23 Temmuz 2021 Cuma

24 TEMMUZ 2021 DOLUNAY'I - KUŞ ÖLÜR, SEN UÇUŞU HATIRLA



Özgürlük senin için yalnızca tek başınalıksa, sen sadece 'korkularının tutsağı'sın.

24 Temmuz 2021 tarihinde, saat 05.36'da bir Dolunay meydana geliyor. 

Görünmek için daha alçaktan uçtuğumuz düzlüklerde, kendi göğümüzü hatırlamaya davet ediliyoruz.

Dolunay etkilerini bir süredir hissediyoruz ve bu defa Ağustos sonuna kadar hissetmeye de devam edeceğiz. İlginçtir ki şimdi 1 derecede gerçekleşen Dolunay, Ocak ayından beri bize sorumluluklarımız konusunda ne yaptığımızı soruyor olacak. Ardından Ağustos sonunda son derecede gerçekleşecek Dolunay ise bu konularda tamamlanış ve hak edişleri getirecek.

Dolunay, gecenin karanlığı aydınlatması gibi tüm göremediklerimizi aydınlatır. Burada önemli olan, fark ettiklerimizle ne yapacağımızdır. Bu dolunay, kendimize ideallerimiz için yol çizmemize engel olanları hayatımızdan kararlı biçimde elemeyi vaat ediyor. Mantıklı biçimde terk edebilmenin hediyelerine uyanıyoruz.

Hayat boşlukları sevmez, yaşamımızda yenilikler istiyorsak, onlar için vaadesi dolmuş olandan arınıp yer açmamız gerekir.

Artık yaşamımıza bir yetişkin gibi yaklaşmamız gerektiğiyle yüzleşiyoruz. Geçtiğimiz son bir ay içimizdeki çocuğun sesini dinledik ve onun korkuları ile yüzleştik. Kimimiz korkularının ardına sığınıp büyümeyi reddetti, kimimiz ise olgunca duygu ve davranışlarının sorumluluğunu alarak büyümeye devam etti. Ateş elementinin yüksek olduğu günlerde, yaşamdaki her şeyi sınırsızca yapabileceğimizi zannettik.

Ancak bugünlerde, esas özgürlüğün sınırsızca ve gürültülü biçimde uçmak değil, bir ova gibi sakin ve kendi halinde olmaktan geçtiğini anlıyoruz. Esas özgürlüğün dört duvar arasında yalnız nefes almak değil, o duvara bir ayna koyarak diğer insanlarda kendimizi bulmak olduğunu fark ediyoruz. Bu ayna; egomuzu, sorumluluk alanlarımızı, eyleme geçme gücümüzü bize aynalayacaktır. Kendimize duyduğumuz saygının sınırlarımızı korumaktan geçtiğini fark ettirecektir.

Bu süreçte; hayatın her alanında, sadece kendimizi değil başkalarını da düşünerek ilerlemeyi deneyimleyeceğiz. Bize katkısı olan insanlarla bir arada olmak bizi yükseltirken, sadece kendimizi düşünerek hareket etmek zorlayıcı olacaktır. 

İlişkilerde abartılı konuşmalar ve isyankar hareketlerin getireceği kopuşlar, Ağustos sonrası geri dönüşlere sebep olabilir. Önemli olan mantık çerçevesinde konuşabilmek, gerekli sorumlulukları alabilmek, kararları sukunet içinde verebilmektir.

ALTAİR SABİT YILDIZI'nda gerçekleşen Dolunay; bilgeliği ve yükselişi vurguluyor. Kendi hedeflerimiz için keskin zekamızı kullanmak, kanatlarımızı korkusuzca açmak, rüzgara karşı uçmak bu sürecin ana teması olurken, rehavete kapılmak hedeften uzaklaşmamıza sebep olabilir.

İsyan ve duygusal patlamalara kapılmak yerine, yaratıcı fikirlerimiz ve orijinal düşüncelerimizi hayata geçirmeye cesaret edebilirsek bu dönemden oldukça güçlenerek çıkabiliriz.

TOPLUMDA;

*Zıtlıkların dengelenme sancısını hem bireysel hem toplumsal alanda göreceğiz. Bu anlamda sene başından beri bahsettiğim gibi, bazı ülkelerde isyan enerjisi devam edecektir.

*Regulus kraliyet yıldızı etkisi devam ederken, liderler ve önemli aileler gündeme gelebilir. Mali anlamda özellikle yatırımlar konusunda güçlü bir dönem geçirebiliriz.

*Uzay, bilim, teknoloji konularında beklenmedik yenilikler ve buluşlar, heyecan verici gelişmeler söz konusu olabilir.

*Ölümsüz ikizler diye adlandırılan Castor ve Pollux hattında olmamız sebebiyle; ölümsüz eserler, bir sanatçının yaratıcı çalışması gündemde olabilecekken, mafya ve benzer karanlık kimliklerle ilgili gelişmeler de yaşayabiliriz.

*Aile servetini tüketme, aşırı harcamalardan doğacak iflas gibi durumlar da söz konusu olabilir.

*15-19 Temmuz aralığında yer sarsıntıları söz konusu olabilir. Bu sarsıntılar daha çok Okyanus'a kıyısı olan ülkelerle ilgilidir.

*Kova etkisinde olan Dolunay ile hava sıcaklıkları bir süreliğine düşerken, Uranüs Satürn karesi ve kritik derecenin yükselmesi; yıldırım, ani dolu yağışı, sel, taşkınları getirebilir. Suda dikkat etmeli, derin yerlerde yüzmemeli, çocuklarınızı bu dönem korumalısınız.

*Sağlık hususunda bu yıla damgasını vuran açı ile kalp krizi riski maalesef devam etmektedir. Tansiyon, dolaşım, sinirsel rahatsızlıklara dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda Ocak ayından beri var olan tedavi yolları ile ilgili pek çok gerçek aydınlanacaktır.

BURÇ ve YÜKSELEN BURCA GÖRE;

KOÇ: Yaşamda kendi isteklerinizi diğerleri ile bir olarak gerçekleştirirken, size katkısı olan ve sizi yükselten insanlarla bir olmanız gerektiğine aydınlanıyorsunuz. Yapabilirlik gücünüz artarken, net olmanıza engel olan insanlardan özgürleşiyorsunuz. Böylece ideallerinizi hatırlıyor ve kendi merkezinize geri dönüyorsunuz.

BOĞA: Köklerinizden güç aldığınız, aile ve aidiyetlerinizi sorguladığınız günlerden geçtiniz. Şimdi saygınlığınızı kazanmak, yükselmek, ideallerinizi gerçekleştirmek adına, geçmişten aldığınız güçle zirveye doğru uçmayı deneyimliyorsunuz. Buradaki statü; terfi, iş bulma, baba - anne olma, evlilik olabilir. Hangi alanda olursa olsun, sizi geleceğe taşıyacak olan; geçmişe takılı kalmamak ve kararlı, sorumluluk sahibi biçimde ilerlemek olacaktır.

İKİZLER: Hayat görüşünüzü genişletmenize engel olan, yüzeysel kalmanızı sağlayan algılardan ve yerlerden özgürleşiyorsunuz. Ve geleceğe doğru daha kararlı ilerlemenize yardımcı olacak alanlara çağırılıyorsunuz. Bu alan; eğitim, seyahat, yurt dışı bağlantıları, yayıncılık olabilir. Bazen uzaklardan gelecek bir kişi bile olabilir. Önemli olan bu dönemde algılarınızı açık tutabilmektir. Yeteneklerinizi diğer insanlara sunduğunuz, bildiklerinizle yaşam felsefesi oluşturduğunuz bir evredesiniz. Aynı zamanda, varsa, hukuksal bağlantılarınız ve ticari faaliyetleriniz siz kararlı olduğunuz müddetçe çözülebilir.

YENGEÇ: Mali alanlarda kendi değerlerinizi korumaya, diğer insanlara da faydalı olmaya, paylaşıma açık olmaya vesile olacak deneyim alanlarından geçiyorsunuz. Bu evrede fazla tüketim yapmamalı, sizde olanı çoğaltmak için yardımlaşmayı geliştirmelisiniz. Ortak kazançlar, aile veya eş kazancına yeteneklerinizle katkı olabilirsiniz. Borçlarınız, krediler, gelir gider dengeniz, bankalarla olan durumlarınız kararlı ve sorumluluk sahibi olan hallerinizle bu dönem çözülebilir. Karmik bir arınma dönemi yaşarken, yaşamınızdan çıkanın size katkı sunacağını bilmeniz gerekir. O nedenle tutunmamayı öğrenmelisiniz.

ASLAN: Hayatta yalnızca benzerlerimize çekilir, onlarla kendimizi tanıyarak büyümeyi deneyimleriz. Biz değiştikçe diğer insanların bize olan yaklaşımı da değişir. İnsanlarda en çok neyden şikayet ediyorsak, önce o durumu kendi içimizde iyileştirebilmeliyiz. Bazı günler gelir ki artık karşımızdaki insanın bize atacağı bir şey yoktur ve frekanslar değişmiştir. Bu süreçte bu fark edişleri yaşayarak arınmayı deneyimliyor olacaksınız. Kendinizi geliştirmek için sizi yükselten insanlarla bir arada olun.

BAŞAK: Hayat düzeninizi gözden geçirirken, bu düzen için şikayet etmek yerine sorumluluk alabilmeye çağırılıyorsunuz. Bu anlamda korktukça geriye çekilmek, ertelemek veya pasif kalmak bu günlerde sizi oldukça zorlayabilir. İlham ve yaratıcılıkla yeni işler üretebilirsiniz. Baskılar sizin ilerlemenize vesile olacağından onların varlığını ilerleyen günlerde onurlandıracaksınız. Eğer sağlıksız bir yaşam düzeniniz varsa bu dönemde daha iyi yaşayabilmek adına yeni bir düzen kurmanız gerekebilir.

TERAZİ: Sosyal çevrenizde yeteneklerinizi ön plana çıkartarak bireysel yaşamınızda kendi merkezinize dönüyorsunuz. Özel ve şanslı hissedeceğiniz bu dönemde orijinal fikirlerinizi ortaya çıkartmaktan korkmamalı, yaratıcı faaliyetlerinize odaklanmalısınız. Aşk, sanat, hobiler gibi alanlarda kendinizi bulduğunuz ve fark edişler yaşadığınız bir evredesiniz. Şayet size iyi gelmeyen ve merkezinizde olmanıza engel olan kişilerle bir aradaysanız, yaşam enerjinizi yeniden kazanmak için bu dolunay özgürleşmeleri de beraberinde getiriyor olacaktır.

AKREP: Aidiyetlerinizi gözden geçirdiğiniz, yaşamda ilerlemek adına önce temele inmeniz gerektiğini fark ettiğiniz bir evredesiniz. Bu doğrultuda; önce çocukluğunuz, aileniz, kökleriniz veya yaşam alanınızı gözden geçirmeniz gerekebilir. Konfor alanınızda ne kadar kendiniz olabildiğinizi sorgulayabilirsiniz. Taşınma ve yer değişiklikleri de beraberinde gelebilir. Ev ve kariyer dengesini kurmak için bu dönemde biraz dinlenmeye ihtiyacınız olacaktır.

YAY: Fikir ve düşüncelerinizle insanlara ışık olduğunuz, yeteneklerinizin çevrenizde daha görünür olacağı bir evredesiniz. Bu anlamda sorumluluklar almanız gerekebilir. Eğitim başvuruları, yayıncılık, sosyal medya, iletişimle ilgili her alan bugünlerde sizi yükseltecek ve destekleyecektir. Aynı zamanda yakın çevrenizle iletişim kurmak, ideallerinizi paylaşmak, birlikte bir şeyler yapmak size iyi gelebilir. Kısa seyahatlere çıkarak kendinizi bulduğunuzu hissedebilirsiniz. Kardeşlerinizle bağlarınızı güçlendirebilirsiniz. Sizi geliştirecek her türlü fikre ve söyleme açık olmalısınız.

OĞLAK: Size ait olanları ne kadar koruyorsunuz? Onların üzerinde ne kadar hak sahibisiniz? Bugüne kadar elde ettiğiniz kazançlarınız doğrultusunda sınır çizebilmeyi ve yeteneklerinizi onurlandırmayı deneyimliyorsunuz. Bugünlere nasıl geldiğinizi, kendinizden neler feda ettiğinizi düşünebilirsiniz. Tek başınıza çalışmak değil, ekiplerle bir arada olmak daha kazançlı olabilir. Ocak ayından bugüne ne kadar sorumluluk aldığınıza uyanabilirsiniz. Orijinal fikirler, teknoloji ve toplumla yapılacak işlerde yenilenmek, daha fazla kazanç elde etmenize vesile olacaktır. Ancak iyi bir bütçe planı yapmalı ve kime borç verdiğinize dikkat etmelisiniz.

KOVA: Bu yılın en büyük değişimlerini tüm yaşamınızda yaşarken, Ocak ayından bu yana hangi evrede olduğunuzu gözden geçiriyorsunuz. Ne kadar kendiniz olabildiniz? Dış dünyaya nasıl bir görünüm sergiliyorsunuz? Diğer insanlar vasıtası ile kendinizi göreceğiniz bugünlerde, size uymayan kişilerden güçlü bir arınma yaşayabilirsiniz. Kendiniz olmanıza engel olandan özgürleşerek daha güçlü ve saygın hissedebilirsiniz. Dış görünüş ve sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.

BALIK: Ruhsal anlamda büyük farkındalık ve aydınlanmalar yaşayacağınız bu evrede, bir süredir olan biteni nihayet anlamlandırma fırsatı bulabilirsiniz. Kadersel anlamda yaşanacak tamamlanmalarda, manevi anlamda sizi güçlendirecek deneyimler yaşayabilir, korkularınızla yüzleşebilirsiniz. İçe dönmek, tatile gitmek, inzivada olmak bu dönem size iyi gelecektir çünkü iç sesinizi dinlemeye ihtiyacınız var. Rüyalar ve ilham enerjisi sizinle olacaktır. Gizli saklı yaptığınız işler veya kendinizden bile sakladıklarınızla bu dönemde yüzleşme yaşamanız gerekebilir. Esas özgürlüğün bir olmaktan geçtiğine uyanabilirsiniz. Bu dönemde yaşadığınız rahatsızlıklar varsa sebebi fobik olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder