14 Mart 2021 Pazar

15 - 21 MART HAFTASI - OUROBOROS




Merhaba yeryüzü sakinleri,

Ay ışığının yavaş yavaş büyümeye başladığı bu hafta, yaşamlarımızda yeni bir döngüye başlıyoruz. Korkularımızın, geçmişin, kaygıların yüzeye çıkıp şifalanmayı beklediği bir dönemdeyiz. Onlardan özgürleşmeli, duygu ve düşüncelerimizin akıp gitmesine izin vermeli, geleceğe iyimser düşüncelerle odaklanmalıyız.

İlkbahar ekinoksuna doğru ilerlerken, zihinsel anlamda (Merkür balık burcuna geçiyor) edindiğimiz tecrübe ve bilgelik ile, yepyeni başlangıçlara adım atacağız. (Güneş koç burcuna geçiyor.)

Yaşamlarımızda ilkler unutulmaz ve her daim önemlidir. Orada deneyim, heyecan, mutluluk ve tecrübesizlik hakimdir. Güneş Koç burcuna geçtiği gün yeryüzünde bir yıllık yeni bir döngü başlar, yaşam başlar, yılın ilk günü enerjisi hakimdir. 20 Mart gününden itibaren ekeceğimiz tohumlar, bir yıl boyunca filizlenecek deneyimlerimizdir.

PAZARTESİ: Haftanın ilk gününden merhaba! Yataktan enerjik, çocuksu, mutlu uyanmış ve buna şaşırmış olabilirsiniz. Bugün yapacağımız işlerde isteğimiz, merakımız, öncülük dürtümüz ağır basıyor. Ay'ı yöneten Mars enerjisi ile; yapacaklarımız konusunda oldukça konuşkan ve hareketli olabiliriz. Ay ışığı büyümeye başladığı için yeni başlangıçlar yapabiliriz. Ancak çok düşünmek, kendimize baskı yapmak, sinir sistemimizi zorlayabilir. Korkular ve yaralarımızla ilgili temalar yaşayabilir ve bunlara öfke duyabiliriz. Duygusal doyum sağlamak için çok yiyebilir veya hiç yemeyebiliriz. Bu süreçte güç dürtüsünde olmamalı, kendimizi serbest bırakmalı ve belirsizliklerde korkuyla ve kontrolcülükle çok düşünerek ilerlemek yerine akışın tadını çıkartmalıyız. İmkanımız varsa bol bol oksijen almalı, yürümeliyiz. Akşam saatlerinde (17.41 sonrası) daha coşkulu ve abartılı hareket etmek isteyebiliriz. Yaptığımız işler büyüyerek ilerleyebilir, bildiklerimizi aktarma hevesiyle dolabiliriz. Eğitim, hukuk, din konuları bu hafta içi hem bireysel hem de dünyada oldukça gündemde olabilir. Mutlu günler!

SALI: Mars enerjili günden merhaba! Bugün hareket halinde ve mücadele dolu bir gün olabilir. Gece Balık enerjisinde ilerlemeye başlayan ve bir ay boyunca bu etkide kalacak Merkür, zihinsel sürecimizi ve hayata bakış açımızı değiştiriyor. Yaşama bakış açımız daha bilgece olabilir ancak kaçış psikolojisi, uyku isteği, kurban bilinci, kendimizi feda etme durumları da baskın olacaktır. Aklımız dalgın, hayalperest olsa da bu enerjiyi ilham ve sezgilere yönlendirmeliyiz. Pallas ile beraber ilerleyecek olan Merkür, kendimizi akışa bırakabilmeyi kolaylaştıracak. Hayallerimiz için aklımızı kullanma temasını yaşayacağız. Sözcüklerimiz, daha romantik ve daha ruhsal olacaktır.

Sabah saatlerinde Ay'ın Plüto ile açıları sebebi ile korkularımızı, yaralarımızı nihayet dönüştürebilme fırsatı elde edeceğiz ancak krizlere çekilmekten kaçınmalıyız.

Öğlen 14.00'dan sonra güvende hissetme ihtiyacımız ve dünyevi isteklerimiz (yeme içme, keyif, alışveriş gibi) artabilir. Gün içerisinde isteklerimize, duygularımıza dair konuşmalar yapabiliriz ki Ay yücelim derecesinde ve Merkür ile olumlu açılarda olacak. Sevginizi dile dökmek, affetmek, af dilemek, sanatla, yaratımla ilgilenmek için harika zamanlardır. Ve akşama doğru bu enerji bilincin yani Güneş'in de etkileşimleriyle ışığa dönüşebilir. Karanlıklardan aydınlığa çıkma, karanlığın içindeki güzellikleri fark edebilme zamanıdır! Mutlu günler!

ÇARŞAMBA: İletişim dolu bir günden herkese merhaba! Sabah saatlerinde Ay'ın kolektif gezegenlerle açıları sebebiyle, değişim korkumuz tetiklenebilir. Gün içerisinde baskı altında hissedebilir ve yaşamımızda değişmesi gerekenlere sıkı sıkıya tutunuyor olabiliriz. Ego ve nefs hakimiyeti, beraberinde değersizlik hissini de beraberinde getirebilir. Otoriter konumlarla anlaşmak gün içerisinde kolay olmayabilir. Bu enerjiyi daha esnek olarak değerlendirmeliyiz. Mutlu günler!

PERŞEMBE: Güne güzel ve keyifli rüyalar görerek başlamış olabilirsiniz! Ama tembellik isteğimiz de bir o kadar baskın. Ay'ın gün içerisindeki açıları ile aşk, sanat kokan bir gündeyiz. Değer duygumuz ile ilgili korkularımızı ve blokajlarımızı bugün değiştirme fırsatları elde edeceğiz. Gün içerisindeki konuşmalarımız tüm bunların ipuçlarıdır. Yaptığımız işlerde korkusuzluk, fark ediş, derinlik ve tutku hakim. Verdiğimiz değeri de kendimizi tamamen açarak göstermek isteyebiliriz. Akşam saatlerinde mantık ve duyguların dengeli hali bizleri çok tatlı bir ruh haline getirebilir, günü keyifle noktalayabiliriz. Mutlu günler!

CUMA: Gece saatlerinde iletişim temalarıyla bütünleşen ruh halimiz eğer hala uyumadıysak bizleri çok geveze bir hale sokabilir. Gün içerisinde Ay'ın yöneticisi de zodyağın son burcunda olduğundan, uzun süredir öğrendiklerimizi ve deneyimlerimizi aktarmak adına heyecanlı konuşmalar yapabiliriz. Spiritüel konulardan konuşmak isteyebiliriz. Eğitim alabilir ve verebiliriz. (tarot sınıfım için ne güzel bir gün :)) Arkadaşlarımızı arayabiliriz, sosyal medyada çok aktif olabiliriz, araştırmalar yapabiliriz. Ancak öğlen saatlerinde Merkür ve Ay açıları gergin olduğundan dalgınlıklara, pot kırmalara, yanlış anlamalara dikkat edelim.

Akşam saatlerinde konuşarak şifa vermek, şifa bulmak, dertleşmek bizlere çok iyi gelecektir. Mars etkileşimi ile kendimizi daha yüksek sesle ve agresif ifade etmediğimize emin olalım. Satürn etkileşimi iletişimde dürtüsel olmayı dengeleyecek ve zihnimize, dürtülerimize disiplin getirecektir. Yaşamda ilerlememiz gereken yol için cesur adımlar atabilir, çevremizden destek görebilir, ilerlememize yardım edecek çok önemli bilgiler edinebiliriz. Mutlu günler!

CUMARTESİ:
İlkbahar ekinoksuna hoş geldiniz! Yeni yolculuğumuz başlıyor. Bu yolculukta edindiğimiz bilgilerle tıpkı ouroboros gibi yolun sonunda, yani yine yılın bu zamanları, kendimizin bambaşka versiyonlarını keşfetmiş, yine kendimizi bularak eve dönmüş olacağız. Bugünlerde ekeceğimiz tohumlar ve yeni deneyim alanlarımız bu nedenle çok önemlidir. Herkese yeni yolculuklarında güzellikler diliyorum. Ve Koç burçlarının da doğum günlerini kutluyorum!

Gün içerisinde bilinç olarak artık daha cesur, korkusuz ve öncüyüz. Ancak abartılı hareket ve sözcüklerimiz aynı coşkuyu bulamadığımızda kırgınlıklara ve aldanmalara yol açabilir. Bugünü, bol hareket etmek, kendimizle baş başa kalıp meditasyon yapmak, dini ve ruhsal çalışmalar için değerlendirmek bizlere çok iyi gelecektir. Bugün Saturday - Satürnday , yani dinlenme günüdür. Kendinizi zihinsel ve fiziksel anlamda yormayın. Mutlu günler!

PAZAR: Işık dolu bir günden herkese merhaba! Bugün kendinizi gösterme ve liderlik etme isteğiniz yaşamın her alanında baskın olabilir. Saat 15.17 sonrası ise konuşkanlığımız yerini içe dönüşe bırakıyor. Güvende hissetme ihtiyacı ile tanıdık kişilerle, tanıdık yerlerde olmak isteyebiliriz. Sevgi almaya ve göstermeye daha çok ihtiyaç duyabiliriz. İçimizdeki dişil ve anaç duygular açığa çıkabilir.

Değer duygumuzu yöneten Venüs ise Güneş'in hemen ardından zodyağın ilk burcuna geçiyor. Sevgi ilişkilerimizde ve maddi konularda düşünmeden, çocuksu hevesle hareket etme arzusunda olabiliriz. Bir yandan bu durum çoğu kişinin içinde tuttuğu duyguları birden açmasına vesile olabilir. Bu enerji bir ay boyunca etkili olacaktır. Ancak gün içinde bunu yapmanızı önermem, keza bilinç ve duygular arasında gergin bir enerji hakim olacaktır. Baba figürü veya kadınlarla gerginlikler yaşayabilirsiniz. Daha sakin ve düşünerek adım atmamız gereken bir akşam olacaktır. Anlama ve anlaşılma ihtiyacımız önem kazanıyor. Mutlu günler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder