliriz. Kendimizi, çocukluk travmalarımızı, ilişkilerdeki kırgınlıklarımızı görmeyi seçerek affededebiliriz. Seçimlerimizin sonuçlarını yaşadığımızı anlamaya çalışabiliriz. Rüyalarımızdaki, çevremizdeki mesajları okuyabiliriz.

Buradaki su enerjisinde, derinlere dalıp kaçarak boğulmak yerine, hayatın akışına ve getirdiklerine güvenerek kendimizi bırakabilir ve yaşadıklarımızın bizi kıyıya taşıyacağına inanabiliriz. 

Balık sembolizmi çifttir. Hayattaki karanlık ve aydınlığın, madde ve ruhun, akıl ve duygunun birliğini anlatır. Gerçekçi hayallerde olduğumuz takdirde bu dönem yaşamımızda mucizeler yaratabiliriz. Örneğin Einstein bir Balık burcudur ve önce hayal edip, hayallerine güvenerek insanlığa mucizeler sunmuştur.

Yeniden başlamak için güçlü arınmalar yaşadığımız bu süreçte; suyla temas halinde olmak, vücut sıvı dengesi için bol bol su tüketmek, bizi yükselten olumlu kişilerle bir arada olmak, sınırlarımızı korumak, dengeli beslenmek, detox yapmak, ruhsal, manevi ve spiritüel çalışmalar yapmak bizlere iyi gelecektir. Ağlamak ve duyguları bastırmamak da şifalanmamıza vesile olacaktır.

Yaşlılara, çocuklara bakmak, yardım etmek bu sürecin birliği hissettiren, olumsuzluklarından koruyan en güzel anahtarıdır.

ŞANSLI ETKİLER

İletişim, haberleşme, yayıncılık, astroloji, enerji çalışmaları, sanat, eğitim, öğretim, iş görüşmeleri, imzalar konusunda Salı günü şanslı etkilerde olacak, bu zamana kadar yaptıklarımız konusunda hak edişler, süpriz haberler alabileceğiz. 

İLİŞKİLER

İlişkiler alanında aşırı uçları dengeleyen Dolunay, sağlıksız ilişkilerde kopuş ve yenilenmeler gerekliliğini vurgularken, yeni başlayacak ilişkiler de ani başlayıp bitebilir. Sahip ve ait olma duygusundaki yargılarımızı değiştiren Dolunay sürecinde kırgınlıklardan kaçmak yerine onlarla yüzleşmeli, yanıldığımız alanlara gerçekçi bakabilmeliyiz. Dolunay en çok da kendimizi kandırdığımız alanlara hizmet ediyor olacaktır. Tutku, heyecan ve yenilikleri beslemek, bireysel alanlara saygı duyma halleri bu süreçte duygusal doyum sağlamayan ilişkileri şifalandırabilir.

SAĞLIK

Bu süreçte; ayaklardaki problemler, aşil tendonu, gut hastalığı, hormonlar, balgamlar, şişlikler, açık yaralar, ödemler, kanın bozulmasından kaynaklanan iltihaplar, soğuk algınlıkları, romatizma gibi hastalıklar nüksedebilir. Solar pleksus çakramızı şifalandırmak; pratik zeka, yaratıcılık ve bağımlılık alanlarımızdaki sorunlarımıza iyi gelecektir. Sözcüklerimizde sinirli ve tahammülsüz olma hallerini, zihinsel huzursuzlukları şifalandıracaktır.

ÜLKEMİZ ve DÜNYA

Dolunay'ın gerçekleşeceği Scheat yıldızı; nefes alamama, boğulma, kapalı alanda kalma, hastane, hapishane, intihar, kader mahkumluğu gibi durumları anlatır. Yani bu evrede nefes alamadığımız alanlardan azat olmak için güçlü bir aydınlanma yaşayabiliriz. Toplumda bu konulardaki gündemler aktif olabilir. Yoğun yağışların, sel ve fırtınaların, gemi ve sularla alakalı konuların Dünya'da gündemde olacağı bir dönem yaşayabiliriz. 

Aşı ve ilaç çalışmalarında bir süreç netlik kazanabilir, yeni bir şifa aracı bulunabilir.

Ülkemizde tepe noktamızda gerçekleşecek olan Dolunay; saygınlık, statü konularını gündeme getirebilir. Mars ve Venüs dönüşleri yaşanan bu dönemde olacaklar uzun vaadede etken olacaktır. Mali değerler, iç güvenliğimiz, sanat, spor, askeriye, evlilikler, kadınlar, çocuklarla ilgili yeni bir süreç başlayabilir.

Sirius paralelindeki almuten Venüs ve Merkür'ün Spica etkisi ile; dişil enerjide güçlü etkiler söz konusu olabilir, sanat ve yaratıcılığa dair önemli şanslı gelişmeler duyabiliriz. 

Benzer etkileri önümüzdeki yıl Nisan ayına dek yaşayacak ve dişil enerjinin güçlenişine şahit olacağız. Her şey dişilin uyanışından başlayacak!

Mutlu Dolunaylar.

BURÇ ve YÜKSELEN BURCA GÖRE ETKİLERİ;

KOÇ: 21 Eylül Dolunay'ı ile ayın başında adım attıklarınızın sonucunu alırken, teslimiyet, inziva ve ruhsal şifaya kendinizi bırakabilirsiniz. Büyük ve önemli aydınlanmalar yaşayabilir, gizli saklı meseleleri fark edebilirsiniz. İlişkiler alanında hareketlilikler ve heyecanlar söz konusu olabilir. Sağlığınızı korumak için ihtiyaçlarınızın farkında olmalı, kendinize zaman tanımalısınız. 

BOĞA: 21 Eylül itibariyle geleceğinize dair istekleriniz ve projeleriniz konusunda farkındalıklar ve tamamlanmalar yaşayabilirsiniz. Bu evrede arkadaş kaynaklı kayıplara dikkat edin. Projelerinizi tamamlamadan çevrenize çok fazla anlatmayın ve etki altında kalmayın. Üretimler ve adımlarınız konusunda verimli bir dönemdesiniz. İlişkilerde yenilenmeye gönüllü olursanız şifalanabilirsiniz.

İKİZLER: 21 Eylül tarihinde ise yaşamınızın temeli ve gelecekte istekleriniz, kariyeriniz konusunda önemli bir tamamlanma veya farkındalık yaşayabilirsiniz. Yaşadığınız veya çalıştığınız alan değişebilir veya yenilenebilir. Zihninizin bu süreçte gergin ve yorgun olmaması için kendinize pozitif alanlar ve zamanlar yaratmalısınız. İlişkilerde açık ve net olursanız güzel ve şifalı gelişmeler yaşayabilirsiniz. İlişkinizi ciddi bir boyuta taşımak isteyebilirsiniz.

YENGEÇ: 21 Eylül itibariyle yaşayacağınız tamamlanmalar ve aydınlanmalar; eğitim, hukuk, ticaret veya uzaklarda yaşayanlarla olan bağlarınızla ilgili olabilir. Yolculuklara çıkabilir, önemli görüşmeler yapabilirsiniz. Kardeşleriniz ve yakın çevrenizle olan iletişiminiz, bugünkü hayat felsefenizde ne kadar etkili, bunu fark edebilirsiniz. Özgürleşmek, uzaklaşmak, manevi alanlarda olmak ve mistik seyahatler yapmak size iyi gelecektir.

ASLAN: 21 Eylül Dolunay'ı ile çalışmalarınızın karşılığını aldığınız, gelirlerinizi dengelediğiniz bir dönemde olacaksınız. Ancak mali anlamda bazı gizli durumları da siz veya eşiniz bu dönem fark edebilirsiniz. Korkular ve kaygılar mali anlamda ilerlemenize engel olabilir. Yenilikler yapmak ve işinize sarılmak, bu dönem bolluk bereket enerjinizi yükseltecektir. Zihninizi yenilemek ve ilerleyebilmek için; sessiz zamanlar yaratmak, yüzmek, bol su tüketimi, manevi çalışmalar ve egzersizler, duygularınızı paylaşma halleri size iyi gelecektir.

BAŞAK: 21 Eylül Dolunay'ı ile ilişkilerde önünüzde bir sis perdesi aralanırken, teslimiyet ve ruhsal bağlığının önemine aydınlanabilecek, önemli tamamlanışlar yaşayabileceksiniz. İkili ilişkilerde bugüne dek yaptıklarınızı sorgulayabilir, karmalarınızla yüzleşebilir veya ilişkilerde yolunuzu tıkayan kalıplarınızdan arınabilirsiniz. Kaygı, beklenti ve detaylarda takılı kalma enerjisinde olmazsanız hem mali anlamda hem ilişkiler arenasında güzel bir sürece sıfırdan başlayabilirsiniz.

TERAZİ:  21 Eylül Dolunay'ı ile yaşam düzeninizle ve sağlığınızla ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Bu süreçte; su tüketiminizi arttırmak, ruhsal anlamda kendinizi şifalandırmak veya nefes egzersizleri yapmak iyi gelecektir. Rüyaların ve evrendeki semboliklerin size yol gösterdiği bu dönem gönül gözünüzü açık tutun. Merkür retrosu ile içsel gözlem sürecine hazırlanıyorsunuz. Kimliğiniz, sağlığınız ve iç dünyanız bu dönem ihtiyaçlarınıza gözlerinizi kapatmazsanız yoğun biçimde şifalanacaktır.

AKREP: 21 Eylül Dolunay'ı ile sezgileriniz ve yaratıcı enerjiniz artıyor olacaktır. İlişkiler alanında ise önemli farkındalıklar yaşayabilir, ruhsal bağlarınızın derinliğini fark edebilir, hayatınızın merkezini dengeleyecek kararlar alabilirsiniz. Aşırı uçları dengeleyen ve sizden gerçekçi, sakin olmanızı isteyen bu süreçte ani kararlar almaktan uzak durun. İlişkilerde tutkuyu ön plana çıkartmak size iyi gelebilir. Korkularınızın sahiplenme ve baskıya dönmesine izin vermeyin. Bugünlerde bilinçaltınız aydınlanırken yalnız kaldığınız alanlar yaratmak ve ruhsal konularla ilgilenmek size iyi gelecektir.

YAY: 21 Eylül Dolunay'ı yaşam alanınızda olurken; ev, konfor alanınız, ebeveynleriniz gündeme gelebilir. Önemli kararlar alacağınız fark edişler ve tamamlanmalar yaşayabilirsiniz. Evinizi, odanızı yenilemek isteyebilir, fazlalıklardan kurtulabilir, enerji alanınızı temizleyebilirsiniz. İçe dönerek bugüne kadar yaşadıklarınızı sindirme döneminde olacaksınız. Geçmiş kaygı, korku ve zihinsel huzursuzluklar yükselirken üstüne gidip onlardan arınabilirsiniz. Bu durum hedeflerinize, geleceğinize, ilişkilerinize beyaz ve güvenilir bir sayfa açmanıza vesile olacaktır.

OĞLAK:  21 Eylül Dolunay'ı ile kandırıldığınız veya kendinize dürüst olmadığınız bazı konuları fark edebilirsiniz. Eğitim, iletişim gibi alanlarda önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Geleceğe dair önemli yeni kararlar alabilirsiniz. Eğitimler, seyahatler, tanışmalar, görüşmeler size bu süreçte çok iyi gelecek ve farkındalıklar sağlayacaktır. Yakın çevre veya kardeş ilişkileriniz bu dönem kuvvetlenebilir. Dolunay süresince sezgilerinize güvenmeli ve etki altında kalmamaya gayret etmelisiniz.

KOVA:  21 Eylül Dolunay'ı ile çabalarınızın mali anlamda karşılığını alabileceğiniz, geleceğe dair güvencede olmak adına kararlar alabileceğiniz etkilerde olacaksınız. Yeteneklerinizi, ilham gücünüzü ortaya koymak daha fazla kazanç elde etmenize vesile olabilir. Ancak bu dönemde kendi değerleriniz konusunda sınırlarınızı çizmek ve korumak en önemli deneyim alanınız olacaktır. Bu dönemde çok yönlü olmak, sosyalleşmek, kendinize bir şeyler katmak yaşam enerjinizi ve geleceğe inancınızı güçlendirecek, yeni kazanç alanları sağlayacaktır.

BALIK: 21 Eylül Dolunay' ile hayatınızla ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Ancak fevri olmamakta, sezgilerinize güvenmekte, enerjinizi ruhsal alanlara veya yaratıcı faaliyetlere yönlendirmekte yarar olacaktır. Özgürleşmek adına güçlü aydınlanmalar yaşaaybilirsiniz. Sizi anlamayan ve ruhunuza hitap etmeyen kişi veya alanlardan arınabilirsiniz. İkili ilişkilerde hatalarınız ve kaçtığınız alanlarla yüzleşebilirsiniz. Beklentilerinizi geride bırakmanın önemini fark edebilir, daha sağlıklı bakış açısı elde edebilirsiniz. 
Bu ay boyunca bağışıklık sisteminizi güçlü tutmaya gayret edin. Çevrenizi olumsuz insanlardan koruyun ve bedeninizin ihtiyaçlarına kulak verin. Dolunay burcunuzda gerçekleşirken destekleniyor olacaksınız.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder