24 Mayıs 2021 Pazartesi

SATÜRN RETROSU (24 Mayıs - 10 Ekim 2021) - KARMA!




Merhaba yeryüzü sakinleri,

24 Mayıs 2021 tarihinde, Satürn gezegeni ile Dünyamız arasında bir hız farkı oluşacak ve bizler 10 Ekim 2021 tarihine kadar onun Retro hareketine şahit olacağız. Zamanın sırlarına tanıklık ettiğimiz bu evrede, her şey an'da olup bitecek, nasıl mı?

Aralık 2020'den bu yana ektiğimiz tohumların hasatını alırken, şimdi ekeceğimiz tohumlar da 10 Ekim sonrasını etkileyecek. Aralık'tan bu yana; yaptıklarımızı gözden geçirecek, değerlendirecek, yanlışlarımızla düzeltmek adına fırsatlar elde edeceğiz. Retro dönemi hangi alanda sıkıntılar yaşıyorsanız, o alanda sorumluluklarınızı yerine getirememişsiniz demektir.

Ancak bu süreci detaylı anlamak için öncelikle Satürn'ü anlamaya ihtiyacımız var.

Latince ‘Satu’ kelimesinden türemiştir. Satu; tohum atmak demektir. Kökeninde mitolojide Satürn, tarım tanrısıdır. Karmayla ilgilidir. Adaletin tecelli etmesidir ve hiç gelmez sandığımız hesaplaşmalardır.

Uyanık olan bilinç, bilir ki ayağının taşa takılma sebebi birinin arkasından yaptığı iştir. Uyanık olan bilinç, bilir ki yaşamın verdiği meyve, şükrettiği ve emek verdiğiyle gelen hak ediştir. Bilir ki hiçbir şey 'şanssızlık' veya 'şans' değildir. Bilir ki 'Jupiter şans dağıtıyor' sözcükleri herkes için değildir, emeksiz niyet olmaz. Ve Satürn işte tam da böyle 'gerçekler' ve 'somut'luk ile ilgilidir. Gelin, gerçekleri konuşalım! 

Satürn, pek çok metinde korkutucu ifade edilse de, esasen insanoğlu olarak varlığına en çok ihtiyacımız olan gezegendir. Halkaları ile kendi sınırları vardır ve bize de sınırlarımızı hatırlatır. Düzen, disiplin ve sabrı öğretir. Bize yaşam amacımızı gösterir. Konforunu bozmak istemeyenlere Satürn öğretileri; 'engellenmek, kısıtlanmak, ders almak' gibi gelir. 

Yunan mitolojisinde Kronos'tur, zamanın efendisidir ve Kronometre buradan türemiştir. Satürn yaşamımızda bize zamanımızın sınırsız olmadığını hatırlatır. Satürn retrosunda ise zamanı nasıl kullandığımızı değerlendireceğiz.

Satürn etkileri Jung’un gölge prensibi ile ilgilidir. Gölgemizi ne kadar bastırırsak o kadar büyütürüz. Satürn retrosunda korkularımızla 'yeniden' yüzleşerek, kendi karanlığımızı da kabul etmeyi, sadece aydınlığa bakarak kör olmamayı deneyimleyeceğiz.


Satürn aynı zamanda bizim süper egomuzdur. Toplum tarafından onaylanma ihtiyacıdır. Ancak eğer sırf onaylanmak adına içgüdülerimizi bastırdıysak, retro dönemi bununla da yüzleşeceğiz. Ne kadar kendinsin?

Satürn; bize biçim verir, olayları yapılandırır, ayaklarımızı yere sağlam basmayı sağlar. Yetişkin olmanın ve yetişkin gibi sorumluluk almanın halleridir. Yetişkin olamadığımız alanlarda retro zamanı bize yeniden bir fırsat verilir.

Satürn retrosunda ne olabilir?;

Yeryüzünde hak ve adalet arayışı ile, özgür doğamıza uyanmaya çalıştığımız bu evre bize esasen insan haklarında eksikliklerimizi ve ilkelliğimizi hatırlatıyor. Bu süreç salgın ile başladı, şimdi jupiter balık etkisi ile bir süre 'müsilaj, sular, merhamet, din savaşları vs' gibi konularda devam ediyor. Bu dönem bize insani sorumlulukları hatırlatacaktır. Mart 2023'e kadar bu temaların devam edeceğini unutmayalım.

Aynı zamanda Satürn, salgına kalıcı çözümler geliştirmeyi, hataları gözden geçirmeyi, 10 Ekim'e kadar herkesi aşılamayı getirebilir. Kısıtlamalar gevşeyebilir.

Bu dönemde ülke liderleri ve otorite, yönetimde olan herkes sorumlulukları ile sınanabilir. Hava elementi baskın olan bu dönemde büyük isyanlara şahit olabiliriz. Sınırdışı ilerleyen gezegenlerle beklenmedik, sıradışı durumları çokça deneyimleyebiliriz.

Yine hava elementi ile gelecekteki gelişmeler için bugünümüzde eksik olan bilimsel, eğitim alanı ve teknolojik çalışmaları gözden geçirebiliriz. Bu döngüyü kontrollü değişim temaları ile ve şaşırtıcı gelişmelerle en çok 15 Haziran haftası yaşayabiliriz.

Bireysel olarak; özgürlüğümüzü, adaleti, özgün yanlarımızı geliştirmeyi, başkaları gibi olmamayı, bilgi çalmamayı, bizi herkes gibi olmaktan ayıranı ortaya çıkartmalıyız. Ait olmadığımız alan ve sorumluluklarla yüzleşmeliyiz.

Karar almakla ve belirsizliklerle ilgili deneyimler yaşadığımız bu yıl, en çok da kendimize dürüst olmayı, mantığı geliştirmeyi seçmeliyiz.

En çok da; çalışmalı, emek vermeli ve asla tembellik etmemeliyiz. Satürn, bir şeyi gerçekten isteyip istemediğimizi bu dönem daha çok sınar ve çaba gösterene gerçek, 'kalıcı' ödüllerini verir.

Satürn retrosu kimlere hak edişler getirir;

Aralık ayından bu yana 'sadece ben' demeyen ve toplumu da düşünene, işinde emek ve sabır gösterene, harcamalarında savurgan olmayana, ikili ilişkilerde kendi sınırlarını bilene ve seçici olana, ailesinin sorumluluğunu alana, her daim şükürde olan ve elindekinin kıymetini bilene; sonunda hak ettiği fırsatlar gelecektir.

Zaman akıp giderken, her şeyi yapabilmekte özgürüz zannederiz. Ancak zaman durup geri alındığında ve film şeridi gibi bizlere geçmiş yeniden izletildiğinde, her şeyin hesabının detaylı tutulduğuna hayret ederiz. Bugünlerin yarınlarında olduğumuz bu süreçte, karmanın getirdikleri mucize veya dersler ne olursa olsun, onu kabul edip, kendimizin farkında olmak ve her daim bilinçli yaşamak dileğiyle!



BURÇLARA GÖRE RETRO;

KOÇ: Retro'nun gözden geçirme fırsatı verdiği; 'Geleceğe dair hayallerinde ne kadar gerçekçisin? Vizyonlarında özgün müsün? Arkadaşlarından seni ayıran özelliklerin neler? Dostlarının hepsi gerçek dostların mı?' sorularına duraksamalar ile yanıtlar bulabileceksiniz.

BOĞA: Retro'nun gözden geçirme fırsatı verdiği; 'Kariyer alanında isteklerinin ne kadarı gerçekten senin? Bu alanda ne kadar sorumluluk alıyorsun? Otoriter konumlar veya babanla ilişkin nasıl? Kendi statünün (terfi, annelik, babalık, evlilik halleri) ile ilgili neleri doğru yapıyorsun?' sorularına duraksamalar ile yanıtlar bulabileceksiniz.

İKİZLER: Retro'nun gözden geçirme fırsatı verdiği; 'Hayata bakış açınızın ne kadarı size ait? Kendinizi ne kadar geliştirdiniz? Hukuksal işleriniz, ticari faaliyetleriniz veya uluslararası işleriniz konusunda sorumluluklarınız ve düzeniniz nasıl?' sorularına duraksamalar ile çözümler bulabileceksiniz.

YENGEÇ: Retro'nun gözden geçirme fırsatı verdiği; 'Maddi manevi paylaşımlar konusunda ne kadar açıksınız? Kaybetme korkusuyla nelere tutunuyorsunuz? Sahip olduklarınızı ne kadar açıyorsunuz? Krizlerde ne kadar soğukkanlısınız? Hayattaki arınmaya izin veriyor musunuz? Yüklerden arınmaya ve şifaya ne kadar gönüllüsünüz? Bütçenizi doğru planlıyor musunuz?' sorularına duraksamalar ile çözümler bulabileceksiniz.

ASLAN: Retro'nun gözden geçirme fırsatı verdiği; 'İlişkiniz konusunda yeterince sorumluluk alıyor musunuz? İlişki sorumluluğu alacak kadar yetişkin misiniz? Ortaklıklarınız ne kadar gerçekçi? Açık düşmanlarınız kimler? Dostluk gördüğünüz yerin kıymetini biliyor musunuz?' sorularına duraksamalar ile çözümler bulabileceksiniz.

BAŞAK: Retro'nun gözden geçirme fırsatı verdiği; 'Hayattaki alışkanlıklarınız, yaşam düzeniniz, beslenme düzeniniz ne kadar doğru? Hayatınızda nasıl bir düzen oturttunuz? İş yerinizde nasıl bir düzen oturttunuz? Günlük rutininizde size iyi gelmeyenler neler? Varsa, evcil hayvanınızın sorumluluklarını alıyor musunuz?' sorularına duraksamalar ile çözümler bulabileceksiniz.

TERAZİ: Retro'nun gözden geçirme fırsatı verdiği; 'Hayatın eğlenceli yanlarının bile görev gibi geldiği bu evrede, kendinizi ne kadar serbest bırakabiliyorsunuz? Kendi merkezinizde misiniz? Aşkın sorumluluğunu alabiliyor ve kalbinizi yeteri kadar açabiliyor musunuz? Varsa, çocuklarınızın sorumluluklarını alabiliyor musunuz? Spor, sanat gibi faaliyetlerde ne kadar disiplinlisiniz? Riskli yatırımlarda ne kadar gerçekçisiniz?' sorularına duraksamalar ile çözümler bulabileceksiniz.

AKREP: Retro'nun gözden geçirme fırsatı verdiği; 'Hayatınızın temelinde yaşanan değişimlerde ne kadar gerçekçisiniz? Aile veya ev sorumluluklarında nasıl bir düzen kurmalısınız? Ata karmanızla ve köklerinizle ne kadar barışıksınız? Aidiyet hissediyor musunuz?' sorularına duraksamalar ile çözümler bulabileceksiniz.

YAY: Retro'nun gözden geçirme fırsatı verdiği; 'İletişimde sınırlarınızı ne kadar koruyorsunuz? Hayır demeyi biliyor musunuz? Aldığınız & verdiğiniz eğitimlerde sorumluluk alabiliyor musunuz? Ne kadarı size hitap ediyor? Kendinizi geliştirmek için neler yapabilirsiniz? Yakın çevre ilişkileriniz nasıl? Sosyal medya ve internet alışverişlerinde sınırlarınız var mı?' sorularına duraksamalar ile çözümler bulabileceksiniz.

OĞLAK: Retro'nun gözden geçirme fırsatı verdiği; 'Kendinize ait değerlere ne kadar sahip çıkıyorsunuz? Maddi anlamda sorumluluklarınızı yeterince alıyor musunuz? Finansal kazançlarınızın ne kadarı sizin? Ve yaptığınız iş ne kadar size hitap ediyor? Alma verme dengesini koruyor musunuz?' sorularına duraksamalar ile çözümler bulabileceksiniz.

KOVA: Retro'nun gözden geçirme fırsatı verdiği; 'Kendinizin ve mizacınızın farkında mısınız? Kendinizle ilgili yeterince sorumluluk alabiliyor musunuz? Gerçekte neler istiyorsunuz? Sağlığınıza özen gösteriyor musunuz? İkili ilişkilerde ne kadar gerçekçisiniz? Sınırlarınızın farkında mısınız? Yeterince yetişkin misiniz?' sorularına duraksamalar ile çözümler bulabileceksiniz.

BALIK: Retro'nun gözden geçirme fırsatı verdiği; 'Ruhsal bilgeleşme döneminde deneyimlerin sebeplerini görebiliyor musunuz yoksa kaçarak depresyonda mı hissediyorsunuz? Bilinçaltınızda arınmanız gerekenlerin farkında mısınız? Kadersel tanışmalarda almanız gereken deneyimleri aldınız mı? Sahneye çıkma süreci için içe dönmeniz gerektiğinin farkında mısınız? Şifaya açık mısınız' sorularına duraksamalar ile çözümler bulabileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder