28 Ağustos 2021 Cumartesi

EYLÜL 2021




Merhaba yeryüzü sakinleri,

Tüm yıl yaşadıklarımız neticesinde; dengelenme, uyum, nefes alma ve gözden geçirme fırsatlarına açılacağımzı bir aya doğru ilerliyoruz. Çünkü bu ay Sonbahar Ekinoksu yaşayacak ve bir Merkür Retrosu deneyimleyeceğiz.

DENGE

Bu ayın teması, denge. Gece ve gündüz, karanlık ve aydınlık eşitlenirken; yıl boyu yaşadığımız zorlukların hangi kolaylıklara hizmet ettiğini fark edebileceğiz. Bir bütün olmak adına kendimizde, hayatımızda, yaşamımızda fazla veya eksik olanlara aydınlanabileceğiz. 

Geçtiğimiz ay kalbimizin ne istediğini, farklılıklarımızı, kim olduğumuzu ve birlik bilincimizi sorguladık. Bu ay ise; isteklerimizi hayata geçirme, yararlı bir şeye dönüştürme ve yararlı olmayanı hayatımızdan arındırma fırsatları elde edeceğiz. Kaygılarımızı teslimiyete, susmayan zihnimizi faaliyetlere, korkularımızı ait olduğumuz alanlara dönüştürebileceğiz. 

Biz ne kadar plan kursak da, yaşamın her zaman bizim için bizden daha güzel planları var. İlahi plana güvenmeyi öğreneceğiz.

EYLÜL'ÜN İLK GÜNLERİ

Eylül ayına başlarken, Neptün ve Mars'ın denge isteyen açısı yaşayacağız. Bu açı; kontrol ve düzen ihtiyacımız had safhada iken bazen elimizden geleni yapıp sonunda olana güvenmek gerektiğini anlatıyor. Fazla kontrolcülüğün altında yatan risk almama korkusuyla hareket etmek; işlerin daha fazla kaosa dönmesine, nefes alamama hissine, planların aksiliklere dönüşmesine sebep olabilir. Oysa teslimiyet ve güvenle ilerlendiğinde işler çok daha kolay ilerleyecektir. Zaman zaman dinlenmek ve sezgilere kulak vermek bu süreçte büyük resmi görmemize yardımcı olacaktır.

Bu açı aynı zamanda bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerektiğini anlatıyor. Bağırsak sorunları, alerjiler, grip ve salgın hastalıklar konusunda tedbirli olmamız gereken bir aydayız. Aynı zamanda dalgınlık kaynaklı kazalara, alkol tüketimine, kullandığımız ilaçlara da dikkat etmeliyiz.

FIRSATLARLA DOLU BİR YENİAY

7 Eylül tarihinde yaşanacak Yeniay ile; hayatımızda bir bahar temizliği gerçekleştirebilir, kışa hazırlık yapar gibi hayatımızın her evresinde düzenli bir hazırlığa girişebiliriz. Ruhumuzun ve bedenimizin ihtiyaçlarını da dinleyerek üretimde olmamız ve efor sarf etmemiz gereken günlerdeyiz.

Eğitim, analiz, iş, sağlık, üretimlerimiz, hesaplarımız gündeme gelebilir. Orijinal fikir ve düşüncelerimizi hayata geçirmek için destekler görebileceğimiz güçlü gelişmeler yaşayabiliriz. Tüm iş ve faaliyetlerimizi bu tarihten sonra başlatabiliriz.

Toplumda ise; gençler, çocuklar, aşı, sağlık, tarım, bankalar, çalışma düzeni gibi konularda yeni gelişmeler söz konusu olabilir.

AŞKIN ÖTEKİ YÜZÜ

10 Eylül tarihinde aşkın, sevginin, değer duygumuzun dili değişiyor. Venüs'ün Akrep burcuna geçmesi ile hepimizin ilişkilerimizde ihtiyacımız; görünen ve bilinenin ardındakini bilmek, gizemli olanı keşfetmek, ruhsal ve bedensel anlamda bir bütün olabilmek, bütün olmadığını düşündükçe kısıtlama dürtüsü, tutku ve güç arzusu olacaktır. 

Bu dönem ilişkilerin akışta ilerlemesine korku ve kin enerjisi engel olabilir. Sevdiğimiz ve beğendiğimiz kişiden karşılık görememek güçsüz hissettirirse, ona takıntılar geliştirebiliriz. Oysa özdeğeri güçlü olan kişi asla böyle davranmayacaktır. İlişkide tutkuyu ve birliği geliştirmek, açık iletişim kurmak ve mahremi korumak bu evrede yararlı olacaktır. Aynı zamanda sırf sevilebilmek adına sevgi alışverişi yerine tensel ve mali anlamda ilgide bulunmak özdeğersizliği daha da perçinleyecektir.

Ülkemizde de; kadın sanatçı ve sporcular bu dönem oldukça göz önünde olacaktır.

ADALET MÜCADELESİ

15 Eylül tarihinde mücadele gücümüz ve enerjimiz Mars, Terazi burcuna geçiyor. Bu süreçte yaşam enerjimiz düşebilir. Daha dengeli, uyumlu hareket etme ihtiyacında olabiliriz. İşbirliği, uyum ve denge için mücadele edebiliriz. Bireysel ve toplumsal anlamda adalet için mücadele edebiliriz. Her seçim bir vazgeçiştir ve aldığımız kararlar bu evrede büyük önem taşıyabilir. Bu sürecin tehlikesi; uyumlu olmak ve sert durumlardan kaçınmak adına benliği ve istekleri arka plana atıp kimliği ve öz saygıyı yitirmektir.

Aşk ve ilişkilerde denge ve bütünlük ihtiyacının yükseldiği Eylül ayında, 15 Eylül sonrası ayrı ayrıyken gücünü kaybetmiş gibi hisseden eril ve dişiller, kendi özdeğerlerini güçlendirebilirlerse karşılaştıklarında ve bir ilişkiye başladıklarında güçlü ve sağlam adımlar atabileceklerdir. Bu ay, erkekler kadınları, kadınlar da erkekleri gözlemleyerek kendilerini anlayabilecekler.

DOLUNAY

21 Eylül tarihinde meydana gelecek olan Dolunay, yılın son çeyreğine doğru ilerlerken yıl boyu yaptıklarımızı aydınlatıyor olacak. O evreye kadar yaptıklarımızı gözden geçirip ilahi plana güvenmeyi öğrendiğimiz bu evrede, bazen suyun üzerinde çırpınmanın değil öylece kendimizi bırakmanın bizi doğru rotaya çevirdiğini fark edeceğiz. Ruhsal, sanatsal ve manevi çalışmalara yönelmek bu evrede çok iyi gelecektir. 

Dolunay'ın gerçekleşeceği Scheat yıldızı; nefes alamama, boğulma, kapalı alanda kalma, hastane, hapishane, intihar, kader mahkumluğu gibi durumları anlatır. Yani bu evrede nefes alamadığımız alanlardan azat olmak için güçlü bir aydınlanma yaşayabiliriz. Toplumda bu konulardaki gündemler aktif olabilir. Yoğun yağışların, sel ve fırtınaların olacağı bir dönem yaşayabiliriz. Aşı ve şifa çalışmalarında bir süreç netlik kazanabilir. Kısıtlanma veya kapanma konuları konuşulabilir.

22 Eylül tarihinde Sonbahar Ekinoksuna giriş yapacağız. Karanlık ve aydınlığın dengelendiği, doğanın uykuya hazırlandığı bu evrede, bizler de yıl boyu yaptıklarımızı 21 Aralık tarihine kadar gözden geçirip sonuca erdireceğiz.

MERKÜR RETROSU

27 Eylül - 19 Ekim aralığında bir Merkür Retrosu yaşayacağız. Kendi içimizde dengeye gelmemize ve nefes almamıza yardım edecek olan bu süreçte, kendimize haksızlık ettiğimiz alanları fark edebiliriz. Uyum ve işbirliğinin gündemde olacağı bu dönem insan ilişkilerimizi gözden geçirebiliriz. Araştırmacı, şüpheci hareket edebilir ve ilişkilerimizde her şeyi bilme ihtiyacında olabiliriz. Oldukça geçmişe gidebilir veya geçmişten gelen karmik ilişkilerimizle karşılaşabiliriz. Söylenmeyenlerin söyleneceği, en derin sırların açık edileceği, en derin duyguların paylaşılacağı bu evrede kendimize adil olabilmeyi öğreneceğiz. Eski davalar, evlilikler, aşklar, diplomasi, siyaset gibi konularda önemli bir geriye dönük gözden geçirme süreci yaşıyor olacağız.

Bu Merkür Retrosu, sınırlarımızı çizebilmeyi ve önce kendimize adil, dürüst olmayı anlatıyor. Eskiyen bakış açımızın değişeceği bu dönem; güç oyunları, baskı veya manipülasyona maruz kalarak yeni bakış açısı kazanabilir, bırakmamız gerekeni fark edebiliriz. 

Şayet bu süreçte kendi sınırlarınızı korumaz, öz değerinizi güçlendirmez ve bırakılması gerekene aydınlandığınız konularda adımlar atamazsanız 19 Aralık tarihinde başlayacak olan Venüs Retrosu ile süreci daha zorlu deneyimleyebilirsiniz. 

Bırakmak demek, yaşamdan birini veya bir şeyi çıkartmak demek değil, ondan gerekli dersi alarak ilerleyebilmek demektir. Yalnızca bakış açısını değiştirmek ve içsel anlamda küçük dengelenmeler yaratmak büyük değişimlere vesile olabilir.

Doğanın ürünlerini ve şifasını sunduğu, dinlenmeye ve uykuya hazırlandığı Eylül'ün yaşamlarımıza; bolluk bereket, sağlık, üretim, aşk, denge ve farkındalık getirmesi dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder