12 Ekim 2020 Pazartesi

MERKÜR RETROSU (14 EKİM - 4 KASIM) - YÜZLEŞME !





Merhaba yeryüzü sakinleri,

Yılı tamamlamaya hazırlanırken bazılarımız çok yoruldu, bazılarımız kayıplar verdi, bazılarımız yaşıyormuş gibi bile hissetmiyor, bazıları ise olgunlaştığının, gereken dersleri aldığının, ne yapması gerektiğinin farkında. Yıl aslında bizden sızlanmamızı değil, sorumluluk almamızı istiyor. Şimdi ise yaşam, kaçırdığımız hiçbir nokta olmaması adına bizleri durup yeniden düşünmeye ve değerlendirmeye sevk ediyor.

Bu yıl üçüncü kez Merkür Retrosu deneyimliyoruz. Merkür bizim iletişimimiz ve hayata bakış açımızdır. İlk iki retroda olduğu gibi bu retro da su elementinde gerçekleşiyor. Yani 4 Kasım'a kadar; duygularımız, sezgilerimiz, maneviyatımızı sorguluyor olacağız. Evde ve dünyada su ile ilgili sınavlar ön planda olacaktır.

Merkür retroları; hızla akıp giden hayatımıza bir dur deyip filmi geriye sararak gözden kaçırdıklarımızla yüzleşmek, eksiklerimizi gidermek, geçmiş hesaplaşmaları halletmek, hak edişlerimizi almak ve bir daha o konulara dönmemek üzere kapatmaktır. Hayat bu defa derine bakmamızı istiyor, en derine, kendi karanlığımıza. Ne yaşıyorsak aslında içimizde bastırdığımız duygularla yüzleşip onları kabule geçmek için yaşayacağız. Yargıladığımız, küçümsediğimiz, bastırdığımız gölge yanlarımızla. Karanlık olmadan aydınlığın, ölüm olmadan yaşamın var olmayacağını anlamamız, dengeye gelmemiz için.

Üstünüzde her şey anlamlandırmaya dair bir baskı hissediyor olabilirsiniz. Böyle düşündüğüm için şu bloke oldu, hayata böyle baktığım için bu işim olmadı, karşıma bu sembol çıktı bunun anlamını hemen bulmalıyım.. Bu baskı etrafımızda konuşulmaya başlanan ancak hala derinleşmemiş yeni öğretilerden kaynaklanıyor. Yeterince bilgi sahibi olunmayan konularda paylaşılan yüzeysel bilgiler, ve 'en çok ben biliyorum' telaşı; herkesin herkese akıl vermesine, herkesin telaşla maymun iştahlı gibi bir şeyler öğrenme çabasına ancak hepsinde yüzeysel kalmaya sebep oluyor. Hayat ise Merkür Retrosu'nda bize şunu soruyor; bildiklerin, konuştukların, duydukların ne kadar derin ve hangilerini gerçekten içselleştirdin?

Bu konuları hayatın her alanına yayabilirsiniz. İlişkinizde gerçekten derin bağınız var mı? Gerçekten o kişinin en karanlık yanlarını da görebiliyor musunuz? Gerçekten kendinizi tanıyor musunuz? Esas konu cevaplar değildir, bunları sorabilme ve güç, takıntı, detaylandırma yerine bilinmezliğe teslim olabilme cesaretidir.

Bugünlerde şok haberler duyabiliriz, duyduğumuz haberler bizden saklanmış ve esasen kendimizden kaçtığımız konular olacaktır. Üstü örtülen, geçmişte kaldığını sandığımız meseleler yeniden önümüze gelebilir. Merkür Retro'su bittiğinde ise hepimiz zihnen değişmiş, dönüşmüş ve geleceğimize daha net bakabiliyor olacağız.

Elbette retronun genel temaları da yaşanacaktır. Bu süreçte; elektronik aletler almamak, yeni bir işe başlamamak, her mesajımızı birkaç kez kontrol etmek, kargolarımıza, ödemelerimize, internet alışverişlerine dikkat etmek, evlilik gibi önemli imzalar atmamak, arabamızın bakımlarından emin olmak, teknolojik cihazları korumak -bilhassa sudan- ve doğru iletişim kurduğumuzdan, doğru bilgiye sahip olduğumuzdan emin olmak çok önemlidir.

Eski davalar, eski borçlar, eski ilişkiler, kadersel karşılaşmalarla gelecek hesaplaşmalar gündemde olabilir. Hayatınıza bu dönemde giren veya bu dönem geçmişten gelen kişilerin bir ders öğretisi için geldiğini bilerek yaşamlarınıza alın.

Retro Acrux - Alphecca dediğimiz hatta gerçekleşiyor olacak ve bu hat Afrika ile ilgilidir. Bu yıldızların özelliği; toplumda şanslı ve güçlü saydığımız kişilerin çevirdiği gizli işlerle, sapkınlıklarla ilgili olmasıdır. İhanetlerle ilgilidir. Dünya'da ise şok edici haberler, skandallar, kirli çamaşırların ortaya çıkışı, suç oranlarının artması, şaşırtıcı arkeolojik bulgular, tarihsel bulgular, maden kazaları, yer altı hareketleri, anlaşmalarda zorluklar, anlaşmaların feshi, iletişimde sivri dilli olmak, cinsel suçlar gündemde olabilir.

Burç ve Yükselen Burca Göre;


KOÇ: Merhaba sevgili Koçlar, retro sürecinde eski borçlar, krediler, banka sorunları gündeme gelebileceği gibi haritanız vaat ediyorsa alacaklarınızı da tahsil edebilirsiniz. Maddi konularda risk almamanız gereken bir dönemdesiniz. Yatırımlar yapılmaması gereken bir süreçtir. Aynı zamanda kendi içinize döndüğünüz, daha korkusuzca yüzleştiğiniz bu süreçte size artık psikolojik olarak iyi gelmeyen her şeyden kurtulabilirsiniz. Aradığınız bilgiler önünüze beklenmedik anda düşebilir. Retro bittiğinde ruhsal anlamda çok daha güçlü olacaksınız.

BOĞA: Merhaba sevgili Boğalar, retro sürecinde eski ilişkileriniz, evliliğiniz veya ilişkinizdeki üstü örtülmüş konular, eski hukuksal meseleleriniz, ortağınızla olan işleriniz gündeme gelebilir. Evlenmeyi düşünenlerin veya iş kuracak olanların bu süreçte imza atmaması daha hayırlı olacaktır. İlişkilerde iletişim zorlu olabileceğinden duygularınızı derin ifade ettiğinize emin olmalısınız.

İKİZLER: Merhaba sevgili İkizler, retro sürecinde iş ortamınız, iş arkadaşlarınız, günlük iş ve alışkanlıklarınız, üstü örtülmüş sağlık sorunlarınız, evcil hayvanlarınız gündemde olabilir. Yeni proje ve imzalar için uygun bir dönem değildir. İş arkadaşlarınızla kurduğunuz iletişim çok önemli olacaktır. Bu süreç daha çok; planlama, araştırma sürecidir. Sağlık anlamında geciktirdiğiniz tedavileri yaptırmanız gerekebilir. Günlük işleriniz beklediğiniz kadar hızlı gitmeyebilir. Akışta kalmaya özen gösterin.

YENGEÇ: Merhaba sevgili Yengeçler, retro sürecinde ilişkileriniz, hobileriniz, çocuklarınız, yatırımlarınız gündemde olabilir. İlişkilerde birbirinizi doğru anladığınızdan emin olmalısınız, enerjiyi duygularınızı derin ifade etmeye kanalize edebilirsiniz. Öfkeli ifadelerden kaçınmak çok önemli olacaktır. Yaratıcı alanlarda daha fazla ilham söz konusu olabilir, yazılı ifadede daha başarılı olabilirsiniz. Çocukların eğitim hayatı ekstra önemli olabilir, onlarla daha çok ilgilenmeniz gerekebilir. Riskli yatırımlardan da kaçınmalısınız.

ASLAN: Merhaba sevgili Aslanlar; retro sürecinde nostaljik bir dönem geçirebilirsiniz. Çocukluğunuz, çocukluktan gelen duygular, blokajlar gündemde olabilir. Ev içerisinde kurduğunuz iletişim, evle ilgili konular önemli olacaktır. Ev alım satımı, toprak, taşınmaz mallarla ilgili konularda imza atmak için ise uygun bir süreç değildir. Bu dönemde çocukluk resimlerine bakmak, evde zaman geçirmek size iyi gelebilir.

BAŞAK: Merhaba sevgili Başaklar, retro sürecinde iletişim, eğitim, seyahatler, yakın çevre ve kardeşlerle iletişiminiz önemli olacaktır. Retronun genel temalarını deneyimleyebilirsiniz. Teknolojik cihazlar almamak, iletişim kazaları, yolculuklarda dikkatli olmak, sosyal medya paylaşımlarını kontrol etmek, dolandırıcılıklara karşı temkinli olmak gerekir. Yeni eğitimlere başlamamak gerekir. Öfkeli ifadelerden kaçınmak, daha empatik olmak önemlidir. Seyahatlerde aksilikler çıkmaması için dikkatli olunmalıdır. Bu süreci yeni planlama ve organizasyonlar, gözden geçirmek, güzel yazılar yazmak için değerlendirebilirsiniz.

TERAZİ: Merhaba sevgili Teraziler, retro sürecinde kendi değerleriniz gündemde olacaktır. Maddi anlamda kendi kazançlarınızı korumalısınız, değerli eşyalarınızı kaybetmemeye özen göstermelisiniz. Yine aniden kaybettiğiniz eşyalarınızı bulabilir, alacaklarınızı tahsil edebilirsiniz. Harcamalarınızı kontrol altında tutmalısınız. İletişimde ise değerlerinize dil uzatan kişilere karşı sınırlarınızı korumalı, hayır demeyi bilmelisiniz.

AKREP:
Merhaba sevgili Akrepler, retro sürecinde en çok etkilenen sizler olacaksınız. Kelimeleriniz ve düşünceleriniz ifade etmeye çalıştığınız konu dışına çıkabilir. Yeterince derin cümleler sarf etmediğinizi düşünebilirsiniz. İçe dönmek ve mümkünse yazılı ifadeler kullanmak daha iyi olabilir. Araştırmalar yapmak için muazzam bir süreçtir. Teknolojik cihazlara, anlaşmalara dikkat etmelisiniz. Derinleşmek istediğiniz konularla ilgilenmek için harika bir süreçtir.

YAY: Merhaba sevgili Yaylar, retro sürecinde bilinçaltınız epey aktif olacak. Rüyalarınız yolu ile şifalanabilirsiniz. Sizden saklanmış bilgiler ortaya dökülebilir. Kolektiften haberler alabilirsiniz. Sezgileriniz açık olacaktır, derin bakmanız önemli. Yine psikolojik anlamda korku ve kaygılarınızdan arınarak, kadersel karşılaşmalar veya konuşmalar yolu ile şifalanabilirsiniz.

OĞLAK: Merhaba sevgili Oğlaklar, retro sürecinde arkadaşlarınız, sosyal çevreniz, üye olduğunuz yerler gündemde olacaktır. Sosyal çevrenizde kurduğunuz iletişim çok önemli olacaktır. Plan, proje ve sırlarınız konusunda ketum olmalısınız. Üye olacağınız kurum ve yerler için retro bitişini beklemek daha iyi olabilir. Bu süreci hayalleriniz için planlar yapma konusunda değerlendirmelisiniz.

KOVA: Merhaba sevgili Kovalar, retro sürecinde kariyeriniz, toplum önündeki imajınız çok önemli olacaktır. Kariyerle ilgili adımlar atmak, konuşmalar yapmak için uygun bir süreç değildir. İşle ilgili her şeyi retro bitimine erteleyebilirsiniz. Daha çok, geleceğe dair planlamalar yapma ve yarım kalan işleri halletme sürecidir.

BALIK: Merhaba sevgili Balıklar, retro sürecinde eğitimleriniz, seyahatleriniz, yurt dışı ile ilgili konular gündemde olabilir. Eğitimlere başlamak için uygun bir dönem değildir ve sınavlarda yazdıklarınızı tekrar kontrol etmek faydalı olabilir. Danışmanlarınız, hocalarınız, akıl hocalarınızla iletişimde öfkeli ifadeler kullanmamaya özen gösterin. Seyahatlerde biletlerinizi kontrol edin. Eş ailesi ile de iletişimde sorunlar olabilir. Süreci daha çok; iletişim alanlarınızı gözden geçirme, hayat felsefenizi yeniden inşaa etme, yeni fikirler üretme ve hayata yeni bakış açısı ile bakmak için kullanabilrisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder