8 Eylül 2020 Salı

MARS RETROSU (9 Eylül - 15 Kasım 2020) - YAŞAM ATEŞİ


Merhaba yeryüzü sakinleri,

Yılın son aylarını yaşarken 66 gün boyunca Mars'ın retrosu deneyimliyor olacağız. Dünyamız ile hız farkından ötürü enerji alışverişi geri çekilen kızıl gezegen bizlere mücadele şeklimiz, yaşam enerjimizle ilgili deneyimler yaşatıyor olacak. Hareket etmek, karar vermek, masaya yumruğumuzu vurmak, yaşam mücadelesi vermek bu süreçte daha zor olacaktır.  

Ancak bu günler hızla giden hayatımızı geriye sarıp yavaşça gözden geçirmek için bulunmaz bir nimettir. Yaşamlarımızda özellikle Ocak 2019 ve Ağustos 2020'yi yeniden değerlendireceğiz.

Mars, retroya Sirius yükselirken başlıyor, bu süreçte kadersel olayları deneyimleyeceğiz.

Mars kendi yönettiği yerde, Koç enerjisinde geri harekette olacak. Zodyağın ilk burcu olduğu yerde geri gittiği için bizler de deneyimsiz, öncü, ilkel dürtülerimizle yüzleşeceğiz. Burada retro etkisi daha fazla hissedilir olacaktır. Çünkü; bir savaş tanrısının kendi topraklarında geri tutulduğunu ve hareket edemediğini düşünün. Kendinize ait olan yerde sözünüzün geçmediğini düşünün. 

Mars, ateştir. Ateş hem can verir hem de küle çevirir. Aynı ateşle hem yemek pişiririz, hem medeniyeti başlatırız, hem ısınırız hem de yakar yıkarız. Retro ise gözden geçirme, tamamlama, karma ödeme zamanıdır. Mars retrosu soruyor; yaşam ateşini ne için kullandın?

Öfke ile yakıp yıktığın, kalp kırdığın günlerde mi? Yoksa gönül almak, adaleti sağlamak, hak aramak için mi? Risk aldığın konularda mı? Yataktan kalkma sebebin olsun diye mi? Motivasyonun ne? Kendi hayat yolunda ilerliyorsan neyden korkuyorsun?

Yaşam enerjimiz retro sürecinde engellendiğinde veya geri tutulduğunda neye dönüşeceğiz? Sabırlı bir insana mı, öfkeli birine mi? Dürtülerimiz, kaderimizdir.

Dünya çapında önemli tarihler;

16 Eylül - 22 Eylül - 27 Ekim - 6 Kasım

Bu tarihler pandemi açısından riskli tarihlerdir. Sağlık, nefes alışverişimiz, işsizlik, işçiler, yeni kısıtlamalar, açıklamaların olabileceği, eğitim ve sağlık konusunda yeni kararların alınabileceği zamanlardır. 21 Haziran tutulmasını tetikleyecektir.

30 Eylül'de Mars - Satürn karesini, 

9 Ekim'de Mars Plüto karesini, 

19 Ekim'de ise Mars - Jupiter karesini deneyimliyor olacağız. 

Bugünler ise ülkeler arasında restleşmeleri, çatışmaları, doğal afetleri, karanlık olayları, yangınları, patlamaları, sınırlardaki olayların büyümesini getirebilir. Suçlar artabilir, yapılan her şey açığa çıkabilir, kirli çamaşırlar dökülebilir. Tarım sorunları olabilir. Covit Avrupa'da yeniden pik noktasına ilerlerken, ABD, Hindistan ve Brezilya için daha da tehlikeli olabilir.

ABD'de polisiye olaylar ve halk arasındaki sorunlar tekrar büyüyebilir.

Dünya çapında liderlerin kuralları çoğaldıkça isyanlar da şiddetlenebilir.

14 - 19 Ekim tarihleri arasında finansal açıdan zorlanabiliriz ve kıtlık bilinci ortaya çıkabilir.

Ekonomik konularda özellikle Eylül ve Kasım aylarında dalgalanan para piyasaları ile risk almak doğru olmayabilir.

Aynı zamanda; kan, demir, ısı, ateş, silah, spor, otomativ piyasası, kesme- biçme işleri ile ilgili sektörlerle alakalı problemler, kazalar yaşanabilir.

19 Eylül sonrası ateş enerjisinin geri tutulmasıyla yeryüzünde yağışlar, sert rüzgarlar, garip hava olayları, fırtına ve tufanları getirebilir.

Dini konular, dini yapılarla ilgili geçmiş sorunlar tekrar masaya yatırılabilir.

Koç noktasında olan ülkeler; Almanya, Danimarka, İngiltere, İsveç, İsrail, Fransa, Polonya, Hollanda, Azerbaycan, Irak, İran, Filistin, Şam olurken Rusya'ya yarayacaktır.

Ülkemizde;

*Ülkemizin askeri olaylar, sınırlar ve güvenlik konularını tetikleyecektir.

*9 Eylül tarihinden itibaren denizlerle ilgili konular daha da alevlenebilir. ABD ve Rusya da meseleye dahil olabilir. Konu savaş değil konuşulanlar ve karşılıklı yaptırımlar olacaktır.

*Mars geri hareketine 11. evde başlıyor. Burası halkın, sosyal derneklerin, meclisin konusudur. Bu konularda eylemlerin sonuçları görülebilir ve üstünden geçilebilir. Sınırlar konusunda yeni kararlar alınabilir veya bazı alınmış kararlardan Ekim'in ilk günleri itibariyle vazgeçilebilir.

*Ardından ülkemizin liderler, statü, itibar konularında geri gidecek olan Mars, sert çıkışlar yapmamamız gereken ve itibarımızı korumamız gereken günleri işaret etmektedir.

Tarihte;

Mars daha önce Koç enerjisinde geri gittiğinde yıllardan 1941 idi. Barbarlık had safhada iken ABD'de Pentagon kuruldu. 1973 yılında ise İsrail - Arap savaşları vardı. 1988'de ise İran - Irak savaşları yaşanmıştı. Tarihe bakarak neleri tetikleyeceğine dair ipuçları yakalamak mümkün.

Bireysel Anlamda;

*Dürtüsel anlamda adım atan, öfkesini açığa çıkartan, düşünmeden hareket eden kişi başlattığı ateş ile önce kendini yakabilir.

*Doğum haritasında Mars'ı retro olan yüzde 20'lik kesim için harika bir fırsat olabilir.

*Retronun ilk günleri sağlığımızı korumak ve enerjimizi düşürmemek çok önemli olacaktır. Riskli olmayan sporlar yapmak, çok yememek, takviyeler yapmak, maske takmak ekstra önem kazanıyor.

*22 Eylül tarihi etrafında 'kemik kıran' dediğimiz açı kalıbı ile kazalara, yaralanmalara, otorite ile çatışmalara, diş, cilt, kemiklerimize, baş bölgemize dikkat etmeliyiz.

*Kalp, tansiyon ve migren hastaları mutlaka önlemlerini almalı, kontrolleri ihmal etmemeliler.

*Bir yerinize bir şey olduğunda, bir şeyler ters gittiğinde şunu hatırlayın; içinizde bastırdığınız hangi öfke veya korku sizden bu şekilde çıktı? Hıncınızı taşan bardak ile kimden çıkarttınız? Mars'ın dersi; kendi gücümüzü keşfetmek, gücün anlamının vurup kırmak değil değişime ayak uydurmak olduğunu bilmek, kendi yolumuzda gidebilme cesareti ve irademizi nasıl kullandığımızdır. 

Bağıran kişi acizdir. Özgüveni sağlam ve dengede olan kişi sakindir. Bağırmaya ve öfkelenmeye neden ihtiyaç duyduğumuz önemlidir. Güçlü değilsen ve kendinle savaş halindeysen sistem dizi ve reklamlarla değersizliği ve yetersizliği daha rahat empoze eder ve uyumaya devam edersin.

Ateş'in altında bir gökyüzü ve bu gökyüzünde Venüs bizlere göz kırparken bizi kurtaracak olan şey sadece; aşk ateşi. Sabian sembol 'kürelerin müziği' iken küresel anlamda uyumlandığımız ve bütünlük bilinci için uyandırıldığımız bu süreçte kalbinizin sesini duymaya çalışın. Aşkla yapılan her şey, kalbimizden söylediğimiz ve yaptığımız her şey, o aşkla yanarak büyümek, aşka adım atabilme cesareti ve sevgiyle yaptığımız tüm işler bu süreçte bizi koruyacak, kurtaracak, hayatı sevginin gözünden görebilen ve bunu bütüne sunabilen kazanacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder