29 Ağustos 2021 Pazar

30 AĞUSTOS - 5 EYLÜL HAFTASI & SAĞLIKLI HAYALLER



Merhaba yeryüzü sakinleri,

Uğradığımız haksızlıklar, yaşadığımız hayal kırıklıkları, düştüğümüz mağdur haller; kendimize yaptığımız haksızlıkların, çizemediğimiz sınırların, gerçekçi ve sabırlı olamadığımız beklentilerin, verdiğimiz tavizlerin aynasıdır. 

Hak ve adalet takıntısına girmek, adil olmayan durumlarla daha çok karşılaşmamıza sebep olur. Oysa ilahi adalet, bize dönecek olan hak ediş çerçevesinde çalışır ve karşı tarafın yolu için kendimizce adil olanı belirlemek insanoğlunun haddine değildir. Biz beşeri aklımızla müdahale ettiğimizde, karşılıklı ilerleyecek ilahi plana müdahale ederek, kin ve intikam duygusuna girerek, kendi hak ediş yolumuzu tıkarız.

Kendimiz gibi olamadığımız, tatsızlıklar yaşamamak adına tek taraflı çaba harcadığımız, olayların aydınlık taraflarını görmek ve parlatmak adına ekstra efor sarf ettiğimiz alan ve ilişkilerden; anladığımız, anlaşıldığımız, daha dengeli alanlara davet ediliyoruz.

Sınırlarımızı çizerek benliğimizi koruduğumuzda, kolay ve sevgi dolu olanı seçerek yorulduğumuz alandan uzaklaştığımızda, yaşama değerli olduğumuz mesajını verir ve değerli hissettiğimiz alanlarla ödüllendiriliriz.

30 Ağustos itibariyle söylediklerimiz, düşüncelerimiz ve yaptıklarımız, kendi sınırlarımızı korumamıza ve kendimize de adil olmamıza yarayacak olaylara ayna tutuyor olacak. Merkür Retrosuna hazırlanıyoruz.

Bedenimiz, ruhumuz ve benliğimizi koruyarak, isteklerimiz için adımlar attığımız ve hayatımızı daha iyi bir hale getirmek için çözümler geliştirdiğimiz, arındığımız bir haftaya başlıyoruz. Bu hafta sağlığımıza ekstra özen göstermeliyiz. Nefes egzersizleri yapmak, sessiz zamanlar yaratmak iyi gelecektir.

Adeta derin bir denizin içinde hareket etmek için çırpınıyor, çaba sarf ediyor ama yolunuzu bulamıyor gibi hissedebilirsiniz. Bazen elimizden geleni yapıp kendimizi suyun akışına bırakmak, bizi hedefe daha kolay ve rahat götürecektir. Biz ne kadar kontrol etmek istesek de, yaşamın her zaman bizim planlarımızdan daha iyi planları var.

PAZARTESİ: 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun! 

Mayıs ve Haziran tutulmalarının tetikleneceği bu hafta, o aylarda yaşadığınız konularla alakalı önemli farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Hayatımızda bize yarayan ve yaramayan olanı zihinsel olarak ayırdığımız, programlar yaptığımız bugün zamanı doğru kullanabilmek adına çok destekleyici etkiler mevcut. 

7 Eylül ile yapacağımız başlangıçlar için bir hazırlık aşamasında, son dördün fazındayız. İletişim, görüşmeler, eğitim, medya, yolculuklar, yayıncılık alanları için bugünü değerlendirebilirsiniz. Her türlü ikili ilişki, 6 Kasım tarihine kadar içsel dengemizi yaratmaya, benliğimizi koruyarak arabulucu olmaya bizi davet ediyor olacak. 

Uyumlu, naif, meşguliyet dolu, tatlı bir günle haftaya başlıyoruz!

SALI: Bugünlerde; yüksek beklentiler, düşünmeden yapılan hareketler, hızla başlayan ilişkiler bizleri hayal kırıklıklarına uğratabilir. Hayalimizde ve kriterlerimizde gibi olmasa dahi, olanın güzelliklerine odaklanmayı seçmeli, mantıksal davranabilmeliyiz. Yine bugünlerde; iş, alışveriş, projeler gibi konularda her şeyi iki defa sorgulamalı, düşünmeden adım atmamalıyız. Önemli bir süreci tamamlarken, 'ben bu filmi daha önce görmüştüm' hissi, tekrar aynı şeyleri yaşamamamız için birer uyarıcıdır. 

En çok da kendimize dürüst olalım.

İletişim, plan, seyahat yoğunluğu devam ederken, bugünlerde ay kapanış fazına geçmeden yarım kalan işlerinizi halledebilirsiniz. Akşam saatlerinde söylediklerimiz daha çok ses getirirken, dilek ve dualarda da bulunabilirsiniz. Sağlık, spor, detox, diyet gibi alanlarda daha hızlı sonuçlar alabilirsiniz. Ay ve Mars enerjisini gerginliğini atmak adına bugün hareket halinde olmayı unutmayın.

ÇARŞAMBA: Merhaba Eylül! 

İçgüdüsel ihtiyacımızın; duygularımızı anlamak, anlaşılmak, güvende hissetmek, evde zaman geçirmek istemek, ev, aile ve geçmişe yönelmek olduğu 2,5 gün içerisindeyiz. Ancak bu anlamda sadece kendi isteklerimize önem vermek veya olaylara sadece duygusal bakmak, yanlış anlaşılmalara sebep olabilir.

Ay'ın Hades'e ilerleyerek Merkür'e kare yapmasıyla; duygularımızı net ifade edememenin altında korkularımızın, yalnız kalmama telaşımızın, çocuksu isteklerimizin yattığını bilerek kendimize bugün ebeveynlik etmeliyiz. Zorlayıcı veya yoranı seçmek yerine kolay ve akışta olanı seçmeli, dürtüsel davranmamalı, kimseyi kırmamalıyız.

PERŞEMBE: Geçmişteki olay ve durumlara takılı kalmak yerine, öğreti ve katkılarıyla ilerlemek bizi ileriye taşırken, suçluluk veya pişmanlık duymak yerine olanın en ihtiyacımız olan olduğunu unutmayalım. 

Kendimizi yeterince ortaya koyamıyor, kendimiz olamıyor gibi hissediyorsak, bugün birilerinin gelişimini desteklemek, yanımızdakilere sevgimizi sunmak en güzel şifamız olacaktır.

Belirsizlikler, suda çırpınıyor ve rotamızı bulamıyor gibi hissetme halleri, beklentiler ve dürüst olamama enerjisi bugün iyice keskinleşiyor. Ancak bazen beklemek ve hiçbir şey yapmamak, akışa güvenmek, bizi doğru karaya taşıyacaktır. 

Aynı zamanda bedensel ve ruhsal sağlığımızın güçlenmesine engel olanları yaşamımızdan çıkarmaya hazırlanıyoruz. Manevi çalışmalar yapmak, suyla iç içe olmak, sanatla ilgilenmek bugünlerde çok iyi gelecektir. 

CUMA: Duygusal boşlukları doldurmak veya güvende hissetmek adına, gece saatlerinde kendinizi yemek yemeye veya alkol tüketmeye vermemeli, farkında olmalısınız.

Gün içerisinde Ay ve Plüto açısı ile; kendi karanlıklarımız ile yüzleşiyoruz. Bağlılık ve bağımlılık arasında denge kuramadığımız insan ilişkilerimizde oldukça zorlanabilir, baskı hissedebiliriz. Özellikle aile ile ilgili zorlayıcı durumlar yaşayarak yetişkin olmayı öğrenebiliriz. Sırlarımız veya travmalarımızla yüzleşerek dönüşmemize yardımcı olan bu açı ile hırs ve kin duygusuna bürünmemeliyiz. Yaşadığımız derin halleri, duygularımızı derin bir biçimde sunmaya ve karanlığın içindeki ışığımızı bulmaya yönlendirmeliyiz. İstek ve fikirlerimizde sakin kalmalıyız.

19.00 sonrası rahat akan enerjilerle duygu ve düşüncelerimizi daha rahat ifade edebileceğiz. Güçlü, özgüvenli, yetenekli yanlarımızı gösterme ve takdir görme ihtiyacında olabiliriz. Hayatın bir oyun sahnesi olduğunu hatırlayabiliriz.

CUMARTESİ: Yenilenmenin, hayatımıza yenilikler katmanın, her zaman yaptığımızı daha farklı yapmanın önemli olduğunu anlayacağımız bir güne başlıyoruz. Yalnızca kendimizi ve onaylanmayı düşünmek, eleştirilere ve özgüven kıracak olaylara sebep olabilir. Bugün, kendi benzersiz özelliklerimizi ve kim olduğumuzu sorgularken, bunu onay alma ihtiyacı ile yapmamalıyız. Başkaları ne der diye düşünerek özgün yanlarımızı törpülememeliyiz.

Ani ve beklenmedik gelişmelerin olabileceği gün içinde, yaşamımızdaki otoriter konumlardan onay almak zorlaşabilir. Kendimize ve çevremize sevgimizi sunmayı unuttuysak, yalnız ve depresif hissedebilir, lüks tüketimle kendi boşluklarımızı doldurmaya çalışabiliriz. Oysa benliğimizi güçlendirmek adına oldukça aydınlatıcı etkilerde olacağız.

Ağır sporlar, yemekler, alkol tüketimi bugünlerde kalp ve tansiyon hastalıklarına sebep olabilir. Gereğinden fazla alınan, tüketilen her şey yaşamımızda ağırlık yapabilir. Ay balzamik fazdayken, fazlalıklarımızdan arınmaya ve iyileşmeye hizmet edecektir.

PAZAR: Gün içerisinde şayet hafta boyunca yapılamayan görüşmeler, kırılan kalpler, anlatılamayan düşünceler varsa, bugün onları ifade edebiliriz. Ay'ın kapanış fazında olduğu bugün, ruhumuz ve bedenimiz ihtiyaçlarımızı dinlememizi ve güç toplamamızı isteyecektir.

Keyif, aşk, alışveriş, estetik, güzellik gibi konularla ilgilenebileceğimiz bugün, duygulara ve durumlara fazla mantıksal yaklaşarak anın güzelliklerini kaçırabiliriz. Veya var olanın kıymetini bilmeden, doyumsuz hareket edebiliriz. O nedenle akşam saatlerinde her türlü abartıdan uzak durarak, var olanın güzelliklerine şükrü geliştirmeye gayret edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder