15 Ağustos 2021 Pazar

16 - 22 AĞUSTOS HAFTASI - DENGESİZLİĞİN İÇİNDEKİ DENGE!



Merhaba yeryüzü sakinleri,

Dolunay'a doğru ilerlediğimiz bu hafta, enerjimiz oldukça yükseliyor. Ocak ayından beri hem bireysel hem toplumsal bazda yaptıklarımızın nasıl geliştiğine uyanırken, Aralık ayında yaşanacak sonuçlarına hazırlanıyoruz. Öte yandan Temmuz ayının son haftasında bu konulara dair aldığımız ipuçlarıyla güçlü bir tamamlanmaya doğru ilerliyoruz. 

Sakin ve akılcı hareket etmenin önemli olduğu bu hafta, yüksek beklentiler ve abartılı hareketler bizleri zor durumlara sokabilir.

Çocuklar, eğitim öğretim konuları gündeme gelirken, çocuk sahibi olmak isteyenler içinde oldukça olumlu bir haftadan geçiyor olacağız.

Değişime direndiğimiz, boşluğundan korktuğumuz, öğrenilmiş çaresizlik içinde olduğumuzu dahi farkında olmadığımız her alan bizi zorlar. Zorlandığınız her ne ise, artık size ait olmayan ve sizin tekamülünüze hizmet etmeyen yerdir. Değişime açık olmak, yenilenmeyi göze almak, kişisel gelişimimizin bir parçasıdır. Kendi gelişimimizin sorumluluğunu almadığımız her alan; isyana, şükürsüzlüğe, şanssızlıklara, kızgınlıklara ve yargılara sebep olur. Kolay ve akışta olanı seçtiğimiz, ait olduğumuz ve bizi motive eden alanlara yöneldiğimiz her yerde köklenir ve çiçek açarız. Biz değişirsek, dünyamız da değişir. Dünyamızın kendisini iyileştirmesine ve yükseltmesine, içsel olarak katkıda olduğumuz bir hafta olması dileğiyle...

PAZARTESİ: Bugün güne keyifle, özgürlük duygusuyla, keşif isteğiyle başlarken... 2,5 gün boyunca motivasyonumuz; bizi bilgisiyle yükseltenlerle bir arada olmak, derinleşmek, hayat görüşümüzü yenilemek, uzaklaşma isteği olacaktır. 

Aynı zamanda Venüs'ün de kendi yönettiği alana (Terazi) geçmesiyle, bir ay boyunca; aşk, sevgi, denge, güzellik, sanat, estetik, dekorasyon, moda, adalet, uyum ve iş birliği konuları ön plana çıkıyor. İşbirliğinin ve karşımızdaki kişiyi de düşünerek hareket edebilmenin güçlü şifasına açılıyor, yaşamımızın her alanına aşk ve güzelliği daha rahat çağırabiliyor olacağız.

Bildiklerimizde diretmek, detaylara takılıp bütün resmi görememek, duygularımızla mantığımızın çelişmesi, akşam saatlerinde iletişimde zorlu gelişmeleri beraberinde getirebilir. Satürn etkisi ile, sınırlarımızı belirler, olgun yaklaşımlar sergilersek, sorunları kolaylıkla halledebiliriz.

SALI: 'Salı sallanır' cümlesine sebebiyet veren Mars gününe başlıyoruz. Yıllar önce yaşanılan deprem felaketinde olanlardan derslerimizi alarak gelişebilmek ümidiyle...

Gün içerisinde; belirsizlik, dalgınlık, uykulu haller hakim olabilir. Dikkat dağınıklığına dair özellikle trafikte dikkatli olmak, seyahatlerde temkinli davranmak yararlı olacaktır. Ay Mars karesi enerjisini; isteklerimiz için harekete geçmeye, bedenen aktif olmaya, duygularımızı yönetebilmeye yönlendirmemiz gerekir. Aksi takdirde çıkış yolu bulamayan enerji; duygusal patlamalar, tahammülsüzlük ve içsel gerginliğe sebep olabilir. Ayın gökyüzünde 'sınır dışı' hareket ettiği bugün, yüksek enerjiler hissedebiliriz.

Neptün enerjisini; teslimiyete, ruhsal çalışmalara, ilhama, hayal gücüne yönlendirerek faydalı biçimde kullanabiliriz. Beklentilerle yaşamak ve olanı görmekten kaçınmak, hayal kırıklıklarının birincil anahtarıdır.

ÇARŞAMBA: Mantık ve duygularımızın uyumlu hareket ettiği sabah saatlerinde, saat 9.00'a kadar; uyumlu, şanslı hissedebiliriz. Çalışanlar için bu hafta başlatılan işleri kolaylaştırmak söz konusu olabilir ve genel anlamda 8 Ağustos tarihinde atılan tohumların meyvesini görmeye başlayabiliriz. 

9.00'dan sonra 2,5 gün boyunca içsel motivasyonumuz; saygınlık elde etmek, sınırlarımızı korumak, onay almak, sorumluluklarımızı tamamlamak, gerçekçilik olacaktır. Özellikle gün içerisinde sorumluluklar ve hayattan zevk aldığımız alanlar çatışabilir, hangi alana yöneleceğimizi bilemeyip durağan kalabiliriz. Önemli olan, işlerimizin aynı zamanda sevdiğimiz alan olması, zamanımızı sevdiğimiz bir şey için kullanıyor olabilmektir. Eğer içsel motivasyonunuz yoksa, ait olmadığınız sorumluluklarla ilgileniyor olabilirsiniz.

Duygularımızı dile getirmenin zorlayıcı olabileceği gün içerisinde, ilişkilerde özdeğerimizi korumakta zorlanabiliriz. Bu durum çocukluktan gelen bazı travmaları partnerimize yansıtmamıza sebep olabilir. İlişkilerde akışta kalmak ve yoğun duygusal beklentilere girmemek, olanı yaşamak, güzel duyguların zorlanmadan akmasına vesile olacaktır.

PERŞEMBE: Dolunay'a iyice yaklaştığımız gün içerisinde; ilhamlarımızın fikirlere, fikirlerin hazinelere dönüşebileceği önemli bir gündeyiz. Risk alarak, detayları gözden kaçırmayarak ortaya koyduğumuz her üretim, bize beklenmedik alanlar açabilir. Süpriz haberler, yaratıcı düşünceler gün içerisinde bizimle olabilir. Bu anlamda adım atarken, gerek mali gerek duygusal konular olsun, dürtüsel değil mantıkla ilerlemekte fayda olacaktır. 

Neptün'ün eşliğiyle de özellikle akşam saatlerinde, fikirlerimize hayal gücümüz de eklenecektir. Ancak gerçekçi olmaz ve beklentilerle adımlar atarsak, kandırılma ve hayal kırıklıklarına da alan açmış olacağız. Bilhassa alım satımlarda, alışverişlerde dürtüsel hareket etmemekte, aldığımız riskleri detaylarıyla değerlendirmekte fayda var. 

Cümlelerimizde ise tahammülsüz ve sabırsız olmak yerine, duygularımızı ve fikirlerimizi korkusuzca, tatlı dille açan alanda olalım.

CUMA: Sabaha uykulu hallerde başlayarak tembellik isteğiyle dolabilirsiniz. Kendinizi zorlamadan yarım kalan işleri halletmek ancak yeni bir işe başlamamak yararlı olacaktır. 12.00 itibariyle yükselen enerjimiz, Ay'ın da Dolunay evresine yaklaşmasıyla bizlere güç ve enerji verecektir. 

Bugün; yangın haberleri ile ilgili bir takım durumlar yeniden gündeme gelebilir, konuşulabilir, bazı gerçekler su yüzüne çıkabilir. 

Gün içerisinde güzellik ve bakıma dair işlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz. İlişkilerde sorunlarınızı daha yapıcı konuşabilir, dengeyi sağlayabilirsiniz. Duygu ve mantık aynı eksende hareket edecektir. 2 gün boyunca ilişki içerisinde bireyselliğimizi koruduğumuz güçlü ve sağlıklı etkilerde olacağız.

Bilim, teknoloji, gelecek planları, üst akıl gerektiren işler, yaratıcılık, yayıncılık alanlarında oldukça destekleyici bir gündeyiz. Uranüs'ün retro hareketine başlamasıyla, (20 Ağustos 2021 - 17 Ocak 2022) bu etkiler daha güçlü çalışmaya başlayacak, aynı zamanda toplumların özgürlük arayışları daha yüksek etkide olacaktır. İsyan enerjisi ve kışkırtmalara uymaktan ziyade, aklı kullanmanın ve yeniliğe açılmanın çok önemli olduğu bir zamana başlıyoruz.

CUMARTESİ: Bireyselliğimizi ve özgürlük alanlarımızı korumanın bizi yükselttiği, içsel ihtiyacımızın sosyalleşmek ve fikirlerimizi belirtmek olduğu bir hafta sonuna başlarken... Özellikle bugün, kadınlarla olan ilişkilerimiz güçlenebilir, onlara şifa olup kendimizi de şifalandırabiliriz. Medyayı daha çok kullanma ihtiyacında olabiliriz. 

Değişimlere açılmanın önemli olduğu bir Ağustos ayını geride bırakmaya hazırlanırken, bu ayda yaşanan gelişmelerin sonuçlarını Aralık ayında göreceğiz. Dolayısıyla bugünlerde direnç gösterdiğimiz yerleri fark etmek önem kazanıyor. Bir alanda zorlanıyorsanız oraya ait değilsiniz demektir. Kolaylıkla akabildiğiniz alanları seçmek, güvende olma hissini çoğaltacak ve yaşama olan bağlılığı arttıracaktır. Size iyi gelmeyen duygu, kişi ve alanlardan özgürleşmek adına Dolunay çanları çalıyor. Arın ve uyan...

PAZAR: Dolunay gününden merhaba! Yükselen enerjiler, bizleri aklımız ve duygularımız arasında dengeye davet ediyor... Krizli tamamlanışların şans ve fırsatlara açılacağının farkında, Ocak ayından beri yaşamın bize anlatmaya çalıştıklarına uyanıyoruz. Özgürlüğümüzü ve benzersiz, biricik olan özelliklerimizi kısıtlayan enerjilere veda ediyor, kendi yolumuza davet ediliyoruz. Bu anlamda, kadersel biçimde yaşanan ayrılıklar, aslında tekamülümüze hizmeti kalmamış olan alanlardır. Yenilenerek nokta koyduğumuz her alanın hediyelerini Aralık ayı itibariyle görmeye başlayacağız. 

Günün ikinci yarısı teslimiyette ve akışa güvenerek ilerleyeceğimiz bir enerjiyle buluşuyoruz.

Öte yandan toplumsal, bilimsel ve yönetim anlamında da krizli, yoğun gelişmelerle uyanışa geçeceğimiz, krizlerin fırsatlara, karanlığın aydınlığa döneceği önemli bir süreç bizleri bekliyor. Dolunay'ın ayrıntılı yorumlarında buluşalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder