3 Ağustos 2020 Pazartesi

3 AĞUSTOS 2020 DOLUNAY'I - KALBİN DEVRİMİ



Takvimler 3 Ağustos 2020'yi, akrep ve yelkovan İstanbul saati ile 18.57'yi gösterirken gökyüzünde bir Dolunay meydana gelecek. Dolunaylar tamamlanış enerjisidir ve yaşamlarımızda 14 gün boyunca etkilerini hissederiz.

Dolunay'da Ay ve Güneş karşı karşıya gelir. Demek ki bu süreç denge isteyen bir süreçtir. Ancak bu dolunayda üçüncü bir unsur olan Uranüs de onları başka bir yana çekiyor, gökyüzünde sabit burçlardan gergin bir üçgen oluşuyor. Şimdi gözünüzde canlandırın, sabit ve asla hareket etmek istemeyen üç kişi kollarından birbirlerini çekip duruyorlar. Peki ne istiyorlar? Kalp, yaratım, sahne önünde olma, isyan, devrim, farklılık, birey olmak. İşte bu dolunay size bir bitiş gibi gelse de, her şey sabit gibi görünse de inadına değişeceğiz, inadına yeni bir başlangıca doğru ilerleyeceğiz.

Bu dolunayda hiçbir değişimin, hiçbir isyanın sevgi olmadan, kalp olmadan var olmayacağını öğreneceğiz. Kurumuş topraklarımızı (uranüs boğa) kalp (güneş aslan) ve zihin (ay kova) ile canlandıracağız. Toplumun; garantici ol, sınırlarını bil, sorumluluklarını bil demesine inat kalbimizi ve zihnimizi dinleyip kendi yaşamımızda devrim yaratacağız. Örneğin; her ay sabit gelirin var denilmesine inat bizi mutlu eden iş için o garanti görülen işimizi bırakacağız ve yorulmuş bedenimizi ve ruhumuzu canlandıracağız. Ancak tüm bu devrimleri sonradan pişman olmamak adına önümüzü görerek, zihni unutmayarak, adım adım gerçekleştirmeliyiz. Uzun zamandır ellerinde kelepçeler var gibi hissedenler, pek çok şeyi değiştirmek isteyip cesaret edemeyenler için bu Dolunay bulunmaz bir fırsat olacaktır. 2021 yılımız şimdi aldığımız kararlarla adım adım şekillenecektir.

1 - 7 aksında gerçekleşen bu Dolunay, ben - biz dengesini kurdururken bazılarımızın yaşamında gerçekleri aydınlatarak süreci ayrılıklara, boşanmalara götürebilir. Aynı zamanda yıldırım aşklarını başlatabilir. Dost ve düşmanlarımızı daha açık görürüz. Aynı zamanda kalp, yaşam enerjimizi çalan insanlarla, geçmişten beri gelen yüklerle vedalaşmak isteyip bazı insan ilişkilerini bitirebilir, aileden ayrılabilir, iş değiştirebilir veya taşınabiliriz ya da kişiliğimizi, tavrımızı tamamen ve aniden değiştirebiliriz. Bunu yaparken içimizde kalanları dökmek ve hakkımız olanı istemek için isyan edebiliriz ancak konuşmalarımız duygusal patlamalar şeklinde mağduru oynayarak değil (merkür yengeç son dereceler), mantıklı ve otoriter olmalıdır (satürn oğlak son dereceler). Aksi takdirde olaylar, dürtüler ve kavga enerjisi can yakıcı şekilde özellikle yaşam alanımız ve aile içinde büyüyebilir. (mars-jupiter karesi)

İlahi bir elden, bir kadından bu süreçte yardım görebiliriz. Özellikle 5 Ağustos günü saatler 13.25'i gösterdiğinde dilek dileyin, olumlu düşünün, dua ediniz, yardımda bulununuz. 5 - 15 - 20 Ağustos ayın en olumlu günleri olacaktır.

İçinizdeki duyguları kaleme dökün, yazın, akıtın. Değişime direnirsek; duygusal olarak, fiziksel olarak kırılmalar yaşarız. Olanı olduğu gibi kabul edin ve canınızı acıtan şeyin sebebini içten içe kendinize sorun bu bende nereye dokunuyor? Her acının şifası sadece kendimizdedir, başka hiç kimsede değil.

Dolunay'ın Sabian Sembolü ' Uçsuz bucaksız bir merdivende insanlar yukarıya doğru çıkıyor. ' 

Hepimiz öyle ya da böyle bilinç seviyesi olarak yükseliyoruz. Ancak ilerlerken bulunduğumuz basamaktan artık ödün vermemiz gerekiyor. Kimin hangi basamakta olduğunu düşünmeden ve olduğumuz yerden uzaklaşmaktan korkmadan artık adım atmalıyız. Yeni basamağımızı sevmeli ve yönümüzü hep ileri çevirmeliyiz. 

Toplumda ise bu durum; sosyal statülerin arasında uçurumun iyice açılması, önyargılar, ırkçılık, inanç çatışmaları olarak tezahür edecektir.


Yaşam sana bir armağan, olduğun gibi değerlisin. Yaşam ve aşk zaten içinde akıyor, hiçbir şeyden talep etmeye ihtiyacın yok. Güneş şimdi kendi doğasında parlarken içindeki ışığı açığa çıkart. Çiçek en güzel açmak için yarışmaz, sadece açar. 

Ülkemizde;

*Albali yıldızı ile kavuşumda olan dolunayda genel anlamda; kaçırılmalar, tehlikeler ve aile içi şiddet artabilir. Aynı zamanda iyileşme oranları da artacaktır. 

*Retrolar dönemi bitmeden ekonomik yeni planlamalar yapılması gerekliliği iyice ayyuka çıkacak ve bu durum hem halk hem yönetim üzerinde baskı yaratacaktır. Böylelikle yeni kararlar gelebilir.

*Doğal afetler hususunda bizleri korkutmayacak depremler meydana gelebilir. En çok Ege ve Marmaranın Batı kesimi bundan etkilenebilir.

*Çalışanlar hakkını aramak isteyebilir, hukuksal olaylar çoğalabilir, işçi ve işveren arasında gerginlikler olabilir. Çalışanlar birden fazla iş yükü altında kalabilir.

Toplumda;

*Ay ve Güneş'in Aslan ve Kova'da karşı karşıya gelmesiyle pek çok yerde halk ve liderler karşı karşıya gelebilir.

*Maddi anlamda risk alınmaması gereken bir dönemdeyiz, para piyasalarında beklenmedik dalgalanmalar yaşanabilir.

*Ayasofya konusunda gerginlik büyüyebilir. Dünya genelinde inanç çatışmaları ve ırkçılığı daha net gözlemleyebiliriz.

*Özellikle Amerika'nın Doğusunda çatışmalar, polisiye olaylar gündeme gelebilir.

*Eğitimde beklenmedik durumlar söz konusu olabilir. Eylül'de okullar açılır açılmaz yeniden kapanabilir.

*Toplumsal farkındalık için başlatılan bir şey küresel anlamda ses getirebilir.

*Teknoloji, internet, uzay, bilim konusunda yepyeni çarpıcı gelişmeler yaşanabilir. Yine teknolojik cihazlarımız beklenmedik biçimde bozulabilir.

*Yangınlar beklenmedik şekilde büyüyebilir.

*Bu süreçte uçak kazalarına çok dikkat edilmelidir.

Sağlık;

*Covid sonbahar döneminde yayılmak için şuan zemin hazırlamaktadır, temkinli olmalıyız.

*Kalp - damar, tansiyon, kemik hastalıklarına karşı önlemlerimizi almalıyız. Bu hastaların sıcaklara karşı temkinli olması ekstra önemli olacaktır.

*Panik atak ve gerginlik kaynaklı rahatsızlıklar artabilir. Bol su içmeyi ihmal etmeyiniz. Çıplak ayakla toprakta gezmek çok faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder