8 Ağustos 2020 Cumartesi

VENÜS YENGEÇ BURCUNDA (7 Ağustos - 6 Eylül 2020) - SEVGİ ZAMANI!


Gökyüzünde değer duygusunu yöneten Venüs, 7 Ağustos tarihinde Yengeç enerjisinden etki almaya başladı ve bu enerjiyi 6 Eylül tarihine kadar sürdürecek. Elbette bireysel ve toplumsal bazda hepimizi etkiliyor olacak. 

Aylardır süren ilişkilerdeki yüzeysellik, iletişim sorunları, aldatma- aldanmalar geride kalıyor. Artık hepimiz kalbimizi sevgiye açmanın değerini öğrendik. Kırgın kalpler ve söylenmemiş sözler havada asılıyken anahtarının ellerimizde olduğunu fark edeceğiz. 

Bu süreçte;

*Son dolunayın da etkisiyle aniden başlayacak ilişkiler uzun soluklu, romantik, aile sıcaklığını barındıran ilişkiler olabilir.
*Evlenme, evlilik teklif etmek için uygun bir süreçtir.
*Duygular, empati, sadakat, şefkat duyguları yeryüzünü sararken daha affedici, daha bağlı hissedebiliriz.
*Toplumda milletlerarası yardımlaşmalar çoğalabilir.
*Vatan, milliyetçilik, atalar, kökler, ailemizle olan bağlarımız ön planda olacaktır.
*Taşınmalar, ev düzenlemeler, yeni yaşam alanları gündemimizde olabilir.
*Estetik, güzellik konuları için de destekleyici bir süreçtir.
*Sağlık anlamında ayın sonlarında; mide ve göğüs bölgesine dikkat etmek önemlidir.
*Ev almak, gayrımenkul ile ilgili işlerinizi halletmek için uygundur. *Hamilelik haberleri, emlak, gıda, mimarlık, kadın - çocuk sığınma evleri, kadın - çocuk haberleri bu süreçte gündemde olabilir.

Dişil enerji daha baskın hale geldiğinde içimizdeki anaçlık duyguları açığa çıkar. Gerekli şefkat, koruyuculuk, besleyicilik enerjisini ilk önce kendimize sunmamız önemlidir. Kendisine sevgi duymayan birisinin etrafındakilere sevgisi ancak bağlılık değil bağımlılık şeklinde olur. Kendisine yeterince şefkat duymayan birey çevresindekiler yanından uzaklaşırken boşluk duygusuna düşer ve krizli tepkiler açığa çıkar. Aşırı duygusal tepkiler vermenin karşılığı sevgi değil acıma duygusu almaktır. Venüs'ün hala sabah yıldızı (lucifer) konumda ilerlediği ve 21 Haziran tutulmasını tetiklediği bu süreçte kendinize ne kadar değer verdiğinizle yüzleşmeye devam edeceksiniz. Verdiğiniz tepkilerin bilinçaltınızdaki ebeveynlerinizin sesi değil kendi kalbinizin sesi olduğuna emin olun.

Annelik sevgisi yeryüzündeki en saf sevgidir ve kalbimizde o enerjiyi hissedeceğimiz bu dönem içimizdeki çocuk özlem duyduğu sevgiyi tadabilir. Kalbiniz kimin yanında atmak istiyorsa bu dönemde dünyevi konularla meşgul olmak yerine onların yanında olun. Beraber hayalini kurduğunuz şeyleri yapmak, su kenarında olmak, doğada yürüyüşler yapmak, yemek yapmak çok iyi gelecektir. 


Önemli tarihler;

Venüs - Jupiter karşıtlığı (26 Ağustos): Enerjinin olumlu ve dengeli kullanımı romantik büyük bir aşk getirebilecekken, olumsuz kullanımında gereksiz büyüyen doyumsuzluk söz konusu olabilir. Özgürlük, macera ve bağlılık duyguları karşı karşıya gelebilir. Burada; kibri, doyumsuzluğu, harcamaları, yeme -içmeyi, dünyevi telaşlara düşkünlüğü mü büyütmeyi seçeceksiniz yoksa sevgiyi, aşkı, duyguları mı? Bu önemlidir.

Venüs - Plüto karşıtlığı (30 Ağustos): Sevgi ve korku, sevgi ve nefret temalarının karşı karşıya geldiği bu süreçte bağlanma korkusu tetiklenebilir. İlişkiden korkup sadakatsizliğe yönelmek, karşı taraftan alamadığı sevgi için ona takıntı yapmak, kin duymak söz konusu olabilir. Kadın cinayetleri, hırsızlıklar, ayrılıklar duyabiliriz. Bu süreçte kendimizi güvene aldığımızdan emin olmamız çok önemlidir. Kıskançlık, baskı ve güç savaşlarına girmek yerine ilişki ve aşkın getirdikleri, kendi değerimizle ilgili konularla yüzleşebilmeliyiz. Kendi karanlığımızla yüzleşirsek onu içimizde iyileştirebiliriz.

Venüs - Satürn karşıtlığı (2 Eylül): Duygularımızı baskı altına alabileceğimiz bugün değersiz hissetmek, eleştirmek - eleştirilmek söz konusu olabilir. Aile veya çevremizdeki büyükler bizlere bunu yaşatabilir. Devlet tarafından kısıtlamalar söz konusu olabilir. Ekonomik anlamda stres büyüyebilir. Enerjinin sağlıklı kullanımı; sağlam, yapıcı, kalıcı bir sevginin büyümesine izin vermek, önünü görerek aşkta adım atmaktır. Bu tarihe kadar olan süreçte ilişkiler sınavdan geçecek, böylece ya kalıcı olarak bitecek ya da sağlıklı biçimde daha sağlam adımlarla ilerleyecektir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder