14 Mayıs 2020 Perşembe

YILIN İKİNCİ YARISINDA NELER OLACAK? - RETROLAR DÖNEMİ




Eğitim döneminizde tüm öğretmenlerinizin birden değiştiğini düşünün. Bu yeni enerjiye onlar da siz de adapte olmaya çalışırsınız. Tam alıştığınızı ve tüm dersleri öğrendiğinizi düşünürken öğretmenlerinizin dersleri tekrar etmeye karar verdiğini ve sizi sınav yapacağını düşünün. Hatta belki de bu sınavların onlar sınıfta yokken yapılacağını ve sizi bir kameradan gözlemleyeceklerini. İşte biz dünyalılar da tam olarak o aşamadayız. Öğretmen sınıfta yokken neler yapıyoruz? Annemiz evde yokken her şeyi idare edebiliyor muyuz? Yol göstericimiz yokken yönümüzü bulabilecek miyiz? Derslerimizi iyi öğrendik mi yoksa gözden kaçırdığımız bir şeyler var mı?

11 Mayıs tarihinde Satürn, 13 Mayıs tarihinde Venüs ve 14 Mayıs tarihinde Jupiter retro hareketine başlayacak, Plüto retrosuna eşlik edecekler. 
 
Bu dönemde;

* Zaman daha yavaş akacak ve 1,5 yıldır yaşadıklarımızı gözden geçirme sürecinde olacağız.
* Geçtiğimiz 1,5 yıl boyunca yaptıklarımız hak ediş ve karma ile bizlere dönecektir. Karma yaratmamaya da ekstra dikkat etmemiz gereken bir dönemdeyiz.
* Yeni olaylar yaşamak yerine enerjinin geriye aktığı bu süreçte bize göstermeye çalıştığı ana temaya bakarak her şeyi yeniden değerlendireceğiz. Ocak ayından beri değişen düzene adapte olmaya ve yeni düzeni benimsemeye başlayacağız.
*Yaşamımızda yeni planlar yapacak, Temmuz ayından sonra onlarla ilgili harekete geçeceğiz.
* Eğer uslu çocuklar olmazsak doğa ana yine kulaklarımızdan tutup bizleri odalarımıza kapatabilecektir.
* 2 Temmuz tarihine kadar; 22 Mart'tan beri yaptıklarımızı gözden geçirmemiz istenecek. Özgürlüğümüzü ve özgün yanlarımızı ne kadar koruduğumuza bakacaktır. Arkadaşlık ilişkilerimiz, hedeflerimiz, toplumsal konular, teknolojik konular ve bilim alanında gözden geçirme sürecinde olacağız. 
* 2 Temmuz - 30 Eylül tarih aralığında ise gündemimizde; sorumluluklarımız, disiplin, sabır ve istikrarı gözden geçirmek olacaktır. Son 1,5 yıldır sorumluluklarımızla ilgili neler yaptık? Beşeri değerler uğruna nelerden vazgeçtik? Önceliklerimiz neler?
* Hayata yetişkin şekilde yaklaşmamız ve çözümler üretmemiz istenecektir.
* Kendi şansımızı kendimiz yaratacağız.
* Ne kadar etik ve ahlaklı davrandık? değerlendireceğiz.
* Bu sürece kadar edinmeye çalıştığımız bilgiler ne kadar yüzeyseldi? Hayat amacımızı ararken veya kendimiz için bir şeyler yapmaya çalışırken herkes kolay bilgiye ulaşmanın derdinde. Gerçekten doğru bilgiye sahip olmayan ve eğitimsiz olan kişiler ortaya çıkacaktır.
* Daha önce denediğimiz yöntemleri denemek yerine yeni yöntemler denememiz gerekecek. Eski ve bilindik yollar artık bize faydalı olmayacak.
* Jupiter son 7 aydır sert bir öğretmen gibi, sert öğretmenler sevilmez ama öğrettikleri kalıcıdır. İnançlarımız, değer yargılarımız ve hayat görüşümüz kalıcı olarak  gözden geçirilecek.
*Turizm bu yıl durağan olacaktır. Ekonomi konusunda ise eski yöntemlerin artık değişmesi gerektiğini net anlayacağımız bir süreç yaşayacağız. Meyve ve sebze konusunda kıtlık yaşayabiliriz. 
*Hava yolu ile ilgili iflas, el değiştirme gibi haberler aynı zamanda işçi grevleri söz konusu olabilir.
*Karantina döneminde yapamadığımız işleri düzeltmenin ve kaçırdığımız fırsatları değerlendirmenin vaktidir.
*Gizli saklı konular, aldatmalar, şaşıracağımız ilişkilerle ve maddi konularla ilgili haberler duyabiliriz.
* Retro dönemi; Satürn Oğlak ve Kova neslinde retro olanlara yarayacaktır. 91 Nesli Mayıs ve Eylül arasında doğanlar, 90 Nesli Mayıs ve Ekim arasında doğanlar, 59 Nesli Nisan ve Eylül arasında doğanlar, 60 Nesli Eylül ve Mayıs arasında doğanlar, 61 Nesli Mayıs ve Ekim arasında doğanlar, 62 Nesli Haziran ve Eylül arasında doğanlar ile 63 Nesli Haziran ve Kasım arasında doğanlar.
*40 gün sürecek olan Venüs retrosu ile de değer duygumuz, ilişkiler, nefs ile ilgili terbiye edileceğiz. 40 gün inisiye, olgunlaşma ve 40'ı çıkmaktır. 

Retro dönemlerini şuna benzetiyorum. Bir yola giriyorsun ve etrafı tanımaya çalışıyorsun. Sonra gördüklerini not almak için geri gidiyorsun ve tekrar geldiğinde gördüklerinle ilgili harekete geçiyorsun. Yani Aralık ayından sonra bu süreçte planladıklarımızla ilgili uygulamaya geçebileceğiz. Bu sürece kadar esas değişim kafamızın içinde başlayacak. 

2018- 2020 Mart arasında yoluna koyamadığımız her şeyle ilgili önceliğimizi belirlemek zorundayız. Mart ayından sonra yaşadıklarımız 2021-2023 arasında yaşayacaklarımızı etkiliyor olacak. Temeli sağlam olmayan tüm düzenimiz yıkılacak. Biz esnek olmazsak yaşam tarafından yıkımı daha sert olacaktır.

Retro demek iyileşmek demektir. Hayat sınavlarımız, etik, ahlak, eğitim, inanç, sorumluluklar, korkular, ilişkiler ve dönüşüm konusunda iyileşeceğiz. 2020 hazırlıkları ve fragmanı bitti, şimdi öğrendiklerimizi değerlendirme vakti.

9 Eylül tarihinde ise Mars retro hareketine başlayacak. Şimdi ilerlediği enerjide ise dalgınlıklara ve kazalara dikkat edin, enerjiniz düşebilir, uykulu, depresif olabilirsiniz, spiritüel ve manevi konulara yönelin. 2 adet Merkür retrosu da bizleri bekliyor. Önümüzde ise 2021'e kadar 5 tutulma süreci var. Hayatın tek düze gitmemesi, hızla akıp giden film şeridine geri sayımda detaylı bakabilmek ve biraz nefes almak, biraz da değişim ve iyileşme fırsatları için tüm bunlara ihtiyacımız var. Değişmeyen ve gelişmeyen her şey doğal seleksiyonda yok olmaya mahkumdur. Sizler de esnek olmaya ve kendinizi akışa bırakmaya çalışın. Öğretmenlerimiz başımızda yokken onlara kendimizi kanıtlama zamanı. Rehavete kapılan ve yerinde sayan sınıfta kalır.

Sevgiyle!

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder