19 Ağustos 2020 Çarşamba

19 AĞUSTOS 2020 YENİAY'I - SAHNE SENİN!


Takvimler 19 Ağustos 2020'yi, saatler İstanbul saati ile 5.42'yi gösterdiğinde gökyüzünde almuteni Güneş, enerjisi Aslan olan bir Yeniay meydana geliyor.

Farkında mısın, eski sen değilsin artık. Yol boyunca her şey feda edildi. Yeryüzü değişti, sen değiştin, eski benliğin için sessiz bir yanın yas tuttu. Korktun, şikayet ettin, içine kapandın, kızdın, gerildikçe gerildin, içinden çıkılmaz bir girdapta çıkış yolu aradın durdun. Ancak fark etmediğin, o çıkış yolu sadece sendin.

Dünya seni ele geçirmeden, kurallar benliğini sarmadan, ailen ve toplum hamurunu yoğurmadan önce, kendini görebilseydin kim olurdun? Kaderini önceden bilseydin ve onu iradenle şekillendireceğini bilseydin nasıl bir yaşam ateşin olurdu? 

Burası bir oyun sahnesi! Ciddiye aldığın, korkup adım atamadığın, sesini çıkaramadığın ve zaman zaman haksızlıklara boyun eğdiğin bu yer senin sahnen. Şimdi o sahnede kendine uzaktan bakma vakti. Aslan enerjisinde; ateş, kalp, altın, sevgi, yücelik, güç, neşe, risk, aşk ve oyun vardır. Yeniay'da yeryüzüne alev alev salınan bu enerji ile kendini bulmak, kendi altından kalbini sunmak, aşkla yanmak, ben buradayım diye kükremek zamanı şimdi. Sustuğun, yuttuğun şeylere dur deme zamanı, ertelediğin haksızlıklara, yaptığın olumsuz davranışlara dur deme zamanı, çok geç olmadan. Gururu egoyla karıştırmadan, en büyük liderlerin merhamet ve yüce gönüllülükle oraya geldiğini unutmadan, risk alarak adım atma zamanı. Yeteneklerini; alkış almak, onaylanmak, takdir edilmek için sunmak yerine öylece sunmak ve ışığını parlatmak zamanı. 

Yana yana kendini bulma, kalbinin sesini dinleyerek kendine kavuşma, içindeki gücü keşfetme, içindeki o büyük aşka ulaşma, hayata karışma zamanı!

Yeniay'ın Sabian sembolü; ''Tan vakti, doğu gökyüzünde şafağın ışıltısı.'' 

“Kriz ve getirdiği lütuflar, son derece nadir, alışılmadık olaylar yaratır. Her günün bir doğumu vardır. Şafağı saf bir kalp ve berrak zihinle karşılamalıyız. Şafak ve zirve birbirinin karşıtıdır ama aslında aynıdır. Buradaki anahtar kelime AYDINLANMADIR.”

Yeni bir gün doğuyor. Günün doğuşu bir sanat eseri değil midir zaten? Karanlığın silikleşiyor, pembe turuncu renklerin karışıyor, kuşlar yaşamı selamlıyor, buz gibi havaya hafif hafif salınan sarı ışıklar, kıpkırmızı ateşin çehresi yükseliyor. Ve 'yeni'nin başlangıcı. Her gün doğumu yeni bir şans. Hayattasın!

Umut doğuyor, yaşam başlıyor. Yeni bir döngü başlıyor.  Karanlık sona erdi. Uyan!

Bireysel Anlamda;

*Bu yeniay 2020'nin soğuk çehresinde içimizi ısıtan bir kıvılcım, ölen her şeyin ardından bir umut ışığı. 2020'nin tek sıcak enerjisini yeni, görkemli, hayal, yaratıcılık, risk ve aşk dolu tüm başlangıçlarınız için mutlaka değerlendirin. Ün, şan, şöhret getiren Regulus yıldızı yeniayda etkili olacak. 

*Bakım, güzellik, imaj yenilemek için uygundur.

*Ani ve kalbinizi ısıtacak yeni aşklar, ilişkisi olanlar için ise romantik günler söz konusu olabilir.

*Ateş hem hayattır hem yakıcıdır. Onu dikkatli tutmalıyız. İntikamın değil sevginin ateşini harlamalıyız.

*Güney ay düğümü artık yeni benliğimize faydası olmayan ve artık geride kalması gereken her şeyi bırakmamız için büyük fırsat sunuyor.

* Elinizdeki gücü nasıl kullandığınıza dikkat.  Olumlu küçük adımlar büyük başlangıçları getireceği gibi hem toplumsal hem bireysel bazda gücün kötüye kullanımı yaşamı tepetaklak edebilir.

*Krizler bu yeniayla fırsata dönecektir. Hayatta oluşumuza şükretmek, vaatlerimizi yerine getirmek, haksızlıklara dur demek, gerektiğinde onurlu şekilde gidebilmek veya özür dilemek bizi ileriye taşıyacak olandır.

*Yeniay sabit ateş enerjisinde gerçekleşiyor. Sabit ateş şöminedir, kamp ateşidir, güneştir. İnsanları sıcaklığı ile yanına çağırır, etrafına toplar. İnsanlar o sıcaklığın etrafında sohbet eder. Keyifli buluşmalar ve sohbetler zamanı.

Toplumda;

*Yeniay ateş enerjisinde gerçekleşiyor ve gökyüzünde yükselen ve mars da dahil ateş enerjisi baskın. Yangınlara, yanıklara dikkat.

*Yeniay ile beraber marsın tetiklemesiyle pandemi iyice artabilir ve 9.9.2020 gelmeden önlemleri sıklaştırmamız gerekecektir.

*Bu yeniay ile ülke liderleri epey gündemimizde olacaktır. Şaşırtan açıklamalar, riskli hamleler söz konusu olabilir. Ciddi ve önemli kararları ülkemiz dahil pek çok liderden duyacağız. ABD'den de insanları kışkırtan güçlü söylemleri duyabiliriz.

*9.9 tarihi yaklaşırken savaş söylemleri, sınır hareketliliklerinin adım adım büyümesi, denizlerde (özellikle akdeniz) suların ısınması söz konusu olabilir.

*Dini konular ve ayrıştırıcı söylemler bu süreçte tehlikeli olacaktır. 

*Ülkemizde ise sınır komşularımız, yanımızda gibi duran gizli düşmanlar, ekonomi ve güvenliğimiz gündemde olabilir.

* Sağlık açısından; kalp, kalp- damar, mide, omurga, uyku problemleri söz konusu olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder