28 Mart 2021 Pazar

29 MART - 4 NİSAN HAFTASI - KENDİ MERKEZİNE DÖN




Merhaba yeryüzü sakinleri,

Dolunay ışığının yavaş yavaş küçülmeye başlayacağı bu hafta, yaşamlarımızda bize eşlik etmemesi gerekenlerden özgürleşerek, 12 Nisan tarihinde tertemiz bir sayfa açmaya doğru ilerliyoruz. Bu özgürleşme hali illa ki vazgeçişlerle gelmek durumunda değil, fark ettiğimiz bir şeyi (venüs-uranüs etkileşimi ile) artık bambaşka biçimde yapmak durumundayız. Biz değişirsek, dünyamız değişir. O zaman artık, kendi merkezimizde ayağa kalkalım. Ve kaderin çarkı, bambaşka biçimde dönsün etrafımızda.

Tüy gibi hafif, kıpırtısız gökyüzü gibi sakin, nehir gibi akışta ruhumuzla, kendi yolumuzda kararlı, emin ve ağır adımlarla ilerlememiz gerekiyor. Her isteğimizi elde edemeyeceğimizi deneyimlediğimiz gibi, bir başkasının/başkalarının isteklerine yönelen öz'ümüzü fark edip değer yargılarımızı yeniden gözden geçiriyoruz.

Bu süreçte yükselen seslerin içerideki fısıltıları, çok eski yaraların karşılıklı kanatılmasından kaynaklanabilir. O nedenle, bu hafta iletişim kurarken, bunları unutmayalım.

Bu hafta ani kararlar vermekten kaçınmalı, finansal anlamda riskler almamalı, kendi istek ve duygularımızın sorumluluklarını alarak mutlaka ve mutlaka sabırla ilerlemeliyiz.

PAZARTESİ: Merhaba yeni hafta! Hava üçgenin enerjisi ile başlıyoruz güne, değerlendirmeyen kalmasın. Akılla harekete geçmek, fikirleri ortaya koymak, insan ilişkilerimizde çözüm yolları bulmak için ne güzel gün. Dolunay etkisi de hala keskinken, olaylara mantıksal bakabilir ve yapmak istediklerimiz için her türlü iletişimsel yolla harekete geçebiliriz. Benliğimizin yaraları gün içerisinde aydınlanırken, kendimizi ortaya koyma isteğimizin/istememizin içinde neler var, bir dönüp bakmalıyız. Bam telimize basan ne? İşte bu içe dönme sürecinde, yaşam amacımızı ve hayat felsefemizi tekrar gözden geçirme adına, akşam saatlerinde Jupiter ve Ay güzel açılar yapıyor olacak. İyimser, hoşgörülü, şanslı, barışçıl hallerimizle, maneviyatımızdan güç alarak, geleceğe dair isteklerimize yönelebilir veya ilişkilerimizi çok daha iyi bir noktaya getirebiliriz. Keyifli bir gün olsun.


SALI: Merkür, namıdeğer iletişim gezegeni, mitolojide Hermes'tir. Yer altından yer üstüne, yer üstünden yer altına bilgi taşır. Sabah saatlerinde Neptün ile buluşan Merkür, bizlere haberci rüyalar taşıyabilir. Gün içerisinde yaşamda mana arayışımız yol gösterici olabilir. Unutmayalım ki, bir tüyün avcumuza düşüşü bile tesadüf değil. Ancak dalgınlıklar, uyku isteği, yaşamdan kaçma isteği, alınganlıklar da bu sürecin gölge yanıdır. Oldukça fazla duygu sömürüsüne açık bir dönemdir. Enerji alanınızı mutlakaaa koruyun. Bu enerjiyi ruhsal şifalanma, arınma, sanatsal aktiviteler, yaratıcı konular için kullanırsanız, güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Ay'ın konumu itibariyle de, her şeyi en derinine kadar bilmek isteyen içgüdülerimiz, bugünlerde huzursuz hissettirebilir. Ruhunuz her zaman en doğrusunu içten içe bilir, sezgilerinize kulak verin.

Akşam saatlerinde Venüs - Satürn - Güneş - Mars etkileşime girmeye başlıyor. Aradaki açı her ne kadar iyicil olsa da, çaba isteyen bir açıdır. Dolayısıyla, ilişkiler veya finansal anlamda sorumluluk alırsak, olgun davranabilirsek, oldukça destekleyici olacaktır. Burada başlatacağınız konular sabırla, adım adım yeşerecektir. Ay - Uranüs - Satürn etkileşimi ise bizi fevri olup olmamakla sınayabilir. Otoriter konumlar veya babanız ile istekleriniz bu süreçte çatışabilir. Mutlu günler!


ÇARŞAMBA: İletişimin önem kazandığı bir günden herkese merhaba! Gün içerisinde Ay, yavaş yavaş Merkür ve Neptün'le etkileşime doğru yaklaşıyor. Bu süreçte isteklerimiz konusunda her şeyi göze alabilen, korkularla rahatlıkla yüzleşebilen bir enerjide olabiliriz. Güç oyunları ve manipülasyonlara maruz kalarak kendi benliğimize ve değerlerimize sahip çıkma deneyimleri yaşayabiliriz. Akşam saatlerinde sezgilerin yükseleceği, akışta kalmanın kolaylaşacağı, yaşamdan destek aldığımızı derinden hissedeceğimiz bir süreçte olacağız. Duygularımızı da daha rahat aktarabiliriz. Ancak istek ve sözcüklerimizde abartıdan kaçınmalıyız. Mutlu günler!




PERŞEMBE: Şans dolu bir güne uyanıyoruz. Bugün şansı elde etmek adına emek vermemiz ve disiplinli olmamız gereken bir gündeyiz. Bir nevi yetişkin olma sınavları yaşayabiliriz. İçimizdeki çocuksu dürtüler yerini olgunluğa bırakacaktır. Ay'ın yavaş yavaş güney ay düğümüne yaklaştığı gün içerisinde, geçmiş deneyimlerimizi hatırlayabilir, onlardan yola çıkarak anımızı güzelleştirebilir, olumlu durumlara vesile olabiliriz. İçsel anlamda neşeli, uyumlu ve istekli olacağımız bir gün. Eğitim, seyahatler, fikir alışverişleri için de oldukça uygun enerjilere sahibiz.

Akşam saatlerinde Dolunay'ın getirdiği öğretilere dair şifalanmak ve şifa vermek adına güzel gelişmeler yaşayabiliriz. Yaşadıklarımız bir manaya bürünürken daha rahat kabullenebilir ve geleceğe keyifle bakabiliriz. Güzel bir gün olsun!

CUMA: Kutsal eril ve dişil Gün ve Ay, aynı zamanda Venüs, Ceres ve Mars, uyumlu enerjilerle ilerlerken... Daha dengeli, daha uyumlu olan hallerimiz, bizi ilerleyebilmek için içgüdülerimizi dengelemeye davet ediyor. Plüton etkileşimi ile, dönüşüme daha gönüllü olan ruh halimiz, oldukça güçlü, tutkulu ve derin hissettirebilir. Bir şey eksik, ama ne, daha derin, sanki daha güçlü bir şey, enerjime enerji katacak derken, eksiğin anı hissedememek, ileriyi düşünüp kaygılara bürünürken, kendimizi kaçırmak olduğuna uyanabiliriz. Gerginlik ve duygusal patlamaların kaynağı, geleceğe dair duyduğumuz kaygıdan ve yargılarımızdan kaynaklanabilir. Toprak enerjisinin azaldığı gökyüzü enerjisinde, bol bol toprağa dokunmak, çevremizdeki canlıları beslemek, rahatlamamıza yardımcı olacaktır. Dünya gündeminde beklenmedik gizli durumlar ve araştırmalar ortaya çıkabilir. Mutlu günler!

CUMARTESİ: Saturday, Satürnday, yani Satürn gününden merhaba! Bugün işlerimizi halletmekte engeller, kısıtlamalar yaşanabileceğinden, genel anlamda çoğu yerde Satürn günleri tatil günüdür. Yani, dinlenin :) Özellikle sabah saatlerinde kendimizi anlatmak ve anlaşılmak daha zor olabilir ancak bir gün önceden kalan işleri halletmek için oldukça destekleyici bir sabah. Öğleden sonra ise güven duyma ihtiyacımız yükseliyor. İsteklerimizi halletmek, kendimizi gösterebilmek için onay alma ihtiyacı duyabiliriz. Pallas ile etkileşim kuran Ay, hayallerimizi ve fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, kadınlardan tavsiyeler almak, içgüdülerimize güvenmek anlamında oldukça destekleyici olacaktır. Merkür'ün son derecelerde olduğu bu gün, iletşimsel krizlere dikkat etmeliyiz. Zihinsel anlamda son bir ayı değerlendirip bakış açımızı dönüştürme zamanıdır.

Gece saatlerinde dolunay enerjisi tetikleniyor. Hades Ay karşıtlığında, korkularımızla yüzleşirken, bu defa daha kararlı ve soğukkanlı olabiliriz. Mutlu hafta sonları!

PAZAR: Günaydın Güneş günü! Bugün Merkür feleğin çemberi zodyakta uzun yolculuğunu aylar boyunca tamamlayıp başa dönüyor. Dolayısıyla, zihinsel anlamda yeni bir evreye giriyoruz. Bu ay iletişim konusunda; daha cesur, daha atak, daha kendine güvenli, savaşçı hissedebiliriz. Söylemek istediklerimiz, yapmak istediklerimiz konusunda daha hızlı ve iyimser hareket edebiliriz. Ay'ın son dördün fazında ilerleyeceği bir süre, kendi isteklerimiz ve toplumun bizden beklentileri arasında çelişki yaşayabiliriz. İşlerimizi yoluna koymak için diğer insanların onayı çok önemli hale gelebilir. Yeniay'a doğru ilerlerken, hayatımızda nelerin bizimle devam etmesi gerektiğine odaklanabiliriz. Mutlu günler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder