28 Mayıs 2021 Cuma

MERKÜR RETROSU (29 Mayıs - 24 Haziran) - BİLİNENİN ÖTESİNDE




Merhaba yeryüzü sakinleri,

Geçtiğimiz uzun aylar boyunca, kimimiz işlerimizi ertelemek durumunda kaldık, kimimiz pek çok şeyi yarım bıraktı, kimimiz ise kalbindeki istekleri dile dökemedi. Bazılarımız kendine çok şey katarken, bazılarımız ne yapması gerektiğini bilememenin eksikliğini hissetti. Ama tek bir gerçek var ki, hepimiz içsel anlamda artık bambaşka kişilere evrildik ve bir gün dudaklarımızı kapatan maskelerimiz olmadığında, ağzımızdan çıkacak her kelime, insanlarla olan tüm ilişkilerimiz de bambaşka olacak.

Bilgi ve iletişimin gücünü hissedeceğimiz, bize katacaklarını fark ettiğimiz ve fark ettiklerimizin şifaya yol açacağı, yüzeysel olduklarımızda derinleşeceğimiz çok önemli bir dönemeçteyiz. Sınır dışı ilerleyen gezegenler, bizi kendi sınırlarımız dışındaki gerçeklere davet ediyor!

Sesimizin sessizliğe dönüştüğü bu uzun inziva sürecinde, yapamadıklarımızı yapabilmek ve planlarımızı gerçekleştirebilmek adına harika bir döneme başlıyoruz. Zihnimiz e(S) veriyor. Ve yavaşlıyor (Retro). Yapmak istediklerimi nasıl yapmalı, söylemek istediklerimi nasıl söylemeli, satışları nasıl yürütmeli, alım satımlarda ne yapmalı, internet sitesi ve yayıncılık nasıl olmalı, insanlarla ilişkilerimiz neye evrildi, geçmişten bugüne beni ben yapan neydi, kararsızlıklarım nasıl yol izlemeli, eğitimlerim ne yönde ilerlemeli? gibi sorularımıza yanıt verebileceğimiz bir döneme başlıyoruz.

Tüm bunları gözden geçirmemize hizmet eden ve iki düşünüp bir kez konuşmayı vurgulayan bu süreçte, şayet zihnimizi elektronik cihazlar, iletişim araçları, zihnin yoğun çalışması gerektiği konular ve ilişkilerle meşgul edersek; merkür retrosunun klasik temaları olan aksaklık ve bozulmaları yaşayabiliriz. Yine araçlarımızın bakımını yaptırdığımıza emin olmalı, her sözleşmeyi iki kez okumalı, evliliklerin imza sürecini bu döneme denk getirmemeli, hatta herhangi bir imzayı atarken çok acil değilse beklemeliyiz. Ev alım satımları yapmamalıyız. 

Genç olma isteğimizin ve hayatı kaçırma düşüncesinin baskın olacağı bu dönemde, Pan sendromu yaşayabiliriz. Yetişkin sorumluluklarımızdan kaçabiliriz. Özellikle baba otoritesi baskın olmayan ancak annesi baskın olan ortamlarda büyüyen kişilerde bu durum daha fazla görülebilir.

Bilimsel olarak ise, Merkür ne durur ne geri gider ne de insanoğlunun korkulu rüyasıdır. Dünyamız ile yaşanan hız farkından ötürü onu durup geri giden sonra durup ilerleyen bir süreçte seyrederiz. Çekirdeğinin manyetik alanı ise iletişim algılarına ve ağlarına etki eder.

Dalgınlık ve belirsizlikler dünyası içinde hisseden zihnimize, her duyduğumuzun doğru olmadığını ve her kabul ettiğimizin gerçek olmadığını hatırlatmalıyız.

Dolandırıcılık, dedikodu, aldanma, sansasyon, bilgi kirliliği ve büyük konuşmalara, büyük vaatlere karşı mantığımızı zırh edinmeliyiz.

29 Mayıs 2021 saat 01:34'de durağan gözüken Merkür, 31 Mayıs 01:33'te retro hareketine başlayacak, 22 Haziran 01:00'da yeniden durağan gözükmeye başlayarak, 24 Haziran 01:00'da eski hızına dönmeye başlayacak.

29 MAYIS - 11 HAZİRAN 2021

Bu süreçte ruhsal anlamda hoşnutsuzluk hissi yaşayabiliriz. Sosyal kalıp ve kurallar ya da yaşantımızda bize dayatılan durumlara karşı isyankar bir ruh hali içinde olabiliriz. Bu süreçte yalnız kalmak ve iç gözlem yapmak en doğrusu olacaktır. Aklımıza gelen fikirler, geleceğe dair önemli kapıları açabilir. Takılı kaldığımız konulardan özgürleşme fırsatı bulurken, derinine indiğimiz bilgilerde uzmanlaşma fırsatı yakalayabiliriz.

Eski ilişkilerimizi hatırlayıp geçmişe sığınma isteği, yalnızca bir kaçıştır. Ancak zihnen değil kalben devam eden sevgiler için de bir fırsattır. Duygularınızı dile dökebilirsiniz. Toplum olarak kadınların başarılarını ve isyankar tutumlarını konuşabiliriz.

2020 Haziran ayını yeniden gözden geçirebilir, göremediğimiz ve idrak edemediklerimizi yeniden fark edip geçmişe sünger çekebiliriz.

Köklerimiz, atalarımız bizi yaşama bağlayan güçtür. Onlarla olan ilişkimizi ve onlardan bize kalan karmaları şifalandırmak, evimize, şehrimize ait hissetmek adına önemli ipuçları ile karşılaşabiliriz.

Yazmak, içimizdekileri sözel değil yazılı ifade etmek, retronun en güzel şifasıdır.

10 HAZİRAN 2021

Merkür retro enerjisinin ışığıyla başlayacak, önemli dönüm noktalarına işaret eden bir Güneş Tutulması yaşayacağız. Geçmişi gözden geçirmemize, kararlarımızı ve bildiklerimizi sorgulamamıza, geçmiş derslerle geleceğe yol açmamıza vesile olacak retro enerjisi, uzun aylar boyunca etkisini devam ettirecektir. Bu süreçte; kendimize dürüst olmadığımız alanlarda bireysel ve toplumsal olarak bize dürüst olmayanları fark edebiliriz. Sansasyonel olaylar ve ifşalar retro boyunca açığa çıkabilir. Eğitim, seyahat, ticaret, gençler, medya ve iletişim araçları bolca gündeme gelebilir.

11 HAZİRAN 2021 saat 04:04

Merkür ve Güneş'in gökyüzünde aynı hizada buluştuğu bugünü 'Merkür Güneş'in kalbinde' olarak pek çok kez duymuşsunuzdur. Bugün yaşam ışığının tüm gücü, zihin kaynağından akacak. Yaşama, yaşam amacınıza, kararsızlıklarınıza, gitmeniz gereken yola, ilişkilerinize dair pek çok yanıtı gün içerisinde bulabilirsiniz. Zihnimizden geçen ve dile dökülenlerin frekansı güçlenirken, düşünceleri olumlu, zihni temiz tutabilmek ve isteklerimizi yazıya dökmek yararımıza olacaktır. Vicdan ve kalbinizin sesini duymaya niyet edin. Çoğumuzun uykuda olacağı bu saatlerde, mesajlar rüyalar yolu ile gelebilir. 'Haberci rüyalar' için en uygun gündür.

11 - 24 HAZİRAN 2021

Aklımızın, bilincin önünde ilerlediği bu aralıkta; zihnimiz daha öncü, daha verimli ve daha keskin çalışacaktır. Geçmişte edindiğimiz deneyimler yolumuza ışık tutarken, yeni başlayacağımız işler ve fikirler hususunda geçmişte o deneyim yolundan geçenleri örnek alabiliriz. Daha yaratıcı ve daha üretken oluruz. Yepyeni bir şeyi başlatmak yerine, geleneksel olanı, eskiyi alıp ona yenilikler katabiliriz. Bunu hayatımızın her alanında düşünebiliriz. Özellikle de insan ilişkilerinde artık nasıl yaklaşım sergilememiz gerektiği konusunda çok daha olgun bir algıya sahip olabiliriz. 

İnandıklarınız ve düşündükleriniz, aklınızı ve kalbinizi temizleyip yenilenmenize vesile olsun. 

BURÇLARA DAİR;

KOÇ: Bu süreçte geçmiş konuları oldukça düşünebilirsiniz. Onları idrak edip geride bırakabilmek adına harika bir dönemdesiniz. İletişim ağları ve teknolojik cihazlar, araba, alım satım, seyahatler, yakın çevre ve kardeşler alanlarında yaşanan gecikme ve aksilikler, sizi içe dönmeye ve zihninizi dinlendirmeye davet edecektir. Anlaşılmak için kendinizi hırpalamayın, sadece dinleyin, gözlemleyin. Eğitim döneminden ve sosyal medyadan geçmişteki kişiler ile karşılaşabilir, özlem giderebilirsiniz.

BOĞA: Bu süreçte sahip olduğunuz değerleri maddi manevi alanda gözden geçirebilirsiniz. Süreç sizi mali değerlerinizi nasıl kullandığınızı düşünmeye davet ediyor. Harcamalar yapmak yerine gelirleriniz ve insanlara karşı sınırlarınızı yeniden belirlemeyi düşünmelisiniz. Hayattan keyif almak adına geleceği nasıl güvenceye alabileceğinize dair bilgiler edinebilirsiniz. Hayatın sadece iş olmadığına odaklanmanız gerekebilir. Bütçeye dair işlerinizi bu evrede yerine getirmeyin. Sadece planlayın. Dolandırıcılıklara karşı temkinli olun.

İKİZLER: Bu süreçte önemli kadersel değişimler ve farkındalıklar yaşıyor olacaksınız. Kendinizle yüzleşmek ve derinleşmek, ilerlemek adına pek çok bilgiyi hayattan alabilirsiniz. Karar almak yerine kararlarınızı gözden geçirmekte fayda göreceksiniz. İletişim dilinizi ve ilişkilerinizi yeniden yapılandırabilirsiniz. Zihninizi bol bol nefes egzersizleri ile dinlendirmeye ihtiyacınız olacaktır. Ve bu süreçte en büyük yardımcınız, yazmak olacaktır. Zorlandığınız her konuyu kağıda dökmelisiniz. Geçmişten geleceğinize önemli bir köprü kuruyorsunuz.

YENGEÇ: Bu süreçte size gelen her bilgi ve yaşadığınız her olay, bilinçaltınızdan yaşamınıza önemli bir ayna tutacaktır. İsteksizlik ve uyku hali, zihnin dinlenme ihtiyacından süregelmektedir. Bu evrede yalnız kalmak, su kenarında veya konfor alanınızda düşünmek size çok iyi gelecektir. Fikir danışmak yerine iç sesinize odaklanın. Geçmişten kadersel pek çok insan yeniden hayatınıza gelmeye çalışabilir. Pek çok gizli mesele aydınlanabilir. Kendinize itiraf edemediklerinize ışık tutan olaylar deneyimleyebilirsiniz.

ASLAN: Bu süreçte geleceğe dair hedeflerinizi, hayallerinizi gözden geçirmeniz gerekecektir. Yaşamdan ne istediğinizi, özgürlük alanlarınızı, sosyal çevrenizi ve beraber çalıştığınız ekibinizi gözden geçirebilirsiniz. Eski görüşme ve konular sosyal çevrenizde yeniden açılabilir, çok eski arkadaşlarınızla karşılaşabilirsiniz. Ancak kendinizi onlara ifade etmekte zorlanabilirsiniz. Yarım kalan projelerinizi bu dönem tamamlayabilirsiniz. Radikal kararlar almak için retro bitimini beklemeli, hayat sizi ne konuda sıkıştırıyorsa o konuda sorumluluklarınızı gözden geçirmelisiniz.

BAŞAK: Bu süreçte tüm yaşamınıza tepeden bakarak gözden geçirebilirsiniz. Olmak istediğiniz en üst alanı düşünebilirsiniz. Sorumluluk alanlarınızı (kariyer, eş, anne- baba olmak) düşünebilir, bu alanlarda yapmanız gerekenleri fark edebilirsiniz. Kariyer alanınızda yanlış anlaşılma ve gecikmeler yaşanması, düşünüp sessiz kalmanız gereken bir evrede olduğunuz için normaldir. Bu alanda duyduklarınızı ve söyleyeceklerinizi 2 kez düşünmelisiniz. Yarım kalmış işlerinizi tamamlamak için harika bir fırsattır.

TERAZİ: Bu süreçte bildiğiniz konularda derinleşme ve anlamlandırma fırsatı elde edeceksiniz. Daha içe dönük ve daha düşünceli hallerde olabilirsiniz. Kendinizi nasıl geliştirebileceğiniz ve kendinize neler katabileceğiniz hususunda önemli farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Ancak yeni başlayacak eğitim, hukuk, ticari işler ve seyahat işlemleri için uygun bir dönem değildir, bu konularda yarım kalan durumlar ise tamamlanabilir. Sınavlarda dikkat dağınıklıklarına karşı her şeyi iyi okuduğunuza emin olmalısınız. Uzaklardan önemli ve özlem dolu haberler alabilirsiniz.

AKREP: Bu süreçte kendinizi açamadığınız ve paylaşımcı olamadığınız alanları fark edebilirsiniz. İçe dönerek, yaşamınızdan çıkması gereken kişi, düşünce ve durumlarla ilgili farkındalık kazanabilirsiniz. Ortak kazançlar, eş geliri, banka, borçlar, toplu kazançlar, nafaka gibi konularda gecikme ve ertelemeler, geçmişe dair borçların ve alacakların gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Bu süreçte ruhsal konularda kendinizi epey geliştirebilirsiniz, sezgilerinize ve bilginin şifasına güvenin.

YAY: Bu süreçte kendinizi, insan ilişkileri yolu ile fark edebilirsiniz. Kendinizde dengeleyemediğiniz durumlara ayna tutan ilişkileriniz, size en büyük ayna olacaktır. İlişkilerinizde veya evliliğinizde geçmişe dair meseleler, geleceğe ışık tutmak adına açılabilir. Yol gösterici olabilir. Eski ilişkileriniz veya yeni tanışacağınız kişiler, karmik öğretilerle nasıl iletişim kurmanız gerektiğine dair yol gösterici olabilir. İş ortakları, danışan ilişkileri ve akıl hocalarınız sayesinde önemli farkındalıklar kazanabilirsiniz ancak kendinizi anlatmakta zorlanabileceğiniz için gözlem enerjisinde olun. Açık düşmanlarınızdan gelecek her türlü bilgiye ve yüzleşmeye dair, kendi kişisel alanlarınızı koruyun ve polemiklere girmekten kaçının.

OĞLAK: Bu süreçte gündelik yaşam düzeninizde yaşanacak aksaklıklar, yeni düzen kurmanıza hizmet edecektir. Alışkanlıklarınız, iş düzeniniz ve sağlığınız konusunda yaşadığınız farkındalıklarla yenilenebilirsiniz. İlaçlarınız ve teşhisleriniz konusunda şayet yeni bir durum ise hemen karar vermemeli, birkaç uzmana danışmalısınız. Zihninizi rahatlatmak adına mutlaka kendinize zaman ayırmalısınız. Alt kademenizde çalışanlar ve evdeki yardımcılarınız ile yanlış anlaşılmalara açık bir dönemde olduğunuzu unutmayarak hemen yargıya varmamanızı öneririm.

KOVA: Bu süreçte kendi hayatınızın merkezine neleri aldığınızı fark edebilirsiniz. Kendinize dair edineceğiniz bilgiler, hayattan daha fazla nasıl keyif alabileceğiniz konusuna ışık tutabilir. Yaratıcı faaliyetler konusunda ilham enerjisini değerlendirmek oldukça yararınıza olacaktır. Bu dönemde geçmiş ilişkileriniz ve özlemleriniz de gündeme gelebilir. Zihinde takılı kalandan özgürleşmek adına güzel bir fırsat olacaktır. Yine varsa, çocuklarınızın eğitim yaşamıyla daha fazla ilgilenmeniz gerekebilir. Onlarla anlaşmakta bir süre zorluk yaşayabilirsiniz. 

BALIK: Bu süreçte aidiyet alanlarınızı sorgulayabilirsiniz. Yaşam alanınız ve ailenizle ilgili farkındalıklar kazanabilirsiniz. Ancak kendinizi anlatmakta ve onları anlamakta zorluklar da yaşayabilirsiniz. Güvende hissetmek için içe döndüğünüz bu dönemde, duyduğunuz her şeyi defalarca sorgulamalısınız. Evden yürütülen işlerde teknolojik problemler yaşayabilirsiniz. Ev alım satımı da yapmamalısınız. Ancak kendi huzurlu alanlarınızda geleceğe dair fikirler üretmek ve yarım kalan işleri halletmek adına harika bir dönemdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder