12 Ekim 2020 Pazartesi

16 EKİM 2020 YENAY'I - KIZIL MAVİ EKİM

 


Merhaba yeryüzü sakinleri,

Ekim ayı gerek Retrolar, gerekse yaşanacak Süper Ay ve iki Dolunay sebebi ile oldukça önemli. Mars, Satürn, Plüto, Jupiter, Güneş arasında sert bir açı, Venüs – Neptün ve ay düğümleri ile karmik açı, Merkür’ün retroya girmesi ve Uranüs karşıtlığı söz konusu. Yani gökyüzünde adeta tüm gezegenler kendi sesini duyurma derdinde. Bu anlamda 14, 15, 18 Ekim çok önemli ayrıca Ağustos ortasında başlayan meseleler de mercek altına alınabilir.

Mars dünyamıza gittikçe yaklaşıyor, bugünlerde onu gökyüzünde kırmızı bir yıldız gibi görmek mümkün. Yaklaştıkça etkileri de artıyor. Ayrıca bu ay içinde iki dolunay gerçekleşiyor ve bu durumda  ikinci dolunaya Mavi Ay deniyor, elbette rengi mavi olarak görünmez. Dolayısıyla kızıl mavi bir Ekim süreci deneyimliyor olacağız.

16 Ekim tarihinde gerçekleşecek olan yeniay ise bir Süper Ay. Çünkü Ay dünyamıza çok yakın. Duygularımız ve coşkumuz çok yükselebilir. Egomuzun, tepkilerimizin kontrolü çok önemlidir.

Aynı zamanda bu Yeniay Spica dediğimiz ünlülük, ünlüler, şan, şöhret, başarı yıldızında gerçekleşiyor. Aldığı açılar sebebi ile William Lilly’e göre; varlık sahipleri gücü elinde tutanlar arasında anlaşmazlık, tanınmış bir ailenin ölmesi anlamına geliyor. Bu süreçte; ünlü isimlerin hastalanması, skandalları, sanat, spor camiasının ön plana çıkması ve onların hayatları gündemimize gelebilir.

Dünya gündeminde; gücü elinde tutanlar, soylular, liderler arasında güç savaşları, manipülasyon, agresyon enerjisi yüksek olabilir. Restleşme ve geri adım atmama durumu olabileceği için ülkeler arasında uzlaşma olmayacaktır. Zaten Merkür’ün de Retro olması ile verilen sözlerin tutulması, anlaşmaların uzun sürmesi bireysel ve toplumsal anlamda pek mümkün görünmüyor. Bizler de ülkemizin iç güvenliği, diplomasi, sanatçılar, çocuklar, eğlence sektörleri, spor, borsa konusunda yeniayı deneyimleyeceğiz.

Azerbaycan ve Ermenistan için uzlaşma süreci ancak Mars retrosunun bitip gölgelerinin de biteceği 2021 yılına doğru olan süreçte olabilir. Amerika seçimleri öncesi görüşmelerde ise büyük restleşmeler duyabiliriz. Seçimlerde arka planda gizlenen çok şey dönebilir.

Gökyüzünde mevsim normalleri harici hava hareketleri, şimşek ve hortumlar, ani hava değişimleri sık olabilir. Aynı zamanda Merkür – Uranüs açısı; medya, yayıncılık, teknoloji konularında bizleri etkilerken yeni cihazlar almamak, her şeyi yedeklemek, yazdıklarımızı kontrol etmek, söyleyeceklerimizi birkaç kez düşünmek ve sakin konuşmak yerinde olacaktır. Önemli görüşmeleri bu ay yapmamakta fayda var. Açının olumlu yanı ise; bu dönem pek çok parlak fikir üretebiliriz. Ürettiğimiz fikirleri kasım ayında harekete geçirebiliriz. Beklenmeyeni beklememiz gereken süprizlerle dolu bir süreçteyiz.

Bu süreç ekonomik anlamda ani iniş çıkışları, sert yükselişleri de getirebileceğinden riskli yatırımlardan kaçınmak yerinde olacaktır.

Sağlık konusunda; sakarlıklara, baş bölgemize, kaza ve yanıklara karşı temkinli olmalıyız. Dünyada yangın, patlama ve kazalarla ilgili pek çok haber duyabiliriz. Covit bu ay çok tehlikeli ve sonuçlarını Aralık ayından sonra görebiliriz. O nedenle şimdi aldığımız tedbirler ekstra önemli olacaktır. Özellikle çocuklarımızı artık daha çok korumalıyız. Bağışıklık sistemimizi korumalı, iyi uyumalıyız. Bu süreçte böbrek bel bölgesine de dikkat etmekte yarar var. İçinizde öfke biriktirirseniz böbrek taşına sebep olabilirsiniz.

İlişkilerde ise; Venüs – Neptün açısı ile ilişkilerinizde hayal kırıkları yaşayabilirsiniz. Bu hayal kırıklığının sebebi partneri fazla idealize etme, gerçeklere gözleri kapatmaktan kaynaklanabilir ve Merkür sis perdesini aralayabilir. Yine kadersel ani ayrılık ve karşılaşmalar olabilir. Süpriz aşklar başlayabilir.

Bu sürecin şifası; maneviyata yönelmek, inzivaya çekilmek, şikayet etmek yerine sorumluluklar almak, kendimizi bilmek, mücadelemizi kavga ile yapmamak, dengeli davranmak olacaktır.

Yeniay’ın sabian sembolü; ‘Bir kelebeğin sol tarafında çıkan üçüncü kanat’ Ve bu sembol yaşamımızda dengede olmayan konuları, mantık ve sezgileri dengelemeyi gösterir. Huzursuzluk ve gerginlik boşa çırpınmayı getirebilirken, kusurlarımızı kabul edip yaşamdaki farklılıkları kucaklarsak, kendimizi de farklılıklarımız ile seversek dönüşümümüz şifamız olacaktır.

''Her savaş, iç savaştır. Çünkü hepimiz biriz.''

Sevgiyle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder