21 Mart 2021 Pazar

22 - 28 MART HAFTASI - DUYGU, DÜRTÜ ve DENGE



Merhaba yeryüzü sakinleri,

Dolunay evresine doğru ilerlerken, yaşamlarımızda 13 Mart tarihinde başlayan meseleler aydınlığa kavuşabilir. Uzun süredir hareket etme hali için eksiliğini hissettiğimiz ateş elementi, nihayet gökyüzünde güneş ve venüs ile tamamlanırken, enerjimizi ve yapabilirlik gücümüzü yavaş yavaş kazanabiliriz. Hayatta yıl boyu tecrübe edeceğimiz konulara dair başlangıçlar yaparken, sözel anlamda; ani, dobra ve çocuksu olabiliriz. Risk alma saplantısına dikkat etmek gereklidir.

Venüs bu haftadan itibaren 6 aylık LUCİFER evresini tamamlayarak 6 aylık AFRODİT evresine geçiş yapıyor olacak. Değer duygumuz korku ve öfkeden, uyum ve olgunluğa evriliyor. Detayları Cuma günü kısmından okuyabilirsiniz.

Bu haftanın en önemli teması; Mars gezegeninin 2020 Kasım ve Aralık aylarını tetiklerken, dünyamıza göre sınır dışı harekette oluşudur. Bir gezegen sınır dışı hareket ederken, kendinden beklenmeyen potansiyeli yeryüzüne yansıtır. Dahası Promethe fazında ilerleyen yöneticisi ile yeryüzünde; ABD Başkanı'nın Putin'e söylemleri, ülkemizin kadersel düğümlerine etkisi ile; gezi parkının gündeme gelişi, İstanbul Sözleşmesi, görevden alınmalar, tutuklanmalar vs yaşanmaktadır. (Nisan'ın 3 - 6'sı ile 20 - 23'ü arası önemli) Bireysel anlamda ise; kazalara, öfke problemlerine, sert söylemlere, dürtü kontrolüne, sapkınlıklara, içinde kan veya silah olan gasp ve hırsızlıklara karşı çok temkinli olmalıyız. Bu sürecin en büyük önemi; 31 EKİM 2022 tarihinden sonra bu süreçte yaşadığımız ve yaşayacağımız konular ne ise tekrar karşımıza çıkacak oluşudur. Sert durumlar yaşıyorsanız mutlaka önleminizi alınız!

PAZARTESİ: Haftanın genel etkisi, korunma içgüdüsü ile ilgili olurken, güvende hissetme ihtiyacımız, aile ve duygu temaları, vatanseverlik konuları ön plana çıkıyor. Dolunay'a doğru ilerleyen ay, duygularımıza ışık tutuyor. Bilinçaltınızda kalmış yaralarınız, tekrar kendini hatırlatabilir ve şifaya hizmet edebilir. Duygularınızı baskılamayın. Bir kadına, bir aileye destek olma fırsatı yakalayarak kendinizi şifalandırabilirsiniz.

Gün içerisinde engellenmiş hissedebilir, kendimizi ifade edemeyebilir, beklenmedik sorumluluklar yüklenebiliriz. Sakin ifadelerde bulunmakta zorlanabiliriz. Ancak sürecin anahtarı; farklı yollar düşünmek, orijinal fikirler üretmek, yeni olanı seçmek ve bu anlamda disiplinle harekete geçebilmektir. Duygularınızı yazarak anlatmak, içinizde baskılanmış enerjileri özgürleştirmenize yardım edebilir.

SALI: Bilinçaltınıza ışık tutan ve Dolunay'a dair ipuçları veren rüyalarla uyanmış olabilirsiniz. Sabah saatlerinde ilham, hayal gücü, akışa güvenebilme, manevi yanlarımız daha baskın olacaktır. Ruhsal anlamda farkındalıklar yaşayabilirsiniz. 

Gün içerisinde korunma içgüdüsü ile fazla yeme, alışveriş yapma ve bağımlılık gibi konulara sığınmaktan, yoğun ve abartılı duygusal tepkiler vermekten kaçınmalısınız.

Akşam saatlerine doğru ise kontrol isteğimiz, krizlere dönüşebilir. Güç savaşları ve manipülasyon etkisi altında hissedebiliriz. Duygularımızı kontrol edebilmek çok önemli olacaktır. Aynı zamanda uykulu ve isteksiz haller, evde işlerinizi halletmenizi zorlaştırabilir. Sıcak battaniye altında film izleme, maneviyata yönelme, aileyle sohbetler yapma ile geçirebileceğiniz bu akşam ruhunuza çok iyi gelecektir.

ÇARŞAMBA: Gökyüzünde ateş elementinin canlanışı ile uyandığımız bu sabah, kendinizi çok enerjik hissedebilirsiniz. Liderlik, hedef odaklı olma, adımlar atabilme, duygularınızı açma, riskler alma, kendinizi göstermeye dair motive halde hissedebilirsiniz. Uzun zamandır aldığınız yaraları şifalandırmak, finansal anlamda güçlenmek, ilişkilerde adım atmak adına enerji veren bugün, Mars açısı ile de bizi harekete geçirecektir. Ancak dürtüsel hareket etmek, hayal kırıklıklarına sebep olabilir. Temkinli olmalı ve düşünmeden hareket etmemeliyiz.

17.00 sonrası ise sabit fikirli olduğumuz konularda değişime davet ediliyoruz. Hep aynı yöntemleri izleyerek farklı sonuçlar bekleme hallerimiz kırılım aşamasında olacaktır. İnat ettiğimiz konular, tıkanmışlık, yalnızlık, değersizlik, yetersizlik hissi yaratabilir. Duygu ve davranışlarımızın sorumluluğunu almalı ve değişimin çağrısına açık olmalıyız. Bu durum, karmik tortularımızı geride bırakarak geleceğe ulaşmamızı sağlayacaktır.

PERŞEMBE: Yaptıklarımızın büyüyerek bereket ve huzuru çoğaltabileceği bir günden, herkese merhaba! Gün içerisinde bir önceki günden aldığımız bilgilerle daha rahat ilerleyebilir, tıkanmışlıkların sebeplerini daha net görebiliriz. Geçmişten, deneyimlerimizden aldığımız desteklerle geleceğe doğru daha rahat ilerleyebilir veya ruhsal tekamülümüz için önemli farkındalıklar yaşayabiliriz. 

Yaşamlarımızdaki belirsizlikler, özellikle iletişim anlamında sonuçlanmayan durumlar, önümüzü görmekte zorlayıcı olabilir. Kararsızlıklar yaşayabiliriz ve dalgınlıklar söz konusu olabilir. Bu bir çifte vuruş açısıdır ve defalarca kez yaşadığımız ancak ders alamadığımız durumları tekrar yaşıyor olabiliriz. (Yönetici Jupiter Ay ile karşıtlık yaparken) Bu döngüden çıkış yolu, yaşadıklarımızda mantıksal davranabilmek, durumları abartmamak ve objektif olabilmektir. İyimserlikle öz aldatmalar yaratmamaktır. Ayrıca değerlerimize sahip çıkmalı ve iç sesimize güvenmeliyiz.

CUMA: Güne başlarken zihniniz biraz dolu olabilir. Yapılması, düzenlenmesi gerekenler, halledilmesi gereken sorunlar bir bir kafanızda liste haline dönüşmüş olabilir. Gün içerisinde kendinize ve çevrenize karşı zorlayıcı ve eleştirel olmamaya özen gösterin. Sorumluluklarınızı paylaşın. İçinizdeki öfkenin kızgınlığa dönüşmesine izin vermek yerine tatlı dille düşüncelerinizi dile getirmeye çalışın.

Gün içerisinde kendi yolunuzda ilerlemek adına önemli bir motivasyona sahip olabilir, bunun için mücadele edebilirsiniz. Bir eril figürün desteğini alabilirsiniz. Enerjimizi harcamamız gereken yerlerle ilgili farkındalıklar elde etme fırsatı bulacağız.

Bugün, çok önemli bir gün. Tam da Venüs günü içerisindeyken, Venüs artık LUCİFER evresinden çıkmaya hazırlanıyor! Bu evreye Pyrophorus adı verilir. Değer duygumuz, ilişkiler, maddi konular zorlayıcı ve düşük anlamda çalışırken, 6 ay boyunca AFRODİT döngüsü ile; değer duygusu daha güçlü, bereketli, olgun doğada ilişkiler ve finansal adımlara sahip bir süreçte olacağız.

CUMARTESİ: Gün içerisinde fazla düşünme halleri; anksiyete, solar pleksus çakra, yeme bozuklukları, sinir rahatsızlıklarını tetikleyebilir. Akışa bırakmak ve yaşamın düzenine güvenmek, günümüzü kolaylaştırabilir. Yaşamlarımızdaki belirsizliklerin çözüldüğü, değişken koşullarla alakalı bir tamamlanma yaşadığımız önemli bir gündeyiz. Gitmemiz gereken yolda mantık ve duyguları dengelemeyi deneyimliyor olacağız. Dolunay'a doğru ilerlerken, yaşamlarımızda miadını doldurmuş şeyleri analiz edip geride bırakmak, eskiye dair durumlardan ve eşyalardan kurtulmak, temizlik yapmak isteyebiliriz.

PAZAR: Dolunay gününden herkese merhaba! Son zamanlarda yaşadığımız sorgulamalar; 'Ne kadar benim, ne kadar kendim için bir şeyler yapıyorum ve benliğim ne kadar yaralı?' konularına vurgu yapıyor. Alma verme dengesi ile sınanacağımız bugünlerde, kendimizi merkeze koymadan yaptığımız fedakarlıklar, benliğimizi hiçe saymış gibi hissettirirken, geçmiş yaraları kanatabilir. Kendimizi açamadığımız ve isteklerimiz uğruna yapmadığımız fedakarlıklar da günyüzüne çıkabilir. Burada önemli olan, destek verebilmek, desteği kabul edebilmek, ancak her ikisini de kendimizi yok saymadan, dengeli yapabilme halleridir. 

Kendimize verdiğimiz değeri, diğer insanlara kendimizi açabilmekle ilgili yaraları şifalandırma fırsatı bulacağımız bu evrede, ilişkilerimizi ve kendimizi iyileştirmek adına aydınlanmalar yaşayabiliriz. Bazı ortak bağlar, ilişkiler bitebilirken, bazıları daha sağlam hale gelecektir. Tüm bunlar, kendimizle olan ilişkimizi güçlendirmemiz içindir. 

Diadem yıldızı, kadın dişil gücünün yükselişine ve kadın hakları ile ilgili meselelerin aydınlanmasına vurgu yapmaktadır. Ancak; beğenilmek ve onay almak için istekleri geri plana atma, sevilmek uğruna kendine olan saygıyı yitirip başkası için önemli fedakarlıklarda bulunma gölgesi vardır. Ayrıca bu süreçte skandal ilişkiler de ortaya çıkabilir. Mutlu haftalar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder