16 Mayıs 2021 Pazar

17 - 23 MAYIS HAFTASI - İNAN AMA NEYE?



Merhaba yeryüzü sakinleri,

26 Mayıs, 10 Haziran tutulmalarına ve bir Merkür retrosuna doğru ilerlerken, yaşamın durağanlığından tamamen sıyrılıyoruz. Bu süreçte yüklerle yere sabitlenmiş bir balon gibiyiz. Tutulmalara doğru, yüklerimizi bırakıp hafiflemeye, kendi yolumuza uçmaya doğru yol alıyoruz.

Bu süreçte; bizi kendimiz olmaktan alıkoyan, gerçekte bize yakın olmayan, bize bir şeyler katmayandan arınıyoruz. Geçmişten pek çok deneyim veya kişi gelerek, aklımıza düşerek, kapımızı çalabilir. Yargılama, aldanma, etik sınavları yaşayabiliriz. Öğrenilmeyen deneyimler tamamlandığında, 10 Haziran ile arındıklarımızın yerine yeni yaşam yolları ve güzellikler ekleyeceğiz. Yeni insan ilişkilerini, farklı bakış açılarıyla kurabileceğiz. 

İnançlarımızın ve hayat felsefemizin bir süzgeçten geçtiği bu hafta, merkürün retro günlerinde; gerçekleri görmek, anlamak, anlaşılmak zorlaşabilir. Daha çok içe dönmeli, sorgulamalıyız. Bu aşamada yazarak içimizdekileri dökmek, geleceği daha net görmemize vesile olacaktır. Bize ütopik, masalsı ve büyüleyici gelen her şeyi iki defa sorgulamalı, önce kendimize dürüst olmalıyız.

Jupiter'in güzel enerjisinin, zorlu etkileşimlere girdiği bu evreye tamamen iyimser bakmak, tam da onun bize öğretmek istediğine hizmet ediyor. Bu günlerde 'pembe gözlüklerimizi' bir kenara bırakmak, mantıkla ve gerçekçi hareket edebilmek en büyük sınavımız olacaktır.

Sahte olan, sahte iyimserlikle büyütülen, olmayanı olmuş gibi gösteren, yanlış ve çalıntı bilgi yayan, etik ve ahlak kurallarına uymayanların, kendi gibi olmayanların, aldanan ve aldatanların ciddi bir sınavdan geçeceği; gerçekçi, iyi, vicdanlı ve erdemli olanların ödüllendireceği günlerdeyiz. 

PAZARTESİ: Güne, duygusal ve ruhsal ihtiyaçlarımızı besleme isteği ile başlıyoruz. Bu anlamda, sabah saatlerinde zorlayıcı etkiler mevcut. Yalnız, güvensiz, aidiyetsiz hissedebiliriz. Üstünüzdeki baskıyı atabilmek adına, duygularınızı serbest bırakmanızı öneririm. Korkularımızla yüzleştiğimiz bir anda olduğumuzu idrak etmek, olanı kolay aşabilmemize vesile olacaktır.

Güneş - Plüto etkileşimi ile, güç kazandığımız bir evredeyiz. Dayanıklılık ve yapabilirlik gücümüzle sağlam ve korkusuzca adımlar atabiliriz. Güçlü insanlardan destek görebiliriz. Yine, Güneş'in Algol sabit yıldızında olması ile, güç sahibi insanların sınavlardan geçtiğine şahit olabiliriz. Finans konuları gündeme gelebilir. Başarılar elde edebilirsiniz.

Bu dönemde, sözcüklerimizle sınanırken içimizde kalanları söylememek, dürüst olmamak, boğaz çakramızı bozarak boğaz rahatsızlıklarına sebep olabilir.

Saat 15.44 sonrası aile ve duygusal meselelerden çok, kendimiz ve kendi isteklerimizi ortaya koyma içgüdümüz artacak, yaşam enerjimiz çoğalacaktır. Beğenilme, takdir görme, liderlik etme isteğimiz çoğalabilir. Saç ve bakım konuları ile ilgilenebilirsiniz.

SALI: Venüs ve kuzey ay düğümünün etkileşimde olacağı hafta içinde, insan ilişkilerimizin ve aşkın gerçekliğine uyandığımız, kadersel olaylar ve karşılaşmalar yaşayabiliriz. Bize destek olacak, ileriye taşıyacak kişilerle tanışabiliriz. Ay'ın da eşlik etmesi ile, kadınlardan şifa bulabilir, onlara el uzatabiliriz. -Mış gibi olan ilişkiler vedalarla yaşamımızdan ayrılırken, kendi değer duygumuzu yeniden güçlendirebiliriz.

Gün içerisinde gelişecek ani olaylar söz konusu olabilir, isyankar dürtülerimiz açığa çıkabilir. Ani özgürlük isteğimiz, kabul edilmeme, reddedilme kalıplarımızdan geliyor olabilir.

Kalp ve tansiyon hastalarının ekstra dikkat etmelerini öneririm, sizi zorlayacak işler yapmayın.

Bugün duygusal baskı altında hisseden iç dünyamızı, yaratıcı işler yapmaya yönlendirmeliyiz. Açık havada gezmek, zihnimizi dinlendirmek yararımıza olacak, ruhumuzu besleyecektir.

ÇARŞAMBA: Gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun! Önemli görüşme ve konuşmalarınızı yapmak, duygularınızı dile getirmek için bugünü seçebilirsiniz. Ancak merkürün neptünle etkileşimini unutmamalı, dalgınlıklara ve aşırı iyimserliğe karşı temkinli olmalısınız. Ay ve Güneş'in ilk dördün aşamasına ilerlediği bu evrede, duygu ve mantık çatışmaları yaşanabilir. Büyüyüp gelişmesini istediğimiz konularda başlangıçlar yapmak için 22.15'e kadar uygun bir zaman dilimindeyiz.

PERŞEMBE: İyi ki doğdunuz sevgili İkizler burçları! 1 ay boyunca yeryüzünde; bilgi, eğitim, ticaret, yolculuklar, taşıtlar, iletişim ağları ön plana çıkıyor.

Gün içerisinde ihtiyacımız; düzenlemek, verimli hale getirmek, detaylandırmak, temizlemek, hesaplamak gibi konularla ilgili olacaktır. Yaşama daha gerçekçi baktığımız bir evredeyiz. Ay Jupiter açısı ile yaşamımızda samimiyetsiz olanı daha rahat görebiliriz. Bugünlerde, duygusal boşluğumuzu doldurmak amacıyla çok yememeye veya alışveriş yapmamaya dikkat etmeliyiz.

Venüs Satürn açısı ile, ilişkiler ve finans konularında gerçekçi adımlar atabiliriz. Ayakları yere sağlam basan, ciddi bir ilişkiye başlayabiliriz. Olgun ve gerçekçi konuşan, zeki kişilere çekilebiliriz. Tecrübeli kişilerden destek görebiliriz. 

CUMA: İsteklerimiz için harekete geçmemizin daha kolay olduğu, enerjisi yüksek bir güne başlıyoruz. Ancak, gün içerisinde en büyük sınavımız 'aşırılıklar' olacaktır. Gerek ay açıları ile önümüzü görememe, sağlıklı düşünememe enerjisi, gerekse güneş açısı ile egomuzu sağlıksız büyütme, narsizm, yargılama isteği, tüketim ihtiyacı ve abartılı söylemler, bizi tutulmalar sonrası zorlu bir sürece sokabilir. 

Peki ne yapmalı?

Bu aşamada kendi sınırlarımızı kendimize hatırlatmalıyız. Kendi isteklerimizi doğru tartmalı, neyi neden istediğimizi, gerçekte neye ihtiyacımız olduğunu sorgulamalıyız. Duyduklarımızı ve söyleyeceklerimizi iki kere düşünmeliyiz. Sağlıklı özgüveni geliştirmeli ve kendimize güvenmediğimiz alanları, çok konuşarak ve abartarak kapatmaya çalışmamalıyız. Fanatik ve yargılayıcı tutum ve ortamlarda bulunmamalı, enerjimizi korumalıyız.

Yeryüzünde; din kaynaklı çatışmalar, ırkçılık, isyanlar, sert söylemler, hukuk, eğitim, fanatizm konularındaki olaylar bugün gündeme gelebilir ve 26 Mayıs'a doğru büyüyerek gelişebilir.

CUMARTESİ: Gün içerisinde içsel ihtiyacımız; ilişkilerimizde dengeyi kurabilmek, sorunları adil biçimde halletmek, huzur ve uyum olacaktır. Bugün, evimizi dekore edebilir, güzellik ve moda ile ilgilenebilir, duygusal ihtiyaçlarımızı konuşabiliriz. Gerçekte neler istediğimizi düşünebilir, hayatımızda denge kurmak amacıyla rahatlıkla hareket edebiliriz. 

Ay - Jupiter açısı ile hevesle başladıklarımızı bir anda bırakma güdüsüne kapılabiliriz. Ancak devam ettirirsek güzel sonuçlar elde edebiliriz.

PAZAR: Ay, Şiron ile bizi dengeye davet ederken... Kendi benliğimizi yok saydığımız alanlara uyandığımız bugün, kendimizi ve ilişkilerimizi şifalandırmak ve ben sen dengesini kurmak adına farkındalıklar yaşayabiliriz.

Ay, Mars ve Şiron ile T kare, aynı zamanda bir hava üçgeni içinde...

Sabırsız, düşünmeden harekete geçmek isteyen, çatışmacı doğamız bizleri bugün durdurabilir ve sabırlı olmaya davet edebilir. Bir anda atıldığımız işlerde zorlu süreçlerle karşılaşabiliriz. Skandallar, kandırılmalar, gerçeklerle yüzleşme durumları söz konusu olabilir. Öfkeli ve dürtüsel olmak yerine, kararlı ve eylemde olmalıyız. Mantığımız ve sahip olduğumuz bilgiler en büyük destekçimiz olacaktır. 

Enerji çıkış yolu bulamadığında; ateş, kesik ve kazalarla kendini gösterir. Bireysel olarak bugün; spor yapmalı, üretim halinde aktif olmalı, aceleci ve fevri davranmamalı, içimizden geçenleri dile sakince dökmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder