7 Haziran 2021 Pazartesi

10 HAZİRAN 2021 GÜNEŞ TUTULMASI - BİLGİ MENÜSÜ


Merhaba yeryüzü sakinleri,

Takvimler 10 Haziran 2021'i, saatler 13.41'i gösterdiğinde, Güneş'in ışığını örten, bir çember gibi ışıklarını görmemizi sağlayan Ay ile 'Halkalı Güneş Tutulması' yaşayacağız. 3 saat 51 dk sürecek olan tutulma etkileri, 4 Aralık 2021 tarihine kadar bizimle olacak. Saros 147 sayılı tutulma etkileri için Mayıs 2003 sonrası temalarını düşünmek, bizlere önemli ipuçları verecektir.

Tutulmadan en çok; İkizler, Yay, Balık ve Başak burçları etkilenirken, elbette hepimizin yaşamında yoğun ve güçlü değişimler yaşatacaktır.

Güneş Tutulmaları; bilinç ve bilinçaltını ortak noktada buluşturan ve bizi geleceğe taşıyan, geleceği görmemizi sağlayan önemli değişimler ve başlangıçların habercisidir. Yapabilme gücümüz ve eril enerjimiz bu evrede açığa çıkarak bize motivasyon kazandırır.

Bu tutulma halkası bizim için adeta çepeçevre bir restoran. Elimizdeki menüye bakarak seçim yapmak zorundayız ancak kafamız karışık. Önümüzdeki seçeneklerden kaçı bizi besler, kaçı ihtiyacımız olan, kaçından vazgeçmemiz gerek? Peki yaşamımızda tercihimizi beğenmezsek değiştirebileceğimizin, yaşamımızdaki olanakların, bolluk bereketin farkında mıyız? Ya şimdi doğru seçim yaparız, ya da beğenmediğimiz bir şeyi uyum sağlamak adına veya konforumuzu bozmamak adına değiştirmeden doyarak, gerçekten seveceğimiz seçenekten mahrum kalırız.

Halka; bazen sınırlarımız, bazen sonsuzluk, bazen bir kelepçe, bazen yüzük, bazense aydınlanma çemberi. Tutulma eksenine girdiğimiz bu evrede, hepimiz artık bu çemberin içindeyiz ve çember ateşi söndüğünde hiçbirimiz aynı kişiler olmayacağız.

İnsan ilişkilerimizde kendi halkamızı, yani sınırlarımızı genişlettiysek, bizimle olmaması gereken kişileri yaşamımıza çektiysek, halkanın sınırlarını daraltarak güçlü bir arınma yaşayabiliriz. Yalnız kalmamak pahasına iletişim kurduğumuz, kendi değerlerimizi ve isteklerimizi koruyamadığımız, hayır diyemediğimiz alanlar, tutulmada en çok aydınlanan alanlar olacaktır. Yaşamımızdaki kişilerle olan iletişimimizle alakalı önemli kararlar verebiliriz.

Zihin halkamızı, yani kişisel gelişimimizi gözden geçirerek bize yeni bakış açıları katacak önemli adımlar atabiliriz. Bu durum bazen bir eğitim, bir seyahat, bir kurs ile olabilirken, bazen tanıştığımız bir insan, okuduğumuz bir kitap, duyduğumuz bir sözcük sayesinde olabilir. Önemli olan; kimsenin bilgisini küçümsememek, duymaya açık olmak, kendini geliştirebilmektir. Yaşam en çok kendi bilinç seviyesini yükseltmeyi seçenleri destekleyecektir.

Kendimize bu aşamada kattığımız değerler, Kasım ayı sonu itibariyle değer duygumuzu güçlendirerek maddi manevi hediyeler olarak karşımıza çıkacaktır. Önemli olan; bilginin doğasına saygı duyabilmek, taklit etmemek, her duyulana inanmamak, kendimize dürüst olmak, hayatımızdaki insanlarla ilgili seçici olabilmektir. Bu evrede; sınavlarda, evraklarda, alışverişlerde dalgınlıklara dikkat etmeli, karşılıklı iletişimde ise yanlış anlaşılmalar olabileceğinin farkındalığında olmalıyız.

Zihin halkamızın genişliği ile sınandığımız bu evrede; bildiklerimizle bir diğerini küçümseme hali, bir başkasının fikrini kendi fikrimizmişçesine benimseme durumları, gelişmemize ve kendi eksikliklerimizi görüp tamamlayabilmemize en büyük engeldir.

Eş ruhları bir araya getiren halka, kendi frekansımızda olan ruhlarla bizi çevreleyecektir. Ailemiz, eşimiz, arkadaşlarımız, hatta sosyal medyada bizi takip eden kişiler, bizimle benzer frekansta titreşirler. Birbirimizden bir şeyler öğrenir ve öğretiriz. Yaşam yolumuzu aydınlatan bu kişilere bakarak, kendi frekans seviyemizi de görebiliriz. 

Bu evrede şayet geçmişe dair kırgınlık, kızgınlık, öfke veya hüznü sırtımızda taşımıyorsak, geçmişteki 'doğru veya yanlış' tecrübelerimizden ders alarak 'adım adım' ve 'seçici' biçimde ilerleyebiliyorsak, halka yüzüğe evrilerek bizi eş ruhumuzla sonsuzluğa bağlayabilir.

Son yaşadığımız Ay Tutulması; ilerleyebilmemiz adına geçmişteki yükleri ve içsel karanlıklarımızı aydınlatarak temizlememize hizmet ederken, tutulmada güçlü etkisi olan Merkür Retrosu, geçmiş kararlarımızı gözden geçirerek yenilenmemizi talep ediyor. Bile bile içine atıldığımız tanıdık dersler varsa, sıyrılmamız gerektiğine işaret ediyor. Geçmişi geleceğe taşımakta ısrar edenler, alışkanlıklarından veya öğrenilmiş çaresizliklerinden sıyrılmamak adına tutulmanın yeniliğe açılan nimetlerinden mahrum kalabilirler.

Zihnimizi bulandıran konuların doğru bilgilerle aydınlandığı, duygu ve mantık dengesini kurabildiğimiz, dürüstlüğün erdemini koruyabildiğimiz, duyduklarımızda seçici olduğumuz, kendimizi yenilemeyi seçtiğimiz, yaşamın gösterdiklerine korkusuzca bakabildiğimiz ışık dolu bir tutulma dönemi dilerim.

TOPLUMDA;

Bu süreçte en çok uzun zamandır var olan bir durumun kokusu yayılacak ve ortaya çıkışı engellenemeyecektir.

Geçmişte var olanın yeniden ün kazanması, liderler, eğitim, medya, sosyal medya ünlüleri, pazarlama, akademisyenler, yalan haberler, sansasyonel olaylar, dedikodular, bilgi hırsızlığı, sosyal medya saldırıları, uzay, ifşalar, kirli çamaşırların ortaya dökülmesi, banka problemleri, teknoloji sorunları, hava yolu sorunları, kişisel gelişime destek olacak yenilik ve icatlar, dünyada gençleri ilgilendiren olaylar, trafik düzenlemeleri, araç satışlarının artması, yer altı kaynakları ile ilgili gelişmeler söz konusu olabilir.

Sanatsal faaliyetler ve eğlence sektörü ay sonuna doğru harekete geçecektir.

15 - 17 Haziran aralığı başta olmak üzere, sanal parada beklenmedik iniş çıkışlar söz konusu olabilir.

Ülkemizde; gizli saklı konular, sağlık ve hapishane konuları, mafyatik kişilerin gündeme gelmesi, halkı özellikle gençleri ilgilendiren yeni açılımlar söz konusu olabilir.

Bilgilerimizi yedeklemekte, yeni karar ve adımlar için 24 Haziran sonrasını beklemekte yarar var.

SAĞLIK;

Zihnimizi dinlendirmenin ve gelişime yönlendirmenin önem kazandığı bu evrede, bol bol temiz hava almak ve kendimize sessiz zamanlar yaratabilmek, zihnimizi bir şeyleri oldurmak adına zorlamamak yararlı olacaktır. Solunum, eller, sinir sistemi, anksiyete sorunları yaşamamak adına, zihin süzgecimizden geçmişe dair takıntılarımızı bırakabilmeli, kendimizi düşüncelerde boğmamalıyız. Bilinç ve bilinçaltımızı dengeleyerek şifalandırdığımız bir dönemdeyiz. Salgın evresinde ise üzerinde çalışılan ilaç veya aşılardan olumlu sonuçlar alınması ile yeni bir sürece başlayabiliriz. 

BURÇLAR;

KOÇ: Tutulma temalarını en çok zihinsel anlamda yaşayacaksınız. Yaşama dair bakış açınızı yenileyebilir, kişisel gelişiminize katkı sağlama fırsatları bulabilirsiniz. Eğitimler, kardeşler, seyahatler, yakın çevre konuları ön plana çıkıyor. Zihnin hızını yönetebilmek adına yaşayacağınız deneyimlerde, dikkat dağınıklıklarına karşı temkinli olun.

BOĞA: Tutulma temalarını en çok sahip olduğunuz değerler alanında yaşayacaksınız. Daha fazla mali kazanç elde etmek adına geçmiş tecrübelerden yararlanmak, eğitim ve kişisel gelişim ile kazanç alanlarınızı genişletmek faydalı olacaktır. Finansal düzenlemeler yaparken kendi değerlerinize sahip çıkmanızı öneririm. İlişkiler arenasında girdiğiniz düşünceli durumların yanıtlarını seçici ve kendinize dürüst olduğunuz takdirde ilerleyen günlerde bulacaksınız.

İKİZLER: Tutulma temalarını güçlü biçimde deneyimlediğiniz bu evrede, yaşamınızda yeni başlangıçlara uyanabilirsiniz. Kendinizi ve zihninizi yenilediğiniz bu dönem size katkısı olacak her şeye açık olmalısınız. Dış görünüşünüz ve imajınızı yenileme ihtiyacı da duyabilirsiniz. Liderlik vasıflarınız ve yapabilirlik gücünüz sizi ileriye taşıyacak, sözcükleriniz topluma rehber olacaktır. Yeni insan ilişkilerine açık olmalı, geçmişin yüklerini geleceğe taşımamalısınız. 

YENGEÇ: Tutulma temalarını en çok bilinçaltınızdaki blokajları kırmakla alakalı yaşayacaksınız. Aradığınız yanıtların yalnızca kendi içinizde bulunacağı bu kadersel evrede, beklenmedik farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Geçmişe dönerek yaşananları hatırlamak, oradaki kırgınlıkları geride bırakmak sizi şifalandıracaktır. Sizden saklanan konular da bu dönem gün yüzüne çıkabilir. Hayal gücünüzün işlerinize katkı sağlayacağı zamanlardasınız. Aynı zamanda yazarak şifalanmak, olayları zihninizde büyüterek kendinize zihin hapishanesi yaratmamak önemli olacaktır.

ASLAN: Tutulma temalarını geleceğe dair planlarınız, hayalleriniz ve sosyal çevrenizle ilgili yaşayacaksınız. Sosyal çevrenizde seçici olmak, uyum sağlamak adına fikirlerinizi geri plana itmemek bu aşamada önemli olacaktır. Yine, yaşamınızdaki kişiler sizi ileriye taşıyacak fikirler ve katkılar sağlayabilir. Geleceğe dair geçmişten feyz alarak veya geçmişte var olan işinize benzer işler yaparak ilerleyebilirsiniz. Bu evrede yazı ve sözleriniz toplumda güçlü etkiler uyandırabilir.

BAŞAK: Tutulma temalarını sosyal statünüz ve kariyerinizle alakalı yaşayabilirsiniz. Kendinizin en iyi versiyonuna ulaşmak adına önemli başlangıçlar yapabilirsiniz. Geçmiş tecrübeleriniz işlerinize katkı sağlarken, doğru bilgi ve stratejiyi belirlemeye çalışabilirsiniz. Geçmişten tanıdığınız çalışma arkadaşlarınızla fikir alışverişleri yapabilirsiniz. Yaşamınızda terfi, evlilik, anne-baba olmak gibi yeni gelişmeler söz konusu olabilir. Bu aşamada odağınızı çok yönlü tutmak, dürüst ve sakin ilerlemek en büyük anahtarınız olacaktır.

TERAZİ: Tutulma temalarını geleceğe dair planlarınız ve hayata bakış açınızla alakalı yaşayabilirsiniz. İnançlarınızı ve hayat felsefenizi genişletmek, kendinize katkı sağlamak adına yeni eğitimler, seyahatler, yeni insanlar yaşamınıza girebilir. Geçmişten tanıdığınız uzaklarda yaşayan kişilerden haberler alabilirsiniz. Araştırma, yayın, eğitim konularında bildiklerinizi sorgulayarak derinleşebilirsiniz. Yurt dışı ile ilgili temalar hayatınızda oldukça yer tutabilir. Ufkunuzu genişlettiğiniz deneyimler yaşadığınızın farkında olarak, yeni olana açık olmak yaşamınızda önemli açılımlara vesile olacaktır.

AKREP: Tutulma temalarını kendinizi açmak ve alıcı - paylaşımcı olmakla alakalı yaşayabilirsiniz. Derin düşüncelerinizi, mahreminizi yakın hissettiğiniz kişilerle paylaşmak, destek isteyebilmek içsel olarak sizi şifalandıracaktır. Bu karmik dönemde, size yaramayanı sorgulayarak pek çok kişiyi veya durumu yaşamınızdan uzaklaştırabilirsiniz. Ortak paylaşımlar, ortak kazançlar, banka veya hukuksal yoldan gelecek kazançlarda yeni başlangıçlar söz konusu olabilir. 

YAY: Tutulma temalarını insan ilişkileri alanında yaşıyorsunuz. Yaşamınıza size benzer kişileri çekerek, kendinizi görmenizi sağlayacak durumlar yaşayabilirsiniz. Ortaklıklar ve işbirlikleri kurarak çok yönlü işler yapabilirsiniz. Evliliğiniz içerisinde yeni bir döneme girebilir veya evlilik kararı alabilir, eş olabilecek bir partner ile tanışabilirsiniz. Geçmişten tanıdığınız yakın arkadaşlarınız konusunda seçici olmanız gerektiğini öğreten deneyimler yaşayabilirsiniz, sırlarınızı kime verdiğiniz konusunda temkinli olmalısınız.

OĞLAK: Tutulma temalarını yaşam düzeninizle alakalı alanda yaşıyorsunuz. Gündelik yaşam rutininizi değiştirecek, iletişim trafiğini arttıracak deneyimler söz konusu olabilir. Size iyi gelmeyen alışkanlıkları geride bırakabilirsiniz. İş ortamınız değişebilir veya geçmiş görüşmelerden dönüşler alabilirsiniz. İş bulabilirsiniz. İş yerinde asılsız söylentilere dikkat etmelisiniz. Rahat bir düzen oluşturmak adına size yaramayan alternatifleri elemelisiniz. Beslenme düzeni ve sağlığınızı iyileştirmek adına harekete geçtiğiniz bir dönem olabilir. Tutulma etkileri ile yaşamınız daha düzenli ve verimli hale gelecektir. 

KOVA: Tutulma temalarını hayatınızın merkezi ile ilgili yaşayabilirsiniz. Kalbinize iyi gelen biriyle tanışabilir, iletişimi yoğun bir aşk dönemine girebilirsiniz. Duygu ve mantığı dengelemeniz, dedikodulara dikkat etmeniz, karşılıklı dürüst olmanız önemli olacaktır. Ayrıca, geçmiş ilişkilerin yükünü şimdiye taşımamalısınız. Hobileriniz konusunda kendinizi geliştirebilir, hayat sahnesinde sözcüklerinizle ön plana çıkabilirsiniz. Çocuklarınızın eğitim yaşamı gündeme gelebilir. Aynı zamanda çocuk sahibi olmak isteyenleri destekleyen bir dönemdir.

BALIK: Tutulma temalarını hayatınızın merkezinde yaşıyorsunuz. Aile, ev yaşamı, taşınma gibi konular hareket kazanabilir. İletişim trafiği bol bir dönem söz konusu olabilir. Ev alım satımları ile ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bazılarınız bu dönemde evden işleri yürütmek isteyerek inzivaya çekilebilirsiniz. Konfor ve aidiyet alanlarınızı sorgulayabilirsiniz. Aile gibi hissettiğiniz, güven duyduğunuz kişilerle iletişiminiz yoğunlaşabilir. Yine, aile olmak adına evlilik kararı alabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder