1 Eylül 2020 Salı

2 EYLÜL 2020 DOLUNAY'I - AYDINLIK PATİKASI




Nasıl ki yeryüzünde ufkun üstünde kalan yerler gün ve ay ışığı alıyorsa, astrolojik olarak da ufkun üstünde kalan yerler görünür olan yerlerdir. İlginç olanı ise bilinçaltımızı temsil eden 12. ev hemen ufkun üstünde yer alır. Yani esasen bilinçaltında saydığımız yerler aydınlıkta, gözümüzün önünde midir? Yoksa aydınlığa ulaşmamızın yolu bilinçaltımızı yönetmekten mi geçer?

Ancak ışık hem aydınlatır hem de kör eder.

Takvimler 2 Eylül 2020'yi, akrep ve yelkovan 8.22'yi gösterdiğinde gökyüzünde bir Dolunay meydana gelecek.

Bu Dolunay'da hayal dünyamızda, çaresizliğimizde, kendimizi kandırışlarımızda, kaosun içinde, bilinçaltımızdaki korkularla kör olmamak için karşıdaki aksta başak etkisi var. Pratik olmamız, planlı olmamız, adım adım gitmemiz ve gerçek dünyada kalabilmek için arınmamız çok önemli. Kış, bahar ve yazdan gelen yorgunluğumuzu silkelemeye ve uyanmaya ihtiyacımız var, ancak ışık gözümüzü kör etti, bulamıyoruz. Bunun için ise Satürn bizlere yeni düzen vaat ediyor ancak önce ayağımıza takılan engelleri korkmadan, sabit fikirlere takılmadan geride bırakabilmeyi başarabilmeliyiz.

Uranüs ise yolumuza beklenmedik gelişmeler, süprizler getirebilir.

Dünyamız yeni bir frekansa doğru ilerlerken kişisel gelişimi geride bıraktık ve bütünsel gelişim önem kazandı. Dışarıda hangi kaos, drama ve trajedi olursa olsun eğer siz dengede iseniz ve içsel olarak sağlamsanız hiçbir rüzgar sizi deviremez. Peki ama bunu nasıl yapacağım diyorsanız, Dolunay öncelikle şikayet etmeyi bırakmamızı öğütlüyor. Şikayetler, olumsuzluklar sadece yeni olumsuz olayları ve aksilikleri çağırır. Kader çarkı ise dönüp dururken siz olumsuz olduğunuzda sizi olumsuzluk çarkının dönmesi için oraya alır. Siz olumluyu çağırdıkça, yönetimde olmasını istediğiniz liderler gibi önce siz davrandıkça, istediğiniz sevgili- eş gibi olduğunuzda, istediğiniz arkadaş çevresi gibi davrandığınızda, bolluk - bereket ve yardımlaşmayı çoğalttığınızda sizi sevgi, bolluk ve işlerin yolunda gittiği çarkın içine alır.

Venüs, Satürn - Plüto ile yüzleşmeye devam ederken içine düşüp durduğunuz ve çıkamadığınız sevgi, maddiyat ve değer konularıyla korkusuzca yüzleşebildiğinizde, karamsarlığınızı yendiğinizde şefkat, yalnızlık, takıntılar ve yokluk bilincini şifalandıracaksınız. İlişkilerde her şey aydınlığa kavuşurken gerçeklere bakabilme gücü olan kazanır. Herkes kendi hayatından ve karmasından sorumludur. Aşkla tekamül ise en güzelidir. Ayrılık da birleşmeler de olgunlaşmamızın birer parçasıdır. Aşk acısı çekiyorsan, sana eksiklerini gösteren, seni aynalayan daha sert bir olay yerine, seni şifalandıran ve sert kabuklarından UYANDIRAN, senin başka yönlerini sana gösteren sevgi dolu bir çalar saatin varmış. Şükürler olsun. 

Yeni ilişkiler, yatırımlar, güzellikle ilgili konular için 7 Eylül sonrası daha uygun olacaktır.

Dolunay'ın Sabian Sembolü 'Dar yolda aydınlığa doğru yürüyen insanlar'

Hepimiz birlik olup kendi hedeflerimizde yürüyebildiğimiz takdirde insanlık olarak 2025'teki 'Uyanış'a hazır olacağız ve doğal seleksiyonda uyumlanamayanlar bizleri terk edecekler. Bir bebek gelişti anne karnında, kışın sancılarını duyduk, süreç yazın monotonlaştı ve bebek doğuma hazırlanıyor. Aralık ayında yeni dünyayı nasıl büyütürsek 2025'ten sonra kendimize öyle bir yeryüzü hazırlamış olacağız.

Toplumda;

*Beklenmedik süpriz gelişmelerin yaşanabileceği bu dolunayda sağlık, elektrik, uzay, teknoloji, keşif ve icatlar gündemimizde olabilir. 

*Sağlık alanında tedbirlerin elden bırakılması kaosa sebep olacak ve virüsü beklenmedik şekilde büyütebilecektir. Ekim'in son haftası oldukça kritik.

*Mars retrosu yaklaşırken dürtüsel davranan hem bireysel hem de uluslararası gelişmelerde kaybeden taraf olacaktır. Agresyon ve gerginlik, bile bile ateşe yürümek söz konusu olabilir.

*Ülkemizin güney ay düğümüne düşen dolunay geçmişteki meseleleri beklenmedik biçimde açabilir, aydınlatabilir. Aynı zamanda 7. evdeki mars, açık düşmanlara karşı bizleri uyarırken bizim de sert çıkışlar yapmamız yine bize zarar verebilir. Sağduyulu olmak bu dolunayda çok önemli.

*Ülke liderleri ile halk bu aydan sonra da karşı karşıya gelmeye devam edebilir. Bir ilizyonun içinde olduğunu fark eden toplumlar uyanışa geçmeye devam ediyor. Liderler halkı baskı altında tuttukça geçen yıldan beri yazdığım gibi 'çimenler yükselirken, filler devrilecek'. Bu elbette Aralık'tan sonra daha sert olmaya başlayacak ancak şimdi dünya uyanışın ilk kıvılcımlarını yaşıyor. Ayaklanmaları ilerleyen zamanlarda daha çok göreceğiz.

BURÇLARA GÖRE DOLUNAY;

KOÇ: Yılın hasatını almaya hazırlanırken bu zamana kadar ektiklerinizi toplama vakti. Kendinizden bile sakladığınız duygular, konular aydınlanabilir yaşamınızda. İlerlemek için ihtiyacınız olan şey rüyalarınızda, sezgilerinizde saklı olsa da evren de bu süreçte sizinle işaretler ve sembollerle daha yüksek sesle konuşuyor olacak. Ruhsal çalışmalar, inziva, su kenarı size çok iyi gelecektir. Kaosun içinde gergin hissediyor olabilirsiniz. Teslim olup bir kere de kontorlü elden bırakın. Bağışıklığınızı güçlendirmeyi ve baş bölgenizi korumayı unutmayın.

BOĞA: Beklenmedik süprizleri yaşamınıza getirebilecek olan bu dolunayda hedefler- aşk veya arkadaşlar- sevgili, çocuklar arasında denge kurmayı unutmayın. Bu hafta enerjiyi projelerinize ve yaratıcı alanlara, sanata yönlendirmek sizin için çok daha iyi olacaktır. Arkadaşlarınız arasında kurban psikolojisine girmek yerine mantıklı adımlar atmalısınız. 7 Eylül'den sonra ise evde zaman geçirmek - tıpkı sevdiğiniz gibi - size çok daha iyi gelecektir.

İKİZLER: Ev ve kariyer arasında denge kurmanın önemli olduğu bu dolunayda, bu konularda tamamlanmalar yaşayabilirsiniz. Kariyerinizde süpriz gelişmeler yaşanabilir, olanları olduğu gibi kabul edip adım adım ilerlemelisiniz. Karmaşada gibi hissederseniz sanatsal faaliyetler, aşk veya çocuklarınızla zaman geçirmek size ilaç gibi gelecektir. Aynı zamanda iletişimi seven sizler için 7 Eylül haftası iletişim, ticaret yolculuklar, medya gibi konularla ilgilenmek için uygun olacaktır.

YENGEÇ: Hayat görüşünüzü genişletmek, kendinizi geliştirmek, akademik konular, eğitimler, yolculuklar için her şeyi tamamlamaya hazırlanırken veya olmayacak zannederken süpriz bir gelişme kapınızı çalabilir. Yeni düzeni olduğu gibi kabul edin ve getireceği deneyimlere açık olun. Aslında ruhunuzu dinlendireceğiniz bir gezi veya dini, ruhsal çalışmalar bu dolunayda sizin için çok iyi olur. Aile ve ilişkilerden uzaklaşmak size bir süre iyi gelecektir yine de iletişim trafiği bol bir sürece başlıyorsunuz. Alacağınız yeni haberlere odaklanın. 7 Eylül sonrası kazancınız artabilir ancak harcamalarınızda bonkör olmamaya çalışın.

ASLAN: Ruhsal anlamda dönüşüyorsunuz. Bu ne demek? Ruhunuz kendini fark ettikleriyle yeniliyor, tabi ki siz de kaosun size anlatmak istediğini görebilirseniz. Eş, aile kazancı, bankalar, davalarla ilgili mali süreçler sonlanabilir ancak beklenmedik bir gelişmeyi de yanında getiriyor. Burada maddi konularda tartışmalardan iki taraf da uzak durmalıdır. Cerrahi bir işlemle bir sorununuzu şifalandırabilirsiniz. Dolunay'la beraber sosyalleşeceksiniz ve olmaz denilen anda yeni kazançlar elde edebileceksiniz. 7 Eylül'den sonra iletişim, teknoloji, medya alanlarında yeteneklerinizi sergilerken şans da yanınızda olacak.

BAŞAK: Bu ay daha fazla ön planda olacak ve benliğinizi gösterebileceksiniz. İlişkilerinizde yeni bir döneme doğru ilerlerken aydınlanan meseleler ne yapmanız gerektiği konusunda yol gösterici olacak. İşlerinizde düzen kurmak çok önemli olacak. Tam da bunlarla uğraşırken arkadaşlarınız ilgi bekleyip size sitem edebilir. Kırılganlık yerine açık açık düşüncelerinizi ifade etmelisiniz. Maddi konularda ve ilişkilerde şans dolu günlere başlıyorsunuz. Yeter ki içinize kapanmayın, gizli-platonik ilişkilere kapılmayın. İçsel dengenizi koruyun.

TERAZİ: Dolunay'ın yükseleni terazi olduğundan genel temalardan en çok sizler etkileneceksiniz. Düzen- kaos dengesini yaşamınızda kurmaya çalışırken sağlık ve iş alanında da denge kurmanız önemli olacak. Stres altına girmek, fazla iş yükü psikolojik rahatsızlıklara sebep olabilir. Yine fazla kontrolcülük veya boşvermişlik günlük yaşamda problemler yaratabilir. Diyet, detox ve spor için mükemmel bir zamandasınız. İlişkilerinizdeki meseleler için ise hafta sonu konuşup çözüm bulmak daha uygun olacaktır. 7 Eylül'den sonra daha sosyal olacağınız bir sürece başlıyorsunuz.

AKREP: Sizin için aşk, sevgi, sanat kokan bu süreçte hassas ve kırılgan olmak ya da süreci kontrol etmek yerine olanı gözlemlemek daha iyi olacaktır. Beklenmedik gelişmeler çocuklarınız, yatırımlarınız ve ilişkilerinizde yaşanabilir. Hafta sonundan sonra düşünce ve duygularınızı saklamak isteyebilirsiniz. 7 Eylül sonrası ise kariyerinizde daha göz önünde olabilirsiniz, fikir ve yeteneklerinizi göstermek için daha uygun olacaktır.

YAY: Dolunay ile beraber içinizde dolup taşan duygular ev içerisinde hassas olmanıza sebep olabilir. Belki de dışarıda daha fazla zaman geçirmelisiniz. Ev içerisinde tadilat, taşınma, su ile ilgili sorunlar veya karmaşık durumlar varsa tamamlanabilir. Hafta sonundan sonra daha çok sosyalleşecek ve görüşmeler yapacaksınız ancak sağlığınızı korumayı unutmayın. Projeleriniz, ticaret, eğitim, seyahat gibi konularda ise 7 Eylül'den sonra daha aktif ve yaratıcı olabilirsiniz.

OĞLAK: Dolunay sürecinde iletişim, yolculuklar, yayıncılık gibi konular, yakın çevre ve uzaktan gelen projeler, teklifler derken kendinizi bir yoğunluğun içinde bulabilirsiniz ancak sizin sabır ve soğukkanlılığınız epey yardımcı olacaktır. Adım adım ilerleyin, kontrolcülüğü abartmayın. Özel hayatınızı ve kendinizi ihmal etmeyin hafta sonundan sonra işleriniz daha kolaylaşacaktır. 7 Eylül'den sonra ise banka, borçlar, eş-aile kazancı, krediler gibi konularda şans ve fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.

KOVA: Bütçenizi kontrol etmek bu süreçte biraz karmaşık olsa da beklenmedik süprizlerle geliriniz artabilir. Sezgileriniz, zihniniz, yetenekleriniz size yeni kapılar açabilir. Biraz maddi- manevi destek bekleseniz de bunun anlaşılmaması sizin kırılmanıza sebep olmasın. Hafta sonundan sonra daha net anlaşılacaksınız. İletişiminiz, yolculuklar size yeni anlaşmalar, aşklar getirebilir. 7 Eylül'den sonra bir kalbiniz olduğunu hatırlayabilir, duygusal özlem çekebilir, yolculuklarda biriyle tanışabilir veya uzaklardan haberler alabilirsiniz. Süprizlere hazır olun.

BALIK: Dolunay burcunuzda gerçekleşirken genel etkileri hayatınızın her alanında yaşayabilirsiniz. Kendinizle ilgili yaşayacağınız aydınlanma ve farkındalıklar hayatınızda ben- sen dengesini kurmanıza yardım edebilir. Yoğun duygusal tepkiler veya aşırı ketumluk yerine özellikle hafta sonu açık açık hislerinizi soğukkanlı biçimde anlatmak iyi olacaktır. Daha hassas hissedebilirsiniz, rahat ayakkabılarla yürüyüşler yapmak iyi gelecektir. Diyet, detox, spor için de uygun bir süreçtesiniz. Özellikle 7 Eylül'den sonra şekerli yiyeceklerden uzak durun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder