26 Mart 2021 Cuma

28 MART 2021 DOLUNAY'I - RUHUN KORSESİ



Merhaba yeryüzü sakinleri, 

28 Mart 2021 tarihinde, saat 21.48'de bir Dolunay meydana gelecek. Öncelikle bilmeniz gereken, Dolunay zamanları tıpkı Ayın tamamen geceyi aydınlatması gibi, tüm karanlıklar, gerçekler aydınlanır, bu aydınlanmalar yeni kararlar vermemize vesile olur. Yoğun duygular, bilinçdışı yoluyla yüzeye çıkar, rüyalar bilinçaltımızın bizimle iletişim kurma şeklidir. Peki bu dolunayda neye aydınlanıyoruz???

Dolunay, Terazi enerjisiyle gerçekleşiyor. (ve elbette hepimizi etkiliyor.) Terazi dolunaylarında duygusal ihtiyacımız; ahenk, ilişki kurma, sevilme ve onay ihtiyacı ile uyum sağlama, adalet, hak, estetik, sanat gibi konulardır. Ancak unutmamanız gerekir ki burada rahat bir uyum ve güzellik enerjisi yoktur! Bu enerji tıpkı güzel görünmek için korse giymek gibidir. Diğer insanlara uygun olmak için kendimize biçim vermektir. 

Kendimizle olan ilişkimizi sorgulamamıza ve şifalandırmamıza vesile olacak bu dolunay, önce bilinçaltımızdaki (şiron) derinlerde kalmış yaralarımızı kanatabilir. Diadem yıldızı ise, sessizce ölen ruhumuzu korkularımızdan özgürleştirmek adına bir uyanışa davet edecektir.

Kendimizce sağladığımız adaletin, kendimizce sürdürdüğümüz ilişkinin, kendimizce bulduğumuz orta yolların, kendimizce haklı çıkışlarımızın, kendimizce çıkar sağladıklarımızın, kendimizi nasıl da yok ettiğine aydınlanacağız! İnce ince sustuğumuz, içimize attıklarımız, fedakarlıkların yüceltileceğini sandığımız, yalnızlığımıza uyandırılacağız!

Bu dolunay, kalp çakrası aktivasyonudur! Kalp çakrası gülle bağlantılıdır. Tıpkı bu çakranın semboliği olan 5 köşeli yıldızla (pentagram), 5 taç yaprağı bağdaştırılır. 5, beşer demektir. İnsan olmaktır. İnsan, beşer şaşar, dünyevi sınavlardan geçer, geçerken dolunay zamanları bilinçaltından da güç alır. Ve kimliğine (güneş) böyle ulaşır. 

Beşeriyet sınavları yaşadığımız bu dolunayda, çocukça ve tecrübesizce atıldıklarımızla, hatta çocukluk yaralarımızla yüzleşeceğiz. İçimizdeki çocuğu affetmek, kendi benliğimizi hatırlamak, hangi olayı yaşıyor olursak olalım bu dolunayda anlamamız gerekendir. 

İçimizdeki çocuk artık o korseyi giymek istemiyor. Artık sessiz kalmak istemiyor. Artık kendi olmak istiyor. Ancak bu çocuğun bu dönemde; ani, dürtüsel konuşmalar yapması, söylediği fevri sözler, yazdıkları, konuştukları, birden açtığı duygular, yine ona alev topu halinde kendine dönebilir. Onun sadece kendine şefkat göstermeye ihtiyacı var, onay almaya değil.

Dengesizliğin içinde dengeyi aradığımız bu süreçte, terazinin diğer kefesi bir tüy kadar bile fark yaratırsa, bu bizi sağlıksız bağlardan özgürleştirmeye sevk edecektir. Bu süreçte; ilişkilerde ayrılıklar, boşanmalar, ortaklıklarda kopuşlar, denge ihtiyacının ülkemiz ve dünya üzerinde sert söylemlerle sağlanma çabası, çocuklar ve kadınlarla alakalı krizler, askeriye ve ordunun ön plana çıkışı, meclis içi ağır tartışmalar, moda, sanat sektörünün ön plana çıkışı, adalet, adliyeler, avukatlar, yasalar gündemde olabilir. 

Bu süreçte; kendimizle olan ilişkimizi şifalandırmak için önce kendi içimizdeki gölgelere bakmak, iyi veya kötü hiçbir sözcüğü heyecanla veya öfkeyle ortaya koymamak, trafikte dikkat etmek, bir çocuğa şifa olmak, bol bol ıhlamur tüketmek iyi gelecektir. 

Yükselen akrep ve dolunayın 12. ev vurgusu bizi karanlıkta kalmış yaralarla yüzleştirip dönüşmemize vesile olurken, unutmamamız gereken, en güzel şifanın sevgi oluşudur. Sevgi, kendimizden çevremize, orana yine bize zorlanmadan akandır. Aşk ise ateşten bir denizi, mumdan bir kayıkla geçmektir. Sunduğunuz sevginin sizi dönüştürdükleri için şükür enerjisinde kalın. Ve yolunuza, bu kayığa binmeye gönüllü olanlarla devam edin.

Bu Dolunay'ın Sabian Sembolü; “Bir sanat galerisindeki özel odada, üç  çok önemli kişi, eski sanat eserine bakıyor.” Bu sembol bizim için eskiden neyin değerli olduğunu hatırlama ihtiyacı ile ilgilidir. Gelecekte dengeyi kurabilmek için bireysel ve toplumsal olarak özümüze dönmemiz gerektiğini vurgulamaktadır. Edindiğimiz tecrübelerle olgunlaştık, artık eskiye dönemeyiz, ancak kendimize dönebiliriz.

Dolunay'ın etkilerini en yoğun; Terazi, Koç, Oğlak ve Yengeç'ler hissedecektir. Aynı zamanda enerji akışı en rahat Kova ve İkizler, Aslan'a doğru akacaktır. Akrep, Yay, Boğa, Balık burçları ise Dolunay'ı en çok aşk konularında deneyimleyebilir. Başak'lar ise Dolunay'ı en çok kimlikleri ile yüzleşerek deneyimleyebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder